Hej! Jag är i princip precis hemkommen och har bara fikatlite. Det är helt okej fint väder ute, med enstaka regnskurar lite då och då –men ni vet vad detta betyder? Jag tänker promenera bort till hagen med kameransåklart. Men först ska jag ge hästarna här hemma lite lunch och när jag ärtillbaka sen så tänkte jag rida Jörgen.

Kvällen kommer att spenderas med datorn, jag ska fila litepå pm:et som ska in i vår mapp imorgon, så lika bra att jobba lite med detockså. Sen ska jag skriva lite inlägg faktiskt, bäst att passa på när man haridéer. 😉 Jag har precis suttit och sammanställt en hel lista med tänkbara inlägg, dessutom kommer det förhoppningsvis upp lite bilder också.

Jag började se en ny serie (eller långfilm snarare) igår somjag fick låna av Tuva, War & Peace – som utspelar sig i Ryssland. Men jagvet faktiskt inte om jag ska fortsätta titta på den, den verkade lovande men ärmest tråkig. Kanske att den får stå och gå i bakgrunden när jag jobbar medannat, men inte så att jag tänker sitta bänkad för att se den faktiskt. Tycker inte ni att det är jobbigt, när man har höga förväntningar på något som sedan visar sig vara helt fel och så blir man besviken istället. Då är det mycket roligare på andra hållet, när man blir positivt överraskad istället.

Nej nu ska jag ut och jaga solen innan den försvinner, det hade ju varit trist. Vi får väl se om det blir lite fina höstbilder.

With Love x

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vilken dag! Jobbade från halv fyra till halv två idag ungefär och imorgon är det tidig uppstigning igen.
Nu undrar ni förstås vad jag pratar om eftersom jag skulle befunnit mig på tävling idag. Men vi valde faktiskt att stryka hästarna igår, just på grund av att det här med kvarka-varningarna blev så stora. Inte värt att riskera något. Så istället jobbade jag alltså. Var så trött när jag kom hem att jag stupade rakt ner i soffan och där blev jag kvar tills hästarna skulle in. 😉 Ögonen börjar bli grusiga nu, antar att det är ett tecken på att jag borde gå och lägga mig. Vi hörs imorgon med något intressantare. 

With love x

Likes

Comments

Jag sitter uppkrupen i soffan med massor av tända ljus, en stor kopp te och med katterna som sällskap. Kan man avrunda en fredag på bättre sätt?

Vilket tråkigt väder det har varit idag, det är helt galet, men samtidigt hör det hösten till och eftersom jag älskar allt som har med höst att göra ska jag inte klaga alldeles för mycket. Och finns det något bättre än att dra på sig en tjock stickad tröja och bege sig ut i stallet, speciellt när man har det helt för sig själv. Det var vad jag gjorde nu ikväll när jag kom hem. Jag hade ju visserligen redan fixat mina tre boxar men jag fick den sista på min lott också så den gjorde jag fin den med. Passade på att lägga in nytt spån till alla hästarna också, tyckte dom förtjänade det efter en dag ute i regnet. Bytte vatten, fyllde på alla vattenhinkar ut till hagarna, la hö och kraft i krubborna, sådant där som man kan göra utan att tänka, som är så himla rofullt. Småpratade med katterna och klappade om hästarna när dom kom in. Plockade av täcken och hängde upp i sadelkammaren. Jag älskar stall och hästlivet! Ibland blir jag orolig när jag tänker på att jag måste skiljas från dom en dag.

Nu ska jag sätta på en film innan det är dags att gå och lägga sig, lördag och tidig uppstigning väntar. 😊

With love x

Likes

Comments

Två av mina prinsar.
Ofta undrar jag vad jag gjort för att förtjäna så många fina hästar. Kan inte riktigt förstå att jag nästa år förhoppningsvis står som ägare till fem hästar istället för fyra. 😀

Likes

Comments

Godmorgon!

Det är fredag och jag började morgonen på bästa sätt om än lite annorlunda. Jag ställde mig faktiskt och bakade bröd, nu sitter jag i soffan med en kopp te och äter mina egna tunnbröd, hur mysigt? Dessutom har jag redan hunnit vara ute i stallet och fixat med hästarna och mockat mina boxar = nu har jag flera timmar ledigt fram till lunch där jag bara ska fokusera på plugg. Efter lunch ska jag en sväng till Ystad med Jonna och därefter ska J tränas.

Tyvärr ser det dåligt ut på foto-punkten, regnet står som spön i backen och himlen är mörkt grå. Jag tror inte att det kommer att lätta upp inom det närmaste, så typiskt.

Dessutom fick jag reda på igår att tävlingen imorgon har flyttats ut på ovalbanan istället för att gå i ridhuset, pga. kvarkavarningar. Såklart inte på m-hof men överlag och man anser förmodligen att det är en risk både för stället men också för oss som kommer med våra hästar att i så fall trycka in oss i ett ridhus där chansen är större för närkontakt än utomhus. Det är vad jag tror i alla fall. Lite trist, vi skulle ju tagit detta som träning inför Helsingborg nästa år, men vi får leta upp någon annan inomhustävling helt enkelt. Det viktiga är att alla känner sig säkra och trygga och inte känner att dom riskerar sina hästars hälsa.

Nu ska jag avsluta det här inlägget, sätta på min spellista för pluggmode och köra så det ryker. Som tur är städade jag igår så nu har jag snyggt och rent = lugn och ro för själen -> bättre pluggfokus. 😊

With love x

Likes

Comments

Torsdag och en dag kvar till fredag, hur härligt? Ännu härligare är det att solen skiner och att det är en underbar höstdag utanför. Men jag jobbar och kan förstås inte njuta fullt ut, men jag beundrar på håll. 😉 Jag hoppas med tummar och tår att vädret håller i sig även imorgon, för i så fall ska jag absolut ta mig bort till hagen och fota hästarna. Det är sista skriket nu för om ett par dagar ska dom stallas in där hemma eller upp till nästa bete.

Jag ska alldeles strax ta mig i kragen och börja fila på mitt pm, jag berättade ju i något tidigare inlägg att jag hade skrivit en halv sida redan, men jag tänker byta inriktning tror jag vilket gör allt det jag redan skrivit värdelöst. Nåja, jag har idag och imorgon på mig att bli klar och det ska väl gå bra. Sen ska det "kamratgranskas" igen på Tisdag för att skickas in på Onsdag, när vi får ut nästa pm.

Träningen igår gick väldigt bra så det är jättekul! Nu känner vi oss redo för lördag! Fast jag missade helt de sista minuterna av vad James sa för jag var så orolig att Jörgen skulle kollapsa i en hög vid mina fötter, han blev helt slut den stackaren. I vilket fall, vi fokuserade mest på tölten, att hitta den där balansen med hur mycket jag ska ha i handen och hur jag ska jobba för att få honom lösgjord och stabil. Det verkade som att James ändå tyckte att min prins var rätt fin, han berömde framförallt traven som alltid har varit Jörgens bästa gångart.

Planeringen för de kommande dagarna ser ut på följande: Idag ska jag eventuellt leda ut honom på en liten promenad eller möjligtvis longera honom i några minuter så att han får stretcha ut lite. Imorgon blir det en tur ut, med ett par minuter som start i paddocken.

Jag är fortfarande lika fascinerad varje gång Jörgen ska lastas, han går i princip rakt på nu mera och gör mig lika stolt och glad varje gång. Mammas älskling.

Ikväll tänkte jag ställa upp Magnús på stallgången och pyssla riktigt länge med honom, de sista två veckorna har han bara gått från boxen och ut i hagen på morgonen och tillbaka till boxen på kvällen. Så en ordentlig rykt kan nog uppskattas. Fast vi tränar ledarskap och tålamod varje kväll när han leds från hagen till boxen. Det går bättre och bättre. 😉 Jag passar på att göra ett flertal halter på vägen från hagen och ända in i stallgången, runt 3-5 st och är noga med att han ska stanna så fort jag ber honom om det och hålla sig bakom mig. Speciellt viktigt är det när vi kommer fram till stalldörren då han ibland bara rykt till sig grimskaftet och rusat in i antingen boxen eller fram till Farfus = farligt. Men där ska han i alla fall göra halt och sen är han tvungen att göra halt igen när han kommer in i stallet och här är det viktigt att han visar att han har slappnat av och inte distraheras av omgivningen innan jag knäpper loss grimskaftet och säger ´varsågod´ vilket betyder att han får gå in i sin box.


Två bilder från igår

Likes

Comments

Sitter på sista bussen till centralen nu, för en dag i skolan. Men vi hörs i eftermiddag. 😊🍁

Likes

Comments


Min måndag har rullat på bra, jag jobbade som sagt lite med min uppgift i förmiddags samtidigt som jag kollade några avsnitt Poldark, kärlek. Därefter kom Malin och ville rida så Hlín fick sig en tur i skogen vilket hon njöt kopiöst av. När jag ändå var igång så passade jag på att hämta Jörgen och rida honom också. Ska bli spännande att höra om James har några nya inputs som jag kan använda mig av under ridning. Jag försöker använda mig av övningar och sådant vi har tränat med Magnús, men de där två är som natt och dag, så det är svårt att överföra samma tänk på Jörgen. Så det ska bli väldigt intressant på Onsdag.

Dessutom begav vi oss till boxningen ikväll också, vilket var på tok för länge sedan. Men nu kan vi kanske komma igång igen! Det är ju så himla roligt. Just idag körde vi väldigt mycket ben och magövningar osv. Jobbigt, jag kommer förmodligen inte kunna gå imorgon. För inte nog med att jag kommer ha världens träningsvärk så känns det som att mitt knä ska ta livet av sig själv. Jag har smörjt in det och hoppas på att det hjälper, men det gick inte ens att sätta sig eller resa sig från köksstolen när jag kom hem utan att göra extremt fula grimaser. Jag vet inte vad det kommer ifrån, det känns som en typisk förslitningsskada eller någonting, men jag tycker att det är konstigt att det kommer i just högerknät. Hm.

Jaha nej jag får väl packa väskan inför imorgon och gå och lägga mig. Det är tidig uppstigning imorgon, men jag hoppas jag kommer hem lite tidigare än vad schemat visar, det hade varit kalas. Min grupp bestämde i alla fall att speeda på med kamratgranskningen, det verkade ändå inte som att någon var helt färdig än utan att de flestas pm fortfarande är a work in progress. 😉 Jag vill mest veta om jag är på rätt spår, liksom och sen sitta med det i lugn och ro här hemma. Ska i alla fall dra nytta av bussresorna imorgon och passa på att läsa in mig på det nya området vi har föreläsning om på onsdag.

With love x

Likes

Comments

“Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind.”

---------

Klockan närmare sig sakta elva och jag sitter i soffan med datorn i knäet och läser bloggar samtidigt som jag har ett halvt öga på tv-skärmen och Poldark. Och förstås - försöker hitta energin och inspirationen till att skriva det där förbaskade Pm:et. Ah. Problemet är att jag inte riktigt vet hur man skriver ett pm. Jag har redan skrivit en halv A4 sida, men jag tror inte att upplägget är rätt. Men det kommer sig. Jag funderar på att åka till affären och bulla upp med lite godsaker för att kanske känna mig lite mer pepp. Men jag vet inte om det är värt det.

Kvällen igår var riktigt rolig, först åt vi mat och sedan plockades monopolet fram. Ni vet sådana som är gjorda för kommunen. Vi har t.ex. ett för Tomelilla kommun med företagare och frågor som rör just Tomelilla. Det vi spelade igår var för Sjöbo kommun. Vi laddade upp riktigt mycket och alla var nog benägna om att vinna. Efteråt räknade vi ut att vi hade spelat i över 2,5 timme, ha-ha. Jag hade flest fastigheter när vi avslutade men kom på en god 2:a plats när vi räknade ihop det totala värdet på våra tillgångar. Jag tror inte att jag var hemma förrän efter halv tolv någon gång.

Idag är i alla fall planen att såklart skriva klart pm:et, rida, städa undan lite och svara på ytterligare mejl, vilka aldrig verkar ta slut. Men överlag en lugn dag, skönt!

With Love x

Likes

Comments

Jag kan verkligen inte få upp någon värme i kroppen idag känns det som, brrr. Kallt. Kanske för att jag befann mig ute i regn och rusk redan vid halv åtta tiden imorse för att rida. Man får prioritera om man vill nå någonstans. Eftersom jag har lite kompistid inbokat i kväll efter jobbet så fick J ridas under morgonen. Om ni kollar tilbaka på hans schema ser ni att det har blivit lite ändringar på hans schema men jag hade ingen möjlighet att rida honom igår med tidig morgon och sen hemkomst, men inget är hugget i sten och det gick ju att lösa på det här viset.

Det var så himla kul att vara tillbaka på Bollerup igen och få en rundvandring i flera av boendena, i skolbyggnaden och se matsalen igen och källaren där vi hade kiosk inför vår Kreta-resa. Se idrottshallen där vi hade så himla kul, speciellt efter skoltid när vi spelade badminton eller gymmade. Se ridhuset igen och ett par av skolhästarna! Och såklart lärarna! Åh minnen! Jag kan inte med ord beskriva hur jäkla glad jag är över att det slutade med att jag hamnade på Bollerup. Jag har trivts otroligt bra på alla skolor jag gått på, men Bollerup är outstanding. Gemenskapen, omgivningen, ja allt. 😍

Om man ändå kunde göra om gymnasietiden. 😉

Nej nu ska jag försöka fördriva tiden med att jobba på mitt pm, svara på mejl och helt enkelt försöka ligga i fas inför morgondagen. Skönt är att jag bara går två dagar i skolan nästa vecka. Men veckan därpå tror jag att jag i princip går hela veckan, suck. Men först ska jag göra mig en rykande het kopp chai latte! Livets dryck!


Likes

Comments