Hej på er! Hoppas allt är bra?

Wow, nu är det nästan två veckor sedan jag skrev något här inne sist!? Jag har verkligen haft fullt upp med både det ena och det andra, jobb, hästar, studier etc. Det har varit en stressig tid och jag har inte haft så mycket tid över åt annat och än är det inte slut, på fredag skriver jag nästsista tentan för den här terminen och året (om jag inte behöver göra omtentor). Tänk ändå att jag snart har gått ett helt år på högskola? Minns hur nervös jag var inför första dagen! Usch.

Just nu sitter jag och dricker en kopp te, jag har precis pratat en stund i telefon med systeryster och innan dess varit en sväng på granngården och fyllt på lagret med spån och foder till djuren. Eftersom jag har en tenta på fredag ligger fokus på plugg hela veckan. Idag ska jag läsa igenom allt vi ska kunna och stryka under i böckerna vad jag tycker är viktigt och tänkvärt, skriva ut (hela) tre kapitel från en bok jag fick skickad till mig på mejl av en klasskamrat samt gå igenom alla powerpoints och anteckningar från föreläsningarna. Helt enkelt strukturera upp det hela lite.

Två kvällar kommer att försvinna den här veckan p.g.a. träning imorgon och styrelsemöte på onsdag, så det gäller att jag håller fokus uppe om dagarna. Idag är dock en perfekt stanna-inne-och-plugga-dag eftersom regnet öser ner utanför och Magnús ändå ska vila, win-win.

Igår var det kval-dags och premiär i A-flokk för min och Magnús del - det kändes bra innan jag såg poängen ha-ha. Också första gången för oss att lägga pass på rakbanan på två år, jag vet att jag försökte lägga pass på rakbanan en gång när jag precis hade köpt honom, och att det var därefter jag fick rådet att inte rida femgång, åtminstone inte till en början. Men igår var det dags igen, jag fick inte honom i galopp innan vilket resulterade i något mellan pass och tölt(?) Jag vet faktiskt inte riktigt vad det blev för gångart för att vara helt ärlig, men det var kul och han känns så mycket bättre och stabilare i framförallt tölten nu sedan han blev skodd med sula och silikon av Sebastian i tisdags.

Jag var dock väldigt nervös på framridningen för Magnús var otroligt slö (och jag vet att det inte ska behövas men ibland kan ett spö i handen hjälpa till att väcka honom lite), men spö är förbjudet i gaedingakeppni och man blir diskvalificerad om man ses med ett, dock såg jag minst en väldigt känd ryttare som red med det på framridningen (vilket vad jag har förstått också innebär diskvalificering om en domare ser en)? Nåja, väl inne på banan vaknade han dock till liv, och jag är så otroligt glad att de här tendenserna till att stanna är helt borta - eller nåja man kanske inte ska ropa hej förrän man är över bäcken, men ändå - det har inte funnit några tendenser alls till det de två sista tävlingarna. Glad ryttare! 😊

Jag bokade dessutom in oss på träning för Stjani igen i maj, kan knappt vänta! Tyvärr blir det efter Isi-cup, men sånt är livet. Jag har ändå en plan för hur jag ska lösa det här på bästa sätt, tror jag.

With love x

That smile tho... Mr. Harry Styles har släppt sin första singel + gått ut med när albumet kommer (i maj någon gång tror jag)? Can´t wait. Och eftersom jag är jag, hoppas jag såklart på att han får större succé än Zayn fick, ehhhehe 👿😌

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: A peice of Life

Hej! Gud vad länge sedan det kom upp ett inlägg här nu. Jag är inte så bra på att bara klämma in ett snabbt inlägg med bild och ett par ord, utan jag vill alltid skriva något - och den senaste veckan har jag helt enkelt inte haft tid till det. Är det en vecka sedan jag bloggade förresten, eller känns det bara som det?

Egentligen har jag inte tid att blogga nu heller, påsken står för dörren och det är den mest hektiska tiden på året för oss! Så ugnarna går varma för tillfället och svetten rinner. 😉 Men jag ville in och säga hej i alla fall och hålla bloggen lite levande.

Jag ska försöka komma härifrån i rimlig tid och köra till banan och träna med Magnús, sista chansen innan kvaltävlingen nästa onsdag, och jag har fortfarande aldrig ridit ett sammansatt femgångsprogram, eller lagt pass utan att någon säger åt mig hur det ska göras. Dessutom är Magnús skor åt helsike... Jo jag känner mig rätt panikslagen. Dessutom kommer jag missa två föreläsningar på onsdag - vilka är våra sista innan tentan. Bra uppladdning. Jo jag har haft tankarna på att stryka mig, och jag är väl inte helt säker på att jag inte kommer att göra det, men när jag väger in hur mycket jag har lagt på startavgifter så känns det inte heller särskilt lockande. Jag får se hur det känns ikväll helt enkelt och besluta mig därefter.

Nej nu ska jag fortsätta ute i köket, jag tog en liten mikropaus bara, men nu är det jobb på schemat igen - närmare bestämt ska två smörgåstårtor läggas ihop som vi har beställning på imorgon. Vi hörs när vi hörs, som vanligt. 😉

Likes

Comments

Goooodmorgon! Nej jag skojar bara, jag hade blivit helt galen om jag verkligen hade sovit fram till klockan halv tolv, herregud. Panik deluxe, he-he. Nej istället var jag uppe vid klockan två inatt och körde till jobbet, jobbade fram till halv åtta innan bilen styrdes hemåt. Sen har jag fixat kan ni tro, först fick hästarna på vinterbetet mat innan jag körde J till skolbussen. Hem -> mockade hela stallet, slängde till hönsen lite bullar, hade Magnús inne och smorde hans mun, jag har diskat, dammsugit, tvättat golv, hängt tvätt, vikt tvätt, tvättat ännu mer, skurat skåp, badrum, dusch, kattlåda, borstat katterna, torkat av överallt... Och nu sitter jag här och är helt uppe i varv, ha-ha. Jag drack en stor kopp kaffe på vägen hem, och jag tror det steg mig åt huvudet, ehh. Planen var egentligen att jag skulle krypa ner i sängen och sova en timme när jag kom hem men det ville kroppen icke efter att den hade fått i sig lite koffein. Men jag älskar när jag får sådana ryck.

Nu ska jag ut i hönshuset och plocka ägg så att jag kan steka mig en omelett, dumma jag glömde dock bort att handla bacon igår när jag var på ica. Jag blev lite distraherad, ehh. Så det får jag stanna till och göra sen. Jag ska ju nämligen alldeles strax iväg igen. Jag vet inte om jag har nämnt det i något tidigare inlägg, men Gídeon den busen ska kastreras idag och lägligt nog kan jag ju vara med, vilket jag är glad för.

Nej nu måste jag sätta fart så att jag kommer i tid, vi hörs ikväll?

With love x

Jag funderar faktiskt på att måla om mitt sovrum till sommaren, hur drömigt ser inte detta ut? Nackdelen är ju att jag har snedtak från två håll, så jag kan ju aldrig få till det som på bilden, men jag ska nog klura ut något. Grått, rosa och vitt i kombination är nog något av det finaste!

Likes

Comments

Postad i: A peice of Life

Tänk att det är ljust ute till ungefär åtta på kvällarna nu för tiden, det är så härligt. Och vädret de senaste dagarna har också varit helt underbart, lite trist att jag gav Magnús vila i ett par dagar. Just nu sitter jag i soffan (where else?) och Kenny ligger såklart bredvid. Kian tassade precis nerför trappan till ovanvåningen. Man är aldrig ensam när man har katter i huset.

Jag var uppe redan vid fem idag för att hinna med allt innan jag var tvungen att köra vid halv sju. Det är tidiga mornar när man börjar redan klockan åtta. När vi hade slutat satt en grupp av oss kvar och diskuterade seminarieuppgiften som ska in på fredagsmorgon. Det är visserligen bara en A4 sida som ska skrivas, men artikeln vi ska analysera är riktigt svår och komplicerad. Dock blev det inte mycket prat om själva uppgiften utan samtalsämnena rann in på annat. Det är väldigt intressant att höra andra prata om sina kulturer och var dom är födda och hur dom ser på saker och ting. Jag har inte så mycket att tillföra på den punkten. Jag är ju bara jag.

Kursen vi har nu heter Social kategorisering och är väldigt intressant. Vårt språkbruk ligger till grund för många av de föreställningar och tolkningar som vi dagligen gör av oss själva och andra. Kategoriseringar ingår som byggstenar i de kunskapsdiskurser som styr hur vi agerar med och mot varandra, t.ex. när någon blir diskriminerad. Både social kategorisering och diskriminering är tätt förknippade med vårt sökande efter identitet, åt oss själva eller andra, med tillhörande värderingar. I stället för att betrakta grupper som grupper, betraktar vi de som sociala kategorier som tillskrivs olika egenskaper.

Vi fick t.ex. se en dokumentär om en svart skådespelare i Sverige som tillslut upptäckte ett mönster i de roller han alltid tilldelades - han fick bara spela knarklangare, kriminell, gängmedlem etc. Det var alltid samma visa. Han tillskrevs alltså vissa egenskaper redan på förhand, eftersom svarta i samhället är en social kategori man stereotypiserar på det här viset. Vi pratade också om något annat intressant som jag aldrig har tänkt på innan - allt "illegalt" tillskrivs med 'svart' framför exempelvis svarttaxi, svarta pengar, svarta marknaden, svartklubb... Medans det motsatta, det goda och rena alltid är 'vitt'. Lagligt tjänade pengar är ju 'vita' pengar t.ex. Är det inte helt galet egentligen?

Det finns så mycket diskriminering i samhället som man inte tänker på eftersom det är normaliserat och neutraliserat, om man såklart inte befinner sig i det och dagligen får uppleva det.

Egentligen var det inte alls det jag skulle skriva om, men visst är det intressant? Jag tänkte ju berätta lite snabbt om min dag. När jag kom hem igen körde jag till Granngården och köpte foder, men även två blommor slank med ner i vagnen - så de är utplacerade i lägenheten nu. Jag har kommit på att jag måste införskaffa lite fler krukor - eller så får jag slänga de växter som är halvdöda. Så kan man ju också göra. 😉 I vilket fall är det så himla skönt att sitta i en nystädad lägenhet. Till och med mina sängkläder byttes igår, det är den absolut skönaste känslan någonsin - att krypa ner i en helt nybäddad säng. Vilket jag alldeles strax ska göra, klockan ringer nämligen vid lite över två imorgon bitti. Tjoho. Datorn följer med så att jag kan sitta och klura på arbetet medan bullarna jäser. Under föreläsningen idag informerade vår lärare oss dessutom om att han fått reda på att våra tentor var färdigrättade på tisdag i nästa vecka och att de skulle delas ut den dagen. Nervös deluxe.

Sist men inte minst vill jag såklart säga ett stort Grattis till min favoritflicka som blir tretton år idag! 🌺
Likes

Comments

Postad i: A peice of Life

~

Oj, tiden har sprungit iväg idag och jag är inte på långa vägar färdig än, men det kommer! För tillfället städar jag upp bland alla mina kläder, sen är det dags för ytterligare en utrensning. Tänk om man inte hade varit så sentimental av sig - utan hade kunnat slänga precis allt man inte vill ha eller vet att man använder. Hade nog haft tjugo plagg kvar då istället 500... Men när allt är vikt och upphängt snyggt ska jag gå bananas och sortera ut ett par säckar igen precis som i höstas(?). Dessutom måste jag få tummen ur och lägga upp det jag hade tänkt sälja, suck. Motivationen finns dock inte för det just nu.

Just nu lyssnar jag på Danny och dricker en kopp te och äter en väldigt sen lunch - ägg och två smala skivor knäcke utan något på, mums! Dock hade hönsen inte värpt när jag var ute och lunchade hästarna så jag fick ta köpta vilket inte är lika roligt, såklart. Förutom städningen som jag fixar med då och då har jag även betalat räkningar, skrivit ut papper och borstar Bonna samt gått en liten minipromenad med henne. Mitt hjärta blir tretton år imorgon. ❤

Nu ska jag fortsätta så att jag kan gå vidare med mitt liv sen, he-he! 😉 Och dessutom ha vårstädat överallt, livet!

Likes

Comments

God morgon! Det är måndag och alltså ny veck.a. Vi är dessutom redan inne på den tredje april, how crazy?

Idag ska jag inte vara en latmask utan få gjort massor - det är i alla fall planen. Jag ska koppla in telefonen till högtalarsystemet och sätta på min favoritlista på spotify och sen ska jag städa! Det var länge sedan jag kände mig peppad att ta tag i det på riktigt, but today is the day! Jag ska dessutom skriva ut en hög med papper som jag behöver till kursen vi läser, betala räkningar, posta paket, åka till stallshopen (om jag hinner) och allra helst även tvätta bilen. Let's do this!

Det ska bli skönt med en dag utan några måsten mer än de jag själv bestämmer. Dagen utanför är grå och mulen så jag missar ingenting genom att stanna inne och fixa med saker. Hade det varit strålande sol hade det kanske känts mer lockande att befinna sig utomhus, men icke.

Åh ja just det, igår kopplade jag in min äldsta externa hårddisk(?) till datorn och vilka minnen som kom tillbaka när jag gick igenom vad som fanns på den, bilder, arbeten, you name it. Men jag blev också lite orolig för jag har tusentals videofilmer på den som det inte kommer upp någon bild på utan man kan bara höra ljudet. Kan det bero på datorn, eller är filerna skadade? Hoppas inte. Här nedan kommer ett axplock av flera tusentals bilder.

Jackie, Jörgen, Hlín(?) och Joplins rumpa

Världens sötaste kattbebis -> Findus

Världens vackraste som fyller år imorgon - Bonna Jo

Bus vid kalkbrottet!

Redovisning av vårt projektarbete i idrottshallen! Vi hade lätt den snyggaste 'montern' och genomförde det roligaste projektet - Bollerup Ishest!

Ett vanligt meddelande på tavlan på Flugan. 😂

När klassen var på besök i grannlandet och vi bl.a. besökte kungliga hovstallet.

Paaaarty

Jag anvisar de andra ang. hur mycket toapapper de får använda. Allt för att det var min vecka att hämta grejer uppe på fritids och jag inte hade lust att springa där stup i kvarten... 😂 Vi hade dessutom fått toppbetyg på städningen, vad annars? Ett krismöte var tydligen på ingång och stackars Ronja var tvungen att rensa (vad jag kan tänka mig) hår från duscharna, ha-ha! Freeesch!

Dalle som liten bebis!

Bilderna ovan är från 2006, när jag kan tänka mig att jag höll i min första kamera ungefär.. Minns att jag var jäkligt nöjd med bilderna eftersom att de såg lite trolska ut och har nog t.o.m. använt dem som headrar o.s.v. ha-ha... Awkward...

Bild från 2012 när jag, pappa, Bonna och två hästar (Jörgen och Hlín) befann oss i Mönsterås för tävling!

My partner in crime, Hlín på KM 2012. Hästar gör en lycklig!

Midsommarfirande 2011

Bilderna ovan är från vår resa till Island 2008 - åh vad jag vill tillbaka!

Och självklart... jag hade blivit orolig om jag inte hade hittat ett par mappar fyllda med blommor och natur... 😁

Visst finns det inget roligare än att kunna gå tillbaka och titta på gamla minnen? Jag är så glad att jag har tagit så himla mycket bilder genom åren och jag måste verkligen bli bättre på att använda kameran igen. Men nu för tiden är det ju så himla mycket enklare att bara plocka upp mobilen, men det ger inte alls samma känsla eller kvalité.

With love x

Likes

Comments

Hej bloggen, och hej på Er! Nu var det nästan en vecka sedan jag skrev, tiden går fort när man har roligt - eller mycket att göra snarare. 😉 Jag har jobbat en hel del, vi har haft mycket beställningar och det har varit två tidiga morgnar i rad den här veckan, så man känner sig lite sliten, det gör man. Men ehh, vad gör väl det om hundra år?

Kan ni förstå att det redan är april, 1 april dessutom! Någon som gått på något april-skämt i år? Nej inte jag heller. Igår var det alltså 18 grader ute när jag körde hem från bussen vid halv fem tiden, ARTON grader! Ja våren är här och det är härligt. Men vem vet, snart kanske snön viner runt husknutarna igen. April-månad ska ju vara lite lurigt. Idag är vädret inte lika fint, tråkigt nog. Outfiten i stallet igår var liksom shorts och islandströja, men jag har nog byxor på idag, ha-ha.

Magnús har lite ledigt den här veckan, tyckte han kunde må bra av det. Så han går ute i hagen utan täcke och lever livet som en lerhög. Man får ju passa på. 😉 Så ikväll är planen antingen att rida Jörgen en stund, gå på promenad eller slänga sig raklång i soffan och sova. Det sista känns för tillfället det allra mest lockande, tyvärr. Men vi får väl se framåt dagen. Jag hoppas timmarna ska susa förbi i alla fall så att jag kan sätta mig i bilen och styra hemåt!

With love x


Likes

Comments

Postad i: A peice of Life

Hej på er! Dagen har bara susat förbi, redan klockan nio i morse befann jag mig på veterinärkliniken med Magnús, sen var det hem ett par timmar innan jag har varit runt i både Simrishamn och Ystad för att handla innan jag jobbade ytterligare ett par timmar. Så jag var inte hemma förrän efter åtta ikväll, ZzzZz. Det är ungefär så jag känner mig. Men jag drog ändå igång lite städning av my place. Så det är vad jag håller på med för tillfället.

Gårdagen gick inte riktigt som planerat, ha-ha. Det var dåliga framridningsmöjligheter, och man skulle samlas 30 minuter innan start i collectingring för att man skulle vara på plats, 12-15 hästar på en liten yta bjöd inte in till så mycket mer än skritt... Han var stressad och stängde av = jag fick inte igenom vad jag hade behövt få igenom. Väl inne på banan, sprang han järnet utan att lyssna på mig. Men han brydde sig inte om publiken, men det enda vi visade var i princip ökad tölt, ha-ha,. Traven tog han inte förrän sista varvet innan det var dags att sluta. Galoppen fattade han i svängarna, men så fort vi kom ut på rakt spår slängde han sig i pass/tölt. Så nej det var kanske inte riktigt vår scen det där... Jag sa ju att det viktiga var att vi hade kul oavsett hur det gick, men det blev ju inte så kul när kommunikationen inte fanns där - det hela blev helt enkelt bara frustrerande, för oss båda tror jag.

Nåja, nu vet vi det och lägger det bakom oss. Nu satsar vi på utesäsongen där det förhoppningsvis bara ska finnas max 1-2 ryttare till inne på banan samtidigt som oss = lättare att koncentrera sig på sin egen uppgift. 😉

Imorgon börjar en ny kurs för min del i skolan, men eftersom vi har flera beställningar i caféet har jag tyvärr ingen möjlighet att gå på kursintroduktionen och de första föreläsningarna. suck. Känner lite smått panik över det, men så får det bli.

Likes

Comments

Postad i: A peice of Life

~

Godmorgon hjärtisar! Jag har redan varit iväg och jobbat ett par timmar och fler blir det. Jag jobbar till fem ikväll och därefter ska jag rida Magnús. Är sugen på att rida Jörgen en liten stund också - vi får se vad tiden räcker till helt enkelt. När en tenta äntligen är inskickad känns det alltid som att ens liv börjar på nytt igen, ha-ha. Konstig känsla som man nog inte förstår om man inte har varit där själv. Men så är det.

Imorgon är det ytterligare en lång jobbdag och på kvällen ska Magnús skrittas ut och sen ska all våran utrustning putsas upp och fixas iordning - sadel, träns, viktboots, täcke, gummiunderlägg o.s.v. Allt ska fräschas till så att det är snyggt och rent inför söndag. Dessutom måste jag ikväll komma ihåg att stoppa mina ridbyxor i tvätten, dock har jag inte bestämt mig för om jag ska rida med svarta eller vita byxor? Men jag tvättar de svarta i fall om att. 😉

Just det, vet ni vad jag glömde ju att berätta om vad som hände när vi var i Stockholm! När vi sitter och äter frukost dyker det plötsligt upp en man som är väldigt lik Ola-Conny, ni vet från Ullared? - fast den här mannen såg liksom väldigt sliten ut på något vis,. Några av oss tror att det absolut är han medan några tycker att det är likt fast inte mer än så. Sen när vi har checkat ut och hänger kvar i lobbyn, gissa vem som då dyker upp? Jo Morgan (inget snack om saken), ha-ha. Så då var ju den första definitivt Ola-Conny. Vad är oddsen liksom, att stöta på Morgan och Ola-Conny i Stockholm? Lite halvlustigt så där tyckte jag. 😉

Har ni träffat på "kändisar" på helt random ställen någon gång?

Likes

Comments

Postad i: A peice of Life

~

När man snart kan sätta en bock efter tentan på to do listan. Jag har yttepytte lite kvar på en fråga och sen har jag ytterligare lite mer på en annan, men annars är jag färdig. Åtminstone så färdig jag kan bli. Jag känner inte att jag kan göra det mycket bättre än så här. Jag hoppas, hoppas, hoppas verkligen att jag klarar mig. Jag tror gränsen var elva poäng för godkänt, vilket innebär att jag måste få åtminstone 3 poäng på vars tre frågor och 2 poäng på en fråga. Pretty please.

Utöver tentaskrivandet idag har jag haft stalltjänst och hovis har varit här och slagit på tappskor på ett par hästar, ryckt skorna och verkat Hafdís samt plockat av broddarna på Magni. Så jag kom ut en stund i det fina vårvädret i alla fall, annars har jag suttit här inne hela dagen, suck. Det ska bli skönt när det här är överstökat. Ännu roligare är det ju att jag ska upp tidigt och baka imorgon, tjohej. Vilket betyder att jag vill helst inte sitta till klockan halv två som sist jag hade en tentainlämning och skulle upp och baka (1,5 h sömn om jag inte minns fel)... So not my cup of tea.


~

Jag jobbar som sagt både imorgon och på lördag, men inte söndag av naturliga skäl. Då är det ju tävling! Och jag är så grymt nervös. Jag har aldrig tävlat eller ridit Magnús under en liknande situation som på Söndag - med fulla läktare, hög musik, många hästar på banan och applåder och liknande. Jag vet alltså inte hur han kommer att reagera. Han är stencool i de mest konstiga situationer för att i nästa reagera på något litet. Men för det mesta är han väldigt stabil så jag hoppas att den sidan kommer att vara den mest framträdande. Det ska såklart bli oerhört roligt också, inget snack om saken. Islandshästens dag är alltid startskottet på säsongen enligt mig och det är så kul att träffa alla igen efter "vinterdvalan". 😉

Frågan är om jag har tävlat på Islandshästens dag sedan 2012 med Hlín? Oj, det är många år sedan i så fall... Jag hoppas i alla fall att det kommer att gå bra för oss, och då menar jag inte placeringsmässigt utan att vi kommer att ha en rolig stund, tillsammans inne på banan.

With love x

Likes

Comments