Kyrkan har en grupp som kallas Stepping stones vars deltagare vandrar två gånger i månaden på olika platser, främst i Dorset. I lördags hölls vandringen i Studland, något jag inte ville missa eftersom vi skulle vandra förbi Old Harrys Rocks, otroligt vackra klippformationer vid havet och en del av Jurassic Coastline.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Likes

Comments

De tre äldsta killarna i familjen är legonördar, så under helgen tog mamman Sarah med dem till en legoutställning. Platsen för utställning låg inte så långt bort från byn där deras mormor bor och därför sov vi över hos henne. Jag älskar road-trips och därför var resan dit väldigt trevlig. Vackert, grönt landskap och spännande smala vägar med träd som växt tunnelliknande över dem. Nackdelen var och är dock att engelsmännen verkar älska att gömma sina hus bakom höga häckar och staket. Deprimerande för en som älskar gamla engelska byggnader. Men hur som helst, på vägen till mormodern åkte vi genom Salisbury som har en mycket ståtlig katedral vars spira tydligen är Englands högsta. Och väl hos mormodern blev jag lite upprymd och en gnutta avundsjuk, för hon hade en massa gamla barndomsböcker. Bland dessa, Charles Perraults sagor och Pelle Snusk, en mycket underhållande bok på olika sätt och vis måste jag säga. På söndagen åkte vi till platsen där Englands sista man eller kvinna hängdes för omkring hundra år sedan. Jag fick även i uppgift att passa killarna när de gick runt på en utställning av gamla bila. Vanligtvis är bilar inget som intresserar mig, men vissa gamla är ganska vackra. Pojkarna verkade inte heller vara särskilt intresserade av bilarna. Skjuta ner godis var roligare. Är man förvånad?! Och det var allt för detta inlägg!

Likes

Comments

Idag fick Guds stora familj tillökning genom dopet av familjen Boyles lilla minsting. Glädjande att se hur Guds familj växer. Den kommer aldrig att bli för stor. Vem du än är, vad du än gjort, vilken ålder du än är i. Guds kärlek räcker till för alla, den har inga gränser. Han välkomnar alla människor med lika stor glädje till sin familj.

Nu, vidare till en inte lika seriös upplysning från dagen. Jag är ganska anti mot alkoholhaltiga drycker av olika skäl. När det gäller själva smaken har jag inte precis några positiva kommentarer att komma med, rättare sagt negativa. Inte för att jag har smakat särskilt många alkoholhaltiga drycker tidigare, i princip bara cider, lättöl och så klart nattvardsvin. Lättöl har enligt mitt tycke en mycket äcklig smak, så öl kan bara bli värre. På festen efter dopet bjöds det på champagne. Jag måste säga att detta bara förstärkte min åsikt. Så kort och gott är dagens andra lärdom att min åsikt är oföränderlig.


Likes

Comments

Jag är så glad att min au pair familj bor i ett grönt område med massor av träd. Intill huset ligger ett stort och vacker parkområde, kommer bli trevligt att gå på små äventyr där. Om jag ska dra lite historisk fakta om parken så byggdes den och dess kanal under den viktorianska perioden, en period som jag började nörda för något år sedan, så man blir ju allt lite exalterad.

En annan, inte så trevlig nyhet från livet i Bournemouth är att smarta jag tappade mobilen i havet när jag skulle tvätta min klibbig-av-glass hand. Men lyckligtvis nog fick den gamla mobilen följa med i bagaget, så äntligen kommer min tendens att alltid packa för mycket till användning.

(Nedanför kommer lite bilder från min och familjebäbisens lilla inspektionsrunda).

Likes

Comments

(4 portioner)

2 msk olivolja

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

1 morot

1 paprika

1,5 tsk curry

1,5 tsk spiskummin

1 tsk basilika

1 tsk oregano

1 st lagerblad

1 burk krossad tomat (500 g)

12 dl vatten

3 st grönsaksbuljong

2 dl röda linser

2 tsk timjan

1 tsk svartpeppar

3 cm ingefära

1/3 citron

Värm oljan i en mellanstor kastrull. Hacka löken samt pressa/hacka vitlöken och stek därefter i kastrullen tills det får färg. Skär moroten och paprikan i små bitar och värm detta i kastrullen, tillsätt även kryddorna (jag brukar som vanligt sätta lite extra krydda). När grönsakerna mjuknat tillsätts krossad tomat, buljong, vatten, lagerblad, pressad citron samt smaka av med salt och peppar. Koka upp soppan, sätt i linserna, lägg på lock och låt puttra på låg till medelvärme 20-25 minuter.

(Keso eller turkisk yoghurt är heta tillbehör).


Likes

Comments