Header

Först och främst vill jag bara säga tack , tusen tack till alla er som läste mitt inlägg om min Pappa. Har fått så underbar feedback från olika håll och jag är så himla glad att ni som läste faktiskt tog er tid att läsa mitt inlägg.  TACK!

Som ni vet och ser i titeln men som jag även nämnde på min Q & A kommer det här inlägget handla om halloween som snart är här. I år har jag fått chansen att ha en Halloween fest, HUR KUL? Är jätte taggad faktiskt. Under veckan har jag planerat mycket och skrivit upp allting jag har att göra inför festen, det är väldigt mycket som står med på den listan.

Idag är det fredag och det är 1 dag kvar tills det är lördag, TAGGAD! Idag börjar jag skolan klockan 08:30 och efter skolan så måste jag hem direkt för att se till att jag har det mesta klart inför imorgon. När jag fixat inför morgondagen så ska jag kanske åka och gå på bio med Maja i Mall of Scandinavia, men det är inget som är bestämt ännu.

 Just nu känns det som att jag har allting under kontroll vilket är skönt. Jag tänkte lägga upp två fina bilder som jag tog på nästan all dekoration jag köpt under veckan med mamma här nere.

Mer uppdatering kommer när det väl är dags och ni kommer att få se en hel del bilder efter att jag haft min fest också.

Stay Tuned!

Kram <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Hur lång är du? Jag är 170 cm och har växt klart vad jag vet..

Är du social? Får ofta höra att jag är lite väl social ibland.

Vart tror du att du befinner dig om 10 år? om 10 år är jag 26 år. Jag har alltid älskat små bebisar så jag hoppas att jag äger en egen liten bebis och har en partner samt bostad.

Har du några syskon? Ja, jag har en storebror.

Vad gör du på fritiden? Jag tillbringar min tid mycket med vänner och familj, resa gillar jag också!

Vad kan du prata för språk? Jag skulle inte säga att jag INTE kan engelska men det är inte den vassaste kniven i lådan. Tyska kan jag mesta dels väldigt bra och ytterst lite norska.

Vad spenderar du helst pengar på? SKOR, utan tvekan. JAG ÄLSKAR SKOR!

Känner du någon som fyller år på samma födelsedag som du? Vi är 3 stycken i samma umgänge som fyller år den 7:e Augusti.. Lite kul faktiskt.

Vem är din äldsta vän? Nea, vi har känt varandra i 14 år.

Vilka sociala medier använder du mest? Snapchat, Instagram och Facebook.

Bästa kompisar? Har många nära vänner , men dem som är mest relaterade familjevis är nog Amanda och Nea. Men umgås mycket med Maja och Filippa på vardagarna. Skulle säga att Amanda och Nea är som syskon.

Favorit program? Allt som har med poliser att göra.. Tunnelbanan, 112 på liv och död men även Wahlgrens värld och PH.

Vem ringer du när du är ledsen? Olika, Men oftast Amanda.

Dröm jobb? Har velat jobba inom juridik sen jag var liten, just nu är jag inne på att bli Advokat.

Sämsta/ Bästa egenskap? Sämsta måste vara att jag suger på att säga nej. Bästa är att jag alltid är glad, tror jag är omtänksam också.

Vad ska du göra den här helgen? Jag ska hålla i en Halloween fest på lördag den 28:e Oktober. Super kuul!

Vad gör du just nu? Just nu är jag hemma hos Filippa för att bara myyyysa och planera lördagen.

Vem är din förebild? Elisabeth Massi Fritz, Sveriges bästa försvarsadvokat.

Vad gör dig glad? Att se min familj och nära vänner vara glada.

Vad gör dig arg? När folk inte visar respekt, och är allmänt dryga. Sjukt onajsLikes

Comments

Det var en helt vanlig sommardag i Juli och allt var på sin plats.

Jag hade varit hemma hos en kompis under kvällen den 4:e Juli och även sovit där under natten till den 5:e Juli. När jag kom hem var det ingen som öppnade dörren åt mig, jag bankade på dörren hårt i min trötthet och ringde till min Pappa som jag visste skulle befinna sig hemma, inget svar. Ringer min storebror och min Mamma men ingen av dem är hemma. Fortsätter knacka och tillslut slutar det med att Mamma får lämna sitt jobb för att komma hem och öppna till mig. När hon kommer hem öppnar hon ytterdörren för mig som hade glömt mina hemnycklar. Jag springer in i duschen i vanlig ordning, Mamma släpper ut vår hund Miley och sedan ska hon gå upp för att säga hej till min Pappa. Det var här livet vände för min Mamma medan jag står omedveten om vad som händer när jag står och avnjuter min dusch. När Mamma gick in till Pappa märkte hon att det var något som inte var på sin rätta plats, Pappa låg ihop fälld på sovrums golvet. Medans jag fortfarande står i duschen och sjunger till mina favoritlåtar på min Spotify lista har min Mamma börjat använda sig av hjärt och lugn räddning på Pappa. Det dröjer inte lång tid innan huset är fullt av poliser och ambulanser, till och med brandmän. Duschen jag tar är skön och varm, speciellt efter att jag varit ute låst.

När jag stiger ut ur duschen får jag ett samtal av min storebror, jag hör på honom att är uppe i varv och jag kommer ihåg när han frågar mig " vad är det som har hänt hemma syrran?" omedveten som jag är sätter jag på högtalaren på telefonen och tar en handduk runt om mig för att sedan gå till mitt rum och byta om till kläder. Jag går mot mitt rum, möts av paniken som pågått i huset medan jag stått i duschen. Jag kommer ihåg att jag skriker rakt ut allt jag kan " VAD ÄR DET SOM HAR HÄNT?". Kommer så väl ihåg hur jag inte får något svar, och hur tårarna automatiskt bara sprutar ut. Ingen pratar med mig, ingen tar hand om mig fast att folk ser mig stå där , ett barn helt omedveten om vad som har hänt. Jag går ner i trappan och jag går ut i trädgården, när jag kommer ut igenom ytterdörren ser jag hur vår gata är fylld med ambulans bilar, polisbilar och brandbilar. När jag står där ute kommer det en brandman ut till mig för att krama om mig och berätta vad han tror sig ha hänt med min Pappa. Den där meningen han sa till mig kommer ofta tillbaka till mig, att få höra " Vi tror att din Pappa kan ha fått ett hjärtstopp". Sekunden jag får höra vad han sagt till mig, står jag med telefonen i örat och säger till min storebror i värdens gråt " Pappas hjärta har stannat". Min storebror springer hem från gymmet en bit bort, en ganska bra bit bort när man är i en sådan chock. Jag får gå in, inte röra mig, sitta stilla i soffan i vardagsrummet omringad av poliser och den brandman som tidigare pratat med mig. Mamma kommer ner springandes för att krama mig, jag sitter i min chock och bara stirrar in i väggen. På övervåningen är det fullt drag med hjärt och lugn räddning för min Pappas liv.

Men som ni förstår så skriver jag det här inlägget för att min Pappas liv inte gick att rädda. Klockan 18:06 den 5:e Juli har Karolinska Sjukhuset dödförklarat min Pappa, den person som lärt mig om vad livet är, en person som alltid stått mig nära, väldigt nära. Klockan är strax efter 21:00 när min Mamma får ett samtal att Pappa har gått bort, Mamma väljer då för min och min storebrors skull att inte berätta om Pappa förens vi tagit oss till sjukhuset. Vi kommer dit och får ta Farväl av vår Pappa, bara sitta där och gråta och krama om Pappa.

Tiden efter mitt liv föll isär totalt har jag insett vad som är viktigast i livet, och jag har börjat uppskatta livet betydligt mycket mer än ja gjort innan. Man vet aldrig när det tar slut, när man inte längre existerar. Jag skulle vilja säga att jag tar vara på livet mer, men ibland är man tjurig och stökig, men jag försöker alltid att tänka på vad min Pappa hade blivit glad av att se. Jag vet att det aldrig kommer bli som förr , men man kan försöka, försöka kämpa sig framåt och må bra. Idag ungefär 3 månader efter att det här hände har jag det fortfarande jobbigt men jag försöker vara positiv i livet och fortsätta kämpa på. Jag kan vara ärlig och säga att vissa dagar är riktigt tuffa, så tuffa att jag ibland måste stanna hemma från skolan för att jag är så ledsen. Men jag tror att det är viktigt att fortsätta vardagen som den var för att försöka fortsätta leva sitt liv som det var innan allting hände. Med hjälp av mina underbara vänner samt familj har jag kunnat ta mig igenom dem mest svåra tiderna i mitt liv. Jag är evigt tacksam för min familj och mina vänner. Jag hoppas att dem människor som inte uppskattar sina familjer och sina vänner en dag förstår hur viktigt det faktiskt är att ha dem nära sig.

Jag valde att dela med mig av detta för att få lätta på mitt hjärta och för att dela med mig av den sak som förändrade mig som person.

Ha en underbar fortsatt onsdag !!

Kram

( Bilderna här nere som jag kommer att publicera är från min Pappas otroligt vackra begravning som vi höll i den 2:a Augusti)


Likes

Comments

Hej och välkomna tillbaka för er som tidigare varit här!

Jag tog bort alla inlägg för ett bra tag sedan för att jag kännde att det inte riktigt var min grej. Nu 2 år efter har jag insett hur stort behov jag har av att få skriva av mig. Alla vill vi lätta på hjärtat, få dela med oss av tankar och åskikter, därför har jag valt att börja blogga och dela med mig av min vardag där man ofta stöter på bra dagar men även dem dåliga. Jag har en hel del planer fram till mars 2018 därför är jag extra taggad på att få börja blogga och dela med mig av livets bästa stunder i mitt liv!

Likes

Comments