Header

Vardag

Rubriken kommer jag till senare i texten.

Vi var på Melodifestivalen i lördags för andra gången och det var så underbart, vi var där för två år sedan.

Vi åkte bil upp dit och sedan när vi kom in så spelade vi lite och kollade runt u know the ordinary... Sedan så när allt börja var det så högt och en fantastisk upplevelse, btw om ni har pengar över är ett tips att köpa en upplevelse istället för någon sak eftersom det blir ett minne för livet( förhoppningsvis ett bra sådant).

Nu kommer vi till pengarna, några minuter innan det började så bestämde vi oss för att köpa dricka, 2st och då så tog han som gav oss dricka 150kr och jag frågade honom om det verkligen kostade 150kr (alltså 75kr per dricka) och han bara ja?... Det visade sig sen att han ljög, sad but true, don't trust that kind of person, Just sayyin.

Aja va en skithäftig upplevelse speciellt när man fick tag på biljetter innan de släpptes pga kontakter ya now, 13:e raden(blev bara filmad en gång dock). Vi satt 3 meter ifrån kameran).

Vi vann taco-påse, stor marabou och fick med oss 30 ton godis hem(redan ätit 29).

Sen så fick man såklart med typ 24 timmar med snaps!

Abs on fleek👌🏿

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vardag

Lång glad dag idag, asså så himla skönt med blåst och regn idag, bara jag som typ älskar när det blåser och regnar (Dock inte samtidigt). Har haft så himla mycket energi idag, så när jag kom hem gick jag enkelt ut och slängde några sopor och hämtade in posten. Utan att någon frågade, perfekt att ha så mycket energi nu på hösten, försöker njuta av varje sekund. Gick förresten hem från skolan idag(hade cykel men gick en vit i det härliga blöta vädret. Kul att ha världens bästa kompis som också gillar samma väder, synd att hon inte gillar mintchoklad bara:(

Fast hade ju inte vart roligt om vi var helt lika. Fast vi år liksom redan lika på många sätt! Asså älskar henne. Serri, :)))))))))))))))))))))

När man kommer hem får man också en fin överraskningen med cupcakes.

Bild:

Synd bara att det blir mörkt så snabbt, känns redan som klockan är 7, fast den är bara halv 5. Roligt med lite extratid där, ska läsa en bok nu och göra massa uppgifter till imorgon och lite annat. Ha det bäst, haj!

Likes

Comments

Outfit

Tröjan är från chiquelle
Länk här
I str onesize

Byxor från Gina Tricot


Ring okänt
300 kr

Likes

Comments

Övrigt, Vanliga problem, Vardag

Köp och rädda regnskogen och klimatet HÄR

Om du nu skulle ha svårt att fatta något som står här tänk dig nu att jorden är din bästa vän eller din mamma, och regnskogen är som en medicin till hen, köp nu medicinen som gör att hon överlever, eller? Du skulle väl göra det?

http://www.raddaregnskog.se

Regnskog – den bästa presenten till ditt samvete och nära och kära!
Föreningen Rädda Regnskog är en ideell förening som arbetar för att skydda tropisk skog, i samarbete med lokalsamhällen i skogens närhet.

Varför regnskog?
(Direkt kopierat ur hemsidan)

1. Livets väv – Regnskog och biologisk mångfald
Regnskog täcker ungefär sju procent av världens landyta, men tros vara hem åt långt över hälften av jordens arter. Man vet inte riktigt, helt enkelt för att vi inte har en aning om hur många arter av levande organismer det finns på jorden. Troligen har vi inte ens namn på en tiondel av dem. De flesta är insekter! Av kärlväxterna, en av de organismgrupper vi känner bäst, finns 70 % av arterna i de tropiska skogarna.

1 Som exempel kan nämnas att i Ecuador har forskare hittat 245 arter av träd på en hektar (100*100 meter). I hela Sverige finns bara ett 40-tal inhemska trädarter! Växt-och djurarter är beroende av varandra i komplicerade samspel, och det är de som ger oss de ekologiska tjänster som du kan läsa om nedan. Utan den biologiska mångfalden fungerar inte ekosystemen. När regnskog försvinner utrotas arter för alltid, och vi kan inte veta vilka konsekvenser det får.2. Kolförråd – Regnskog och klimat
Det är omöjligt att säga vad klimatförändringarna kommer att innebära för världens regnskogar, men deras ganska dåliga förmåga att anpassa sig till nya förutsättningar innebär att de kan vara illa ute. Regnskogen påverkas av klimatet, men påverkar det också. Dagens klimatförändringar orsakas främst av mänskliga utsläpp av koldioxid. En regnskog är som ett stort kolförråd: kol finns bundet i trädens stammar och blad, i alla levande organismer och i marken. Om man hugger ner regnskogen så omvandlas detta kol till koldioxid och hamnar i atmosfären, där det bidrar till klimatförändringar. När mark avskogas så förloras sålunda dess kollagrande förmåga. FN:s jordbruksorganisation (FAO, Food and Agriculture Organization of the United Nations) beräknar att mer än en fjärdedel av koldioxidutsläppen beror på avskogning, främst i tropikerna.


Föreningen Rädda Regnskog får en del frågor om att klimatkompensera koldioxidutsläpp genom att köpa regnskog av föreningen. Forskning visar att det är mycket svårt att beräkna hur mycket en viss areal skog motsvarar i form av koldioxid. Föreningen anser därför att skydd av regnskog visserligen är en bra form av klimatkompensation, men vi kan inte bidra med ”konverteringar” av koldioxidutsläpp till regnskogsareal. Vi anser också att den som vill minimera sin klimatpåverkan gör bäst i att minska sina egna utsläpp på hemmaplan.3. Apoteket Regnskogen
Många av de mediciner vi använder kommer ursprungligen från växter, man räknar med att över 40 procent av alla mediciner har aktiva substanser som bygger på ämnen i växtriket. Vår vanliga sälg till exempel innehåller ämnet acetylsalicylsyra som används i många värktabletter, som Treo. Nu tillverkas acetylsalicylsyra på kemisk väg, men vi hade inte haft receptet utan sälgen! Det upptäcks hela tiden nya arter som kan användas medicinskt, främst i tropikerna där artrikedomen är störst. Kanske finns botemedel mot svåra sjukdomar därute nånstans, det gäller bara att hitta dem innan arterna är utrotade…

För människor som bor i regnskogen är dess roll som apotek mer direkt – de använder de växter som finns i närheten helt enkelt. Forskning har visat att urbefolkningar kan ha kunskap om och använda över 1000 olika växtarter. I u-länderna har man uppskattat att 80% av befolkningen är beroende av folkmedicinska kurer vid olika sjukdomstillstånd och att 85% av kurerna baseras på växter. Människorna i Cambugánskogen har en dagsresa till läkare och apotek. Mediciner är också dyra. Därför är skogens mångfald, och kunskap om den, livsnödvändig.4. Skafferiet – Regnskogen och råvarorna
Många av de livsmedel vi använder har ursprungligen hämtats från regnskog. Kaffe, bananer, paranötter, ananas, avocado och kakao är bara några exempel. På samma sätt som med medicinerna används regnskogens råvaror mer direkt av lokalbefolkningar. Ett av de främsta livsmedlen för regnskogsfolk är faktiskt fisk från skogens vattendrag, som utgör en viktig proteinkälla. Lokalbefolkningar känner till och använder många fler växtarter än de vi har namn på – det är bara ett fåtal av regnskogsarterna som lämpar sig för storskalig odling och export. Studier av Quichuafolket i Ecuador har visat att de har olika användningsområden för i princip alla trädarter – som byggnadsmaterial, mediciner, ved, och mat.5. Ekosystemtjänster – Skogen, vattnet och jorden
När regnskog huggs ner uppstår ofta oväntade konsekvenser som exempelvis översvämningar eller jordflykt. När skogen försvinner kan den inte längre leverera ekosystemtjänster till samhället. Ekosystemtjänster är nyttor våra mänskliga samhällen får från ekosystemen, oftast helt gratis. Skogar levererar många viktiga ekosystemtjänster:

De rymmer massor av olika arter – biologisk mångfald – som ger oss mat, mediciner och utgör grunden för övriga tjänster.
De fungerar som översvämningsskydd, genom att likt jättelika tvättsvampar dra åt sig vatten från de tropiska regnen som de sen släpper ifrån sig successivt genom floder och vattendrag. När skogen är borta kommer vattnet istället ojämnt under året, vilket resulterar i översvämningar under regntid och torka under torrtid.
De renar vattnet som passerar genom dem. En tredjedel av världens 105 största städer är beroende av skogklädda avrinningsområden för att invånarna ska ha rent vatten.
De skyddar marken från erosion. Många ton matjord rinner ut i floder och hav varje år från avskogade områden, med förskräckliga konsekvenser för jordbruket. Jorden hamnar i floder och hav där den orsakar grumling som bland annat förstör vattenekosystemen (exempelvis korallrev) och därmed fisket.
Det finns ingen marknad för ekosystemtjänster, och de tas därför sällan med i beräkningen vid beslut om skogsavverkning eller alternativ markanvändning. Detta trots att många studier visar att skog ofta är mer värdefull där den står än som timmer. En kinesisk studie visade att timmervärdet av en skog vid Yangtze-floden var 10 % av skogens värde som översvämningsskydd. En beräkning av ekosystemtjänsternas värde visade att ett globalt nätverk av naturreservat skulle kosta ungefär 45 miljarder dollar årligen. Men de ekologiska tjänsterna från ett sådant nätverk skulle vara värda mellan 4400 och 5200 miljarder dollar, eller 100 gånger så mycket!7[1] Världsnaturfonden WWF. 2005. Medicinalväxter.
[2] FAO, http://www.fao.org/newsroom/en/news/2006/1000385/index.html
[3] Världsnaturfonden WWF. 2005. Medicinalväxter.
[4] Bennett and Bradley. 1992. Plants and people of the Amazonian rainforest. Bioscience 42(8)
[5] Dudley N. and Stolton S. 2003. Running pure: the importance of forest protected areas to drinking water. WWF-World Wide Fund For Nature. http://www.eldis.org/static/DOC12564.htm
[6] Albaeco 2002. Sustainable Development Update nr 5 vol 2.
[7] Balmford, A. et al. 2002. Economic reasons for conserving wild nature. Science 297, 950-953.

Detta lägger jag upp för att jag vill att världen blir en bättre säkrare och mer stabil platta en vad som är nu och vad som kommer ske om vi inte alla hittar gemenskapen och förstår allvaret snabbt, snabbt och agerar på ett moget sätt som stärker jorden och dess befolkning av växter, djur (och människor). En bättre plats helt enkelt.

Likes

Comments

Tipsar/dissar

Hej, idag tänkte jag börja använda en slags Diy röra som kan ge längre naglar, jag avslöjar det om det funkar! Förväntas komma om ca en vecka från och med idag, nästa onsdag alltså!

Detta är mina naglar nu:

Jätte ojämna men till mitt försvar råkade jag slå av min nagel typ och har inte brytt mig så mycket om dem. Men ska försöka detta nu och se om det funkar!

Likes

Comments