Mammaliv, Träning

Det hände förra helgen, men det började helgen innan när jag gick på audition för att bli spinninginstruktör. Min chef på gymmet ringde och frågade om jag ville gå utbildningen i mamamove, för att kunna träna nyblivna mammor och gravida. Jag fick dra i bromsen och säga att jag just nu inte kan hålla i både Zumba, spinning och mamamove. Hon frågade vad jag helst ville och jag sa att jag verkligen brinner för att träna mammor. Så gick jag utbildningen och är nu helt lyrisk över att snart få börja träna mammor. Jag börjar i januari på Nordic Wellness Lerum. Detta kommer att bli en så sjukt bra start på 2018!!!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

dans, Mammaliv, Träning

Kännt mig orkeslös i några veckor nu, vardagslunken har blivit lite för... Hur ska jag uttrycka det... det händer inget oväntat, inget extraordinärt. Men idag har det verkligen vänt. Idag kändes det som att jag fick tillbaka mig själv.

En stor del i det var att jag träffade min Miami donna, som kommit till Sverige 3 veckor och hälsar på. Det var helt fantastiskt att sitta och prata med någon som känner mig utan och innan och som är så lik mig. Det är så underbart att vi kan förstå varandra utan att behöva säga ett ord och att trots avståndet så är det alltid som att vi sågs för några dagar sen när vi ses.

Den andra delen till att min energi kommit tillbaka är att jag hade ett dansgigg idag. Läkare på Sahlgrenska kvinnokliniken hade sin julfest och körde på orientaliskt tema. Jag hade med mig min danskollega så vi gjorde gigget ihop vilket kändes tio gånger roligare när man delar upplevelse  med någon.

Det känns idag som att den gamla, starka, självständiga och Jag kan allt bara jag vill- personligheten kom tillbaka. Jag har saknat henne något fruktansvärt! Jag hoppas hon stannar länge och att jag hittar de saker i vardagen nu som får henne att stanna kvar och bli starkare!

Likes

Comments

Mammaliv

Vilken härlig dag! Det är så vackert med snö, och luften känns så fräsch och krispig. Vi promenerade ner till BVC för 6månaderskontroll idag. Vince är väldigt kontaktsökande och vill alltid kommunicera med de nya människorna han möter. Så när läkaren skulle undersöka Vince så höll sköterskan i honom och han tittade först mycket intensivt på läkaren och log sitt stora lite sneda leende, och sen vände han sig till sköterskan och började klappa henne på kinden. Jag skulle ge mycket för att vara i hans huvud då, jag undrar så vad han tänker och hur mycket han förstår.

Jag har nästan avvänjt amningen. Jag tar till det som vapen om han har svårt att sova på natten, och när vi är hos vänner på dagarna och han är orolig och inte kan sova. Det blir 1 gång på dagen och 2-3 ggr på natten. Nu har vi börjat ge ersättning på natten också för att försöka få en övergång där. Sen är tanken att han ska börja med lite större portioner riktig mat nu, men han är lite kinkig med mat denna veckan. Blodpudding gillade han idag i alla fall! 😁 Eftersom barn har svårt att få i sig tillräckligt med järn så är blodpudding jättebra! En tugga så är behovet tillgodosett. En portion så är veckan kirrad!

Likes

Comments

När min prins blev 5 månader kände jag att det var dags att ta upp mitt jobb som Zumbainstruktör igen. Jag har saknat att vara instruktör under både graviditeten och efter. Jag älskar att få ge energi till människor och genom att jag ger energi så får jag också så mycket energi tillbaka. Det är helt fantastiskt! Efter ett zumbapass studsar endorfinerna runt i kroppen och jag känner mig lycklig, pigg och stark! Särskilt de dagar när jag haft det tufft ett tag och jag börjar känna att musten rinner ur mig, då gör Zumban, och annan träning, att energin återvänder igen.

Jag står fast vid att den psykiska hälsan nästan alltid blir bättre när man rör på sig. Jag har så många gånger önskat att jag kunde ordinera motion till mina klienter. Jag hoppas att det går att göra det i framtiden. Jag önskar själv att någon kommer och släpar ut mig på en promenad om denne hör att jag sitter och tjurar i soffan ned en 200 grammare Marabou halvt nerstuvad i halsen. Jag ska försöka påminna mig själv att göra detsamma för människor i min omgivning. Om någon är deppig så ta med dem och rör på sig, oavsett vad det är!

Likes

Comments

Mammaliv

I stället för ett piffigt, käckt och inspirerande inlägg som så många skriver kommer detta från verklighetens dåliga dagar. Vissa dagar är det bara svårt, som idag. Jag gick och la mig 21 med nackspärr som strålar upp i huvudet och ut i axeln. När Vince vaknar för tredje gången och gråter tänker jag "men nu måste natten ändå snart vara slut". Jag tittar på klockan och ser att den är 23:45. Så fortsatte resten av natten. Inte ens en timmas sammanhängande sömn. Klockan 05 tyckte Vince att det var dags att gå upp så nu sitter vi här, han leker loss och är hur glad som helst, och jag sitter med en vetekudde runt nacken över ett tjockt lager av tigerbalsam och känner mig så sliten. Snart tre månader har han sovit så dåligt, snart 6 månader sen jag hade en full natts sömn. Åter igen, jag känner mig sliten. Jag funderar på vad all den här sömnbristen gör i kroppen. Jag känner mig mer förvirrad, ibland korkad, tappar hår och huden har blivit sämre. Jag kan inte säga att det beror på sömnbristen men det känns så.

Första två månaderna med bebis hade jag ångest när kvällen började närma sig för jag tyckte det var så sjukt jobbigt att inte få sova. Jag kände att jag blev mindre och mindre mig shälv och jag kände mig låst. Jag tycker inte jag vänjer mig vid att det är jobbigt men jag tycker att jag hittat ett sätt att bita ihop nu. För det finns inget annat att göra än att bita ihop. Någon gång börjar han sova bättre, får bara hoppas att det blir innan han blir tonåring 😂

Jag vet att många mammor har det så här, att många nog känner igen sig, att flera säkert har/haft det värre. Mitt motto är ju "win the day" att övervinna dagen även när jag har en dålig dag. Så nu tänker jag avsluta mitt frustrerade inlägg med att skriva att jag får se detta som en utmaning. Jag ska hitta en väg att vinna dagen, göra den positiv och vara nöjd även om det blir soffläge hela dagen. Jag har ju ändå lite att planera. Mitt drömbröllop är ju bara 185 dagar bort! Kram på er!

Likes

Comments

Mammaliv

Jag förstår inte hur jag kan vara vaken. Jag borde ha tillräcklig sömnbrist för att kunna däcka var som helst. I stället har 5 månader av för lite sömn gått över till Insomnia. Igår till idag sov jag 4 h och nu har jag sovit 2 h och kan inte somna om. Min 5 månaders bebis har alltid varit vaken varannan timma dygnet runt, men nu kan jag inte ens sova när han sover. Jag har läst, mediterat, försökt träna och köra slit på mig så, varvat ner långt innan läggdags, ätit massor för att hamna i en trött matkoma, gått upp och aktiverat mig en stund på natten. Jag har försökt sova dagtid men jag har jättesvårt för det. Och efter allt ligger jag vaken och tankarna snurrar runt i huvudet på mig. Hur mycket sömnbrist kan man ha egentligen? Min kropp kan ju inte må bra av detta.
Jag undrar om andra mammor har det så här? Jag undrar om det är hormoner som får mig att vara vaken?

Yr i huvudet blir jag av all sömnbrist och ibland tycker jag att jag ser skuggor som rör sig, när jag tittar dit är det inget där.

Likes

Comments

Den här lilla stjärnan. Det är så svårt att förklara för den som inte har barn ännu hur hela mitt liv har förändrats så otroligt mycket sedan han kom till världen. Hur jag kan älska någon så oerhört mycket, hur varje andetag han tar är det bästa som hänt mig och hur allt han gör är det finaste jag sett. Jag lever för honom och jag dör för honom. Han är centrum för min glädje och kärlek och kommer i hela mitt liv att vara det från och med nu. Det är lustigt hur allt bleknar i betydelse jämte honom. Nu är familjen det viktigaste, både den familj vi skapade genom att skapa honom och den vi haft sen innan. Och så de vänner som väljer att vara delaktiga och engagerade i vaket att skaffa barn. Jag märker tydligt vilka som gläds med mig och vill vara en del av mitt liv, och vilka som faller allt längre bort.

Barn är verkligen slutet på ett kapitel i livet och början på ett nytt. Och jag börjar verkligen njuta av att livet är som det är.

Likes

Comments

Kost, Mammaliv

Jag ser två ytterligheter som hetsas om i vårt samhälle när det gäller kost. Den första är kroppshetsen och fixeringen på hur vi ska nå den perfekta kroppen, vilket resulterat i en hel industri med "nyttiga" alternativ till socker och kolhydrater i stort. Den andra är att vi ska fredagsmysa skiten ur alla dagar i veckan. Det verkar alltid finnas något man ska fira: lillördag, fredagsmys, lördagsgodis och all överbliven skit på söndagar som ska stuvas ner i halsen. Sen har vi alla hemska dagar som så oskyldigt började med semeldagen och nu har utmynnat i att varenda sockerstinn godsak har sin egen dag. Sedan har vi alla högtider där det ska frossas i godsaker tills det sprutar ur öronen på oss. Så här vi våran kära matindustri där producenter smyger in socker i sina produkter till höger och vänster och kommer på lurigare och lurigare benämningar på socker så att vi konsumenter inte ska förstå att det är socker i.

Jag försöker vara påläst när det gäller socker och vilka sockerbovar vi har i affärerna. Jag vill åtminstone att när jag äter socker så ska det vara mitt val att göra det.

Jag är en sådan mamma som kommer att ta klivet längre än vissa mammor när det gäller att ge socker till barnen. Hur ska man egentligen förhålla sig till socker när det gäller sina barn? Att jag har ansvar över mun kropp och vad jag stoppar i den är en sak, men nu har jag också ansvar för vad jag stoppar i mitt barns mage. Jag vill helt enkelt inte ge mitt barn socker, så vad säger man till släkt och vänner som i all välmening vill bjuda på det, och som högst troligt kommer tycka att jag har en pinne uppkörd långt upp i röven och kanske smyga åt mitt barn socker ändå? Det handlar inte bara om övervikt utan om allt annat socker gör i kroppen: att det skapar en kronisk inflammation i kroppen, beroende, försvagar immunförsvaret, åldrar oss i förtid, skapar hjärt - och kärlsjukdomar, göder cancer och demens, ger diabetes mm mm.
Hur tänker ni?

Likes

Comments

Första två bilderna är 4 dagar efter förlossningen, de andra två bilderna är efter 1,5 månad.

Första två bilderna är 4 dagar efter förlossningen, de andra två bilderna är efter 1,5 månad.

Kroppen är så sjukt fascinerande. Hur den kan förändras under graviditeten och hur den kan läka efteråt och återgå till fullt fungerande och dra ihop sig igen. Jag har tränat en hel del för att jag vill bygga upp en stark kropp, jag vill bli starkare än jag någonsin varit innan.

Jag har efter förlossningen testat 2 olika träningsupplägg. I början följde jag Olga Rönnbergs träningsschema slaviskt, sedan ett träningsprogram från en amerikansk fitnessatlet Ashley Horner. Nu har jag kommit så långt att jag känner mig lugn i att köra mitt eget träningsupplägg.

Likes

Comments

Mammaliv

Wow vilken omställning det har varit. Att vara mamma är både helt fantastiskt och på dagarna och rätt så jobbigt på nätterna. Jag har hamnat i en dålig snutörr där jag inte kan sova, inte ens när han sover jmkan jag sova. Jag har sovit 3-4 timmar per dygn och blivit allt ner sliten känner jag. Sömnen är så himla viktig och när den inte fungerar så orkar jag inte laga mat, orkar inte träna, orkar inte tänka på hållningen och orkar inte tycka att dagarna är roliga .

Men så idag vände det! Och det fick mig att inse att det vänder alltid. Varje jobbig dag tänker jag "ska det alltid vara så här" men när det vänder så är det en tyngd som ramlar av axlarna alltså. Jag vet aldrig om hjälp, en av mina svagheter, men denna gången kom hjälp ändå och jag känner mig så dum. Det är självklart att be om hjälp! Ibland orkar man inte mer och då är det skitviktigt att våga be om den.

Jag öppnade mig och pratade med en annan mamma som berättade att hon också brutit ihop flera gånger och det var så skönt att höra. Att inse att jag inte är ensam. Att inse att det inte bara är rosenskimrande bebisbubbla för alla andra utan att alla tycker att det är skitjobbigt ibland!

Likes

Comments