Header

Hej på er!

Har inte haft internet så har inte kunnat uppdatera er i vår träning. Just nu går träningen super för mig och Daisy, igår var vi ute och tränade för första gången vilket gick helt okej. Vi har börjat träna in fotposition vilket hon börjat fatta och sen tränade vi mest att leka och att det är roligt att samarbeta med mig. Daisy kan även gå i koppel nu! köpte en VGW sele till henne eftersom hon rymde ur den andra och vilken skillnad det blev, hon har även förstått att när kopplet är spänt får man inte gå framåt vilket gör att hon går riktigt bra nu. Nu ska vi ställa mer krav på hon så att hon inte har sträck koppel alls.

Dock har det inte bara gått bra, i fredags slet hon sig ur selen för att hon blev rädd och sprang till skogs och sen var hon smått panikslagen hela kvällen och drog ytterligare en gång till skogen men efter det har det bara blivit bättre!. Tror allt detta beror på att hon är i den känsliga åldern.

Ha det bra! / Ellinor

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Denna dag gick från bra till dålig och åter till bra. När jag kom hem var planen att jag skulle gå ut med hundarna en i taget, jag började med Daisy eftersom hon ska koppeltränas och det tar längre tid. I början gick det super var helt imponerad hon drog inte mycket och förstod vad jag ville när jag stannade men sen så brann det nog till i den lilla malle hjärnan,  sen gick inget och hon lyckades ta sig ur selen. Hon sprang runt lös på en åker som tur var men hon betedde sig som en riktig valp gör, kommer fram och springer därifrån lika fort. Jag fick ringa Axel som fick komma ut med Easy och hjälpa mig för jag var så arg att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. När Axel kom hade jag precis fått tag i henne och han fick gå in med henne och jag tog Easy på en promenad. När jag och Easy skulle gå kom värsta stormen och det började regna... haha kan det inte bli bättre.

Jag tror Daisy började med dessa dumheter för att promenaden och koppelträningen blev lite för lång vilket gjorde att hon inte orkade hålla fokus. Imorgon blir koppelträningen kortare. Om vi även ska nämna det som gjorde allt bra igen så var det träningen med båda hundarna som gav lite glädje.

I mitt förra inlägg skrev jag att Daisy inte var jätteglad på leksaker men hoppades på att det skulle komma och vet ni vad hon tycker om det nu! Ca 1h efter att jag hade skrivit det så började hon leka, så idag har vi tränat lite att byta leksaker men även lite fotpositioner. Med Easy blev det mest skoj grejer, lite fjärrdirigering men annars bara trix och saker hon redan kan.

Ja ni hör ju hur min dag har varit och jag kan lova att det märks att man har en valp i hemmet... Har liksom glömt hur det är. Ni får ha det så bra / Ellinor & den brunna malle hjärnan

Likes

Comments

Blev en dag till hemma idag, betydligt piggare så imorgon bär det av till skolan. Hundarna har fått lekt av sig och sen mest bara sovit förutom en liten stund då jag tränade med Daisy, med liten stund menar jag verkligen en liten stund typ 5 min träning.

Måste bara få skryta över Daisy lite då hon idag faktiskt lekte med en leksak en liten stund tillsammans med mig! Man blir så glad att man nästan får tårar, tänk vad en liten leksak och en hund kan göra en människa glad ibland. Easy har såklart också fått leka men hon är alltid topnotch ( så klart inte alltid men ofta) så måste inte skriva om hennes framsteg.

Ikväll ska vi åka och köpa en barn-toa-pall till Daisy så vi kan börja träna bakdelskontroll men annars blir det inte så mycket. Måste bara visa er ett par byxor som jag tror jag ska klicka hem, vem vill liksom inte ha dessa byxor?! Jag älskar dem och de ger lite färg när man tränar.

Ha en bra kväll! / Ellinor

Likes

Comments

Igår var det 1 vecka sen vi hämtade hem Daisy, då var hon en hund som tyckte allt var läskigt (är nog ett inlärt beteende). Redan efter en vecka har hon blivit tryggare och många saker är inte alls lika läskiga som tidigare, helt otroligt vad tydlighet, fasta regler och lite stimulering kan göra. Denna hund kommer bli en toppen hund när hon har vuxit till sig lite, man måste ju tänka på att hon bara är 6 månader vilket gör att hon är lite i spökåldern.

Nu i helgen har vi varit hos mamma och pappa med hundarna för att jag har varit så pass dålig så jag har inte orkat gjort någonting, det är tur man har Axel som tar hand om hundarna då! Blev helt chockad när jag hörde att hon hade sprungit rakt in och hälsat på pappa, min syster hennes kille och min lillebror vilket hon aldrig tidigare har gjort (guld stjärna till Daisy)

Idag ska jag mest vila och hundarna ska väl kanske få köra något spel men mer än så blir det inte, hoppas ni har haft en bättre helg än jag!

Ha det! / Ellinor

Likes

Comments

Denna dag blev verkligen inte som planerat, jag som hade tänk att träna både mig själv och hundarna men istället blev man sängliggande med feber. Det har nog inte varit så fint väder som det är idag på 2 veckor vilket gör det riktigt surt att man inte orkar lämna sängen. Just nu är Daisy med Axel och handlar medans Easy ligger i sängen med mig, anledning till att Daisy fick åka med är för att hon ska få komma ut lite men även för att få träna på att hoppa in och ur bilen. Daisy hoppade för första gången in i bilen själv igår vilket hon måste lära sig för jag orkar inte lyfta en 28 kg hund varje gång man ska bort. 

Under gårdagen la jag upp en plan på hur vi ska träna Daisy så att hon inte tycker att människor är läskiga. Jag läste ur Fredriks steens bok "Hund coachen" hur man skulle träna hunden när den är "rädd" för människor och så här var upplägget: Hunden får inte hälsa på människor tills den börjar visa nyfikenhet och trygghet och detta gör man för att visa hunden att jag som ledare har hand om situationen men även för att göra den nyfiken. När hunden börjar visa nyfikenhet så kan den få hälsa en kortstund men när den hälsar ska personen ignorera den, jag bestämmer när den har hälsat klart. Sedan utökar man hälsandet tills hunden tycker människor är roliga och att man ser att den känner en trygghet av att jag som ledare har koll på situationen. 

Jag tänkte testa detta på Daisy så jag återkommer hur det går. Jag tror att denna metod kan fungera, jag känner egentligen inget behov av att Daisy ska älska att hälsa på folk men hon ska acceptera läget och inte gömma sig. Jag rekommendera verkligen er att läsa ur Fredrik steens böcker då han har otroligt många bra tips på saker som kan vara svåra att träna när det gäller beteenden. 

Ni får önska mig lycka till med denna övning! /Ellinor

Likes

Comments

Hej!

Idag har det hänt grejer! Daisy har fått träffat grannens hundar och såklart grannen, hon går fram och nosar på vår granne vilket är otroliga framsteg sen vi hämtade henne, hon går även fram till hundarna men tycker de är lite läskiga när dom försöker leka.

Nu på kvällen var vi till brukshundsklubben då jag och Easy går en bruks kurs, på kursen fick vi träna lite på budföring vilket innebär att hunden springer mellan mig och en mottagare på kommando. Då jag och Easy har gjort detta förr så gick det super, hon fick även träna lite lydnad där jag tyckte att fokuset kanske inte var det bästa men det blev helt okej lydnad iaf. Medans jag och Easy var på kursen så hade Axel (min sambo) hand om Daisy och de koppeltränade lite uppe på klubben vilket gick riktigt bra. Hon har även lärt sig att hoppa in i bilen själv idag, tidigare har hon tyckt att bilen är superläskig men idag släppte det.

Är så otroligt roligt att se Daisys framsteg och även fast vi bara har haft henne i 3 dagar så är hon som en annan hund! tur att man inte alltid lyssnar på sitt huvud utan mer på magkänslan, när vi var och kollade på henne i Lördags så var jag osäker på om jag verkligen skulle ta henne men jag ångrar det verkligen inte för de framsteg som hon gör hela tiden visar att det är möjligt att ändra på henne.

Nu tänker faktisk jag och hundarna lägga oss, efter denna dag är vi alla helt slut så lite sömn skadar inte.

Ha det bra / Ellinor

Likes

Comments

Morgon promenaden var inte den roligaste då Daisy absolut inte kan gå i koppel. En 28kg hund som drar för fullkraft är inte lätt att hålla emot och definitivt inte rolig att gå med. Så denna morgon promenad resulterade i att jag blev sur och Daisy med, tillslut valde jag att släppa henne för att slippa bråket. Att släppa henne löser egentligen ingenting förutom att jag slipper bryta både armar och ben men jag kände att det var bästa lösningen för stunden.

Framöver kommer promenaderna ske på ställen där hon kan vara lös och så kommer vi att fokusera på koppelträning utöver promenaderna. Jag testade att koppelträna henne lite idag och hon började nästan direkt förstå vad jag ville ha ut av henne så det gäller bara att vara envis och inte låta henne dra en millimeter i kopplet.

Easy och Daisy är inte helt överens inne då Easy inte vill leka inomhus men det vill Daisy, men ute så springer de och leker. Daisy tittar otroligt mycket på vad Easy gör och nästan härmar lite, otroligt roligt att se. Idag förstod Daisy att man skulle leta efter godisarna ute när vi slänger ut det på gräsmattan vilket hon inte allas förstod förut.

På bara 2 dagar kan jag redan se skillnad och att hon utvecklas vilket jag tycker är väldigt roligt, denna hund kommer verkligen bli en grym hund, hon behöver bara tid att utvecklas och kommer över det små saker som hon tycker är läskigt. Dock vill hon inte alls leka med leksaker eller i huvud taget gripa någonting vilket känns lite oroväckande inför framtiden, kanske kommer det med tiden jag vet faktiskt inte men jag hoppas att det gör det.

Här nedan ligger ett filmklipp från promenaden och som ni ser så är Daisy otroligt noga med att ha koll på mig och springer fram och tillbaka mellan mig och Easy.

Ha en bra dag! / Ellinor

Likes

Comments

Hej och välkomna till min blogg!.

Denna blogg kommer vara om hundträning med Easy och Daisy. När det gäller Easy kommer det handla mycket om lydnad och bruks, hur det går för oss och kommande tävlingar vi ska göra. När det gäller Daisy kommer jag skriva mycket om hur hon utvecklas och hur det går för oss med träningen att göra henne tryggare. Ni kommer även få följa med oss i vår vardag.

Tänkte börja att berätta lite om hur länge jag har haft Easy och Daisy, Easy fick jag ta över för ca 3 år sen. Easy är en otroligt härlig men speciell hund och vill hon inte så är det svårt att få henne att göra något. Jag och Easy har kommit otroligt långt med varandra och jag är så glad att jag får ha en hund som hon. Ibland är hon som en valp och gör allt för en och ibland vill hon bara ligga i sängen och sova hela dagen.

Daisy hämtade jag igår, Daisy är en omplacerings hund som är lite orolig och tycker det mesta är lite läskigt. Daisy är otroligt understimulerad och behöver mer regler än vad hon har haft. Vi satt regler direkt hon kom till oss vilket gjorde henne säkrare direkt, hon fick även springa av sig i skog och mark med Easy och göra lite små träning inne vilket resulterade i att hon blev lugnare. Jag valde att ta henne för att det kändes som en utmaning att få ordning på henne men även för att jag såg att hon var otroligt nyfiken på allt men lite för otrygg för att våga utforska. Jag tror att denna hund kommer att utvecklas med åldern och bli en riktigt stjärna, om 2 år kanske vi är på väg ut på tävlingsplanerna, vem vet?

Jag hoppas ni kommer att gilla det vi gör! / Ellinor 

Likes

Comments