Frågor & Svar

Hej!

Har fått en fråga om Fora, om varför hon inte presenteras ordentligt här.

Fora är inte min häst och jag vet inte än om hon kommer bli det eller om hon får förgylla någon annans vardag.
Hon ska först och främst ridas av mig och klickar vi så får hon stanna. Annars blir hon till salu.

Jag tycker hon är en extremt trevlig häst, mycket roligare i sin personlighet än vad t.ex Molly är. Hon är pigg och vaken och hela tiden med på noterna, lär sig SNABBT. Tyvärr hade hon ju en hovböld som blommade upp precis när vi flyttade tillbaka till Sundbystallet, så vi har bara ridit ut (om jag minns rätt) tre gånger (innan hovbölden). Det är lite för få gånger för att kunna bilda sig en uppfattning. Nu har vi börjat tömköra på ridbanan och ska skritta ut med sällskap så snart vi kan. Tisdag är planen.

Hur som, hon är ett varmblod men inte inkörd så det blir nog en trevlig ridhäst av henne när hon lärt sig lite mer! Hon har en rund och fin galopp och har hyfsat stora rörelser, så det tillsammans med hennes happypersonlighet är en "emeliehäst" rakt igenom.

Fora och hennes bästa kompis Label:

Likes

Comments

Senaste Nytt

Äntligen kväll!
Det blev en lång dag idag, vaknade första gången vid fem, somnade om någon timme senare och klockan 8 hade min sambo tröttnat på min sovmorgon. Så det var bara att gå upp!
Vi åkte ut till pappa och tömde garaget på skräp och fixade klart däcken på rockarden.
Nu ligger den på annons! Det tog "bara" typ fyra månader längre än beräknat, men bättre sent än aldrig. Nu ska jag ge mig på fyrhjulsvagnen, sen får det vara färdigt med vagnar på ett bra tag framöver! (Och helst andra projekt också... Så pappa får ha sitt garage ifred.. 🙈)

Hästarna har fått sitt idag, Ninja en vända på banan med lite "samarbetsträning" eller vad man nu ska kalla det. Fora fick en lååång ryktning och lite stretch efter gårdagens pass. Hon kändes precis som vanligt! Var lite orolig att vi tog det för hårt igår, men det var ingen fara. Imorgon blir det fortsättning på det passet, hoppas hinna med det i dagsljus!
Molly och Olivia var ute med Johanna och Label, tjejerna var på superhumör och hästarna verkade himla nöjda så det verkade ha gått bra!
Ordnade med foder, spån och höpåsar också så nu har vi fått lite ordning i "vår hörna", samtidigt som tjejerna pratade och berättade om allt möjligt! Blev liiiite sen. Det är VÄLDIGT enkelt att få tiden att gå i stallet. Tur jag oftast har nån tid att passa, för annars skulle jag väl vara där från morgon till kväll! 😂

Likes

Comments

Senaste Nytt

Tack gode Gud för långa tömmar!
Kände mig totalt bortkollrad med dom där ponnytömmarna. Nu ska vi tömköra alla dagar utom dom vi rider!
Fora var både högt och lågt ungefär 20 min in i passet. Men efter hennes egenpåhittade gymnastik så kom vi till arbete! Och jaaa, jag blir helt varm av lycka när jag ser henne lyfta ryggen och lugna sig i huvudet. Och responsen och stabiliteten kom fram ordentligt. Härligt pass i härlig sol!
Hon blev svettig och jag önskar så jag kunde låta henne gå utan täcke, men nätterna är fortfarande kalla så det får vänta ett slag till.

Ledig helg och vi laddar upp för en fortsättning i rensandet hemma. Vi ska även fara till soptippen med proppad bil!
Någonstans däremellan så ska hästarna hinnas med, mera tömkörning och mer frisk luft. På söndag har jag utsläppet så det passar bra att ta hästarna på morgonen direkt då, så har vi dagen fri att kämpa oss igenom allt på vinden som ska ner i lådor eller slängas.

Nu är det tokgodnatt, är så himmelens trött så jag tror jag får sova hela natten. Blir den första det här året i så fall! 😄

Likes

Comments

Senaste Nytt

Tänker så mycket att det är tivoli i skallen.
Fattar inte varför jag gör det såhär dags, borde sova!! Ibland kommer jag fram till bra saker, nu är tankarna mest på var jag har mina saker (både hemma och i stallet), hur jag ska göra det sista på mitt pyssel, vilken veckodag ett visst datum är, vad jag ska göra imorgon, hur jag ska bära mig åt för att få ren min bil invändigt, på vilken hylla jag la min ridhjälm, att jag ska börja ha i droppar i håret igen för det är för torrt, hur dags vi ska äta middag imorgon... och så vidare och så vidare.
Ganska oviktiga saker just nu faktiskt, för det är inget jag kan påverka när jag har pyjamas på mig och ligger i sängen!

Hur som, eh.. Vet ni att jag tömkört Fora med ponnytömmar de här dagarna?! Och inte fattade jag förns jag var klar med henne idag. Igår tog vi det lite lugnt, idag lite mer ökat tempo och lite längre pass. Det ökad tempot funkade inte riktigt som jag ville och när jag kom upp till stallet så slog det mig att jag hade hållit längst ut i tömmarna, hela passet. Kollade lite närmare på tömmarna och insåg ganska snart när jag rullade ihop dom att de måste vara ponnylängd på dom! Så går det när man lånar saker av andra utan att kolla ordentligt. 😂
Har hämtat mina egna tömmar nu så kanske det ska gå lite bättre när vi båda får mer yta att röra oss på?! Tror det va? Inte för att det gick illa med ponnytömmar, men saknade som sagt var den där stooora volten. Den som Fora behöver för att orka lite mer just nu.

Ninja och jag hade en stund tillsammans utan dom andra hästarna, även fast vi var kvar i hagen. Hon följde med mig upp till ligghallen när jag skulle kolla om den behövdes mockas. En får passa på när hon bjuder in, så vi gjorde lite target-övningar. När jag tyckte det gick som bäst slutade vi och gick ner till dom andra. Ninja tycker dock att hon ska bossa lite för mycket på mig emellanåt, så jag fick skicka iväg henne säkert fem gånger. Men hon börjar lära sig, hon snappar ganska fort upp mitt "mode" och till sist så var hon väldigt med på noterna.

Utveckling, det är en av de bästa delarna med att ha häst! Helt klart!

Likes

Comments

Senaste Nytt

Hej!

Har lite för mycket att göra igen, för att hinna och orka uppdatera här.
Igår var det nonstop ända till jag kraschade i sängen. Idag samma, men ska försöka få en lite lugnare kväll iallafall.

Nu sitter jag och väntar på min bil, så jag ska kunna fara till stallet. Lite tömkörning och stallfix står på schemat. Nu när jag tömt min bagagelucka så ska jag passa på att ordna med vatten till lösdriften, mycket vatten när det ändån är plusgrader!

Såg att det kommer bli MÅNGA minus framöver, hoppas lite att det inte stämmer fullt ut, men då går det ju inte att fylla vatten i dom vanliga karen utan bara i termobaren om det blir för kallt. Och våra dricker väldigt mycket, helst ur termobaren, så den behövs fyllas varje dag.

Jag ska ta med en diskborste så jag kan diska hinkarna också. Lite sånt där man är van att ha i stallet jämt men som blivit glömt nu när vi flyttat in i det nya stallet. Man kommer på saker vartefter som man saknar!

Igår kom jag på exakt hur mycket jag avskyr Hööks billigare fleecelindor! Dom är för smala i modellen och dom blir ännu smalare ju mer de är använda och man drar i dom. Så detta är en liten note to myself, att aldrig köpa såna igen! Irritationen var stor när jag försökte linda Fora. Ska hämta mina vanliga lindor i helgen.

Likes

Comments

Senaste Nytt

Hej!

Vädret är helt fantastiskt idag, har kunnat utnyttja det väl hittills. Ska snart åka iväg och fixa med kontraktet på nya lägenheten, sen är det planering resten av dagen!

Jag har varit iväg på vc på förmiddagen, dels hos arbetsterapeuten och så fick en distrikta kolla i min näsa, eftersom det inte slutar blöda helt. Just nu var det tack och lov ingen större fara och det såg ut att läka bra även om det fortfarande var öppet sår. Så ska höra av mig igen om det börjar blöda mera och såklart vara försiktig med näsan. Hur man nu är det mer än vanligt?! 😆

Hästarna har fått sitt ordnat på lunchen och jag åker eventuellt ut lite senare eller ikväll igen, för att tömma hela gänget. Så man utnyttjar vädret maximalt! 😉

Likes

Comments

Senaste Nytt

Japp, den här veckan började ju alldeles fööör bra! Hoppas det håller i sig bara!

Lägenheten är våran, nu är det bara kontraktskrivning kvar. Kikade på den idag och det såg bra ut, tror vi kommer få det bra där. Och såklart flera tusen billigare, vem tackar nej till det?!
Nu ska det börja rensas här, kommer lägga ut en hel del möbler och grejor framöver. Svårt när man flyttar från 120kvm till 80kvm.. Vad behöver och vill vi ha kvar och inte?!

Idag var Bea och hälsade på mig och hästarna, Fora visade sin rätta sida och hoppade omkring flera varv i rent bus. Så kul att se!

Sen har jag eventuellt en fördel för mig själv också jobbmässigt, nästa vecka vet jag mer om det!

Likes

Comments

Senaste Nytt

Jag har så mycket idéer och tänker nog extremt mycket på vad jag vill göra, just nu. Allt från vad som ska hända idag och imorgon till vad jag ska göra och hur jag vill ha det om ett år eller två.

Kommer jag någonsin kunna bestämma mig och fullfölja de stora planerna?! Eh.. Sånt här gör att jag får otroligt dålig självkänsla, att ingenting händer, att jag inte tar tag i saker och gör jag det så tar vissa saker VÄLDIGT lång tid att fullfölja. Helt otroligt att jag orkar tänka på nya projekt ens en gång, när många saker inte ens är "avklarade" ännu.

Jag har en bra plan för hästarna, kanske inte så extremt väl genomtänkt och ännu inte riktigt inarbetad, men en bit på väg är vi! Och det är jag glad för, för det ger mig lite extra pepp att fortsätta. Jag har börjat se skillnad på alla tre nu, kanske allra mest Molly som faktiskt får göra något näääästan varje dag. Hon som är den som ska ställas av vad det lider, eller trappas ner och få vila under de viktigaste bäbisveckorna.

Men i övrigt, utanför min tid i stallet, så är det faktiskt mycket som måste "hända". Med tanke på att jag fortfarande inte är i närheten av att vara frisk så händer det bara små små steg i taget och jag är inte den med tålamodet för det. Jag vill att ALLT ska ske IGÅR! Hela alltet! Nu!!
Jag får träna på att ta det lugnt, ha tålamod och is i magen, varje dag! Att försöka ändra mitt sätt att tänka är inte lätt, man känner sig som att alla springer förbi en i 200 blås och jag går i sakta mak och tittar på allt runtomkring. Kanske det är vettigt att göra det också, få lite perspektiv på livet?
Hur som, i veckan vet vi hur det blir med lägenheten! Så ett steg på väg är jag (vi). Har lite annat i veckan att ta tag i, eller ja, redan bokade möten och annat som är så gott som klart, det ska bara checkas av en sista gång innan jag kan lägga det bakom (och framför) mig! Och precis där nånstans så måste jag låta allt annat vara, för det är precis lagom att ha på agendan, mer blir för mycket och då riskerar fler saker att läggas åt sidan/skjutas upp.

Ny vecka - nya möjligheter! ❤

Likes

Comments

Insläppet gick på rullande band idag!
Det är åtta hästar i fem olika hagar som ska in, Molly var redan inne och två av ponnyerna, plus att jag fick hjälp av Olivia med dom sista två, så det gick himla smidigt.

På kvällen efter insläpp och på morgonen innan utsläpp, är den bästa tiden att vara i stallet, det är supermysigt och man hinner se över hästarna på ett annat sätt. Det blir lite mer ombonat i stallet då!
Hästarna som bor inne verkar trivas väldigt bra, det är lugnt och samlat inne varje dag. Det glädjer mig att se! Det är en oro annars, att det ska vara stökigt och oroligt i stallet där jag har min häst. Speciellt med Molly som haft en väldig stress i kroppen tidigare. Nu står hon lugnt och snällt inne ensam och ger inget större sken av att bry sig i det. Den enda gången hon blir ledsen är när Ninja försvinner ur hagen och det tror jag vi får leva med. Att Fora eller Label försvinner gör henne inte så mycket, men just Ninja. Dom har ju kamperat ihop i över två år nu så det kanske är förståeligt! 😍

I veckan är det full fart, blir eftermiddagar/kvällar i stallet. Ska försöka klä mig lite bättre också, kände idag att jag blev kall fort. Men mycket är förberett till veckan nu, höpåsar och sånt. Så det är bara en box att mocka och massa pyssel med hästarna. Tömkörning står på schemat bland annat!

Likes

Comments

Senaste Nytt

Go kväll!

Nu... ÄNTLIGEN.. Har jag kunnat sätta mig i soffan och fått tid över. Kaoset är över för idag!

Ingenting har riktigt stämt idag, som vanligt kanske jag ska säga.... Hade en helt annan plan, men det artade sig väl ändån. Har fått grymt mycket gjort och ändån haft lite "egen-tid". Imorgon är det väl minst lika mycket till att göra, men det tar vi då!

Började morgonen med en rejäl promenad med hundarna, en riktig mysmorgon! Väldigt bra start på dagen faktiskt, borde nog införa det på rutin. I vanliga fall så kör jag en kortis på morgonen, en vanlig rastning bara och sen den längre någon gång mitt på dagen när tid finns.
Fixat en hel del hemma också, fått två tvättmaskiner körda och både dammsugat och torkat golven. Nu känns det så otroligt fräscht här hemma! Det är också lite påfyllnad på feelgood-kontot!

Bästa för det kontot var ju dock stallet, som det alltid är! Idag skulle Strängnästidningen komma på besök för att göra ett reportage om det nya stallet. Mycket trevligt besök och det lär landa några bilder i reportaget på bl.a. mig och Molly!
Det är så skönt i stallet nu, atmosfären är helt annan. Man blir väldigt peppad av att se alla i stallet och deras hästar, deras mål med sin ridning och entusiasmen över det fräscha stallet!

Jag har iallafall lyckats mäta Molly idag också.. Och jag hade ALDRIG trott vad måttet skulle sluta på!! Askmolly är numera en ponny... Jag var helt säker på att hon var runt 152cm. Hon är 146cm. 146 små jäkla cm!! Ööh.. Har fortfarande svårt att smälta det!
Jag, Johanna och Olivia hade en liten diskussion om det där för några veckor sen, Johanna och Olivia sa att dom trodde hon hade ponnymått. Jag bah - Näää, hon är över 150cm! 😂 Så himla fel man kan ha!! Jaja, en ponny mer eller mindre..

Har man små så får man ha två! 😆

Likes

Comments