View tracker
Senaste Nytt

Urk. Nu känns det som att vi har ätit fika för heeeela 2017... Inte mindre än TRE födelsedagar har firats i helgen och tårta därefter.. Nu räcker det känner jag! Back to reality och potatis o kött. 😂
Och så la svärfars bil av, så den står numera hemma hos pappa. Ska fixas imorgon om tid finns!
Idag hann jag inget mer än att fixa åt Fora och pyssla om henne och sen se till att Molly fick i sig sin mat. Tyvärr är hon inte den snabbaste på att äta så Ninja fick stå kvar i hagen. Bättre dag imorgon och jag funderar på att ställa in Molly i en box för att hon ska hinna äta all sin mat i lugn och ro under tiden jag fixar med de andra två. Som det är nu sorterar hon ut havren och ratar pelletsen, bänglar omkring med mathinken så det skvätter ut mat överallt.

Nu är det soffan som hägrar, borde dock städa lite hemma efter dom här dagarna när det varit blött ute. Vi har en gråaktig racerbana i kök och hall efter små tassar. 🙈

Likes

Comments

Senaste Nytt

Försöker pyssla lite varje dag med alla hästar, alltså mina tre då. Men inte alltid det hinns med!

Imorse fick Fora sitt och så hade jag tänkt ta Molly och Ninja på eftermiddagen, men jag sov lite för länge. Som tur var så hade Olivia Molly idag, dom var ute i två timmar (lite vilse i skogen) tillsammans med Johanna och Label, mysigt för allihopa! Och när dom var klara så skulle Molly ut i lösdriften så jag ville inte ta ut Ninja då. Hon blev så glad åt att se Molly så jag hade inte hjärta!

Ninja får en vända imorgon istället, har planerat att få in lite träningen från marken. Tror det lättar upp för henne och ställer inte så stort krav heller. Hoppas vi båda är positivt inställda!

Nu är det sängen som gäller, om jag ska orka gå upp tidigt imorn!

Svettiga hästar efter två timmar på vift!

Likes

Comments

Tankar

Tjohej!

Jag har kommit fram till fem saker jag SKA göra 2017! Kan vara bra att ha något att se fram emot, sträva efter och mål att lyckas med. Pepp pepp!

Det första är att Ninja ska sättas i vagn. I år finns det ingen återvändo! Och vi är så himla redo, känns löjligt att jag inte gjort det än. Nu har det dels berott på att jag stått utan vagn. Men nu gör jag inte det, den ska bara renoveras och skeppas in till stallet.

Det andra är en resa, var har jag inte bestämt än. Men resan ska enbart vara ett retreat! Ingen resa som är planerad in i minsta detalj så man måste fara omkring på grejor och hinna med så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Bara chilla!

Det tredje är att ruta in livet och lyckas med det. Att bara göra saker som jag mår bra av och ta avstånd från det som gör att man mår dåligt.

Det fjärde är att fortsätta spara pengar. Där det varit stillestånd alldeles för länge nu.

Det femte är att återuppta träningen! Inte att behöva springa på gymmet tho.. Men promenera raskt både med och utan djur och så rida mer regelbundet. Jag har ett litet mål som jag hoppas klara av innan 2017 är slut, ett konditionsmål. Mer om det sen kanske, blir lite "blyg" där, då jag inte vet om det är att ta sig vatten över huvudet än eller inte. Kanske måste sänka kravet om jag märker att det inte håller.

Likes

Comments

Utrustning

Jag hittade ett nytt ord häromdagen... Ett ord som passar så galet bra in på mig!

Villhöver

Ordet med så stark mening, det handlar om något man vill ha så mycket att man anser att man behöver det. Hahaha! Som med det mesta inom hästväg alltså. Jag har en komplett uppsättning till mina hästar, sadlar, selar, benskydd, schabrak med mera med mera, till och med min sjuklåda är komplett nu.. Så, jag BEHÖVER inget mer egentligen. Men jag vill ha! Ååååh, vad jag vill ha!

Så, detta ligger på min villhöver-lista:

En riktig träningsgjord. Och den som ligger överst på listan nu är denna Deluxemodellen från Globus! Eftersom t.ex Anders Erikssons gjord är tillverkad av Tärnsjöläder så är priset en stor skillnad, men den vore ju inte fel om man hade många tusenlappar över. Så jag nöjer mig gott med denna från Globus, den kostar ett par tusenlappar, så det är ju inget skräp det heller. Det skulle vara en liten puff i rätt riktning att ha något som verkligen fungerar. Min gjord jag har nu i neopren fungerar också, men är ju inte helt optimal när hästarna får för sig att fara omkring på egna idéer, då glider den tyvärr väldigt mycket. (klicka på bilden för länk)

Sen ligger en dressyrsadel väldigt högt på villlhöver-listan också. Men det får sadelutprovare visa vad som passar, så småningom. Och en ny störtkruka! Jag har kikat runt på hjälmar, men får lite ångest kring det. Jag vill kunna prova dom, det går inte bara att beställa från nätet, tyvärr. Och hur många butiker häromkring tror ni har hjälmar? Hööks. Ja, min Lamicellhjälm är superskön, men jag vill inte ha en till sån.

En kalender, i bokform. Det är nog inget villhöverämne egentligen, utan snarare något jag SKA köpa. Förr var jag så himla noga med kalendern, för allt som händer omkring mig som måste kommas ihåg. Nu var det iofs några år sen, men känner att jag behöver en igen! Något tips på en snygg kalender?

Just nu, så var detta nog det jag har på hjärnan.. VILLHÖVER!!

Likes

Comments

Senaste Nytt

Jag har ofta levt i känslan av hopplöshet, speciellt när det gäller hästarna. Den infinner sig antingen när man kommer till ett vägskäl eller när man fastnar i en fas i utbildningen.

Jag hade precis den känslan när jag tömkört Ninja ett tag, att "nähä, vi kommer inte längre än såhär". Nu är blev det ju inte så, men jag undrar varför man egentligen fastnar i såna tankar. Hopplösa tankar! 😉 För ingenting är omöjligt, man måste bara komma på ett bättre sätt att ta sig över den där tröskeln. Ibland behöver man hjälp och ibland klurar man ut själv hur man ska göra. Jag är nu i "ingentingäromöjligt-fasen" tillsammans med känslan av att man blir starkare om man tar sig igenom det.

Nu ska jag sätta mig ner och ruta in mitt liv, precis så som jag vill ha det. Även om det innefattar en massa krångel på vägen så tror jag att det är vad jag behöver, en röd tråd. (Läs rep) Så man har något att "hålla i sig i", för det är sjukt lätt att slira iväg. Det har jag nog gjort en miljon gånger, en miljon gånger som jag inte färdigställt det jag tänkt. Det enda som hänt är att hopplösheten tagit överhand och självförtroendet har fått sig en törn. En miljon gånger. Inte konstigt självförtroendet är som det är, kan jag tänka. Man blir väldigt lätt negativ till att göra saker, man vill inte riktigt ta i det överhuvudtaget.

Nu har jag till stor del brutit den fasen, vilket får en att hålla humöret uppe och fortsätta glädjas åt det man gör.
Ninja går ju riktigt bra i tömkörningen och jag kan inte påstå att vi behöver så mycket mer innan det är dags att sätta henne i vagn, även om det är bra att öva in rutinen ända ut i fingerspetsarna. Idag skrattar jag åt då jag tänkte att hon aldrig kommer kunna köras, för att tömkörningen inte fungerade.

Ja, som en grej var det där med Ninja och tömkörningen men det handlar ofta om helheten av ens liv. Man är ju samma människa oavsett om man är i stallet, hemma eller på jobbet. Så hopplösheten gäller det mesta, man är negativ till allt om man fastnat där. Så mina "livsrutor" kommer inte bara handla om hästarna, men det är enkelt att ta som exempel.

Det känns som att det snart är en ny vecka, även om det bara är torsdag. Klyschiga "Ny vecka Nya möjligheter".. Men så känns det nu, om den föregående veckan känts tung.
Jag ska försöka vara duktigare på att ta tillvara på saker och tänka positivt, får jag ingen ordning på det själv så ska jag be om hjälp. Och så. 😊

Likes

Comments

Senaste Nytt

Försökte mig på att ta ett kort på Mollys mage, för att hon stod så bra uppställd. Men tji fick jag. Då är jag mer intressant än att stå fint!
Nu känner man verkligen av och ser kulan, hon är så bred över ryggen att det ser mer ut som en soffa än hästrygg.

Nu töar det ordentligt, så snart är leran helt framme igen. Det är väl det tråkiga med deras hagar, men svårt att komma ifrån någonstans. Får hoppas på mera snö!
Imorgon ska jag tömköra Ninja, om allt går enligt planen. Sen är det lite pyssel av Foras hov och mockningen som står på schemat.

Likes

Comments

Senaste Nytt

Vad fort tiden går! Redan onsdag, tyckte det nyss var helg.

Jag har varit i stallet två gånger om dagen för att Fora har något fel på ena hoven. Jag tänker inte dra en historia om det, för det gör mig bara arg, på fackman. Hur som så är hon bättre nu, går bra och mår finfint. Jag hoppas på att hovslagaren kan komma ut och ordna skon nu i det närmaste!

Ninja och Fora har fått sova inne och det är väl uppskattat, speciellt av Ninja. Det betyder att hon får uppmärksamhet och pyssel! Igår hängde hon med mig en halvtimme innan maten blev viktig igen. Så söt!

Nu är det snart ordentligt med plusgrader igen, vilket grusar mina planer med snowracer bakom Ninja. Men det plussar positiviteten för ridbanejobb för hästarna iallafall, Olivia har ridit ut med sällskap två gånger nu men kan vara skönt om dom kan hänga lite på ridbanan och få fart på lyhördheten också.
Jag ska ordna till min tränshängare lite bättre så jag får plats med fler saker, saknar att ha repgrimmorna där, dom hämtas ur en påse på skullen just nu. Tyvärr har sånt arbete legat lite på is sen vi kom, jag har fått prioritera att hästarna har det så bra som möjligt och det har tagit lite mer tid än vanligt.

Idag hoppas jag det är sista dagen med Fora inne, så jag kan koncentrera mig på själva arbetet med dom igen. Fora gör framsteg, vi har tränat mycket på det där med personligt utrymme och hon är nog dubbelt så snabb på att uppmärksamma och förstå som Ninja och Molly har varit. Vilket gör det väldigt enkelt att komma vidare, längtar till hon är bra igen så vi kan fara ut på skogen!

Likes

Comments

Senaste Nytt

När man varken vet ut eller in för att man är så trött?
Det känns som jag har hamnat i nån jäkla dvala. Och frågorna i skallen hopar sig. När man som bäst behöver sova, ja då går det inte.

Längtar efter en ny dag, med allt vad det innebär, där jag inte styrs av att jag är trött. Mest längtar jag nog tillbaka till stallet, vill mocka och fixa och pyssla med mina hästar, trots att jag nyss var där och gjorde precis just det. Jag har nog inte haft det så bra som jag har idag med hästarna på länge, jag har tid över att göra annat och jag behöver inte passa tider varje dag. Och det viktigaste, hästarna trivs faktiskt här också! Det är underbart!

Igår hämtade jag lite mera saker från pappa, dels Ninjas hembyggda svängel. Så nu ska vi ut och kravla runt på vägarna med den igen! Och så fick jag fylla mitt skåp med lite mer grejor. Känns mer hemma nu, när man har det mesta man behöver på rätt ställe!

Likes

Comments

Senaste Nytt

Gjorde ett försöka att leta lite bloggar själv, för att få inspiration till att göra egna inlägg. MEN. Jag hittade inte en enda blogg som var det minsta intressant?
Den enda som var intressant, på grund av väldigt vacker häst, hade sånt fult typsnitt och för liten storlek på texten och en massa annat galet skräp plus blinkande reklam på sidan av så jag kunde inte koncentrera mig på läsningen, det blev liksom jobbigt. Lite trisst. Det tillförde inte heller någon inspiration i form av vad inläggen gick ut på. Blä... Alla skriver om sina ridpass, sin planering och sånt. Det vardagliga. Det kan jag också skriva om, utan att behöva inspiration! Vad vill ni läsa om?

Hur som. Idag ska jag fara hem till pappa och gå igenom mina saker och ta med lite mer behövligt till stallet. Vet dock inte vad jag ska göra med mina mängder täcken och sånt. Det får stå kvar ett tag till, förlåt pappa.. Och sen till stallet och fixa det vanliga plus lite till! Får se om det händer nåt skoj på vägen!

Likes

Comments

Senaste Nytt

Igår, lördagen till ära, fyllde min fina lilla Elvis hela 14 år! Han blev såklart firad med en massa tid utomhus och extra godis!

Att han är 14 år gammal har han själv förmodligen inte förstått.. Alls. Sa faktiskt på morgonen, efter morgonpromenaden och innan jag ens kommit på att det var hans födelsedag, att han inte är som en 14årig hund... Han drar sina ärevarv i lägenheten varje dag och är fortfarande med på noterna när det gäller längre promenader och han leker fortfarande som en valp med sina leksaker. Helt otroligt egentligen!
Det enda man märker att åldern har satt in är att han är otroligt gubbig i vissa avseenden, t.ex så håller han stenhårt på rutinerna, speciellt frukostrutinen med burkmat och är allmänt matfixerad, vilket han aldrig varit tidigare.. Haha! Och så är han så gott som helt döv nu, både skönt och jobbigt. Skönt för att han verkligen kan slappna av för att han inte hör ljuden utifrån eller ens om någon kommer in igenom dörren. Jobbigt för att han inte kan vara lös längre, han hör inte om det t.ex kommer en bil eller om jag ropar. Inte för att han försvinner så långt, men det känns lite riskabelt med bilar, cyklar och andra människor.

Hur som, han ska få det bästa den sista tiden av sitt liv. Så vill han bara äta burkmat och ligga i soffan så ska han få göra det! Älskade lilla hund, stort grattis till ditt 14e år!

Likes

Comments