Halloj!

Givande möte idag på jobbet, känns bra att höra lite hur de andra jobbar hos var och en och lite "nya" riktlinjer. Suveränt!
Dock blev jag lite energitömd efter det, som om det var grädden på moset. Det har varit ganska mycket nu en tid och än är det ju som sagt inte över. Så, nu är det full fokus på mig själv och mitt.

Om mindre än två veckor ska allt vara packat, ehm.. Vi kommer få ihop det men dagarna skulle behöva ett par timmar till. Jag kommer ha semester en vecka då, vilket säkerligen kommer behövas. Och nu tror jag att eftersom det bara är två veckor kvar så kommer jag inte vaka på Molly på semestern, utan det kommer nog snarare bli när jag börjat jobba igen. Men har jag tur kommer liten till världen när jag är ledig! 😊

Sen har jag såklart ett par funderingar kring hästarna (haha, såklart var rätta ordet). Men där behöver det praktiska kollas först innan något beslut tas. Ingen stor förändring men tillräckligt för att få ut det bästa för Ninja och Molly! 😍

Pysslade ihop lite mer av mina saker idag, nu är det ordning av schabrak, benlindor och mina FÅ täcken jag har kvar. Jag förstår inte ens varför jag har några täcken alls kvar, för dom används aldrig. Eller jo, Ninja får alltid täcke (ett halstäcke i fleece) efter dusch, när det vankas utställning. Men det är då enda gången jag anser att det behövs också, enbart för att hon inte ska smutsa ner sig igen.

Nu ska jag knyta ihop dagens säck och gå o sova. Har fått sol på mig halva dagen (ute hos pappa) så känner mig lagom varm i ansiktet. Snart brunbränd om jag fortsätter i det här tempot! 😎

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Senaste Nytt

Alltså jag har ju gnällt värre än värst om att tiden nästan står still. Idag känner jag att jag inte hänger med igen, det går för fort!! 😳
Samtidigt som jag vill att allt ska vara över, så känner jag att detta är en milstolpe. En milstolpe att minnas!
Vi har två veckor kvar till flytt. Det mesta är ordnat, nu är det bara att stuva ner saker så gott man kan. Måste köpa ett gäng flyttkartonger till, så köksgrejorna får plats också. Vi har koll på läget här, dock mindre koll på nya lägenheten. Det finns en oro där pga tidigare hyresgäst, men förhoppningsvis vet vi redan imorgon exakt hur det ser ut/kommer bli.
Imorgon är jag ledig igen, blev en mellandag, dock har vi personalmöte så jag måste åka dit hur som helst. Ska passa på att ta sovmorgon först bara! Ska i övrigt passa på att packa lite till, åka till pappa och städa bilen och hämta paket och Elvis biltäcke (Ja, Elvis har ett tjockt täcke i bilen! Lyxvovve!) som jag tvättade där igår. Sen är det såklart stallet som gäller, har insläppet och ska passa på att fixa lite med mina saker igen och såklart ska jag pyssla om hästarna.
Nu är det overandout för min del. Klockan drog iväg innan jag var klar med min lilla kvällsrutin. 🙈
God natt!

Förresten! I helgen hade jag hand om dessa fina killar! Hur söta är dom inte?? Hade jag kunnat så hade jag stulit dom och låtsas som att dom rymt eller nåt. 😂 Det var iallafall en väldigt trevlig bekantskap, sociala som få och riktigt mysiga! 😍 Tack Nelly för förtroendet.

Likes

Comments

Senaste Nytt

Hallo!

Nu trillar dagarna på, bara för att man haft en ledig helg säkert. Men skönt att det händer något!

Igår skulle jag ha uppdaterat men hade lite av en härdsmälta så lät det vara. Det blir ju lätt personligt om man vräker ur sig något i stridens hetta! Men det kommer komma ett noga avvägt, skrivet inlägg om detta "apropå" vid ett senare tillfälle, såklart.

Helgen gick snabbt men jag fick mycket gjort. Har blivit av med massa saker nu, hästgrejorna som stod mig upp över öronen. 😖 Lättnad! Och kul att de kommer till användning. Nu är vi redo att "inreda" skåpet ordentligt! Det ska till någon form av hyllplan i skåpet men jag måste mäta först så jag vet hur stor skivan ska vara. Nu är allt bara inslängt efter bästa förmåga! 😳😂

Ninja har fått vila från vår sidavidsida träning över helgen, Molly gås igenom grundligt varje sekund jag hinner. Har fått får mig att hon kommer överraska oss, genom att inte visa tillräckligt med tecken att det är dags så jag iallafall missar det. I natt var jag bra sugen på att åka ut, efter en sån där känsla man kan få. Men jag får nog vänta nån vecka till innan det är aktuellt att vara där nattetid.

Nu är det åter till jobbet, bra vecka framför mig! ❤️

Likes

Comments

Senaste Nytt

Hej!

Har precis landat hemma i soffan efter morgonens utsläpp. Lite kallt ute för min smak, men friskt! Solen visar sig åtminstone så hoppas det håller i sig.

Hästarna var busiga imorse, hungriga ponnyer! Det är så skönt att ha utsläppet och få dona i sin egen takt och för sig själv, älskar att få vara med när dom äter sin frukost medan solen går upp och fixa stallet fint inför dagen! Pierre var med och hjälpte till, så himla mysigt med sällskap som i vanliga fall inte är med.

Molly har nu börjat hårdna lite i ljuvret och fyllt än mer än igår förmiddag. I övrigt inga signaler. Fölis far omkring som tokig där inne, varje gång man känner efter på magen får man sig en redig spark! Vi får se hur mycket som stämmer med hur en vanlig fölning går till. Om de vanliga tecknen för närstående fölning visar sig! Alla ston visar ju olika och det är svårt att veta när man inte varit med tidigare med Molly.

Hur som, jag hoppas innerligt att allt går bra iallafall!
Nu ska vi vänta in min mamma som kommer över med lite gott att äta och julklappsbyte. (Ja, julklappsbyte, vi har inte träffats sen innan jul!!)

Likes

Comments

Senaste Nytt

Halloj!

Nu har det uteblivit uppdatering, men det händer inte speciellt mycket här.
Ninja har fått en dos träning i hagen varje dag, nu börjar hon visa sina vanliga takter. Det vill säga sin dryga sida. Hon är jätteduktig till hon blir frustrerad, hon har inte riktigt tålamodet att försöka förstå vad jag menar eller vänta på sitt beröm. Då blir hon sur och vänder upp rumpan och tränger mig. Jag försöker att aldrig vara för sen med beröm och har väntat ut henne när hon tjurar ihop. Nu måste jag klura på nästa moment, vad det ska vara och hur vi ska göra det utan att hon ska bli frustrerad. Tålamod tack!

Molly då? Fina lilla mysiga tjejen. Jag tjatar bara om tiden känns det som, men nu är det inte långt kvar (om hon inte bestämmer sig för att gå över).. Hon har släppt lite i bäckenbanden, ljuvret börjar fyllas sakta men säkert. Det har fyllts så pass att det är tjockt framför ljuvret, eller hur man nu ska säga. Jag har bestämt mig för att börja vaka när det blir tydliga tecken på att det är nära, det vill säga vaxproppar. Innan dess är det nästan onödigt för då jagar man upp sig helt utan anledning. Om inget skulle verka misstänkt utan vaxproppar, för då lär jag syna henne varje sekund!
Jag har ett larm, men eftersom jag inte har stallet hemma så kommer jag ju ändån vara på plats när det ger sig och kolla henne minst en gång i timmen så då tror jag det blir överflödigt med larmet. (Ett sånt som ger utslag om hon lägger sig ner.) Jag har funderat på kamera, men samma sak där, jag är ju iallafall på plats. En sak om man låg i sin egen säng på nätterna och bara hade en kort spurt ut till stallet. För mig tar det iallafall 20 min innan jag är på plats hemifrån om jag sover, först klä på sig, sen plocka ihop grejor man ska ha med och gå till bilen och så köra och parkera vid stallet. Ja, kanske en kvart då. Som snabbast tid! Och då är det ju nästan över eller för sent.
I stallet har vi ett loft, där det är ett uppehållsrum (fikarum eller vad man ska kalla det), där det är fönster så man ser ut över alla boxar och Molly har boxen närmast så man ser tydligt ner i den! Perfekt för min del nu, därav skippar jag kamera! Därifrån kan jag alltså titta på henne utan att störa varken henne eller de andra hästarna. 😍

Ja, många "tunga" tankar kring Molly. Jag har nästan slutat vara nervös, nu vill jag bara få det överstökat och ha lillMolly ute i världen!

Där ser man att "bullarna" framför börjat ta form! Men ja, som ni ser är det en bit kvar innan man kan kalla det riktigt nära. 😆

Likes

Comments

Humledals Narinja

Häromdagen hade ju Sabina och Cattis lite pyssel och borstning med Ninja.
Jag höll på och fixade med vatten ute och kom upp till stallet efter en stund. Då hade dom borstat ett tag och ur den tråkiga vinterpälsen som står på ända tillsammans med lera och skräp kom min fina lilla Ninja fram. Hon står så snällt och fint på gången och när hon var ren och hade utredd man och pannlugg så skiner verkligen hela hon upp. Då ser jag mitt lilla diplomsto! 😍

Och ja, självklart så blir jag såååå sugen på att visa henne igen, vore så himla kul att komma iväg och visa henne för olika domare nu i sommar! Så. Nu MÅSTE jag sätta mig ner och kolla igenom vilka utställningar som är lämpliga och börja anmäla dit det går. Sooo excited!!

Likes

Comments

Senaste Nytt

Hallå!

Den här helgen har gått i funderingarnas tecken, tankarna har gått oavkortat till offren för fredagens händelse.
Idag först, fick jag tårar i ögonen. När jag såg hur mycket människor det var på Sergels torg, på tvn. Hur mycket blommor som människor lagt dit som en fin gest till dom drabbade. Herregud, vad tacksam jag är för att människorna i min närhet mår bra! ❤

Hästarna då? Idag hade jag delat pass och fick mess av Ebba och Olivia på förmiddagen, så jag överlät stallet och allt kring hästarna till dom. Vilket var tur, för jösse vad trött jag var. Sov bort någon timme på eftermiddagen! Välbehövligt.
Den här veckan är det bara Mollys box att ordna i pysselväg i stallet, den jag delar hage med har ansvaret över hö och vatten ute. Sen ska såklart tjejerna få ordentliga genomgångar! Mollys framhovar ska raspas lite på och jag ska ta med Ninjas sele till stallet igen. Som jag skrev tidigare ska vi försöka oss på att träna i andra miljöer än i hagen och stallet. Ninja behöver mer stimulans, idag fick hon en promenad tillsammans med Molly, vilket de bägge uppskattade så mer sådant för Ninjas del!
Veckan som kommer är det kvällsjobb två dagar sen ledigt på onsdag. Efter det vet jag inte hur det ser ut då schemat inte kan visas. Hm! 🤔

Likes

Comments

Senaste Nytt, Humledals Narinja

Hej!

Egentligen vill jag typ kräkas över rubriken, för hur jäkla kul låter det?! Jobba på helgen, när så många andra är lediga. Och alla hittar på en massa skoj. Men nånstans känns det ändån okej att jag jobbar.

Idag hann jag med ett par timmar i stallet, det gör så gott för själen! Jag kan inte förstå för mitt liv hur människor utan hästar överlever. 😆
Jag hade ingen tanke med hästarna idag, tränade lite "godistigg" med Ninja. Men jag tar allt i små, små portioner med henne just nu då hon blir så väldigt frustrerad. Molly gjorde oss sällskap, vilket inte händer så ofta. Henne hälsar man egentligen på först och sen stannar hon så länge hon har lust. Idag bjöd hon dock till lite själv och kom fram för att kolla vad vi pysslade med. Så hon fick vara med så länge hon ville. Vilket såklart störde Ninja rejält, men hon kom på själv att det inte är nån idé att brusa upp. Molly bryr sig inte när hon är ettrig och hon förlorar min uppmärksamhet, så no win för henne.
Snart ska vi ta våran "träning" vidare till andra miljöer. Det ska bli kul att se hur hon är då och reagerar!
Hon fick sen komma in och bli ompysslad av Sabina och Cattis. Ninja gäspade som aldrig förr när Sabina borstat en stund. Cattis tog sig an hennes svans, surprise Cattis, den är TJOCK! 😂
För er som inte vet så tvättar jag svanen några gånger om året och reder då ut den noga och vräker på pälsglans. Anledningen till det är att Ninjas svans är så enormt tjock att hon inte orkar lyfta på den ordentligt när hon kissar och bajsar. Den bli ganska äcklig efter ett tag oavsett om man reder ut den regelbundet! 😣

Likes

Comments

Senaste Nytt

Hallå!

Jag har haft full rulle här några dagar, ingen rast o ingen ro! Det härliga i det hela måste jag säga är vädret. Alltså hur nice är det inte med vårsol?!
Nu har man äntligen kunna se att det börjar växa ordentligt i backen också, grönt gräs är på uppgång och de flesta vårblommor har börjat slå ut! Lövly!

Jag har ingen koll på dagarna, fast jag borde ha stenkoll. Men Molly är både rundare och lugnare. Inga indikationer på att fölning är i närheten än dock. Suck. Jag kommer bli gråhårig innan detta är över!

Tråkigheterna står miffot för som kapade lastbilen i Stockholm idag på eftermiddagen. Inget gör en så arg, frustrerad och sorgsen på samma gång, som när människor gör dessa vansinnesdåd. Beklagar djupt till de anhöriga till offren idag, igår och (tyvärr) imorgon. ❤

Nu ska jag fortsätta jobba, jobb jobb!

Molly och Ninja står och samtalar med fina D-ponnystoet Diana på andra sidan staketet!

Likes

Comments

Senaste Nytt, Askmolly

Go kväll!

Har inte riktigt hunnit med det jag räknat med, alltså lägga ner tid på bloggen. Inte heller städat hemma. Urk.
Man har kommit lite ur gängorna med sånt nu när flytten är nära. Jag gör hellre andra saker, typ packar eller kastar saker. 😆

Än en gång så får jag lov att säga att tiden går i snigelfart. Jag hinner samla på mig både den ena och den andra tanken som innehåller alla de hemskheter som kan hända, både kring Molly och flytten.
Jag har till och med drömt att Molly redan fölat. Jag har ett starkt minne av hur fölungen såg ut och vad det var för kön i drömmen så vi får väl se om det var en dröm eller om jag kan se in i verkligheten! 😂 Herrejösse. Nu vill man bara att det ska vara över! Säkert något Molly vill också. Det ser mäkta tungt ut och hon är besvärad av akrobatiken som försiggår därinne emellanåt.
Det sötaste av allt är att Ninja har självutnämnt sig till förste vakare! Hon uppvaktar Molly på sitt eget sätt och ser efter henne noga. Hon har nog stor koll på vad som är på gång!
Nu har jag halmat hennes box, det gjordes i helgen och jag har tänkt tanken både en och två gånger hur jobbigt det kommer bli att mocka boxen! Men hör och häpna, Molly som i vanliga fall är ganska grisig har numera lagt prydliga högar längs bakre kanten som är helt intakta. Varje dag! Otroligt! Men jag vet ju också att en box med bäbis i, inte är lika kul och enkel att mocka. Så den tiden kommer!

Nu ska jag ta sista promenaden för dagen med Elvis och sen kolla igenom mina papper och skriva lite notiser i kalendern. Puh!

Visst ser det såååå mycket mysigare ut med halm? 😍

Likes

Comments