Header

Kasein Kärleksmums. Smakar precis som originalet.

Recept:
1 ägg
1/2 dl stevia som mäter som socker
18 g kasein i smaken kärleksmums
50 g Philadelphia mjukost 3% fett
20 g sockerfritt äppelmos
1 msk kakao
1/2 dl mandelmjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 msk vatten

20 g kasein i smaken kärleksmums
1 rågad msk kakao
1 1/2 msk kaffe
1/2 dl vatten

Kokos till topping

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och stevia poröst. Rör ner övriga ingredienser till själva kakan.
Ta fram en ugnsform och klä den med bakplåtspapper. Häll ner kaksmeten och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
Ta ut kakan och låt svalna i kylen. Blanda under tiden ihop kaseintoppingen. Bred den över den kalla kakan och strö över lite kokos och ställ tillbaka kakan i kylen. Skär i 10 lika stora bitar.

Ät och njut!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag gjorde en sjukt god cheesecake som blev både somrig och fräsch och dessutom en fitness variant med lagom av protein, lite kolisar och minimalt med fett.

Strawberry Lime proteincheesecake

Botten:
2 dl Havregryn
2 dl sockerfri digestive (ca 5st)
4 msk kokosolja
2 msk Honung alt. 2 msk diet lönnsirap blir en något mer nötkoligaktig smak

Fyllning:
500 g jordgubb-lime kvarg utan tillsatt socker
200 g Philadelphiaost light 3%
3 st Ägg
25 g Proteinpulver, jag använde Wild Strawberry från Swedish Supplements
1-2 dl färska jordgubbar
Rivet skal från 2 lime + saften från en 1/2 lime
1 msk jordgubbsirap (dietsirap utan kalorier)


Sätt ugnen på 175 grader.
Häll ner alla ingredienser till botten i en bunke och blanda ihop dem med en sked till en deg. Tryck sedan ut degen i en ugnssäker form med löstagbar kant.
Ha i alla ingredienser till fyllningen i en skål och mixa ihop dem med en stavmixer.
Häll smeten över botten.

Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 min.
Fyllningen kommer vara lite lös i mitten, men detta kommer att sätta sig när den har fått stå i kylen ett tag.
Låt den svalna ett tag efter du tagit ut den från ugnen och innan du ställer in den i kylen. Låt stå i kylen minst 3 timmar.

Dekorera med jordgubbar och lime. Strössla ev. lite kokos över.

Likes

Comments

Recept

Blomkålspizza/bullar

1 stort blomkålshuvud
6 ägg
1 tsk salt
2 dl mandelmjöl (alt. 1 dl fiber kokosmjöl)
1 msk fiberhusk

Mixa blomkålen i en matberedare eller riv på ett rivjärn till små riskorn.
Vispa upp äggen och rör ner saltet.
Rör sedan ner mandemjöl alt. kokosmjöl och fiberhusk i blomkålssmeten. Låt svälla några minuter.

Tryck ut smeten på två bakplåtsklädda plåtar. Grädda på 200 grader i ca 20 minuter så att de är lite gyllenbruna.

Bred ut tomatsås (jag gör en egen), toppa med till exempel kalkon, skinka, kyckling eller vad man nu vill ha på. Strö över riven 10% ost och pizzakrydda eller oregano.
Grädda hela plåten och ät som en pizza eller rulla ihop från långsidan och skär som små bullar. Strö över lite mer ost och grädda ytterligare ca 8-10 min och ät de som pizzabullar.


Likes

Comments

Snart har det gott två veckor sedan min debut i Bodyfitness. Det är ju lite smått galet hur fort tiden går.
- Är jag nöjd med min prestation?
- Ja, jo! Det är jag väl under de förutsättningarna som jag har haft så hade jag inte kunnat göra det så mycket bättre. Eller jo, jag hade absolut kunnat lägga betydligt mer tid på min posering. Trots att jag visste och själv förespråkar öva, öva, öva. Så var det precis som om att jag helt saknade passion för poseringen.
Bestämde mig varje dag att "i morgon ska jag öva". Men när morgondagen kom så bara sneglade jag på mina höga klackar och ignorerade poseringen totalt. Dumt, mycket dumt! Å andra sidan så har jag ju nu ett nytt mål att sträva efter och det är att utvecklas och bygga på mig mer massa. För att satsa på en vinst :-)
Tidsplanen låter jag vara osagt. Jag vet att till nästa tävling så ska det inte finnas några tvivel på formen och oroligheter om att mina ben är för små. För här ska minsann byggas innan jag kliver upp igen. Och den gången kommer jag att tävla som veteran tillsammans med jämlika.

Lite tillbaka blick 😍

Likes

Comments

Jag har sedan tävling blivit helt beroende av att baka och laga en massa mat. Det är helt galet. Energin är överflödig i köket och felet är ju att jag äter allt som jag tillagar. Jag känner nu efter 2 veckor att det får minsann räcka med godsaker. Trots om jag bakar fitnessvariant så mår inte kroppen bra av allt sötningsmedel. Fyller gärna upp frysen och gottar mig av mina "nyttigare" alternativ på lördagar och tänker hålla mig till mina matlådor under vardagarna.

I morgon är det sallad till lunch och kycklinggryta med ris till middag och däremellan kvarg och havregryn med lite bär. De 5-6 kg som jag har lagt på mig sedan tävlingen känns helt lagom och alldeles perfekt. Dags att bromsa takten något så att jag håller mig inom trivselvikten ett tag till.

Bjuder på lite bilder från veckans tillagning i köket.

Allt från hemmagjord hamburgare och hemmagjort bröd med sötpotatispommes. Tillagade även en variant av Pimiento ost gjord på 10% ost, bbq sås och lättmajonäs. Pizzabullar gjorda på blomkål till botten. Dottern och hennes kompis gillade pizzabullarna så det blir perfekt mellis om dagarna. 

Gjorde en av det godaste cheesecake någonsin och det bästa av allt är att den är nyttig och full av protein. Perfekt som mellis.

Till sist ett par Protinellagömmor. Mums!!


Likes

Comments

Recept keso/ostpaj

Pajskal
3 dl kokta kikärtor (jag använder färdigkokta på burk eller tetrapack)
2 msk kokosolja
3 msk mandelmjöl
Salt och vitpeppar

Mixa ihop till en slät smet/deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel. Låt stå kallt i kylen 10-20 min. Förgrädda sedan pajen i 20 min på 200 grader.

Fyllning
500 gram Superminikeso
3 st ägg
200 gram 10% ost, riven
1 tsk salt
Vitpeppar

Grädda på 180 grader i ca 45 min. Pajen ska ha en gyllenbrun färg och inte vara lös inuti.


Likes

Comments

Recept på banankaka

2 mosade bananer
1 skopa Swedish Supplements whey Semla eller vanilj
1 1/4 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
Sötning efter eget önskemål, 1-2 msk sukrin
1 tsk bakpulver
1 tsk stött kardemumma

Mixa allt med en stavmixer. Häll i en mindre rund form eller en engångsform ca 16 cm diameter. Grädda 30-35 min i 150 grader.

Ät den som den är eller toppa med vaniljkvarg och jordgubbar/bär men den är precis lika god med jordnötssmör på toppen eller protinella.

Likes

Comments

Recept

2 ägg
2 1/2 dl äggvita
1/2 dl kokosmjöl
1 dl pofiber eller mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
Lite salt
1/2-1 tsk brödkryddor

Vispa ägg och äggvita fluffigt och tillsätt resterande ingredienser. Klicka ut på bakplåtspapper och om man vill, toppa med vallmofrön eller sesamfrön. Grädda i 200 grader ca 20 min.

Passar lika bra till frukost som till hamburgaren.


Likes

Comments

Sista veckan innan tävling hade jag massvis av energi och bakade nyttiga bröd och kakor för att fylla upp frysen. Nu efter tävling så har energin fortsatt med experiment och tillagning av en massa nyttigheter. Det är så sjukt kul att testa nya recept och laborera med traditionella recept och modellera om till en "muskelvariant". Mat med högt proteinintag, låg fetthalt och lagom med kolhydrater.

Några mumsiga bilder på gottigheter. Helt fritt från socker och gluten. 


Likes

Comments