Hur fick vi praktiken?
Vi fick den genom vår skola och lärare, Richard på Plusgymnasiet i Göteborg. Han hade kontakt med museet sedan något år tillbaka och undrade då om dem ville ta emot två svenska praktikanter i två månader. Det ville dem, sen hamnade vi bara här!

Vad gör ni för något?
Vi praktiserar på the American Swedish Historical Museum. Vi får hjälpa till med olika projekt som museet organiserar, allt från att märka brev med adresslappar, lägga in voluntärarbetare i ett särskilt program till att lära ut skolelever om svensk och skandinavisk kultur. Förra veckan hade vi t.ex. 150 elever i 12-årsåldern som fick lära sig om vikingar och nordisk gudatro, där lärde vi dem att göra runstenar i lera och förklarade lite mer kring runor och hur dem uppkom.

Utöver de stora projekten så får vi såklart hjälpa till med andra vardagliga sysslor, som att fixa om i presentshopen, göra research kring olika projekt och hjälpa till med brevutskick.

Varför gör vi det här?
Varför vi idag befinner oss i Philadelphia och praktiserar på detta museet är helt enkelt för att det ingår i vår utbildning. När man studerar Hotell & Turism på gymnasiet så ingår 16 veckors praktik fördelat på 3 år, dvs 8 veckor i 2an och 8 veckor i 3an. Under vårterminen i 3an så ska alla i klassen ha en praktikplats och om man känt sig villig så kunde man få chans att åka utomlands, vilket jag och Ina faktiskt fick göra.

Hur jobbar ni?
Vi ska jobba av 200h på museet under dessa 8 veckor, därför jobbar vi i nuläget tis-fredag 08:30-16:00. På måndagar är vi lediga så vi kan få ut mer av våra helger. Denna praktiken är ju trots allt inte bara för skolans skull, även för nöje!

Om någon har andra frågor gällande praktiken i Hotellprogrammet på Plus så är det bara att fråga i kommentarsfältet!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejhej!!

Jag ursäktar verkligen för årets sämsta uppdatering, men motivationen för att skriva blogginlägg efter jag har kommit hem från jobbet har inte varit lockande...

Nu har vi ju varit här en månad, och jag måste säga att det är riktigt underbart att komma ifrån sin svenska vardag. Allt här är helt annorlunda, uppenbarligen. Människorna här är hur trevliga som helst. Speciellt (!!) familjen vi bor hos, helt fantastiska. Jag tänker inte gå in för personligt om dem, då detta inte är en särskilt personlig blogg, men jag kan ju säga att jag är grymt tacksam över att dem bestämde sig för att hushålla mig och Ina i dessa två månader.

Imorgon, måndag, bär det av till New York för våran del! Vi tog vårt sportlov denna veckan som kommer nu nämligen! Vi är både taggade och nervösa över hur det kommer gå, helt ensamma i en av världens största städer. No worries? Vi stannar däremot inte där länge, till onsdag bara. Vi pratade med en styrelsemedlem på museet och han jobbade tydligen på hotell, så vi fick en jättebra deal på två nätter för bara 150 dollar.

Jag ska faktiskt försöka uppdatera om New York-resan under tiden vi är där, orkar jag inte skriva ett blogginlägg så gör jag ett kollage med bilder som kan sammanfatta.

Ett blogginlägg om praktiken och vad vi gör kommer komma upp snart! Så ni vet vad vi gör 😃

Godnatt på er!

Likes

Comments

Skulle laddats upp i lördags...
Hejsan!

Nu har vi varit här i 5 dagar totalt. Ursäktar att jag inte uppdaterat så mycket, vi har haft mycket för oss sen vi kom hit!

Så torsdagskväll när vi landade så var planen att jag och Ina skulle ta taxi till Manhattan och sen ta buss från Times Square till Philly, men eftersom det blev så mycket komplikationer på vägen hit så bestämde Nicole (mamman i familjen vi bor hos) att komma och hämta oss istället, vilket var SÅ skönt och bekvämt. Vi gick och la oss det första vi gjorde när vi kom fram, jag somnade på två sekunder.

Igår så vaknade både jag och Ina kl: 6 på morgonen haha, vi trodde att vi skulle sova heeeeela dagen men nejnej. När vi vaknat där vid 6-tiden så var det no-turning-back, det var omöjligt att somna om. Vi åt frukost med Nicole och sedan bar det av till museet vid 11-tiden. Jag kan ju för det första säga att Philadelphia är en så himla fin stad. Känner redan att jag inte vill hem.

Museet är helt fantastiskt. Det är så vackert och våra kollegor är otroligt trevliga, som alla amerikaner är. Igår var vi bara där på introduktion och fick se hela museet och höra om deras verksamhet. Själva praktiken och jobbet i sig börjar på måndag.

Just det. Jag ska försöka lägga upp så många bilder jag kan, men eftersom jag mest bloggar från datorn och alla bilderna är på telefonen så blir det svårt att föra över allt.Likes

Comments

Nu sitter vi här och väntar igen. Flyget avgår exakt samma tid som igår, kl: 17:05, så det är bara att vänta. Om en halvtimme öppnar gaten så snart beger vi oss dit för att vara bombsäkra på att alla uppgifter och biljetter finns så att vi kan åka idag.

Hotellrummet vi sov i var jättemysigt, 2x3m utan fönster och med våningssäng. Det var otroligt skönt att ha en säng att sova i kan jag säga! Och att få sova ut överhuvudtaget... Igår var man ju trött efter alla komplikationer och förkylningen man lyckats ta med sig från Sverige.

Nästa gång ni hör från mig är jag i USA (förhoppningsvis). See ya

Likes

Comments

Ni minns förut hur jag sa att allt hade gått perfekt? HAHA. In my face.

Idag har vi suttit och väntat på Gatwicks flygplats i London i ca 7h. Det var outhärdligt, men vi gjorde det. När det ÄNTLIGEN är våran tur att visa våra boarding pass så är det för det första:
1. Ett problem med flyget som gör att vi var tvungna att vänta i 30 minuter på att ens få visa våra pass och boarding pass.
2. När vi väl väntat i 30 min på att få visa allt så frågar dem; Har ni returbiljett? Nej svarar vi, för det har vi inte. I och med att vi är borta så länge så tänkte vi att vi skulle boka returbiljetterna efter kanske två veckor så vi ser hur vi har det i USA.

Mitt i kön blir vi tvungna att ställa oss separat vid en disk och prata med en man, Peter. På grund av situationen i USA just nu, speciellt på JFK och andra flygplatser, så måste man tydligen ha en returbiljett för att komma in i landet! Detta på grund av att Trump inte vill ha utländska människor i landet som stannar för länge. Det måste liksom finnas en garanti på att man lämnar USA.

Tur nog för oss så löste det sig. Alla på flygplatsen var jättehjälpsamma och snälla. Våran biljett till flyget idag blev enkelt ombokat till ett flyg till NY som avgår imorgon vid samma tid. Vi fick checka in på hotellet Bloc här på flygplatsen, 95 pund för natten. Så ja, mer än 24h på en flygplats i London, varför inte?

Nu ska vi dra och käka middag, hungriga som djur vid detta laget...
Stort tack till British Airways för deras underbara, serviceminded personal. Även tack till Plusgymnasiet som står för resan och låter oss göra detta.


//
UPDATED:
​Do you remember how I earlier said that everything went perfect today? HAHA. In my face.

Today we've been sitting and waiting at the Gatwick airport in London for almost 7 hours. It was unbearable, but we did it. When it's FINALLY our time to show our boarding pass and passports it's for the first:
1. A problem with the aircraft that made us have to wait 30 minutes more at the last check-in. 
2. When we've waited out those 30 minutes and show them our tickets and passports they ask us; Do you have a return-ticket? We answer no, because we didn't have return-tickets. We thought that because we would be gone for so long then maybe we could book our tickets home when we see how we like things here the first 2 weeks. 

In the middle of the line they take us aside to a desk where we can talk to a man named Peter. Because of the current situation in the states right now, escpecially at JFK and other airports, you apparently got to have a return-ticket to even enter the country! This is because Trump (I presume) don't want foreigners staying in USA for too long without any guarantee that they'll go back home.

Everything got sorted out in the end for us, luckily enough. All the staff at the AirPort were really kind and helpful. Our ticket to New York was re-scheduled to the flight tomorrow, departing at the same time as today. We had to check in at the Bloc hotel for the night here at the airport, 95 pounds for the night. So well, spending more than 24 hours at Gatwick? Why not.
Likes

Comments

Allt idag har gått perfekt, helt underbart! Vi tog flyget från Landvetter till Heathrow där vid 8-tiden, och landade runt 10:15 (svensk tid). När vi väl var framme så var det inga problem att hitta bagaget eller transferbussen till Gatwick, det som jag i alla fall var nervös över.

Nu sitter vi här och väntar på nästa flyg mot New York! Om två timmar så får vi reda på vilken gate flyget går ifrån, mycket väntan här... Men så är det. Vi lyfter i alla fall mot NY vid 17:05, och landar 19:50 efter 8h flygresa. Det kommer alltså bara ha gått ca tre timmar när vi väl landar...

//

Everything has gone perfect today, wonderful! The flight from Landvetter took off to Heathrow around 8 o'clock this morning, and we landed around 10:15am (swedish time). When we arrived it was no problem finding our baggage or the transfer-bus to Gatwick, and that's what I was most nervous about arriving to London.

Now we're just sitting here, waiting for the flight to New York. In two hours we'll find out what gate the flight will depart from, a lot of waiting today... But that's the way it is. The NY flight depart at 05:05pm and lands at 07:50pm after 8 hours of flying. When we finally arrive only 3 hours has passed...

Likes

Comments

Snart lyfter vi! 07:55 lyfter planet mot New York med mellanlandning på Heathrow i London. Jag är både nervös och taggad!!

//

Soon we'll be leaving Sweden! The flight will lift at 07:55am towards New York and we will stop at Heathrow in London first. I'm both excited and nervous!!

Likes

Comments

Hej!

Evelyn heter jag, en go och glad tjej från Göteborg. Jag är 18 år gammal och pluggar just nu Hotell- och turism på Plusgymnasiet här i stan. Jag är inne på mitt sista år, och min sista praktik.
Och denna bloggen kommer handla om just det, praktiken!

Jag kommer i 9 veckor åka till Philadelphia, USA och praktisera på The Swedish Museum tillsammans med min klasskompis och vän Ina. Under de kommande veckorna kommer vi att få arbeta med allt som är rullande i muséet, t.ex. receptionist eller guidning. Detta passar mig helt perfekt eftersom jag verkligen är intresserad av Turismbranschen!

Planen är att denna bloggen ska uppdateras dagligen på vad jag gör och har för mig under dagarna, även dem där jag och Ina är lediga och får upptäcka Philly! Jag kommer i mina inlägg skriva både på svenska och engelska.

Jag har aldrig varit en höjdare på att blogga, men för er som vill följa vår resa så är det bara att kika in här då och då. Ska som sagt försöka uppdatera bloggen så mycket som möjligt.

Hej så länge!

//

Hi!

My name is Evelyn and i'm a joyful girl from Gothenburg. I'm 18 years old and currently studying Hotel and tourism at Plusgymnasiet in the city. I'm on my final year, and my last internship.
And that's what this blog is going to be about, the internship!

I will for 9 weeks go to Philadelphia, USA and practise at The Swedish Museum along with my classmate and friend Ina. During the upcoming weeks we will be working with everything that's running in the museum, for example being the receptionist and guide a little. This suits me perfectly because I'm really intrested in the Tourism industry!

The plan is that this blog shall be updated daily on what I do in the days, even those days when I have a day off and will spend the day seeing Philly! I'll write my posts in both swedish and english.

I've never been a sucker for blogging, but for those of you that wants to follow our journey this blog will be open at any time. As said, the blogging thing never was my thing, but I will try my best to update it as often as I can.

Bye for now!

Bilder kommer så fort jag faktiskt tagit några // Pictures will be up on the blog as soon as I've taken any.

Likes

Comments