​Idag på VFU:n utförde jag min aktivitet som vi fått i uppgift av högskolan att göra. Nämligen att låta barnen testa på fingerfärg. Tyvärr hade inte min förskola någon fingerfärg, så fixade upp lite hemmagjord färg med yoghurt och karamellfärg. Önskar nu att jag tagit en bild på färgerna och resultatet, blev verkligen bra, och barnen hade jättekul!

Barnen stod i endast blöja runt ett bord med ett stort vitt papper och massa färg - kan det bli bättre!? Barnen fick använda det redskap dem är bäst på - händerna. Här blev inte bara pappret det material de målade på, utan även deras egna kroppar var också mycket roliga att kladda ner.

Något jag kan rekommendera för andra förskollärare/föräldrar. Låt barnen vara barn, låt dem kladda! Det är trots allt det dem är bäst på ~

(dessa barn var i åldrarna 1-3)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Gud, känner verkligen att jag glömt av bloggen ett tag trots att jag älskar att uppdatera här. Vi har verkligen haft mycket nu och fortfarande har. Vi hade en tenta förra veckan, och har ytterligare en om ca. 2 veckor.

I måndags började även vår andra VFU period, och känner att jag har så svårt att hitta tid till att plugga nu. Kände mig så taggad innan på att plugga inför tentan. Men att vi börjar 07 vissa dagar, sen kommer man hem lagar mat, tvättar, diskar och sen är det nästan dags att gå och lägga sig. Man finner knappt någon ork, man vill bara lägga sig på sängen.

Aja, det här var en liten uppdatering av vad som hänt det senaste och händer just nu. Det är egentligen inte denna sortens inlägg jag vill ha på min blogg men uppdaterar snart igen.

Likes

Comments

Idag hade vi roligaste lektionen på länge - vi skulle ha bild, och med det fick vi fingerfärg som vi skulle gegga runt i, blanda kleta, känna och ha kul! Detta moment kommer vi sen göra med barn i grupp under vår VFU period, vilket jag stort ser fram emot!

Vad är inte bättre än att få upptäcka allt man kan göra man färger? Och tänk då barnen, att få kleta in händerna och måla allt de vill.


(gammalt inlägg från förra veckan som glömdes läggas upp)​

Likes

Comments

I måndags startade nästa delkurs ur kursen "Utbildningsvetenskaplig kärna för förskollärare".

Dagarna består nu återigen av enbart föreläsningar. Vi hade idag en föreläsning om 'Specialpedagogik' vilket jag starkt sett fram emot. Själva föreläsningen handlade mestadels av vad begreppet står för och hur andra ser på det. Tyvärr har vi bara en sådan föreläsning denna terminen, då jag gärna hade velat fördjupa mig i de olika diagnoserna, hur barnen fungerar och hur man ska arbeta ut efter det...

Trots att jag inte lär behöva den än, så köpte jag faktiskt en bok om Specialpedagogik på vägen hem idag. Tycker det är intressant, och vill så gärna kunna lära mig så att jag kan hjälpa barn att få det stöd de behöver. För det finns inte alls många lärare med den kunskapen, vilket jag tycker är synd. Det är mycket som förstörs för de barnen när de halkar efter i utvecklingen.

Har dessvärre inte hunnit med att öppna boken än, sitter i stället och pluggar in 'ansvar och sekretess i förskolan' för kommande tenta...

Likes

Comments

Mitt alarm på mobilen ringer, trött som jag är ligger jag kvar en stund innan jag går upp för att gå på toaletten.. när jag kommer tillbaka ser jag min sambo som vaknat och frågar mig om varför jag inte gått än? Om inte min tenta börjat?

Trött och förvirrad kollar jag upp på klockan ovanför sängen, 10.20 visar den och tentan börjar 09.00 - skit! Jag rusar ut för att kolla vart jag lagt min mobil, vad händer? Vaknade jag inte precis av mitt alarm? Hur kunde jag försova mig? Samtidigt som jag letar efter min mobil *förvirrad över vart jag lagt den* ser jag klockan i köket och blir frustrerad över hur jag faktiskt kunnat missa min första tenta! Jag går in i sovrummet igen där min pojkvän fortfarande ligger i sängen. Jag sjunker ner på golvet olycklig över att jag missat min tenta. Sambon som ser hur olycklig jag är brister ut i skratt och förklarar att han ställt om klockorna innan han gick och la sig igår kväll...

Gud jag vet inte vad jag ska säga.. Jag kände mig extremt förvirrad innan det gick upp ett ljus och jag sköljdes över av lättnad över att inte ha missat tentan. Kunde faktiskt inte låta bli att le, det var kul nu när man tänker tillbaka. Men jag har ännu inte glömt den känslan jag hade i morse!

Likes

Comments