Header

För några veckor sen kom jag på att jag skulle sätta upp mål för både Easy och Daisy. Jag valde att börja med det för att få en mer fokuserad träning och för att få mer motivation. Dock har inte vår träning gått speciellt bra då jag har mycket i skolan och känner att jag måste fokusera på den innan vi åker iväg till Kreta, men lite träning försöker vi i alla fall få in. Har en plan att jag ska börja träna ca 1h per hund när jag får lite mer tid. Tänkte i detta inlägg dela med mig av mina mål med hundarna så är nedanför kommer dom.

Daisy:

 • Gå i koppel
 • Komma direkt på inkallning
 • Spår apporter (markerings träning)
 • Fot
 • Apportering
 • Sitt/ligg med låsta framtassar

Easy:

 • Framåtsändande i koppel
 • Spår apporter ( markeringsträning)
 • Spår
 • Apportering
 • Starta i appell

Nu hoppas jag bara vi når dom, med regelbunden träning ska vi nog det lyckas!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu har jag valt och göra ett nytt konto på instagram som bara kommer handla om hundar och hundträning! Så in och följ den så får ni även där följa min träning med Daisy och Easy!

Likes

Comments

Äntligen är denna vecka påväg mot sitt slut! Tyvärr har det inte blivit så mycket hundträning då jag har så mycket i skolan.
Det vi har gjort denna vecka är koppelträning och spår.

Koppel träningen går sådär, är bättre vissa dagar och sämre andra men det är väl så det ska vara. Just nu är Daisy i någon period där hon inte minns eller fattar någonting så det är bara att nöta på tills det ger sig.

Spåret gjorde Daisy så himla snyggt! Tidigare har jag lagt godis i varje steg vilket resulterade i att hon vänder sig för att leta efter godiset. Igår la jag godis depåer så att det blev mer spår än godis letande, detta gav superfint resultat vilket var roligt.
Easy gjorde inte lika fint spår missade båda apporterna men tog dom när jag skickade om henne. Easy måste bli mer noggrant i spåret så det är bra att vi ska på spår träning på söndag.

Under veckan har jag anmält mig och Daisy till valpkurs, jag anmälde oss för att vi ska får träna på att jobba bland andra hundar och även för att få social träning.

Ha en bra fredag kväll!

Likes

Comments

Det går framåt för mig och Daisy! Igår var vi till klubben och både Daisy och Easy fick köra lite, tidigare har Daisy haft noll fokus och haft svansen låg (nästan mellan benen) men igår så gick det att träna kontaktövningar med henne och svansen var hög. Hon hade såklart inte fokus hela tiden men det går sakta framåt, nästa gång hoppas jag på mer fokus och lika mycket glädje. Easy fick köra lite brukslydnad och det går super, vi har tränat brukslydnad innan denna bruks kurs så själva lydnaden är vi igång med, nu ska jag och Easy satsa på spåret så att vi kan gå ut och tävla i bruksspår i höst.

Har glömt och berätta vad jag och Easy gjorde i söndags kväll! Jag och Easy var ute och sökte efter en ko kalv, först skickade jag henne in i en skog där hon inte visade någonting alls och sedan skickade jag henne på andra sidan hagen och då började hon visa intresse och kände att det var någonting där. Dock så skickade jag henne ut från hagen vilket blev fel håll så Easy fick aldrig hitta den men Axel som bara gick själv och letade hittade den 10 meter från hagen. Så det blev ett lyckligt slut i alla fall.

Likes

Comments

Daisy är inne i en period där hon inte hör någonting.... så nu måste hon hålla sig i koppel mycket. Koppel träningen har hon också glömt så nu har vi fått börja om, denna gång tränar jag henne lite annorlunda. Tidigare har jag stannat när hon drar och sedan gått när kopplet är slappt men hon har då börjat att backa något steg och sedan kastat som fram i kopplet, så nu klickar jag när hon går något steg i slakt koppel vilket verkar ge resultat.

Jag är påväg till skolan och hundarna är hemma (hade jag också velat vara i detta väder) imorgon ska vi iväg på bruks träningen igen, tror att båda ska få följa med då.

Ha en bra dag!

Likes

Comments

Denna vecka har jag jobbat på siljanshunddagis i Borlänge och Daisy har fått vara med både igår och idag.  Hon har skött sig utmärkt inne på dagiset, Daisy har fått vara med för att socialtränas och lära sig hantera hundar. För att ta oss dit har vi åkt buss för första gången vilket gick super, hon la sig ner och sov.

Nu ska vi ut med dagishundarna så hoppas att ni får en bra fredag!

/ En stolt matte 

Likes

Comments

Detta inlägg kommer inte ha något med hundträning att göra utan det kommer handla om mig och hur jag mår. Jag har funderat på om jag ska skriva detta från o till och har nu bestämt mig för att göra det.

Jag är en glad tjej som älskar det mesta men även jag har mina motgångar där det inte känns speciellt lätt. Allt började i höstas någon månad efter att jag och min sambo flyttade ihop, jag började känna mig trött och fick smått panik då och då, jag kunde grina utan anledning och kände att jag bara ville vara hemma och sova. Trots detta så visade jag mig glad utåt för det är ju den jag är i alla fall när jag mår bra och när folk frågade hur jag mådde så svarade jag det som alla svarar BRA!. När jag kom hem så brast det oftast och speciellt på kvällarna när jag försökte slappna av och den ända som visste om hur jag mådde var Axel, jag ville inte berätta för min mamma och pappa egentligen så vet jag inte varför. Efter att ha känt så här i någon vecka så började min praktik på lasarettet och jag kände min inte lika nedstämd, så klart var jag fortfarande trött men jag bröt inte ihop lika ofta på kvällarna. Tiden gick och allt kändes helt okej men i november började jag får huvudvärk dagligen och någonstans där berättade jag för mina föräldrar hur jag hade mått. Huvudvärken fortsatte och i februari/ mars sökte jag vård eftersom den bara blev värre, det man kom fram till var att det nog berodde på stress och jag tänkte aldrig att jag är stressad (jag kände mig inte stressad). Men vet ni vad det är stress, jag känner mig inte så stressad som man kan göra när man börjar bli sen ( det alla kallar för stress) utan det är mer att jag har mycket att göra som har påverkat mig negativt.

Vissa dagar kan vara jobbigare än andra, jag kan känna mig ledsen utan anledning eller bara trött och jag märker att det kan vara svårt för folk att förstå. När man säger att man har problem med stress så märker man på folk att dom inte riktigt tror en utan mer att det är något som man säger, för alla har väl det stressigt? Jag trodde aldrig att stress kunde påverka en person så otroligt mycket,  stress för mig har tidigare varit att man har mycket att göra eller har bråttom till något. Jag vet inte om fler kan relatera till detta men jag har lärt mig att när min kropp säger ifrån så måste jag lyssna och inte köra på som inget har hänt för varken jag eller någon annan vinner på det. Ska jag vara ärlig så är det en sån otroligt jobbig känsla inom mig hela tiden, tänk er att hela tiden känna att ni måste iväg fast ni har inget ni har bråttom till, så är det för mig väldigt ofta.

Jag måste helt enkelt lära mig att ta det lugnt och försöka hantera min stress, jag vet inte om detta kommer försvinna av sig själv eller om jag måste jobba med det men en sak är säker och det är att detta är jobbigt och det är inget jag önska någon. Ni kanske tycker jag är larvig nu men detta är mina känslor just nu och några utav er kanske också har problem med stress inte vet jag, ni kanske inte känner samma och det är inte konstigt för detta är min kropps sätt att säga till.

Detta inlägg blev rätt lång men jag kände att jag bara behövde skriva av mig. Hoppas ni gillar det fast det inte är om hundträning, för att lägga in lite om hund så kan jag lova er att hundarna hjälper mig otroligt mycket, får jag träna hund så kan jag slappna av och bara glömma allt för en liten stund.

Ha det toppen.

Likes

Comments

Igår kom beskedet att vi kommit med på ungdomslägret på Marma! Ska bli så jäkla roligt, jag har tänkt anmäla mig flera år men har antingen glömt eller så har det inte fungerat. Men i år anmälde jag mig så V 27 åker jag och Easy! Längtar något sjukt!

Likes

Comments

Blev lite träning med Daisy idag och oj vad hon överaskade! Hon hade fokus och tyckte det var kul, blir så glad!

Vi körde lite fot och lite positions träning och såklart lek. Leken var inte bara lek utan även bytes lek där vi tränade på att komma tillbaka med leksaker och byta till en annan leksak. Nu hoppas jag att denna känsla kommer hålla i sig och bli ännu bättre!

Ha en bra eftermiddag/kväll!
/ En glad tjej

Likes

Comments

Hej på er!

Var ett tag sen jag skrev något och det har hänt både positiva och negativa saker i under den tiden. Tänkte att vi börjar med dom negativa så att vi kan sluta på topp.

Det dåliga i Daisys träning är att hon helt plötsligt har börjat slå över i stress när vi går i koppel, hon har tidigare gjort det när det kommer något ljud som hon tycker är läskigt men nu är hon stressad från att vi lämnar gården, och efter en stund på promenaden så slår stressen över i panik. Så nu är min plan att jag går kortare vändor med henne i koppel och längre med Easy. Tror lite att denna stress nivå har kommit pga att hon är skendräktig... hoppas på att den ska lugna sig lite men såklart tränar vi på att stressa ner hela tiden när vi är ute.

I lördags blev det lite träning för båda hundarna vi började med spår som gick helt okej för Easy, och ja Daisy håller på och lär sig så kan inte säga så mycket. Sen blev det lite lydnad/ bus för Daisy där hon tillslut var med och lekte och hade fokus en liten stund. Hennes träning är inga pass på 30 min utan 10 min intensiv träning med lek och fokus, sedan in i bilen vila och ut och köra en liten stund till. Jag gör detta för att hon inte ska få avbryta träningen utan det gör jag och för att vi ska sluta medans det går som bäst. Något som gjorde både mig och Axel glada var att hon även lyssnad och kom tillbaka fast hon blev skrämd, som ni vet så har hon tidigare sprungit iväg när hon blir rädd men hon vände faktiskt och lyssnade.

Summan av kardemumman av förra veckan är att vi gör både framsteg och baksteg (heter det så?) men vi fortsätter kämpa och hoppas på resultat.

Ha det bra!

Likes

Comments