Senaste Nytt

Hallo!

Känner mig lite kass på det här med bloggen. Men det har onekligen varit en hel del sen sist och i dagarna har jag beslutat mig för att göra en helomvändning. Eller typ iallafall.
Magi och Molly kommer få ett miljöombyte. Jag själv ska jobba upp mig själv igen. Elvis, Elsa och hennes nya vän (namnlös än så länge) ska få mer tid. I höst kommer allt handla om att vända allt negativt till positivt!
Bra va? 😉

Jag ska försöka hämta lite inspiration till att faktiskt göra saker, idagsläget så är jag mest bara hemma, inne och gör precis ingenting. Nog för att handleden säger ifrån, men inte bara därför. Jag varken vill eller orkar någonting, orkar inte för sömnbristen och vill inte för jag har totalt tappat fantasin. Det jag uppskattar idag är att få sova ostört. 😌

Hur som, Magi då? Herregud vad ungen växer!!!! Jag tycker mig se skillnad från dag till dag.. Pappa var och hälsade på idag, han var där första dagen dom fick komma ut (det vill säga, Magi var två dygn gammal) och så nu igen, han tyckte också hon blivit stooor! 😍
Det är en tuff tjej, hon är så himla social och orädd! Jag LÄNGTAR till vi kan börja jobba mera med varandra! 😄

Nya kaninen är tänkt att presenteras också, helt random svängde vi förbi Värnamo på vägen hem från västkusten och plockade upp en kanin! Till min sambos stora förtret! 😂🙊🙈
Det är en Tysk Jättecheck, en liten tjej som är tio veckor. Och hur fin som helst! ❤️ Nu är det ju det där med jag och namn.. Har fortfarande inte kommit på något vettigt namn, men ska kika en stund igen om jag hittar något bra! För ett namn ska hon ju ha. Inte bara "ninen"..

Den nedre bilden är fotad av Olivia, det är så kul att få bilder på mobilen ibland! 😍 jag själv är ju kass på att fota, eller om jag ens gör det, lägga in dom i datorn. 😖😂

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Senaste Nytt

Tjo!

När man hamnar i tråkiga/dåliga/ledsamma situationer så måste man försöka se det som är positivt. Det är det som håller en ovanför ytan och som gör att man fortsätter kämpa.
Jag har blivit väldigt bra på det, tycker jag åtminstone. 😆 försöker verkligen att vända det dåliga till något bra, varje gång. Har fungerat bra hittills. Idag fick jag dock ett bakslag, eller två egentligen. Men nämner bara det ena. Och det är att jag var in för att kolla upp min handled, som dummat sig i ungefär två veckor. Det visade sig vara en rejäl inflammation och som toppen på det - karpaltunnelsyndrom, i bägge handlederna. Yey. Jag såg ALLT rinna iväg från mig för några minuter. Hästar, hund, bil, jobb, öh, ja det mesta faktiskt. Men försökte där och då att omvärdera, det positiva är att jag inte kommer vara dålig för evigt och att dom brukar vara duktiga på såna här saker då det är så vanligt idag.. Vad gäller hästarna så blev jag genast på bättre humör så fort jag fick komma ut och hälsa på dom!
Det är så grymt mysigt att åka till stallet och bara klia på dom, bara vara, få lite skit under naglarna och hästhår på kläderna. Jag hoppas detta med handlederna går bra nu!

Håll tummarna!
Och tänk på hur viktigt det är att försöka se det positiva i saker, även om mörket är nära. Det kommer en bättre tid, även om man inte riktigt kan säga när.

Likes

Comments

Senaste Nytt

Hej hej!

Mitt i natten.. Som vanligt då tankarna gnager som mest! 😉
Här händer det inte speciellt mycket, hästarna går på bete och jag har lite time off.
Idag har Magi varit retlig på flygfän, hon var svettig när jag kom ut på kvällen och väldigt uppjagad och irriterad. Trodde först att det kunde bero på magproblem, att hon svettades. Men jag såg tydligt att det kliade på hennes lilla kropp. Det lugnade sig ganska snart, men hon var fortfarande svettig när jag åkte. Får se hur hon mår imorgon! Känns sådär att hon ska gå med svett i pälsen (som också kliar) och sen inget flugmedel.. 😖

Lilla svarta kaninen (Saga) har smitit ut från buren och är spårlöst borta, så henne lär jag aldrig mer få se. 😭 Så himla typiskt allting, jag skulle ta hem ninerna men så blev det förskjutet med en dag för burfixet tog lite tid och så är hon borta när jag kommer dagen efter. Hon kanske dyker upp igen, men jag har svårt att tro det. Elsa har iallafall fått flyttat hem och verkar hyfsat nöjd med tillvaron. ❤️

Känner mig som en urusel djurägare just nu, men konstigt nog så kommer alla händelser till en på samma gång. Får lugna min hjärna med att det blir bättre, så småningom. Hoppas jag. Uh..

Likes

Comments

Senaste Nytt

Imorn är det dags för en ny vecka.
Jag har ett flertal saker som måste göras, så börjar redan klockan 7 imorn bitti. Hua!

Sen är det (nästan) bara tid för häst och kaninmys. Har lite mer grejor att plocka reda på i stallet, men det tar nog inte så lång tid.

Fick lite fina kort på hästarna idag, Amanda stod för fotandet under tiden jag och Pierre mockade ur lösdriften och fixade kaninburen! Nöjda kaniner, fina kort och ren lösdrift, perfekt söndagspyssel!

Jag har fått tomater på mina plantor nu! Hejja mig! Jag har inte gjort nån stor effort för att få dom må bra, vatten och tagit bort tjuvskott, så jag är bra nöjd att det visar sig små gröna pluppar där nu! Risken är också ganska överhängande att vi kommer få leva på tomater i augusti, endast. 🙈

Likes

Comments

Senaste Nytt

Halloj!

Känns inte som om detta är någon speciell dag, man behöver inte boosta upp hela livet för att det är midsommarafton. Säger jag som inte gillar högtider eller den här desperata stressen som blir kring just såna dagar.
Vi grillar lite ikväll och imorn ska vi ut och fira min pappa som fyller år idag.

Vad har ni för er?

Likes

Comments

Senaste Nytt

Hej!
Lite off här, har inte haft något att skriva om de senaste. Väldigt lugnt i stallet och med alla djuren och hemma också för den delen.

Men idag for vi iväg på lite äventyr! Jag och Yrsa satte oss i bilen vid 9 imorse och for iväg med transport till andra sidan Norrtälje för att hämta hem en häst. Och nu, för cirka 45 minuter sen landade jag hemma. Har hunnit äta och även hunnit känna hur slut jag är. Sov dåligt i natt, så jag lär somna och sova något bättre ikväll! 😍

Hann med lite bäbis och Molly-mys också! Bäbis har nu tappat navelsträngen helt och framtänderna har kommit, och hon har hunnit bli lite mer varm i kläderna med oss hemska människor igen! Skönt det!
Däremot så är den lilla rosa mulen på snudd att bli bränd, så ska leta reda på solskydd vilket Olivia får hjälpa till med. :)

Nu är det snart tack o god natt för mig, får se om jag håller mig vaken till åtta ens.. 😆

Likes

Comments

Senaste Nytt

God kväll!

Fick med mig sambon till stallet idag. Hade laddat upp med mer vätska för att kunna spola Magis öga igen, men idag var det HELT borta! Vilken lättnad! Så vi lät dom gå kvar ute och hon verkar nu (och efter två rediga tjuvnyp med bäbiständerna) ha förlåtit mig. Puh!

Sambon tog kort och Magi undrar vad han pysslar med! 😍

Molly däremot, måste jag hålla för ögonen för att slippa se hennes man. Okej, jag är jättenöjd med resultatet av förändringen men alltså, nu har det börjat stå upp en massa hårstrån som blivit missade. 🙈🙈 Är det något jag inte klarar av så är det ovårdade manar. En häst med lång man, är totalt okej. För det ser bara naturligt ut. Men en klippt/ryckt man som är hackig eller växt ut för långt är katastrof!!!! Så imorgon åker saxen fram igen!

Likes

Comments