Header

Idag så fick Lycka sig ett ängsspår på ca 400m med tre apporter (2+slut) på en åker. Det blev en ganska lång liggtid idag men det gick väldigt bra ändå!

Det blåste och det var på en stor öppen yta så jag trodde att det skulle bli svårt för Lycka men hon gick så fint! Det var till och med drag i linan YES! Tog första vinkeln fint och andra vinkeln helt okej 😄

Jag spårar ganska mycket med Lycka och det går verkligen upp och ned för tillfället, vissa gånger går det inte och vissa dagar går det superbra! Men nu dom senaste gångerna så har det gått jättebra samt att jag har ändrat belöningsstrategin i spåret = lång belöning vid varje pinne.

Har inte heller någon näring i spåren nu mera för att jag anser att det inte behövs just nu.

Sorry för ett flummigt inlägg 😂

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Glad midsommar önskar jag, Mezzi och Lycka!

Likes

Comments

Imorse så gick vi upp tidigt, jag och min sambo bestämde oss för att åka ut och spåra och köra lite uppletande med våra hundar.

Jag la ett skogsspår på på ca 300m med två vinklar och 7 (2+3+2) apporter ganska tätt, dagens plan var att ha full-festbelöning vid varje apport, med både boll och gott godis. Liggtiden blev ca en timme.

Hur gick det då?

Jo det gick över förväntan! Direktpåsläpp från en grusväg och första apporten var inte långt därifrån och den markerade hon fint och då blev det full festbelöning och jag tog gott om tid med att belöna henne! Det resulterade i att hon fick en hög aktivitetsnivå = bra spårmotivation, samma visa med de andra apporterna också, Lycka tyckte verkligen att det var skitkul! Vinklarna tog hon helt okej, då det drog ut på tiden så fick vi avsluta mitt i spåret och då gjorde jag så att när Lycka hade spåret i näsan så kastade jag hennes favoritboll över henne och sen av med selen och massa bus, för detta ska vara skitkul!!

Har inga bilder från dagens spår men lite bilder från uppletandet som inte gick så bra, haha...

Likes

Comments


I onsdags så var det den efterlängtade studentbalen och vi samlades i skolan vid halv fem och sen så var det att gå med min baldejt på röda mattan och sen så åkte vi en hyrd buss till Mariebergsskogen i Karlstad då själva balen var på en restaurang. Vi serverades trerätters och maten var helt okej, sedan under middagen så gjorde både lärarna och eleverna spex och det var väldigt kul! Efter maten så var det en Dj som spelade till midnatt, det var verkligen superkul, ett minne för livet.

Ett inlägg om studenten kommer senare!


Bal 2017

Likes

Comments

När man har tråkigt såhär sent på kvällen så tänkte jag passa på att göra en träningsplanering inför imorgon, härligt med lite struktur för en gångs skull som jag tänkte dela med mig utav!

Imorgon tänkte jag träna följande med Lycka:

Kryp: Fortsätta att kedja momentet, nu har vi kommit så pass långt så jag kan sitta på huk brevid henne för att få henne att krypa. Nu ska det tränas på att hon ska förstå vad kryp betyder!

Framförgående: Fortsätta som idag! Funderar på att byta kommando då fram/före är lite likt fot.

Apportering: Det momentet vi aldrig kommer vidare med känns det som, planen är att jag ska knyta fast träapporten i ett snöre och göra som en jaktlek.

Hittade en söt bild på oss 😉

Likes

Comments

Alltså, YES!! Lycka gick så fint idag! Våran känsla i träningen har varit lite upp och ner i en period. Idag fokuserade jag inte så mycket på fotgåendet utan mer på sitt stanna kvar som har varit ett problem 😂 Så fort jag vänt ryggen så smyger hon fram mot mig.. Men det börjar att fixa sig sakta men säkert. Sedan så kedjade vi framförgåendet, utan utlagd leksak som retning utan jag hade bollen bakom ryggen och när hon drog framåt så kastade jag bollen över henne, viktigt med tajming här så att hon inte märker och skulle rikta blicken mot mig! Men det gick riktigt bra, så jag är supernöjd!


Likes

Comments

Under lördagens kurstillfälle fick vi i uppdrag att lägga ett förarlagt spår på minst 800m med x antal apporter för att sedan visa instruktörerna hur hunden är i träningen och i spårarbetet. Jag la ett spår på 1,2km med 7 apporter, medans spåret låg ett tag så skulle hundarna en och en göra en fast bevakning så tre timmar (lång liggtid) senare så fick Lycka gå sitt spår, då det har gått lite upp och ner den senaste tiden så hade jag inte direkt några stora förhoppningar men så fel jag hade!

Hon spårade fint och noggrant, alla apporter markerade! MEN det vi har att träna på markering av föremålen, jag ska träna in liggmarkering! Sen så ska jag lägga mycket motivationsspår för att få upp farten för det gick inte så fort denna gång, men efter en natt sovandes i skogen så förstår jag att hon var trött för sådär sakta har hon inte spårat tidigare! Men vi tog oss runt på 20 minuter 😃

Skulle ni vara intresserade av inlägg gällande inlärning och motivation osv??


Bild från ett tidigare tillfälle 😄

Likes

Comments

Det var den femte maj för två år sedan jag valpvakade och vid 22-tiden på kvällen föddes Lycka, det var faktist väldigt roligt att få chansen att följa en valpkull från planering, parning och födsel och allt där i mellan! De två åren som gått har verkligen inte varit lätta pga allergiutredning men jag hoppas att det går lika bra som det gör nu! 

Min underbara lilla mattjuvande busunge, tusan vad jag älskar dig ❤

Likes

Comments