Att vara skadad innebär inte bara att man har ett synligt sår på kroppen. Att vara skadad kan även innebära att man hela tiden bär med sig ett sår inombords. Ett sår som läker väldigt väldigt långsamt.

Många av oss lever ett rikt liv och glömmer snabbt att det finns dem som inte har det lika bra som vi. Att det finns dem som föds och växer upp i en familj där dem inte är välkomnade. Och då menar jag barn. Många barn lever även idag i vårt fina Sverige under väldigt svåra förhållanden.

Barn som under 4 år inte vet något bättre än att våld och sexuella övergrepp är en del av vardagen. Dessa barn behöver ett nytt hem. Ett hem med omtanke och kärlek. Men innan dess behöver barnet få stanna hos en foster mamma. En person som ser till att barnet börjar känna och utveckla en trygghet både till sig själv och andra. Barnet kan under den här tiden upplevas vara aggressivt och svårhanterligt. Men är innerst inne bara väldigt sårat och ledset. Bara väldigt skadat.

Jag har läst flera böcker av Cathy Glass, en foster mamma i uk, som i sina böcker skriver och berättar om varje enskilt barn hon har tagit in i sitt hem. Otroligt fina böcker som borde läsas av alla.

Några böcker jag rekommenderar är:

 • Damaged
 • Mummy told me not to tell
 • The saddest girl in the world

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag känner att jag vill ha lite nya inspirerande bloggar att läsa! Dock har jag lite krav..

Så vilka bloggar fastnar jag för?

Jag tycker om att läsa om tankar och åsikter om livet, samhället, dig själv och alla andra. En varierande blogg som handlar om ALLT. Politiska tankar, böcker, och om vad som helst!

Vad som inte intresserar mig och då inte söker är:

Bloggar om mode, mat​ och träning,
D
etta då jag anser att varenda blogg därute handlar om, och är då vanligt och tråkigt!


Kommentera nedan om du tror att du passar in här, så ska jag ta en titt in på din blogg, tack!

Likes

Comments

​Kom på att jag faktiskt inte har berättat så mycket om mig själv och tänkte att det kanske kunde vara kul för er som läser att få en liten blick av vem jag är! Känner du igen dig i något eller delar samma intresse? Kommentera gärna! ^^

Om mig:

 • Jag kan lätt bli stressad och känna mig instängd om jag vistats i ett mörkt rum för länge under dagtid. Då får jag ett extremt behov att få in ljus utifrån.
 • Jag har väldigt svårt att koncentrera mig på plugg om jag sitter mitt i ett rum. Jag vill helst sitta långt in och kunna ha en vägg bakom mig. Att ha koll på alla runt omkring mig och inte tvärtom är ett måste.
 • Jag är alltid väldigt kall, och då speciellt om mina händer.
 • Jag kan både vara snål och en slösare. Det är något som går i perioder.
 • Folk som påpekar min ålder tror att jag är runt 5 år yngre än vad jag egentligen är.
 • Är rätt blyg som person. Är mer en lyssnare än en talare.

Intressen:

 • Jag älskar att lyssna på kpop (koreansk popmusik). Enda musiken som ger mig lugn.
 • Har länge varit intresserad av Asiatisk kultur (Japan, Kina, Korea) som mat, musik, cosplay m.m.
 • Jag älskar att läsa böcker! Dock ger jag mig inte tid till det så ofta vilket är synd
 • Att ha fina naglar är något jag gillar! Målar och sätter på lösnaglar är något jag tycker är kul och gör själv.


Likes

Comments

Idag har jag satt fötterna i ett par skridskor! Minns inte när jag gjorde detta senast, det var ett bra tag sen. Trots det gick det förväntansfullt bra!

Efter åkningen var det direkt iväg till köpcentrumet för storhandling, känns skönt att äntligen vara hemma nu och bara få andas ut. Det har varit en riktigt bra men ansträngande dag!

Nu ska jag koka lite te och sätta min med en bok ♡

Likes

Comments

Har nu plockat fram min kamera som jag inte använt på länge. Har funderat på att börja använda den oftare eftersom bilderna blir så otroligt mycket bättre än med mobilkameran. Så förhoppningsvis lär ni se mer kamerabilder här framöver!

Nu ska jag sätta igång och skriva på mitt paper om anknytning, ska försöka få det klart så jag bara kan koppla av innan nästa moment kommer!

Här under ser ni några bilder jag tog nyss på mitt kaffe ~ Älskar verkligen min mugg från Nille butiken ~

Likes

Comments

Det har varit en hård dag och du kan äntligen slå dig ner i soffan framför tv:n. Din sambo som hade bestämt träff med sina vänner hade precis låst dörren om sig och gått. Strax efter hörs ett gällt skrik från barnkammaren. Din några månaders gamla dotter har vaknat igen. Irriterat slänger du iväg tvkontrollen och går mot barnkammaren med tunga steg samtidigt som du muttrar dystert. Du försöker få ditt barn att somna om igen, men tänker inte på vad du använder för röstläge. Ett röstläge som din dotter skulle mått mycket bättre utan.

Du älskar ditt barn och skulle egentligen aldrig bete dig så, men du känner dig extremt trött och orkar inte med något alls just nu. Men upprepade gånger kan handlingar som dessa skapa en rädsla hos barnet. Vilket kan leda till en desorienterad anknytning hos barnet som väldigt osäkert inte riktigt kommer veta om du är en trygghet eller inte.

Tänk på vad du gör och hur du gör det. Kommer du på dig själv någon gång försök visa ditt barn igen att du ber om förlåtelse genom en kram eller liknande. Allt du gör sätter spår. Möt istället ditt barn med ömhet och omsorg.

Likes

Comments

Vi kvinnor ska vara smala, ha en vältränad rumpa, platt mage och långa slanka ben annars duger man inte. Asså vah? Hör ni inte hur sjukt det låter? Men det är just så dagens samhälle ser ut idag. Alla dras in i den jävla kroppsidealen även om man inte ens är medvetna om det, även jag. Det finns tillfällen då även jag tittar ner på min mage och tycker den är för tjock bara för att den putar ut lite - vilket är HELT normalt. Alla har vi vissa delar vi inte tycker om. Varför då? Varför gillar man vissa delar men inte alla?

Jag tycker det har gått alldeles för långt, det är inte okej längre. Någon måste sätta stopp, men ensam är det svårt.

Tyck om din kropp! Bry dig inte om vad andra säger. Du är du och därför är du unik. Tänk vad tråkigt om alla går runt exakt likadana (vilket jag redan sett mycket av).

Usch säger jag bara!

Likes

Comments

Musiklektioner har aldrig varit ett stort intresse hos mig. Allt kändes alltid så ansträngt. Läraren som kämpade med att hålla ihop klassen och samtidigt följa sitt schema på alla olika noter och strängar vi skulle lära oss...

Jag har inte haft musik sen grundskolan, men idag.. idag hade vi musik och rytmik. Och aldrig har jag uppskattat en musiklektion så mycket som jag gjorde idag. Alla var så intresserade och nyfikna. Och upplägget på lektionen var helt annorlunda!
Vi lärde oss att känna pulsen och rytmen i musiken, genom kroppen och även genom instrumet som trummor och maracas.

Vi sjung också. Gud jag som egentligen hatar att sjunga inför folk. Men jag älskade det. Det var så kul att få förena sin röst med alla andras.

Synd att instrument inte används så flitigt på vissa förskolor, det kan verkligen vara helt magiskt att lyssna på - och barnen älskar det!

Likes

Comments

God mat, trevligt sällskap och röda kuvert. Detta bestod min dag av. Vi har nämligen firat kinesiskt nyår 🎊

De röda kuverten som innehåller pengar delar man ut till varandra. Tycker de är så otroligt fina så känns som ett måste att spara dem ♡

Nu är det rätt sent och jag har skola i morgon så ska hoppa i säng ~ Godnatt

Likes

Comments

​Har länge känt att jag lagt allt för mycket tid på sociala medier som Facebook och Instagram. Man kan verkligen ligga en hel dag och bara klicka och scrolla. Det är helt sjukt när man tänker på det.

Jag vill inte det längre. Jag vill inte tänka tillbaka på mitt liv och se mig och mobilen. Jag vill se mig själv tillsammans med nära och kära. Jag vill se att jag kunnat arbeta hårt för att uppnå mina mål. Och det tänker jag göra nu. Jag tänker inte längre sitta dag ut och dag in med att scrolla igenom Facebook där det ändå inte händer något.

Mitt konto har jag kvar, men appen från mobilen är nu borta. Man måste inte vara helt fast i vad som händer hela tiden. Jag vill nu istället lägga min dyrbara tid på att vara med dem jag älskar och göra saker jag tycker är kul!

Hejdå Facebook, jag hoppas vi inte ses på länge :)

Likes

Comments