Första dagen i Högskolan skulle starta med introduktion, där vi alla skulle gå runt i grupp och lära oss allt om vad skolan har att erbjuda.
Ååh vad jag har längtat efter den här dan, och nu är den äntligen här. Men blev den lyckad?! NEJ!


Jävla mens som ska komma just idag och förstöra för mig. Oförberedd var jag med så hade inte mina tabletter med mig. Fick värktabletter av en vänlig själ i gruppen men de hjälpte inte det minsta.
Jag kunde inte stå, inte gå och inte sitta. Informationen man fick tog jag knappt in. Kunde inte koncentrera mig utan koncentrerade mig endast på att kunna stå upprätt och inte svimma.


Jag som hade sett fram emot den här dan. Jag skulle lära känna nya människor, få nya vänner. Men så blev det inte. De lärde känna varandra medans jag nu ligger hemma i sängen och gör kudden våt av tårarna som tränger fram en och en.


Får hoppas på en bättre dag i morgon.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Snart är det dags igen för högskoleprov och många undrar säkert om det är värt att göra? Du kanske precis har börjat gymnasiet och har funderingar kring provet.
"Är det värt att göra" kanske du frågar dig själv?

JA! Det är värt att göra.
Det bästa är om du gör provet under din gymnasietid då du har tiden. Många blir nervösa, speciellt under första gången. Det är okej att vara nervös, men lägg inte för stor vikt på ditt resultat. Se istället första gången som en träning inför när du ska göra din andra och tredje gång.
Av egen erfarenhet (och många andras) blir provresultatet bättre för varje gång man gör provet.

När man söker in till en högskola kan man komma in på två sätt. Antingen genom betygen eller genom Högskoleprovet. Provet är alltså inget negativt alls, utan satsa på att testa! Kommer du inte in med dina betyg finns möjligheten att du kommer in med provet. Har du redan gjort det? Gör det igen!


Info & Tips

  1. Provet äger rum två gånger om året, höst och vår.
  2. Registrera dig i tid, och inte sista dagen!
  3. Provet kan man göra hur många gånger man vill, endast ditt bästa resultat registreras.
  4. Var väl förberedd, och ta med materialen som behövs.
  5. Åldersgräns finns ingen, utan i stort sett vem som helst kan delta.


Lycka till!​

Likes

Comments

Nu är det bara helgen kvar sen börjar högskolan med introduktion på måndag! Åhh så taggad man är! Min pojkvän ska åka upp redan nu på söndag och bo hos sin moster där fram tills att vi får vår lägenhet. För mig blir det att pendla! Men tror det kommer gå bra, kommer ha en bok med mig på bussen så slipper jag bli så spänd och nervös.Är ni intresserade av högskolan, och hur det är att plugga där? Följ med på min resa redan nu!

Likes

Comments

Såg den här smink väskan och blev direkt förälskad i den. Kände att jag bara var tvungen att köpa den. Är inte så mycket för smink utan använder mest bara mascara, men naglar är en helt annan grej och nagellack hade jag mängder av utan någon bra förvaring så den här blev jag jättenöjd med!

Likes

Comments

Fick höra av min mormor att de hade kastruller och annat användbart uppe på vinden som jag gärna fick ta med mig när jag flyttar. Känns bra nu när man har lite så slipper man köpa allt, blir så hemskt dyrt då!

Fick två kastruller, två stora köksknivar ett par skålar, muggar och glas. Bestick har mamma sparat till mig så det lär jag ha sen med!

Tack mormor och morfar! <3

Likes

Comments

Jag och min pojkvän fick tag i en "först till kvarn" studentlägenhet. Vi har nu också läst och skrivit på kontrakt, men ändå känns det fortfarande overkligt. Lite svårt att smälta att vi om bara någon månad kommer få spendera varje dag i varandras närhet.

Lägenheten är på ca.32 kvm med 2 rum, så det blir nog lite trångt men tror det bara kommer bli mysigt. Inflyttningsdatumet är 1 oktober så blir att pendla första månaden, men det blir inte några större problem. Gud vad man längtar nu ~

Likes

Comments

Kalendern är enligt mig ett viktigt verktyg att bära med sig, speciellt när det gäller skolan.
Köpte min för några dagar sen, och börjar verkligen känna mig redo inför skolstart nu!

Några tips inför skolstarten:

  1. ​Läxor, prov, möten och föreläsningar - Skriv upp! Annars är det lätt hänt att man snabbt glömmer.
  2. Att hålla ett tidsschema är viktigt. Försök att alltid vakna och gå och lägga dig samma tid varje dag. På så sätt ställer kroppen in sig och du känner dig inte lika trött.
  3. Plugga är viktigt, men att ta pauser är lika viktigt. Sitt inte med näsan i en bok flera timmar i sträck, ta korta pauser. På så sätt orkar du längre och hjärnan memorerar bättre vad du läst.
  4. Att stressplugga kvällen innan ger som helst inga goda resultat. Försök istället (genom att använda kalendern) dela upp arbetet i god tid innan. Så får du istället fritid över till annat.
  5. Ge dig själv belöningar efter ditt plugg! På så sätt går det enklare och du har något att se fram emot!

Lycka till!

Likes

Comments

​Gud vad jag har blivit sugen på att inreda. Och jag har inte ens någon lägenhet att börja inreda i än! Även om jag skulle haft det så har man ju ändå begränsat med pengar. Lägenheten kommer också bara vara en tillfällig boplats under min studietid... 
​Tycker bara det ska bli så kul och spännande att skaffa eget med pojkvännen att man nästan glömmer allt det. 

Likes

Comments

Hemma har jag aldrig riktigt gett mig in på matlagning. Men nu ska det bli förändring på det! Införskaffade mig idag en kokbok som lär passa mig bra sen när jag lämnar boet för studentlivet.

"Rutiga Kokboken - grundkokboken med över 1500 recept för stora och små hushåll".

Köpte även en annan matlagningsbok med Asiatiska recept. Ska nog bli en god och smakrik variering av olika maträtter, men till en början får man hoppas att man inte blir matförgiftad!

Likes

Comments

Idag gick vi på ytterligare en visning för en lägenhet. Eftersom vi kommit in lite på det ämnet om att köpa en bostadsrätt tänkte vi att det inte kunde skada att kolla när man nu ändå hade hittat en som verkade hyfsat okej.

Blev genast lite små förälskad i lägenheten, eller åtminstone inredningen som mäklaren stod för. Tyvärr får man det inte på köpet - suck!

Är dock fortfarande väldigt osäker på att köpa en bostadsrätt. Visst hade det varit underbart att ha, men att börja med massa lån redan känns bara skrämmande. Vi får se hur det blir tillsvidare.

Likes

Comments