Damn, min rubrik får mig att låta som att jag är sjuk. Är definitivt inte sjuk, jag kollar bara en på film. Standard.
Kollar på Hellboy, har sett 30+ min av den och hittills är den bra.

Ville börja se den eftersom vi fick se ett urklipp (som varade i några sek lol) på vår film & tvkunskapslektion för ett tag sedan.

Har satt ett mål att jag ska se minst 5 filmer under detta lov. Har sett tre hittills. (The Devil wears Prada, Unfriended & The Usual Suspects)

Charmigt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 44 Readers

Likes

Comments

Ja, ni läste rätt. Får alltid abstinens att laga någon typ av pannkakor när jag har lov. Jag är konstig men I love it.

Ville inte göra basicpannkakor utan surfade runt på Pinterest och hittade dessa, det första receptet som kom upp.

Jag var ju lite dum som tog bild EFTER jag hade börjat äta, riktigt fail.

RECEPT:

Jag sket totalt i toppningen, chokladbitarna och lönnsirapen. Bytte ut halva jordnötssmöret mot Nutella också osv. Improviserade lite och det blev ändå bra.

  • 43 Readers

Likes

Comments

Japp, ni läste rätt. Döden. Jag vet att inte många riktigt pratar om döden på allvar, de skojar om det osv, alla gör det någon gång och det är väl ingen big deal. Men att säga till någon att de ska dö - det är absolut inte okej, inget att skoja om. Men det ska jag ej skriva om nu.

Anyways, jag har kommit till den punkt då jag inte längre är rädd för döden. Jag undrar om jag är ensam om det? T.ex jag sitter oftast på bussen och tänker "om bussen skulle krocka kommer jag flyga ut genom fönstret" och beter mig helt lugn över det. Samma sak om vi talar om "offring", ni vet i filmer att man offrar sig för familj och vänner. Jag tänker alltid "hellre mig än dem" hela tiden. Det är inte så att jag "vill" dö, utan I wouldn't mind it, vilket är riktigt skumt. Men jag tror jag har mina anledningar eftersom jag, tja har gått igenom mer eller mindre. Som ni.

Jag associerar döden med ett fortsatt liv eller en bättre plats för de döda. Iallafall de som förtjänar det. När min morfar dog förra året så grät jag inte på direkten. Det tog ett tag innan jag verkligen smälte in det också. (Det ironiska är att jag gråter bokstavligen av katter men whatevs, meningslösa tårar somsagt) Det var verkligen konstigt men inga tårar kom då, det tog ett par veckor då jag verkligen bröt ihop fast det kan också ha berott på min anxiety och alla andra mixade känslor.

En annan anledning kan bero på att min mamma var den som utsattes väldigt mycket, hon blev mer aggressiv och känslosam så jag kände att hon nästan "grät" för oss båda. Jag vet inte. Men jag vet att min morfar led och att han har förhoppningsvis kommit till en bättre plats. Självklart saknar jag honom men han kommer alltid finnas, lika så mina två morbröder.


Likes

Comments

I mitt påskägg fick jag faktiskt denna eyeliner från Lumene jag babblade om tidigare och har använt den en gång.
För att vara helt ärlig: Vätskan kunde ha varit mer pigmenterad och svart men annars var den super.

Älskar att jag kan göra den tunn. Jag löste problemet med den opigmenterade vätskan genom att tillägga en annan vattentät eyeliner jag har.

Likes

Comments

Tjosanhejsan det var ett tag sedan! Har just nu lektion men orkar inte skriva mer på min uppsatsliknande uppgift. Ville bara dela med mig lite produkter jag verkligen vill ha, gick en kortis på stan i måndags då min sista lektion var inställd. Tyvärr är min ekonomi inte på topp just nu så får väl be päronen lite snällt.

Vi börjar med parfym. Strollade runt på kicks och såg en fin rosa flaska, självklart testade jag spraya lite. Det fanns två och den första luktade inte så nice men den andra helt okej. När jag skulle gå till bussen kände jag lukten från någon av parfymerna på min jacka (sprayade där) och sniffade sönder eftersom lukten var himmelsk.

HUGO BOSS - MAVIE (Tror min hette instense också)

PRIS - Tbh kollade inte men tror runt 500:- :-))))

Denna palett har jag spanat in på väldigt länge men har aldrig haft tid och $$ för att kunna köpa den, rip mig. Men har informerat min moder ;-).

Har varit på jakt efter en tillräckligt mörk brun färg som passar min hudfärg, oftast är crease colors för ljusa för mig eftersom, tja smink verkar anpassa sig till vita människor :-)

Men den mörkaste färgen borde fungera, tillräckligt mörk men inte svart.

ISADORA - MATTE CHOCOLATES

PRIS - 189:- KICKS & Åhlens (I believe)

Sist så har vi en vattenfast eyeliner, är verkligen in need eftersom de jag har hemma är jag inte riktigt nöjd med...

Hittade denna på Åhlens, provade den på min hand och den gick knappt bort när jag gnuggade lätt med vatten. THAT'S HOW WE DO IT, ska definitivt köpa den, inte bara det att den är vattenfast utan också appliceraren/"tippen" har perfekt storlek, inte för stor och klumpig men inte för tunn heller. Nice

​LUMENE - INTENSE LINER WATERPROOF BLACK

PRIS - 129:- (Åhlens)

Likes

Comments

Bästa fredag var det igår och våren tittade fram rejält så vi bestämde oss för att njuta av solen vid ån, precis mittemot vår matsal.

Jag minns att jag basically skrek för att det var vår och solen bara sken, precis som en vårdag ska vara.
Vi tänkte klättra upp på ett tak men tyvärr kan alla elever se genom fönstret vid matsalen vad vi höll på med så vi stod över det.

MEN vi hittade denna stege vid vår skola och självklart; så våghalsig som hon är klättrade hon upp halvvägs för stegen för att kolla om den var användbar. Självklart var den det.

  • 77 Readers

Likes

Comments

Gör en sån här igen - fast har bara två serier som jag aktivt kollar på just nu. Har liksom inte tid att kolla på andra, inte ens de som jag påbörjat eftersom då måste jag kolla online och Netflix är lättare att handskas med. Har missat massor av Teen Wolfs nya avsnitt, antagligen andra serier också. Oh well. What can I do. Ska ta igen mig i helgen. Här är mina två faves iallafall.

FRIENDS

Herregud vad jag älskar Friends/Vänner. Känner mig oerhört dum att jag precis började kolla på det, eftersom det är ju populärt och så bra? Självklart har jag sett några minuter om det har gått på tv för väldigt länge sedan... Jaja. Det är en sån där serie som jag mår bra av och kan kolla flera avsnitt i streck. Underbart. Man behöver inte kolla från första början men det finns ändå en liten röd tråd, vilket är bra. (OBS har inte sett alla säsonger än, 5 säsonger kvar... rip me)

Favoritkaraktärer: CHANDLER och... CHandler. En kvinnlig; Phoebe. Love to them.

MASTERCHEF (USA)

Detta förväntade ni inte er va, inte jag heller faktiskt. Bästa Masterchef. Jag såg gifs på Gordon Ramsay förr där han svor och tja, var sig själv och då ville jag se ett program han var med i, som tur var fanns Masterchef på Netflix så började kolla på det direkt. Älskar Gordon så mycket fast måste säga att Joe Bastianich är så himla kall men skön också. Bästa. Trodde jag skulle bli bättre och få information till att laga mat men NOPE.

"Favoritkaraktär": Joe Bastianich (domare, till höger)

Likes

Comments

Jag måste vara helt ärlig - förstod aldrig grejen med henne förr. Jag visste att hon var med i KUWTK och att hennes föräldrar är kända och dels att hon är väldigt good looking och har en amazing kropp.

Men sedan har en shitstorm skapats då hon lagt upp en spegelbild för tre dagar sedan där hon var naken men hade själv censurerat sina bröst och vajayjay. Förlåt jag kan inte ta ordet "vagina" seriöst". (själva ordet, inte betydelsen) I'm sorry, vaginas.

Själv tycker jag det var modigt av henne, att hon är tillräckligt nöjd med sin kropp för att kunna visa den för andra människor, hon anade självklart att hon skulle få skit för den och antagligen bli sexualiserad men ändå raderade hon inte och hon gav svar på tal till alla som skrev att hon var en dålig förebild för unga flickor.

​Hur vacker är inte Kim though? Väldigt bra skrivet också, älskar att hon har så många unga fans som kommer få se detta, hon inspirerar och uttalar sig.

Likes

Comments

Satt vid en fönsterbräda på skolan idag i väntan på att klockan skulle ticka iväg så jag kunde dra till min klarinett.

Kom på att jag knappt har selfies utan smink? Just nu har min hy varit bra, inte många finnar men dock är ärren kvar :-)) love IT v much. Nej.

Tycker alla borde ta selfies utan smink, om man nu använder smink. Alla är fina utan och med tycker jag.

Ljuset var otroligt nice? Solljus är något vi måste uppskatta, speciellt efter att inte fått solceller på ca 10 månader right

Likes

Comments

​Jag och väldigt många kvinnor och icke-män anser att detta inte är en dag vi "firar" utan UPPMÄRKSAMMAR, INFORMERAR och försöker FÖRÄNDRA.

Vad ska vi egentligen fira? Att kvinnor lever i ett patriarkalt samhälle (samhälle med manliga ledare och med männens inflytande i samhället)? Att kvinnor behandlas som objekt? Att kvinnors kroppar ses annorlunda jämfört med en mans kropp? Att kvinnor i många delar av världen är sexslavar, slavar och utsätts för konstant våld och sexuella övergrepp? Att SMÅ FLICKOR SÄLJS BORT, GIFTS BORT OCH ENBART FINNS DÄR FÖR ATT TILLFREDSSTÄLLA MÄN?

Å andra sidan förstår jag helt och hållet varför många firar också, det är rätt så självklart. Kvinnor är ju i sig otroligt starka, trots hur illa vi har blivit behandlade så står vi upp för oss själva och andra kvinnor. Vi har kommit en bra bit på denna resa men resan är inte slut, resan avslutas då ALLA kön blir behandlade på exakt samma sätt. I slutändan så är det vad feminism egentligen handlar om.

Likes

Comments