Julen är förbi och nu väntar vi in det nya året!

Mitt nyårslöfte för i år blir att inte spendera pengar på massa strunt. Kläder har jag mängder av men likt förbannat slinker man in i en klädaffär och vips så kommer man ut med något väldigt fint men samtidigt något väldigt oanvändbart (då man redan har omkring 100 plagg).

I och med att jag är student och självboende (+sambo) känner jag att jag definitivt bör ha mer koll på min ekonomi än vad jag har. Till Jul fick jag i år en del pengar då familjen hade svårt att veta vad de skulle köpa till mig så har bestämt att lägga undan det mesta men att i alla fall ta ut en 100 kr till ytterligare ett hål i ena örat. En grej jag verkligen vill göra och funderat på länge nu ~ <3

Vad blir ditt nyårslöfte?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag hade jag tenta i Språkutveckling och Flerspråkighet. Trots att jag faktiskt trodde att det skulle skita sig så gjorde det inte det, och jag blev godkänd. Idag känner jag mig mer taggad inför plugget än vad jag gjorde igår, så får väl hoppas på att den lilla motivation jag funnit håller i sig länge!

Direkt efter tentan innan sprang jag runt i stan och shoppade lite julklappar. Att man är student och har begränsat med pengar är något man lätt glömmer i den här situationen, tycker det är så kul att ge bort julklappar!

Här ser ni några av klapparna jag köpte ~

Likes

Comments

Jag vill så gärna plugga, hålla schemat och lyckas bra. Men jag känner mig alltid så trött och motivationen ligger på noll. Jag har tenta i morgon och känner bara stress just nu. Såg så fram emot att plugga till den här tentan men under VFU:n sköljdes jag över av trötthet och pluggade i stort sett ingenting när jag kom hem.

Vart är min motivation? Hur blir jag av med tröttheten?

Vill verkligen känna att jag kan plugga med glädje, men det är inte länge jag lyckas hålla kvar den förrän jag blir distraherad av något eller bara inte orkar plugga. Finns det någon som har något bra tips eller råd för vad man kan göra?

Likes

Comments

Är du en av de föräldrarna som kommer hem och sätter ditt barn framför mobilen, Ipad:en eller Tv:n för lite tystnad?

Varför gör du det? Varför väljer du Ipad:en istället för legot? Istället för bondgårdsdjuren eller ett ritblock? Barnet mår själv mycket bättre av att leka och använda sig av sin fantasi. Det är när barnen är små som dem utvecklas. Och att ständigt sätta dem framför massa elektronik medför inte direkt någon utveckling - tvärtom.
Alla barn pratar. Speciellt uppe i 3 års åldern. Här har barnen fått ett rikare ordförråd, samt kommit på hur man gör för att formulera sig. De är också väldigt nyfikna av sig och ställer tonvis med frågor. - Detta är ett tecken på att ditt barn utvecklas, och vill fortsätta utvecklas. Så sätt då inte stopp för det genom att be dem vara tysta eller sätta dem på en stol med en mobil. Uppmuntra dem istället, svara på deras frågor. Låt dem rita, skapa, bygga. Det är så dem lär sig. Tänk på vems skull gör du detta för? Ditt eller barnets? När de kommit upp i tonåren kommer de - som många vet - frivilligt stänga in sig på rummet med elektroniken och inte säga ett knyst - Ta vara på tiden.

Likes

Comments

​Årets julkalender har fått mycket kritik, dock är detta inget nytt. För vad är en jul utan massa tjat och gnat om varje års julkalender? Ta mig inte fel, jag är inte heller så särskilt förtjust i årets julkalender. Visst har den sin lilla charm och visst är det nyttigt med historia för båda barn och vuxna men vart är snön? Vart är tomten? Programmet skulle fungera alldeles utmärkt för ett vanligt barnprogram, men det är INGEN julkalender och det är därför folk är så upprörda.

Vad jag tycker är konstigt är att dem som varje år sätter sig för att göra julkalendern inte tar till sig folkets åsikter. Jag menar, de lyckades alldeles utmärkt med "Tjuvarnas Jul", men vad hände sen? Varför går dom tillbaka till det dåliga igen när dom nu lyckades? Folket vill ha en julstämning, vi vill ha en julkalender som får oss att krypa ihop i soffan under en varm filt, känna julstämningen och bara räkna ner dagarna till jul.

Vad mer kan man begära? 

Likes

Comments

Vi fick resultatet idag för vår första skrivtenta och gissa vem som blev underkänd? Jag! 
Jag är inte upprörd att jag blev underkänd egentligen, utan för att lärarn skickat med en matris där hon bockat av att jag blev Väl Godkänd på alla steg utom EN... Jag glömde skriva en referenslista, och måste göra om HELA texten. Tack!

Asså ååh det känns så himla segt att lyckas på hela texten men glömma av en grej. Känner att när jag gör om den blir jag säkert godkänd, men vem säger att jag kommer få VG?
Helst hade jag bara kunnat lägga den bakom mig och fortsätta framåt, men nu måste jag tillbaka och göra om, vilket suger.

Suck!


Likes

Comments

De senaste dagarna har jag blivit så sjukt sugen på att bara sätta mig och läsa! Jag älskar att läsa men det var så länge sen man hann med det nu. Tänker att istället för att ligga med mobilen timmar innan man ska sova så kan jag lika gärna plocka fram en bok.
Jag har så många böcker jag tänkt läsa och en ännu längre lista på böcker jag inte har, men vill läsa. Kom på att jag läste 1:a boken ur 'Fifty Shades of Grey' i februari, men ännu inte kommit till andra boken så tror det är den det får bli! Sen är jag väldigt sugen på att läsa Game of Thrones och Sagan om Ringen (har ännu inte gjort det, fyy mig!) men det får nog bli senare.

Nu har jag en uppgift jag måste få gjord, sen blir det att göra upp lite te och sätta sig och läsa i sängen ♡

Likes

Comments

Igår eftermiddag försökte både jag och sambon oss på att göra ett hus gjort av choklad vilket verkar rätt populärt i år. Som alltid när man ska göra något har man så stora förväntningar på att det ska bli så fint och vackert.. men när man sen själv gör det, ja då blir det en enda röra.

Efter mycket slit lyckades vi i alla fall få ihop ett hus, och även om det inte är perfekt så är vi ändå rätt nöjda ändå!

Likes

Comments

Lite bilder som en av pedagogerna på förskolan tagit under min aktivitet med barnen! Blev så glad att få dem skickat till mig, man blir bara lycklig så fort man tittar på dem! Eller vad tycker ni?
(Mer om aktiviteten går att läsa i tidigare inlägg!)

Likes

Comments