Header

Denna träning kommer jag skriva om både Easy och Daisy då jag spårade och i spåret håller jag fortfarande på och utvecklar Easy.

Daisy gjorde ett bra spår men tempot är  alldeles för högt. Hennes spår var helt rakt och jag hade lagt godis depåer lite här och där, i slutet la jag en boll som blir hennes belöning. För Daisy så är själva spårandet en belöning vilket gör att hon inte är speciellt intresserad av föremål i spåret. 
Jag ska börja träna in apporterna, fick ett super tips av Sandra så ska träna om det jag har lärt Daisy gällande apporter i spår.

Easy spårade riktigt bra med 2 vinklar, i spåret hade jag 2 apporter men hon missade den första... Den sista apporten markerade hon helt själv och jag behövde inte hjälpa henne. Easy tog vinklarna fint men skulle vilja ha mer fokus i vissa delar av spåret.
Ska tillägga att vi spårade på åker så är hel nöjd då vi tidigare nästa bara spåret i skog.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag blev det 1,5h träning med både Daisy och Easy. Jag kommer mest fokusera på Daisys träning i min träningsdagbok då det är henne jag ska göra tävlingsklar och det är hon som jag ska jobba mest med, Easy är halvt pensionerad.

Dagens träning: Positions träning vid fot, Daisy ska följa med mig när jag går åt sidan, när jag svänger åt vänster och höger. Här jobbar vi med att hon endast ska röra rumpan och inte ta om med hela kroppen. Tränade även att få in henne i fot på kommando när hon står framifrån och hon har börjat fatta vad jag menar (det blir bättre och bättre för varje gång). Inkallning, Gick 12 meter och hon satt snällt kvar hon väntade in kommandot och kom med fin fart. Ingången (har IPO ingång) börjar bli bra dock lite långt ifrån så har börjat jobba in henne närmre mig. Platsliggning, Låg i 40 sekunder och jag stod 12 meter bort. Låg kvar när jag kom in fot så valde att vänta ut henne så att hon inte flyger upp direkt från marken. Linförighet, Gick bra hamnade lite efter när hon började bli trött, försöker jobba henne framåt genom att belöna bollen framför henne vilket har gett resultat. Fokuset idag var att hon ska fortsätta hålla ögonkontakt i svängarna vilket hon gjorde riktigt bra.

Nästa träning: Nästa träning ska vi fokusera på platsliggning 50 sekunder och 12-15 meter bort. Jag ska fundera på om jag verkligen ska ha ipo ingång då jag ändå antagligen inte kommer tävla i ipo:t, undrar själv varför jag ens lärt in ipo ingång då jag hela tiden tänkt köra brukset med henne. Blir nog att träna om inkallningen nästa gång. Vi ska fortsätta träna positioner vid fot så att det sitter som sten. Jag ska även börja träna lite mer fokus/kontaktövningar. Har funderat på att kör 30 dagars utmaningen, man lägger på 5 sekunder varje dag, så första dagen så hunden ha ögonkontakt 5 sekunder nästa dag 10 osv.

Likes

Comments

Idag blir det lite shopping och sen träning med hundarna, Solen lyser så slipper nog träna i regn idag.
Jag har funderat lite och tänkt om jag ska börja skriva träningsdagbok här på bloggen, skriver ju träningsdagbok i ett block men tänkt att ni också skulle få vara med och se förändringarna. Vad tycker ni?

Likes

Comments

Igår blev det lite lydnad för båda damerna. Daisy skötte sig bra men man fick påminna henne lite då och då, Sandra var med och körde med sina schäfrar och det tyckte Daisy var väldigt intressant. Daisy fick testa kampa med Sandra vilket hon inte tycker var jätteroligt var mer avvaktande så lär inte bli någon skydds hund detta😉

Likes

Comments

Fick hem denna skönhet idag😍 Älskar västen från Hst, den är bekväm och håller en varm då det är fleece inuti västen. Sen är den ju så jäkla snygg! sjukt nöjd tjej här🙋‍♀️

Likes

Comments

Aldrig ska man få må bra... Är det inte magen eller knät så är det något annat. Igår vaknade jag av att hela sängen snurrade och jag kunde inte resa mig upp. Mamma och Axel fick komma hem och ta ut mig till bilen så vi kunde åka in på akuten, på akuten trodde man det var kristaller (kristallsjukan) som hade släppt, trodde det var en pensionär sjukdom men tydligen inte (eller så är jag så jäkla gammal). Idag är jag inte lika yr men mår mer illa så blir att ta det lugnt.

Igår skulle Daisy fått testa på skyddet så jäkla surt att man skulle bli dålig istället... men men vi får ta det en annan dag.

Likes

Comments

Är på jakt efter en ny väst och behöver hjälp. Vilken av de 2 västarna under är bäst? Eller har ni något tips på någon annan väst från något annat märke? Dessa 2 västar är från hst. Hoppas någon kan hjälpa mig med min beslutsångest, vill ju inte köpa en väst och sedan behöva skicka tillbaka den.

Tack på förhand 👏

Likes

Comments

Idag blev inte kvällen som den var tänkt. Easy och Daisy lekte med pappa och helt plötsligt hör man bara att dom ryker ihop. Daisy fick skinnet avdraget på höften så det var bara att åka in till djursjukhuset. Man fick söva ner henne för att sätta in dränage och sy ihop såret, så nu har jag en groggig och trött hund hemma. På bilden ser ni lite av såret som är på höften.

Daisy har börjat testa både Easy och oss så tror att det var därför de rök ihop. Nu är det bara att låta dränaget sitta i 5 dagar och stygnen i 10 sen hoppas vi på att allt är bra och återställt.

Likes

Comments

Då var vi hemma efter 1 veckas läger på marma. Marma lägret var det roligaste på länge, ett läger där du får testa på hur det är att vara patrullhundsförare inom försvaret. Jag hade skit kul och träffade en grym tjej där, tyvärr är det några mil i mellan oss men det kommer inte stoppa oss från att träffas ibland och träna hund. Under lägret fick vi testa på att vara i fält, ljudövningar,vindövningar och spåra.

Jag valde att ta med Easy och det gick riktigt bra. Hon tyckte dock inte om att sitta i box så skällde till och från. Vi hade en spår dag som Easy verkligen presterade på, tog alla vinklar skitsnyggt så nu ska vi bara träna in apporterna bättre så blir det appellklass i höst. 

Denna vecka gav otroligt mycket både för mig och Easy, har tänkt att fortsätta i höst men då med Daisy. Det ända negativa med lägret var att mitt knä inte höll hela lägret så nu ligger jag med lindat knä och knaprar värktabletter. 

Likes

Comments

För några veckor sen kom jag på att jag skulle sätta upp mål för både Easy och Daisy. Jag valde att börja med det för att få en mer fokuserad träning och för att få mer motivation. Dock har inte vår träning gått speciellt bra då jag har mycket i skolan och känner att jag måste fokusera på den innan vi åker iväg till Kreta, men lite träning försöker vi i alla fall få in. Har en plan att jag ska börja träna ca 1h per hund när jag får lite mer tid. Tänkte i detta inlägg dela med mig av mina mål med hundarna så är nedanför kommer dom.

Daisy:

 • Gå i koppel
 • Komma direkt på inkallning
 • Spår apporter (markerings träning)
 • Fot
 • Apportering
 • Sitt/ligg med låsta framtassar

Easy:

 • Framåtsändande i koppel
 • Spår apporter ( markeringsträning)
 • Spår
 • Apportering
 • Starta i appell

Nu hoppas jag bara vi når dom, med regelbunden träning ska vi nog det lyckas!

Likes

Comments