View tracker

Hallå hallå, äntligen tillbaka efter typ två månader. Kortfattat har vi väl haft prov och inlämningar hela hösten men snart är det JULLOV, bara två veckor kvar!! I fredags gjorde vi också vårat sista nationella för denna termin och det gick faktiskt bra. Under jullovet är det väl bara att göra sig redo för vårens kommande nationella, wiihoo.

Julen för oss ser väl bara ut som att vi ska fira med släkt, kanske någon julkväll eller något med vännerna. Antagligen kommer vi också att fira nyår tillsammans. Förövrigt ska Alma jobba lite och Hanna ska ta't lungan, inget speciellt planerat.

Aja vi höres, ha en fortsatt trevlig torsdagskväll! Snart helg guys!!

Firade in julen lite tidigt och köpte med oss lussekatter påvägen hem från en mysig middag på stan. Tror vi ska fortsätta se SKAM eller något. En bättre torsdag helt enkelt.

Kram!

Likes

Comments

För en månad sedan så fick åkte vi till Polen med några skolgrupper för att få en djupare inblick inom förintelsen. Vi hann dock utanför allt detta med en hel del annat, vi tänkte därför dela med oss av lite bilder från resan som inte är relaterade till vårat besök på Auschwitz. Vi var i huvudstaden Warszawa men också Krakow. Det kommer ett inlägg om vår vistelse på Auschwitz senare.

Warszawa

Gamla Stan i Warszawa

Efter att fått en guidad tur av vår guide Thomasz i Warszawa fick vi lite egen tid att utforska staden.

Som ni ser så är det bara Alma på bilderna, Hanna stod bakom kameran dessa dagar.

Vi passade även på att testa Costa Coffe vilket fanns typ överallt i Polen. Vi tog varsin islatte med tanke på värmen, super god! Killarna som tog vår beställning var även jättetrevliga och kunde prata engelska vilket de flesta i Polen hade lite problem med.

Krakow

Minnesmonument i Plazow. (Ett arbetsläger som användes under andra världskriget.) 

Krakows stad var väldigt mysigt. Det stod en man och gjorde såpbubblor mitt på torget, man kände sig som 8 år igen! Sen gjorde man ju ett eller två försök till att få en fin bild på bubblorna också vilket gick mindre bra.

När man inte vill lägga pengar på häst&vagn men var trött i benen får man lösa det på annat sätt

Gamla stan i Krakow.

Lite energipåfyllning och glass satt inte fel när man vandrade runt i 30 graders värme

Vi hann även med ytterst lite shopping, bästa Zara <333

För att summera fyra hektiska dagar så är vi nöjda med den här resan. Den har varit både lärorik men ändå rolig.

Hoppas ni har en bra lördag, hörs! /Alma & Hanna

Likes

Comments

Halloj, Alma & Hanna här. Vet inte riktigt hur man ska starta upp en blogg, på sidan ser ni ju vilka vi är så det känns totalt meningslöst att dra dem meningarna igen. Vi tänkte att vi ska köra någon standard kompis-tag med frågor om oss för att ni ska få lite mer inblick i hur vi är.

​När och hur träffades ni? ​Vi träffades genom gemensamma kompisar, vart har vi faktiskt ingen aning om.

​Om ni kunde resa till något ställe vart som helst i världen, vart skulle ni resa och varför? ​Hanna; Kan inte ens räkna hur många ställen jag vill besöka men just nu hade jag velat åka till Aruba då det är som en blandning av flamingos på vita sandstränder & kristallklart vatten,  och stadsliv. ​Alma; ​Jag tror att jag hade valt  Indien. Jag hade velat åka ut i regnskogar, bada med elefanter & i vattnefall, övernattat utomhus, testat massa ny mat och  bara allmänt kolla runt. Har fått någon dille på regnskogar typ (??), men från bilderna jag sett därifrån så ser det helt underbart ut.

​Vad är din kompis sämst på? ​Hanna; ​Alma har svårt att vara tyst. Alma; ​Hanna kan inte passa tider haha.

​Vad är ditt drömjobb? Hanna; ​Har inte något speciellt drömyrke men jag hade inte tackat nej till att få resa runt  i världen som till exempel fotograf eller model. ​Alma; ​Jag har inte något särskilt "drömjobb", jag vill ha ett jobb där jag får träffa nya människor, testa nya saker och resa runt och upptäcka nytt. Jag har alltid tyckt om  fotografering och redigering, så kanske något i den stilen.

​Vad är din favoritårstid? Hanna; ​Sommar, utan tvekan. ​Alma; ​Sommar! 

​Om du fick vara något djur vilket hade du varit och varför? Hanna; ​Någon slags fågel så man kan se allt. ​Alma; ​Svarar som Hanna på den. 

​Favoritserie? Hanna; Jag är inte en av dem som kollar på serier utan har endast sett typ två. Dessa är Pll och Gossip Girl och då måste jag säga att Gossip Girl är min favorit. ​Alma; ​Jag älskar serier, min favorit skulle jag nog säga är Orphan black eller Orange is the new black.

Har ni några smeknamn? Hanna & Alma; ​Har extremt många, men Keddan är det vanligaste.

xoxo gossip girl, haha nej men vi hörs!

Likes

Comments