Ellevill är ett norskt sjalmärke som kännetecknas mest för deras långa snedskurna sjaländar!

Sjal: Ellevill Paisley Vulcano
Material: 50% bambu/50% bomull
Gsm: -
Väv: Jacquard
Release date:
9 maj 2016
Pris: ca 1000kr för en 6:a i Sverige

Denna sjal, är i en mix av 50% bambu och 50% bomull vilket gör den både luftig och gudomligt mjuk!
När denna sjal anlände och jag plockade upp den ur postpaketet var det första som slog mig hur otroligt mjuk den kändes! Verkligen lovande!
Efter tvätt och strykning var den om möjligt ännu mjukare! Otroligt!

Färgen är nästan svår att beskriva, och än mer svår att fånga på bild. En något petrolblå grundfärg med orange/guldaktiga inslag som bildar ett otroligt vackert mönster. Subtilt men ändå i ögonfallande!

Paisley Vulcano är en tunn sjal. Fördelen med det är att den är sval och väldigt newbornvänlig. Nackdelen dock är att den avlastar sämre med större barn.

Paisley Vulcano är otroligt lättsjalad! Som smör i handen (tåls att nämnas upprepade gånger hur mjuk denna sjal är!) och väldigt förlåtande. En utmärkt förstasjal! Jag upplevde själv sjalen som väldigt lättspänd. Knutarna med denna sjal blir väldigt små och diskreta vilket jag gillar! Sjalen har ett skönt "bounce" och den ligger bra på plats, men är inte för greppig.

Ännu en nackdel med denna sjal är att den lätt får pulls och broken threads på grund av sin tunna mjuka väv. Det gäller att vakta då den lätt kan fastna i vassa kanter eller utstickande föremål och skadas.

Och till sist, angående de väldigt snedskurna sjaländarna. Bu eller bä? Jag vet faktiskt inte vad jag själv tycker! Nu sjalade jag med en 7:a (bas +2) vilket gjorde att jag hade ganska mycket tyg att jobba med så därför tycker jag inte att det störde alls. Snarare tvärt om att det var skönt att inte ha så tjockt med tyg i änden av knytet! Däremot om det varit en kortare sjal kan jag tänka mig att väldigt långt skurna ändar kan kännas onödigt. Det blir så mycket tyg som försvinner om man vill ha korta svansar. Gillar man långa svansar är Ellevill något för dig! 


Fördelar
+ Lättsjalad och nybörjarvänlig
+ Sval och skön
+ Mjuk från start
+ Fungerar bra till nyfödd
+ Långt snedskurna sjaländar

Nackdelar
- Får lätt pulls och broken threads
- Avlastar sämre med större barn
- Kort användningsperiod
- Långt snedskurna sjaländar


Bilderna är tagna från Ellevill's hemsida www.ellevill.com

Likes

Comments