Header

Jag trillade av en slump in här, på min gamla blogg och börjar nästan skratta då jag läser mina gamla inlägg. Hur livet på gymnasiet totalt åt upp mitt intresse för skrivandet och hur jag jämt klagade över hur rädd jag var för framtiden. Jag skulle ta ett stort kliv, ut från min trygga plats i livet till en helt ny stad. Skulle det bära eller brista? Det visste jag inte.

Idag har jag bott i Uppsala i snart 9 månader och jag trivs väldigt bra. Jag är så otroligt stolt över mig själv att jag vågade. Att jag vågade tro på mig själv och vågade lämna Kalix och allt vad det innebar bakom mig för att påbörja ett nytt kapitel i universitetsstaden. Jag har fått underbara vänner här i Uppsala, samtidigt som jag har kvar mina underbara vänner i Kalix. En bra balans.

Jag har lärt mig att uppskatta livet, njuta av tillvaron och inte ta människor för givet. Jag har vuxit så otroligt mycket i mig själv på dessa månader jag bott i denna stad, 90,6 mil hemifrån.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Den 17 augusti bär det av. Den 17 augusti lämnar jag lilla Kalix för att påbörja studentlivet i Uppsala. Datumet är spikat, jag har blivit antagen och skaffat boende. 100 mil hemifrån. Det är så många blandade känslor så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Det ska bli hur kul som helst samtidigt som jag avskyr att jag måste lämna alla fina människor i Kalix. Läskigt att stå på egna ben samtidigt som jag velat detta så länge nu.


Så den 29 augusti kommer jag att vara en universitetsstudent, vilket känns helt absurt. Åh fy vad jag kommer sakna alla. Men det ska bli en spännande resa.

Likes

Comments

Stockholm, studentresan, balen och studenten it self har passerat. Jag kan fortfarande inte förstå det. Det går liksom inte att ta in. Jag, lilla jag, har tagit studenten. Till hösten flyttar jag förmodligen hemifrån. Det känns ju inte ens som att jag börjat gymnasiet än...

Likes

Comments

​Idag är det den 15 april, vilket innebär att valen till universitetet stänger inatt. Universitetsångesten har vällt över mig den senaste veckan och det verkar inte bli särskilt bättre i kombination med that time of the month.. Jag har redan gjort mina val och känner mig faktiskt relativt nöjd. Som det ser ut i dagsläget iallafall. Civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik är mitt förstahandsval. Jag vet inte om det är rätt, men det är vad som för tillfället känns mest rätt. 

Men det är ändå så många frågetecken kring detta. Kommer jag hitta någonstans att bo? Är detta rätt för mig? Kommer jag komma in? Kommer jag klara av att bli civilingenjör? 

Största orosmomentet är nog boende. Bostadsbristen i Sverige är ett faktum och enligt internet behöver man stå 5-12 år i bostadskö för att över huvud taget ha chans att få sig en lägenhet. Jag har stått i bostadskö i 2 månader.. Pendla är absolut omöjligt för mig då jag bor runt 90 mil från Uppsala.. 

Likes

Comments

Throwback till björkliden 2014

Idag är det äntligen fredag och första skolveckan efter påsklovet är avbockad. Det blir dock inte särskilt mycket vila för mig imorgon då jag ska kliva upp i vanlig tid för att sedan fara och skriva högskoleprovet. Kommer inte bli så roligt, men det är nödvändigt. Det blir andra gången jag skriver det, så hoppas på lite bättre resultat än förra gången.

Annars då? Jo igår sov William här, vi fick vila ut ordentligt då vi båda hade sovmorgon till 12 idag och sedan endast en lektion. Mysigt. Efter skolan for vi hem till honom och så bestämde vi oss för att göra en rejäl vårstädning av hans bil. Det var behövligt, men jobbigt. Nästan 4 timmar senare var vi klara och väldigt utmattade.

Nu är det dags för mig att krypa till kojs. Det är en lång dag imorgon så jag behöver varenda minut sömn jag lyckas få inatt.

Godnatt

Likes

Comments

Fyndade dessa två på H&M. Den svarta kostade 149 kr och den röda var på rea för 50 kr. Kap! Spetstoppar är så fint och ha under en tillexempel skjorta eller under en tröja med lite bred halsurringning. Ett extra plus är ju också att dom är supersköna!

Likes

Comments

​Jag är ett stort fan av smink sedan länge tillbaka men något jag aldrig varit riktigt överens med är lösögonfransar. När jag beställde hem nya mobilskal från fyndiq för någon vecka sedan kom jag över dessa. 5 par relativt "naturliga" lösögonfransar för 49 kr. Vilket kap tyckte jag och klickade hem dom. Visste inte riktigt i vilken kvalité fransarna skulle vara i, men när jag väl fick hem dom är dom huuuur fina som helst! 

Jag tar studenten iår och kommer även att gå bal. På balen tänkte jag försöka mig på att göra mitt eget smink, och jag vill ha lösögonfransar. Då är det i god tid att börja öva så att dom sitter på plats på balen! 

Likes

Comments

Från stockholm när jag var där i januari. Där hade man inte tackat nej till att vara där just nu..

Halloj! Idag är det söndag och mitt sista påsklov är i princip över. Skolångesten kommer krypande men det motiverar mig att det bara är 2 ynka månader kvar av gymnasiet. Det är helt sjukt egentligen. 

Min sista lovdag har spenderats ute på isen med skotern. Pimplat och umgåtts med familjen och kusin. Väldigt mysig. Väl hemkommen därifrån vankades veckostädning av rummet, lite plugg och nu är det dax för mig att hoppa in i duschen! Ta-hand-om-migsjälv-söndag är det idag och jag klagar inte! 

Likes

Comments

Kappa: Nelly.com // Tröja: Nelly.com // Jeans: Dr. Denim // Skor: Skopunkten // Väska: Bikbok

Likes

Comments