Sitter just nu på ett fort rullande SJ-snabbtåg mot Linköping. Fredag morgon. Trött som en gnu. Fick en fin överraskning igår, av en pojkvän som flög in via ronneby från stockholm. (egentligen skulle han fått avnjuta natten i en tågkupé så han var nog minst lika glad, MEN, som den superhjälte han är, så slängde han sig i bilen och körde till mig i Växjö. Alltså hur mycket tycker man om honom?! (obeskrivligt mycket)

Dagen ska spenderas med vår reklambyrå-ish i Linköping. Med andra ord, både späckad och intressant dag. Ska läsa in mig lite innan jag rullar in, mellan SJ-frullen vill säga, just nu ser det mest ut som kaos här framför mig. Men frukost bör man ha i magen för att palla dagen. Ikväll ska jag dra till Karlshamn direkt. Längtar redan.

(FYI,: 1-klassbiljetten var lika billig som 2-klass - win, win!)


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Steg ett i min plan är att skapa en designmall. Eller primärt har jag tänkt mig en layout. En grafisk profil med färger, fonter, uttryck och känsla. Efter det ska jag skapa konceptmallar - för att underlätta för mig själv. Vad och hur ska jag publicera. Vad ska man få för känsla och hur ska det se ut. Hur vill jag att det landar i min mottagares ögon.

Eftersom att jag älskar projekt så känns det helt rätt. Min nivå av utmaning. To be continued.

Likes

Comments

Jag vet inte hur många gånger jag har funderat över detta. Hur är han. Vad gör han. Vem är han. Det finns så många saker att fundera på och som man gör, när man är singel. Hur ska jag veta, och hur ska jag finna honom?

Vad jag vet är att jag har träffat den bästa människan på hela jorden. Han är mitt glas med oboy. Min "i -väntan-på-semester-känsla" dagarna i ända och min känsla av total frid. Jag småler så fort jag tänker på honom, brister ut i fåniga fniss om någon nämner honom vid namn och smälter så fort han hör av sig. Jag är så otroligt lycklig. Det finns ingenting emellan - för nu har planeterna snurrat. Nu har min värld hittat sitt fokus. Aldrig förr har saker känts så oviktigt som de gör nu. Nu är allt med honom nummer 1.

... och vi springer. Vi springer så fort vi kan, fast att vi vet att vi borde sakta ner. Att vi borde göra som alla andra och lugna ner oss. Det har inte två törstiga hjärtan tid med. Jag längtar till nästa sekund med honom hela tiden. Längtar efter att spendera mitt liv med honom. Räknar mina minuter för att får vara med honom igen. Det är så fint. Jag trodde faktiskt inte ens att det var möjligt. Men det är det tydligen. Att bli så upp över öronen kär i någon trodde jag inte att jag kunde bli. Eller ens någon. Men vet ni, det fina med livet det är att det överraskar, gång på gång. Så nu kan jag knappt inte vänta mer på vad som kommer i sinom tid.

Hej livet vad jag älskar dig.

Likes

Comments

Sitter och äter vid datorn. En klassiker. (helt vegetariskt för den som är nyfiken) Hade nyss uppstartsmöte med två studenter som ska skriva sin c-uppsatts i mitt projekt. Det kommer bli bra känner jag. Annars har morgonen börjat med möten, möten och möten. Promenerade till jobbet idag och kånkade bland annat på en träningsväska. Ska ut och löpa ett par varv runt sjöarna sen tänkte jag.

Just nu sitter jag och designar tröjor med tryck. Till vad kan jag inte riktigt säga än men det handlar mest om logo-placering. Kul med nya saker - det är mest trist att man typ alltid skjuter upp sånna saker. Ska verkligen försöka att bättra mig med att göra saker snabbare och mer organiserat. Känns som att det finns mycket att hömta där.

/R

Likes

Comments

Bilder: Pinterest

  1. Le! Det kanske låter klyschigt och fånigt men genom att le så sprider du glädje, och om du har tur, positiv energi. Det är också ett smart sätt att “branda” dig själv i korridoren. Om du tar ögonkontakt med den du möter och fyrar av ett riktigt gött leende så vinner du snabbt mångas hjärtan. Det är ju näst intill omöjligt att inte le tillbaka när någon ler mot dig.

Det finns också bevisat att du genom att le sprider positiva endorfiner i kroppen. Win - win!


2. Ordning och reda på din arbetsplats.

De flesta blir lätt distraherade av ett rörigt skrivbord, även om det är ditt, så kan det irritera andra. Ett stökigt skrivbord gör dig lätt mindre effektiv och tid är en av de sakerna man bör värdera högt. Dessutom kan det distrahera dig och göra det svårt att fokusera på uppgiften du har för händerna. Ett städa och iordningställt skrivbord gör din arbetsplats mer inbjudande och kan på så vis potentiellt även sprida god och positiv energi till dina medarbetare.


3. Snacka med andra, men kanske inte för mycket…

Var inte rädd för att ta kontakt med dina kollegor och starta konversationer. Våga fråga frågor om hur helgen har varit, hur han/hon mår eller vad han/hon tycker om en viss uppgift. Våga lära känna dem. Har en kollega varit sjuk? säg att du bara undrar hur han/hon mår. Ska en annan kollega på semester? Småprata lite om resmålet… Möjligheterna är oändliga.


Se bara till att ställa frågorna under rätt tidpunkt. Vid kaffeautomaten, under lunchen, i hissen, efter ett möte eller i korridoren. Försök att inte störa din kollega om han/hon ser upptagen ut.


4. Svara på mail snabbt (omg - här ligger jag efter)

Självklart så finns det tidpunkter då vi alla har liiiite för mycket att göra och helt enkelt inte hinner prioritera att svara alla snabbt. Men det finns lite olika knep på hur du kan agera även om du har lite för mycket att göra. Har du inte tid att skriva ett långt och utförligt svar? Skicka då ett svar att du har sett mailet och att du kommer att återkomma så fort du har en lucka. Det är lixom helt ok att ha lite mycket att göra i perioder.


5. Försök att inte överanvända tunga dofter.

Det kanske låter som ett konstigt tips men att spraya på sig 6 sprut med en tung, myskig parfym kan ge alla andra på kontoret huvudvärk. Så tänk efter på morgonen så att du tar lite lagom parfym.


6. Ta ansvar för dina uppgifter.

Våga ta ansvar för dina uppgifter och projekt. Människor tenderar att bli mäkta irriterade om man är den typen av person som bara glider med. Den personen upplevde vi nog alla under vår pluggtid. Äg därför dina uppgifter och våga vara på. Försöka att leverera i tid och hålla god ton med teamet.


7. Klä dig ordentligt.

Klassikern “dress for success” existerar av en anledning. Lura dig själv och din omgivning. Genom att klä dig ordentligt och representativt kommer du en lång väg. Våra kläder bör reflektera vem du är och vad du vill. Vi har alla noterat grabben i shorts som ska gå på möte. Inte en hitt. Men du, lämna skor med öppen tå hemma. De passar bättre på din fritid.


8. Dela på godsaker, ibland.

Nu är det inte meningen att du ska köpa dina kollegors tycke men det kan finnas en poäng i att vara en mysig medmänniska och uppmärksamma din eller din kollegas födelsedag, ett lyckat projekt eller “kanelbullens dag” genom att bjuda på fika.


9. Försök att inte skvallra.

Det spelar egentligen ingen roll hur mycket som springer runt mellan väggarna men försök att undvika att bli brandad som skvallertanten på jobbet. Hur du undviker det? Undvik skvaller helt.


10. Kaffe!

Gör ingen big deal av det men om du ändå ska gå och hämta - fråga om din kollega också vill ha en kopp med “hot java”. Överlag så gillar människor personer som anstränger sig för andras välbefinnande. Så vill du, och kan, gör det :)


Likes

Comments

Dagens inspiration. Gillar tanken på att bara slänga en kavaj över axlarna. Fortfarande najs men inte riktigt lika strikt. En perfekt kombo.

Likes

Comments

Kanske har du, som jag, problem med att effektivisera din arbetsdag. Jag upplever ganska ofta att det finns mycket potential i att arbeta smartare och på så sätt få mer saker gjort. För hur ofta sitter man inte där och undrar huuur alla andra kan hinna med så himla mycket. Sanningen är att vi har exakt lika många timmar på dygnet. Allt handlar om time management. Jag vill bli bättre på det så därför ska jag bli det.

1. Rensa. Rensa ditt skrivbord. Din inbox eller vad annat som nu stör din koncentration. Kanske är det superstökigt hemma när du kommer hem. Inte så enkelt att blogga då kanske? Well - get to it! Det är bara att börja rensa.

2. Gör en plan. Låter det bekant? Ja, det är bara att börja. Utan en plan finns det inget tydligt mål. Försök att planera din dag, antingen kvällen innan eller direkt på morgonen. Vad ska jag göra idag? Viktigt är att checka av uppgifterna allt eftersom att du slutför dem. Bra för dig och motivationen.

3. Prioritera! Ranka alla din uppgifter och försök där efter att prioritera dem. Just nu har vi 47 akvtiva projekt på min avdelning - men det betyder inte att det är möjligt och precis lika viktigt att genomföra dem alla tillsammans. Nope. P-R-I-O-R-I-T-E-R-A.

4. Avsluta dina uppgifter. No matter what. Finns det någonting mer irriterande än hundra oavslutade uppgifter? Slutför det du påbörjar så hänger inte saker efter dig.

5. Sluta att skjuta upp saker. Är det tråkigt? Är det jobbigt? Lika bra att göra det först då så du blir av med det.

6. Organisera dig. Hjälp dig själv genom att hitta smarta tricks som kan hjälpa dig på vägen. Trello, OneNote, Outlooks egen task-funktion skapa kalendrar osv. Våga organisera dig och håll dig till din plan. Hur fel kan det gå då?

7. Var effektiv. Det är inte en tävling i vem som gör saker snabbast. Nej det handlar om utförandet och att vara effektiv i att ta fram det på ett smart och koncentrerat sätt.

8. Koncentrera dig på dina stora uppgifter. Är det för stora för att hantera? Bryt då ner dem i småmål. Försök att fokusera och bestäm dig för vad du lägger din tid på. En smart idé kan till exempel vara att svara på mail 2 bestämda timmar/halvtimmar under din dag istället för att sporadiskt kolla den hela tiden och bli avbruten i det du har för händerna.


Andra smarta, utmanande, tips som kan hjälpa dig:

"Pomodore tekniken"

  • Sätt en timer på 25 min och låt uppgiften få din fulla uppmärksamhet.
  • När timern ringer så sätter du en check på en post it - tar 5 min break - för att sedan ställa 25 nya minuter på timern och låta uppgiften få din fulla uppmärksamhet.
  • Upprepa detta tills dess att uppgiften är klar och räkna sedan igenom antal check för att se hur många check det tar för att slutföra uppgiften.

Ät grodan

  • Ät upp dina grodor direkt på morgonen.
  • Skriv ner en lista med dagens uppgifter. Lokalisera grodan (den uppgiften som du drar dig för att ta tag i) och gör den först.

Likes

Comments