Header
View tracker

Hej kompisar!

Hoppas ni har haft en super bra vecka!

Min vecka har varit lite upp och ner. Jag skrev ju lite i måndags men efter det så vart det inget. Försökte fokusera på uppgiften vi fick i berättande och det gick väl lite sådär, skrev lite grann helt utan inspiration så jag försökte göra annat i hopp om att inspirationen skulle komma men icke så jag skrev några rader till på det jag redan skrivit och sen gav jag upp.

Spånade även på lite video idéer till youtube och hittade en som jag tyckte passade att börja med och det blev även filmad i onsdags. Det var meningen att den skulle läggas upp igår men videon kraschade när jag höll på att redigera och hade inte tid att börja om, både för att jag satt på bussen hem till mina föräldrar och bussen var skulle vara framme typ 10 min senare och sen när jag kom hem så skulle vi nästan direkt iväg och fira en av mina farbröder som fyllt 40. Förhoppningsvis läggs den upp idag istället om jag hinner redigera något idag för vi ska även på kalas för min andra farbror idag och sen fortsätta fira båda två på kvällen.

I tisdags var jag sjuk så dagen bestod av att sova och titta klart på "The 100" säsong 3.

Onsdagen så jobbade vi med filmarna som vanligt på onsdagar. De hade fått i uppdrag att skriva dialoger som vi aldrig läst förut och sen skulle vi lära oss dom och bli regisserade till en scen som sedan blev filmad. Det var super kul att göra för det är liksom så det kan bli sedan i verkligheten så det var spännande. Det var även kul att se hur historien utvecklade sig från första gången vi spelade upp till sista och det var ganska stor skillnad faktiskt.

I torsdags så hade vi individuella samtal med våra lärare, jag fick dock inte göra mitt utan jag och en annan tjej från klassen ska göra vårt efter lunch på tisdag. Så min dag bestod av att typ sitta på mitt rum och vänta på samtalstid... Hade kunnat redgera min video men trodde inte att jag skulle hinna i och med att jag inte visste när jag skulle ha mitt samtal så det sög ju lite grann för då hade jag kunnat lägga upp den igår i alla fall.... Menmen det var ju som lite tidsplanerat av mig också.

Nu ska jag gå och plocka fram kläder inför dagen och sedan duscha och göra mig i ordning. Skriver kanske senare ikväll beroende på hur sent det blir. Lär uppdatera om min video läggs ut för då länkar jag den här så att ni kan se den.

Tills vi hörs igen:

Massor av kärlek!❤

​⬆Himlen i måndags, Mamma och jag (och min styvpappa som photobombar) från igår, Jag i srivande stund⬆

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej kompisar!

Vi började 10.15 idag och istället för att ha vår vanliga lektion så har vi berättande både idag och imorgon. Så nu ska vi skriva en berättelse på max 10 min där temat är "ett oväntat möte" och vi ska helst kunna dom utantill tills imorgon. Det är bara 4 som ska redovisa idag, efter eftermiddagsfikat och dom får redovisa enbart för läraren som en "test" och resten av oss får redovisa inför alla imorgon. Så jag har tills imorgon att skriva och kunna min text men det ska nog gå bra. Har ju över 24h på mig så det löser sig nog.

Slänger in en bild på mig från imorse, lär nog komma fler bilder ikväll men vi får se.

Hoppas ni får en underbar dag!

Tills vi hörs igen:

Massor av kärlek!❤

Likes

Comments

View tracker

Hej kompisar!

Jag ber om ursäkt för att jag inte skrivit något på över en vecka men som rubriken säger så har den här veckan varit lite kaos, känslosam och bara fullpackad med saker.

Fredag 9/9

Jag for med 8.30 bussen hem från Burträsk till Umeå. Hoppade av vid sjukhuset för att hämta ut grejer från apoteket och gick sedan och hälsade på mamma på hennes jobb. Sedan for jag in till stan, åt lunch och fortsatte sedan till Midgård (skolan som jag gick gymnasiet på) för att hälsa på alla mina underbara vänner som jag har där. Det var så himla mysigt att träffa alla fina människor där som jag inte träffat sedan innan sommarlovet, kände mig mycket älskad!

Jag och R for ned till stan där vi träffa min kära pojkvän, vi bestämde oss för att alla äta middag tillsammans och fick även E att följa med. Så himla mysigt! Sedan for jag och pv hem till honom, lämnade lite saker och sen lånade vi hans föräldrars bil och for hem till mig där vi spelade lite sällskapsspel och hade det mysigt, hämtade även lite hjälpmedel till diabetesen som mamma hade hämtat från posten åt mig. När vi kom hem till pv igen så slöade vi bara ett tag innan vi gick och la oss.

Min jacka blev även stulen😢 Det är dock polisanmält och sådant så... Hade ju dock mina nycklar till internatet där i så det vart lite problem..

Lördag 10/9

Vi hade kalas för pv för han fyllde 18 på söndagen. Polisanmälde även min jacka och nycklar. Jag och pv for in till stan på kvällen och såg på bio, vi såg filmen "Nerve" den var bra, helt i min smak kanske inte så mycket pv:s smak menmen..

Söndag 11/9

Pv fyller 18! Välkommen till vuxenlivet älskling!

Vi gjorde inte så mycket den dagen, chillade och sen mot kvällen så for vi inte till o'learys och tog någon öl/cider i och med att pv "äntligen" får gå på krogen. Mamma kom och hämtade mig vid 20 ungefär.

Måndag 12/9

Tog bussen med mamma 6.15 från täfteå, satte oss och åt frukost i vänthallen på sjukhuset. Tog bussen från sjukhuset mot Skellefteå kl 6.50, var framme i Burträsk kl 10.35 ca. Hade pratat med receptionen på skolan när jag väntade på bussen i Skellefteå så de visste att jag skulle komma för att hämta ut en ny nyckel så att jag kunde komma in på mitt rum. Behövde inte betala för den i och med att det inte är mitt fel att den blev stulen. Hade glömt att göra in monolog i och med allt som hände på helgen så fick i uppdrag att göra den till tisdagen...

Tisdag 13/9

JAG LYCKADES MED MONOLOGEN!!!!

Är fortfarande stolt över att det blev så bra i slutändan. Dock var det otroligt emotionellt och hela jag skakade efter att jag var klar, fick en ganska kraftig ångest attack där på "scenen" i och med att jag tar till mig allt på ett personligt plan när jag spelar och lever mig in i rollen och texten jag valde var ganska tung... Vi fick i uppdrag att lära oss en dialog till onsdagen. UTMATTAD!!! Lärde mig monologen, somnade innan middagen. Var extremt trött när jag skulle sova, kunde inte somna, vaknade många gånger under natten...

Onsdag 14/9

Försov mig, vaknade med känslan om att jag inte sovit någonting alls... Lektion tillsammans med filmarna, fick regi, det var kul. Satte ihop scenen tillsammans med gruppen till torsdagen. Gick och la mig tidigt, vaknade många gånger även den här dagen....

Torsdag 15/9

Redovisning, det gick bra. Vi fick lite saker att tänka på tills nästa gång vi ska göra något liknande. Hade vikarie som sa åt oss att bygga ihop en "bar" och sedan fick vi 20 min på oss att springa hem och byta om och göra oss "festfina" för att sedan spela en scen så naturligt som möjligt på typ krogen. Lunchpaus. Fortsätta på föregående uppgift. Fick sluta tidigare.

Tog 16.30 bussen hem till umeå, blev hämtad kl 18.50 på sjukhuset av mamma. Bäddade rent i min säng, gick och la mig.

Fredag 16/9

Skulle till sjukhuset kl 9.30, skulle till genetiken för att få information om en sjukdom som jag fick veta att jag har i somras... Ingen ny information dock, visste ungefär allt det som doktorn sa. Träffade N på stan och var med honom, saknat honom otroligt mycket! Kl 16 slutade pv, vi träffades då i stan alla 3, kl 17 for jag och pv hem. Såg film i mitt rum hela kvällen. Gick sedan och la oss.

Lördag 17/9

Gjorde lunch till mig och pv. Sedan fixade jag mig för att vi skulle till stan och sedan på inflyttningsfest på kvällen hos en gemensam kompis. Vi for in till stan och köpte nya byxor till pv för hans var sönder och han hade bara ett par med sig. Sedan mötte vi upp en massa kompisar på stan och åt middag på donken innan vi började vandra mot festen. Var mycket roligt att få vara med kompisarna och så många mysiga människor. Jag och pv gick därifrån vid 00.45 ca och tog bussen till Täfteå kl 01.10. Gick och la oss direkt.

Idag, Söndag 18/9

Vaknade vid 11 och gjorde lunch, pv for vid 14 någon gång. Mamma hade gjort en äppelkaka som vi delade på till eftermiddagsfika. Jag bytte om och packade ner mina saker som skulle med tillbaka till Burträsk. Mamma skjutsade mig till sjukhuset där jag tog bussen hit kl 16.50. Kom fram i Burträsk kl 18.30 ca. Åt middag när jag kom hem och sedan städade jag. Nu sitter jag och skriver och ska alldeles strax fortsätta se på filmen jag ser på.


Det var i alla fall en sammanfattning om hur den här veckan ser ut. Förlåt igen för att jag varit borta (jag vet att du har längtat efter att jag skulle uppdatera, mamma) men ibland blir det bara så...

Nu ska jag gå igen, ha en fortsatt bra kväll.

Tills vi hörs igen:

Massor av kärlek!❤

​⬆Onsdags, Torsdags, Lördags, lördags, Lördags⬆

Likes

Comments

Hej kompisar!

Idag har vi haft både teater, lite jobbig lektion för mig då min partner hoppat av utbildningen (det jag skrev om i ett tidigare inlägg) så det blev ganska jobbigt för mig. Sen har vi även haft berättande för första gången idag och det var väldigt intressant, våra "riktiga" berättande lektioner börjar dock den 26:e september men ser fram emot det väldigt mycket för jag tror att det kan vara en bra kurs.

Vi ringde även till en frivillig organisation som tar hand om vildfåglar och sökte råd om hur vi ska göra med fågeln. Tyvärr sa personen vi pratade med att det inte fanns något att göra om vingen var av då just den fågelarten har så tunt skelett så vi kunde antingen släppa ut den eller avliva den. Hans metoder att döda den var extremt brutala dock och ingen av oss hade klarat av att göra dom... När jag kom in i mitt rum nu efter dagens slut så hade fågeln rymt från lådan och sprang omkring där inne. "Hon" hade dock betydligt mycket mer energi idag, antagligen efter att hon fått vila och fått vatten så vi bestämde oss för att släppa ut henne. Hon flaxade även en del med vingarna så förhoppningsvis har hon bara stukat vingen och inte brutit den eller fått den ur led, vi släppte ut henne i alla fall bland träden på baksidan av huset och förhoppningsvis överlever hon. Jag fick ju testa vara "fågelägare" i typ ca 18h, det var spännande.
Vi döpte henne till Pidgey.

Hoppas ni får en bra kväll.

Tills vi ses igen:
Massor av kärlek!❤️

⬆️Pidgey⬆️​

Likes

Comments

Hej kompisar!

Hoppas att er dag har varit fin!
Min dag har varit helt okej, vi har jobbat tillsammans med filmarna idag, dock har vi haft mest teori och typ bara suttit ner på stolar och antecknat. Så dagen har väl varit lite långtråkig på sätt och vis men ändå ganska lärorik.

På kvällen hade vi kvällsfika tillsammans som varje måndag, tisdag och onsdag och efter fikat idag hade på "burträsk bingo" och för er som inte vet vad det är så är det typ en sak letar lek där man samtala saker som man senare får olika mycke poäng för.

Medans burträsk bingot pågick så träffade vi på en i min klass som hade hittat en liten fågel som troligtvis brutit vingen på marken tidigare idag och då den legat på samma ställe i flera timmar och inga andra fåglar var i närheten (han kollade jättenoga) så hade han tagit upp fågel (man får göra det om man är helt säker på att föräldrarna inte längre är i närheten) så vi ringde till någon djurskydds-sak som gav oss ett annat nummer som gällde för Västerbotten, men såklart så hade dom bara telefontider mellan 9-15 så vi googlade runt och hittade en djurskyddssida på internet där det stod att man får "hjälpa" vilda fåglar i 48h så vi har byggt ett bo i en flyttkartong till fågel som just nu står i mitt rum där vi även försåg fågeln med vatten och mat.
Förhoppningsvis så vill dom komma och hämta fågeln imorgon och kan hjälpa den om den nu överlever natten såklart. Det värsta som kan hända är väl att djurskyddet inte kan hjälpa den och säger att vi måste släppa ut den och låta naturen göra sitt...

Men vi får helt enkelt se hur det går imorgon, lär ju uppdatera här imorgon kväll vad som hände med fågeln.

Vi hann även med att se på idol och nu sitter jag i soffan i grannhuset och sitter gömd bakom mina knän och håller min kompis sällskap medan han ser på skräckfilm. (Jag hatar skräckfilm, men vill ändå inte att han ska behöva se själv. Jag är en bra vän)

Ska nog gå och sova sen. Så godnatt på er!
Tills vi hörs igen:

Massor av kärlek!❤️

⬆️Bild på mig idag⬆️

Likes

Comments

Hej kompisar!

Vi började som sagt 10 idag och pga att vår lärare hade ett sjukt barn hemma så fick vi "sluta" vid 11 ish, vi skulle dock hitta en monolog att läsa och spela upp på måndag nästa vecka. Har inte hittat en som jag gillar än men jag ska fortsätta leta såklart. Nu på kvällen såg jag på serier och nu sitter jag och en massa andra människor i ett annat hus för att se på idol. Dagen har varit helt okej tills för typ för 10 min sedan då min kära mobil flög ur min hand och nu har hela skärmen spruckit så är lite orolig över att skriva för får massa små flisor i tummarna... Men men. Känns ganska super onödigt i och med att jag inte alls har råd med det här just nu... Men det löser sig nog på något sätt..

Hoppas ni har och får en fortsatt bra kväll.

Tills vi ses igen:

Massor av kärlek!❤️

Likes

Comments

Hej kompisar!

I söndags hände inte så jättemycket. Pojkvännen for hem vid 14 och efter det stängde jag in mig i mitt rum och kollade på serier tills det var dags att gå och lägga mig ungefär.

Igår vaknade jag och kände att något kommer gå fel idag och såklart hade jag rätt... På första övningen vi gjorde för dagen hade vi en fokusövning där vi skulle kasta runt en flaska utan att tappa den. Jag vet inte om det var brist på fokus eller något annat som spelade in men hursomhelst så blev jag träffad i ansiktet med den där flaskan, så jag fick årets första fläskläpp....

Så så såg det ut...
Så jag satt vid sidan om tills lunch och sen efter lunch kunde jag vara med igen. Vid eftermiddags fikat så blev jag låg och det ville inte gå upp även fast jag hällde i mig saft med socker i så det blev att sitta vid sidan om resten av dagen också...

Idag fick vi lite sov morgon och börjar först 10 däremot så stänger frukosten kl 9 ändå så fick ändå gå upp för att hinna med det.
Förhoppningsvis så blir den här dagen lire bättre än igår...

Tills vi höra igen:

Massor av kärlek!❤️

⬆️ Jag idag, hur min läpp ser ut idag⬆️

Likes

Comments

Hej kompisar!

Nu var det nästan en vecka sedan jag skrev... Men jag har haft mycket att göra och inte mått så himla bra den här veckan.

MÅNDAG/TISDAG

De här dagarna såg ganska likadana ut. Vi hade teater hela dagarna, jobbade mer med att bejaka, respektera, lära känna varandra och våra egna kroppar och även en del improvisation. Vi fick även en uppgift på måndagen till tisdagen att skriva ner en av våra största rädslor just nu och utföra en scen av dom. Det var väldigt fint och det känns verkligen som att banden mellan alla i klassen har stärkts en hel del. Kommer naturligtvis inte berätta om de andras rädslor i och med att det är personligt och något som vi sagt i tillit till varandra och som stannar inne i vårt klassrum och min egen rädsla vill jag helst inte ta upp här, de som behöver veta den vet den redan och det är så jag vill ha det.

ONSDAG

Började med att jag hade sovit riktigt uselt på natten och vaknade illamående på morgonen men i och med att vi skulle jobba tillsammans med filmarna för första gången (vilket vi kommer göra varje onsdag) så ville jag verkligen försöka vara med på det. Det var en lugn dag allt i allt så det gick bra att vara med i alla fall. Illamåendet släppte till viss del efter lunchen också så då kändes det mycket bättre. Tog det lugnt på kvällen men slutade med att jag gick och såg idol med de andra i alla fall.

TORSDAG

Vaknade och mådde sämre än på onsdagen så istället för att tvinga mig igenom dagen så sjukanmälde jag mig och sov och tog det lugnt istället. Vi hade ändå "bara" tema dag om droger och alkohol, vilket inte är något som jag inte gjort/hört förut. I och med att jag vilade ut mig och tog det lugnt hela dagen så kunde jag vara med på den obligatoriska filmvisningen på kvällen istället så det var ju bra. Sen såg vi film i ett av de andra husen efter det också, det blev dock inte super sent som tur var.

FREDAG

Vi har eget arbete på fredagar vilket betyder att vi inte har några "riktiga" lektioner och får lägga upp vår tid på egenhand. Dock jobbar jag tillsammans med en annan människa som verkar helt ointresserad av utbildningen och även våra uppgifter. Jag vet till och med att personen i fråga inte är helt säker på om hen vill gå kvar på utbildningen och även att hen egentligen ville gå på en annan skola men valde den här för att det var "enkelt" då hen bor i närheten. Hur som helst så hörde jag inget från personen på hela dagen så jag vet inte hur jag ska göra... Jag måste prata med min lärare och se om det går att fixa på något sätt för det är sjukt stressande för mig att jag blir "straffad" för att hen inte kan bestämma sig, det går ju ut över mig också liksom..

Min kära pojkvän kom hit också och stannar över helgen så det var väldigt skönt att få krama om honom efter den här veckan. Så hade fixat mig lite extra och även städat rummet.

LÖRDAG (idag)

Jag och pv vaknade vid 11 av att någon drog i min dörr.. Det var dock ingen där när vi kollade sen... Lite mystiskt men i och med att jag hade ställt klockan till 10.30 och inte vaknat så var det väl lika bra. Vi gick upp och åt lunch och sen gick jag och skrev en inköpslista på mat och liknande som jag behöver i veckan och sen for vi och veckohandlade och jag är väldigt glad över att jag fick hjälp för jag hade inte klarat av att cykla med de påsarna själv då jag inte har någon cykelkorg. Men det gick bra. Vi plockade in alla saker i skafferiet och kylskåpet och nu sitter vi på mitt rum, jag och skriver här och pv ligger i sängen och tittar på youtube för att ha något att göra medan jag skriver 😁

Vet inte riktigt vad som hände mer idag men vi ser väl. Vi kanske ser någon film eller fem...

Nu ska jag i alla fall gå och vara social igen.

Tills vi hörs igen:

Massor av kärlek!❤

​⬆Måndags, Fredags, Idag⬆

Likes

Comments

Hej kompisar!

Idag har varit en helt okej dag. Jag och mamma hade planerat att fara vid 10 imorse men i och med att vi båda försov oss och att jag i sista minuten bestämde mig för att packa med min cykel så for vi först vid 10.50 ish. Jag fick köra hela vägen men jag klagar absolut inte för jag ville köra. Väl framme i Burträsk bar vi upp alla mina saker till rummet och sen for vi för att äta lunch och även veckohandla till mig. Blev lite ändrade planer under vägen dock i och med att pizzerian som vi skulle äta på inte tog emot kortbetalning så då for vi till Coop och handlade först och tog ut pengar till lunchen, SEN åt vi lunch. Efter maten så åkte vi tillbaka till Folkhögskolan där mamma in princip släppte av mig, kramades och sedan for i och med att hon skulle följa med Lilla lillebror på simning hemma i Umeå så hon hade liiite bråttom.

Det har varit en skön helg hemma, tycker dock alltid att det är jobbigt att säga hej då och blir alltid lite ledsen, men det är ju en del av livet att man ska flytta ut tillslut och även fast jag bara ska bo här i ett år och egentligen inte helt flyttat ut så känns det fortfarande sjukt konstigt att bo någonstans där min familj inte sitter i vardagsrummet eller att ha min Stora lillebror vägg i vägg med mig. Även fats jag vet att jag får komma hem när jag vill och att det bara är lite mer än 1 timmes körväg hem så känns det ändå alltid jobbigt att säga hejdå till mamma.

Efter att mamma hade åkt så plockade jag in alla matvaror på respektive plats, gjorde is och gick sedan upp på rummet för att ställa undan allt som jag tagit med mig hemifrån. Där efter gick jag ner och lagade ihop lite chili con carne som sedan blev uppdelad och ned stoppad i påsar för att frysas. Sedan gick jag upp och såg en film och när den var klar gick jag ned igen för att äta en portion av chili con carnen. Efter middagen så gick jag ännu en gång upp och nu har jag suttit här uppe hela kvällen framför datorn förutom enstaka vändor ner för att hämta is till mitt vatten.

Nu ska jag titta klart min film och sedan gå och lägga mig.

Hoppas ni får en godnatts sömn. Godnatt!

Tills vi hörs igen:

Massor av kärlek!❤

⬆Jag och min klippa, min mamma⬆

Likes

Comments

Hej kompisar!

Idag vaknade jag vid 11 bredvid min älsklings pojkvän. Vid 13 någon gång så for jag, pojkvännen, stora lillebror och lilla lillebror till Ikea och avion för att både shoppa nyx läppstift till mig men också för att köpa lite matlådor och annat smått och gott som jag behöver i burträsk.

När vi kom hem så myste vi alla bara i soffan och såg tv medan min styvpappa gjorde någon mat. Det var typ piroger men det hette något annat. Det var i alla fall super gott! Medan vi åt mat såg vi på "Zootropolis" och i skrivande stund multitaskar jag med att både se på "The Bourne Supremacy" och hjälpa stora lillebror med att bleka hans hår.

När filmen är slut ska jag skjutsa hem min kära pojkvän och sen blir det sängen för mig i och med att jag ska upp lite tidigare imorgon då mamma ska skjutsa tillbaka mig till burträsk för att hon är bäst! Är väldigt tacksam över det då jag har ganska mycket packning och även att det är ganska drygt att åka buss överhuvudtaget...

Godnatt på er!
Tills vi hörs igen:

Massor av kärlek!❤️

⬆️Jag idag + jag och pojkvän⬆️

Likes

Comments