Header

På påsklovet så hade jag äran att va hundvakt åt malinoishanen Nix. En jättetrevlig kille! Såklart så var jag tvungen att fota honom 😄


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår så var det dags för doftprov i eukalyptus med både Lycka och Tyra.

Jag startade först med Tyra och hon var taggad och hon visste vad hon skulle göra, det tog 17 sekunder för Tyra innan hon markerade rätt kartong och det var en tydlig markering genom att stanna upp vid rätt kartong "skvaller"markering.

Eftersom att Lycka började att löpa i måndags så fick hon starta som näst sista hund på hela dagen, så det blev en lång dag. Jag gick upp till "väntrummet" och selade henne och hon kopplade på näsan på en gång och direkt efter så var det dags för doftprovet, jag skickade henne på den vänstra raden och hon gick igenom alla kartonger tills den 5e där hon vek av till den högra raden och gjorde en klockren markering och det tog 11 sekunder för Lycka. Eftersom att jag inte har tränat så mycket i Nose Work med Lycka så var förväntningarna inte så höga, men hon fixade det!


Likes

Comments

Igår kväll så gick jag och en kompis till en stor grusplan för att träna hårda spår med hundarna. Jag la ett själv till Lycka, ca 100 m med en vinkel och godis vart tionde steg och en dold leksak i slutet. Jag hade inga direkta förväntningar på Lycka, då spåret i skogen några dagar innan gick åt skogen..

Jag selade på henne och hon slog på nosen direkt och tog starten lugnt och fint, sen så spårade hon lugnt, sansat och noggrant ända till slutet, det var så pass att man hörde henne nosa 😄 Eftersom att det spåret gick så bra så gav vi oss därefter, man ska ju avsluta när det går som bäst!


Likes

Comments

Inser nu efter en månads paus från bloggen är att man kanske måste börja att komma igång att blogga igen! Det har inte hänt något speciellt under denna månad jag vart frånvarande på bloggen förutom mycket i studenten. Galet att det är precis två månader till studenten!

Detta får bli lite som en nystart med bloggen och lite ändringar i designen ska göras.


Två bilder som fotades i lördags.

Likes

Comments

I söndagskväll kom jag hem till stockholm för några dagars lov, Lycka och Mezzi blev helt överlyckliga över att se varandra igen💖 Åker hem till Forshaga tidigt imorgon så det har blivit några dagar här iallafall, idag väntas lydnadsträning med Mezzi, vi ska köra igenom startklassens moment😀

Likes

Comments

I lördags så blev det två stycken hårda spår för Lycka. En på en lite högre kant och ett spår genom is, med störning av bilar som åkte in/ut på parkeringen och en buss som de lasta ut en del grejer ur, och Lycka hade inte kunnat bry sig mindre om de 🙌🏼 Hon hade jättefint spårarbete på båda spåren, eftersom att hon är för säker i skogen så har jag fått tips om att lägga en del spår på tex sand,grus, asfalt mm för att få ner nosen på henne 😄 så detta gick ju superbra!

Likes

Comments

Hejsan på er!

Idag har jag haft min första praktikdag på en liten djurpark med lantdjur som kor,grisar och hästar osv och smådjur i Karlstad. Kommer inte att vara i skolan på fem veckor och det är 102 dagar kvar till studenten 😨

Igår så var det dags för kurs igen och det gick så bra! Lycka satt i bas nästan hela kursdagen lugnt och fint och kanonfina ljudmarkeringar, även om det är störningsljud så sorterar hon jättebra och har ett bra drag ut till figuranten, utan att bry sig om matte som hänger med i snöret👍😂 Massa lovord får hon, lille Lycksan 😁

Till helgen blir det hårda spår träning 😃Likes

Comments

Jag var med på en träningstävling idag i skolan och körde alla startklassmoment minus apport och sittande under gång. Lycka har inte varit så jättepepp den senaste tiden så vi bara körde just för att det ska vara en rolig upplevelse. Det var ju ändå första gången i tävlingslik miljö 🙂 Så vad jag tar med mig från denne träningstävling är att vi måste träna på stadga mera, så där har jag redan lagt upp en träningsplan för det, nått som jag kommer att träna varje dag i stort sett, på en vanlig promenad tillexempel. Är nöjd över dagens insats och jag tycker att det är bra att få ett "kvitto" på vart vi ligger i träningen.

Likes

Comments