Header

Hvad er det der ‘angst’ egentligt for noget? Og hvordan forklarer man det til nogen, som ikke har erfaring med det? Det synes jeg faktisk er en kæmpe udfordring, og derfor er det måske ligeså problematisk for andre at forstå, hvad angst egentligt betyder – og hvordan det hæmmer én i dagligdagen og i livet generelt.

Jeg har haft angst i større og minde grader siden jeg var lille og den startede da mine forældre gik fra hinanden, og da min far valgte mig fra dengang (Vi har kontakt til hinanden idag) men det startede en enorm angst i at lige pludselig midste folk der står mig nært.

Min angst kommer typisk også kun når jeg er alene, uden jeg lige kan beskrive hvorfor og hvad der trigger det. Min angst har været med til at ødelægge min ungdom og det fx. at tage i byen har altid været meget svært for mig, da jeg føler at jeg midster kontrollen og ikke kan holde øje med om folk er okay omkring mig, og jeg får voldsom hjertebanken og bliver enormt nervøs for der skal ske dem jeg holder af noget, så for mig har det altid været en større stress fakta at tage i byen, som ellers skulle have været hyggeligt.

Det at jeg føler at jeg har misset en stor del af det og være ung og være social, har senere hen givet et enormt brud på selvværdet, og det ikke at føle sig ''Almindelig'' og har også til tider fået mig til at føle forkert, og ofte ensom.

Der findes 6 forskellige former for angst, der alle har nogenlunde samme symptomer som f.eks.: Hjertebanken, svedeture, synsforstyrrelser, ud af kroppen oplevelser, rødmen, kvælningsfornemmelser, trykken for brystet, uvirkelighedsfølelse, uro og svimmelhed.

  1. Agorafobi: Angst for at bevæge sig udenfor hjemmet, på åbne pladser eller sociale sammenhænge med mange mennesker til stede. Det kan også være angst for at køre i bus, tog eller stå i kø i supermarkedet af frygt for at få et panikanfald, hvor der ikke findes en hurtig flugtvej til det sikre – f.eks. sit hjem.
  2. Socialfobi: Overdreven angst i sociale situationer og generelt samvær med andre mennesker. Man er bange for at blive kritisk iagttaget, komme til at opføre sig pinligt eller være i fokus. Oftest undgår en person med socialfobi samtlige former for menneskekontakt, og man bekymrer sig meget på forhånd over kommende sociale begivenheder. Har man f.eks. fået sig en ny kæreste, er det ofte en angstprovokerende situation at skulle introduceres for svigerfamilien – faktisk kan man overveje at slutte forholdet af den årsag.
  3. Enkelfobi: Angst for f.eks. mørke, edderkopper, tandlægebesøg, slanger, fugle, små lukkede rum, højder eller synet af blod, som man i nogle tilfælde kan besvime af. Enkelfobi er mere almindeligt, da vi næsten allesammen har en i højere eller mindre grad.
  4. Panikangst: Intens, uudholdelig og voldsom angst – nærmest rædsel, der udløses som et lyn fra en klar himmel – fuldstændig uventet. Efter flere episoder kan man så småt se et mønster af specifikke faktorer, der udløser panikanfaldende, som f.eks. når man færdes blandt mange mennesker.
  5. Generaliseret angst: Kronisk angst i form af uro, anspændthed eller ængstelse, der ikke angår noget specifikt. Den manifesteres i overdrevne bekymringer om f.eks. mulige ulykker, død, helbred, daglige gøremål, økonomi, arbejde osv.
  6. Blandet angst – depressionstilstand: Når angst udløser en depression eller modsat en depression udløser angst.

Jeg har valgt at skrive det her indlæg fordi jeg ved at jeg ikke er den eneste som der lider af angst, og fordi jeg synes det er noget man skal tale mere om, fordi man hurtigt kan føle sig enort alene, sammen med alle ens tanker!

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Vi gør alle sammen nogle mærkelige ting, og har nogle sjove vaner.

Jeg elsker personligt at læse omkring hvad andre gør og genkende det ved mig selv, så derfor har jeg valgt at skrive 5 sjove ting ned om mig selv, måske i også kan genkende nogle af tingene?

1. Jeg er afhænig af saltlakrids, bare ved tanken løber mit mundvand allerede

2. Jeg elsker at hamre søm i en væg

3. Jeg skal altid have et billede af min mad inden jeg spiser, også hvis det bare er en kedelig leverpostejs mad

4. Jeg sover stadigvæk trofast med min bamse hver nat, selvom jeg snart er 23 år

5. Jeg elsker at få gaver! Og en måned inden jul, eller min fødselsdag, render jeg rundt og leder efter dem som var jeg 6 år

Likes

Comments

Velkommen til Wolfliving.

Jeg glæder mig simpelthen så meget til at komme igang! Jeg vil her på bloggen vil jeg bla. skrive om min hverdag, mine tanker, dele opskfrifter, inspiration omkring kost og træning, og en masse andet.

LIdt om mig:

* Jeg er 22 år gammel

* Jeg bor i københavn

* Jeg er uddannet personlig træner og fitness instruktør

* Jeg drømmer om at blive kostvejleder

* Jeg er madglad

* Jeg er en serie nørd

* Jeg er positivt anlagt, og livsglad

Jeg håber at du har lyst til at følge med i min hverdag!

Likes

Comments