Dagen startades idag upp av två väldigt inspirerande föreläsningar. Den ena om "Populärkultur i förskolan" och den andra om "Lek och motoriskt lärande" vilket jag snabbt fastnade för. Att barn ständigt skall röra på sig är en punkt jag tycker är mycket viktig gällande barns utveckling. Vuxna som ständigt försöker förhindra detta är något som jag inte alls förstår mig på... Låt barn vara barn! Låt dem leka, experimentera och upptäcka världen - det är bara så de lär sig.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Kände stor inspiration när jag såg @paulajacobssons "Mina 100 mål att nå" och kände direkt att jag var tvungen att skriva upp alla mina mål som jag vill uppfylla någon gång under livet. Jag har med både stora och små och valde även att istället för 100, ha med 50st. Just nu hade jag svårt för att komma på fler mål, men vem vet, en utökad lista kanske dyker upp i framtiden!


 1. Vara en stor förebild för barn
 2. Ha stor kunskap om barn inom alla (de flesta) kategorier
 3. Resa och besöka historiska platser
 4. Skriva en barnbok baserat på historien om mitt släktträd (endast för familjen)
 5. Komma i gång med min läsning igen
 6. Skaffa dykcetrifikat och dyka i stora korallrev bland vackra fiskar
 7. Åka luftballong
 8. Fallskärmshoppa
 9. Börja i Aikido igen och blir riktigt bra inom sporten
 10. Jobba med mig själv, och då främst jobba bort min osäkerhet
 11. Ta mer plats bland folk och föra fram mina åsikter utan beskymer
 12. Lära känna nytt folk och skaffa fler vänner
 13. Kunna redovisa/föreläsa för andra utan att tycka det är jobbigt
 14. Ha stort och öppet sinne med massor av tankar och kreativitet
 15. Hjälpa/rädda barn som av olika anledningar har det tufft och svårt
 16. Åka till Sydkorea
 17. Skaffa en stor fin lägenhet/hus med min pojkvän
 18. Gå på en B.A.P konsert
 19. Träffa Raun Kaufman
 20. Få en komplett B&N samling
 21. Skaffa en underbar läshörna med bokhyllor i mitt framtida boende
 22. Ta körkort
 23. Få 100% kontroll på min ekonomi
 24. Kunna leva ett liv utan lån
 25. Inspirera andra
 26. Känna mig proffsig inom ett eller flera ämnen
 27. Lära mig flytande kinesiska (Kantonesiska)
 28. Kunna tala flytande engelska (brittisk)
 29. Åka till London
 30. Skaffa katt
 31. Avsluta min utbildning, hitta boende och skaffa familj
 32. Tjäna bra pengar i mitt arbete, men framför allt hålla koll på ekonomi och sparande
 33. Besöka Harry Potter världen i USA
 34. Åka till Nya Zeeland och gå i "The Shire" Hobbiton - Inspelningsplatsen från Sagan om ringen
 35. Göra ett volenntär arbete, som inkluderar barn
 36. Skaffa boende nära naturen, men inte långt från civilisation
 37. Resa med min syster
 38. Besöka Namsan Tower i Sydkorea och hänga upp ett lås med min pojkvän
 39. Hålla min pluggmotivation ständigt vid liv
 40. Sy en vetekudde
 41. Besöka ett U-land och bidra med något som hjälper dem
 42. Ha hela Game of thrones och Downton Abbey serien
 43. Lägga mer tid på min blogg
 44. Ha många kontakter
 45. Behålla min sunda livsstil resten av livet
 46. Lära mig att klippa mitt egna hår - snyggt!
 47. Bli bra på matematik
 48. Trivas på min framtida arbetsplats
 49. Avsluta min långa "jag vill läsa" lista
 50. Få dessa mål uppfyllda!

Likes

Comments

Nu är sommaren i stort sett över och skolan är i full gång igen! I slutet av förra terminen var jag oerhört stressad och kände bara att jag föll längre och längre bak med uppgifter som skulle lämnas in. Nu inför termin 3, känner jag mig både taggad och motiverad till att börja plugga igen, men att även skapa en ny struktur för hur jag lägger upp mina studier. Jag har även satt mål till mig själv som motiverar mig ytterligare till att klara studierna utan problem! 😊

I samband med studierna skall jag försöka sätta igång med bloggen igen då den legat i dvala under sommaren. Jag kommer uppdatera lite kring studierna, vardagen, tankar, drömmar  och annat smått och gått. Vi ses i nästa inlägg!

Likes

Comments

Det är så vanligt och finns precis överallt. Ändå väljer många att blunda för det. Varför?

"Autism är en funktionsnedsättning som innebär svårigheter med socialt samspel och en benägenhet att göra saker på ett upprepat sätt" - Källa.

Ofta väljer man att blunda för det som är ovanligt och skrämmande. Detta gör att vi glömmer att titta och se. Det är kunskapen som skapar denna klyfta. Det finns allt för lite kunskap om olika sorters diagnoser. För lite kunskap skapar okunnighet. Okunnighet leder till rädsla. Och rädsla leder till att man dömer. 

Döm inte dem som väljer att se på samhället vi lever i på ett annat sätt. Öppna istället ögonen och titta. Vi finns här lika mycket som du.

 Autistiska lever lite i en annan värld, en värld där socialt samspel inte finns. Där en handling som att sitta och upprepa en situation flera gånger är vanligt. De lägger all sin energi och sitt fokus på att titta och undersöka, och det finns ALLTID en logisk anledning till varför dem gör det.

Ett barn som under timmar sitter och snurrar en tallrik är för en okunnig person skrämmande och inte alls normalt. Det första man då tänker på är att ta ifrån barnet denna tallrik och erbjuda annan aktivitet. För en person med massor av kunskap inom ämnet ser istället den här situationen som en möjlighet att träda in i barnets lek och därifrån långsamt bygga upp ett socialt samspel.

Genom att gå in i barnets lek med lika mycket energi och entusiasm gör att barnet efter ett tag slutar och faktiskt tittar upp på dig. Ögonkontakt är för många barn med autism väldigt svårt, och genom att göra detta skapas en kontakt som tidigare inte skett. Genom att träda in i barnet lek bygger vi oss en bro, så barnet sen därifrån kan ta sig över till vår värld. Det funkar inte att dra och slita, utan barnet måste komma av sig självt. 

Dessa barn är inte mer annorlunda än de barn utan diagnos. Vi är alla olika, vissa mer än andra. Det gäller bara att se en persons bästa sidor. 


- Öppna ögonen och se mig, jag finns också här -

Likes

Comments

Jag är nervös och lite rädd. Men jag är också väldigt glad och upprymd. Jag har fått jobbet som personlig assistent. Ett jobb som kan ge en verklig förändring. Ett jobb som kan göra ett barns vardag så mycket enklare.

Jag är rädd för att jag aldrig har haft ett riktigt jobb tidigare, inte ett jobb med den sortens ansvar och självständighet.  Men jag vet att detta jobbet kommer att få mig att växa enormt som person, och jag kommer att ge allt för att detta barnet skall få en bra vardag.

Jag är glad och för att jag nu kommer kunna hjälpa någon, samtidigt som jag samlar mig massor av erfarenhet inför framtiden.


Personliga Assistenter behövs överallt, välj även du att göra skillnad ~

Likes

Comments

​Min mor har länge släktforskat och jag är väldigt intresserad av det själv. Jag tycker om historia överlag, och att kunna ta reda på hur mina förfäder levde längre fram i tiden är för mig väldigt intressant. Det får mig nästan att vilja lära känna dem på djupet.

Jag har börjat fundera på att skriva en bok. En egen bok med deras berättelse. Visst är det omöjligt att få reda på allt, men genom att göra en bok och skriva deras historia får dem att bli mer levande igen.

Boken skall inte vara någon tjock roman utan mer liknande en barn/ungdomsbok med fina illustrationer. Den kommer heller inte att säljas utan skall finnas till för egen del. Jag är så långt ifrån författare som man kan komma. Men jag tycker om att skriva och vill göra detta för att återuppväcka de vi glömt av. För att komma ihåg de vi borde minnas.

Vi alla har vår egen berättelse, det gäller bara att inte glömma bort den.

Likes

Comments

Oj vad jag har längtat efter den här stunden. Tiden på året då man kan lägga all sin energi på sina böcker och slipper tänka på studier eller någonting annat. Jag känner att jag på sistone haft väldigt svårt med att släppa saker och göra det jag tycker om och mår bra av. Som att till exempel släppa mobilen och ta upp boken istället. Men på något sätt är det så enkelt att bara ligga och scrolla, och jag blir så irriterad på det. För det finns så mycket jag vill göra men lägger istället min tid helt fel.

I sommar skall jag ha målet att läsa minst två böcker. Det kanske låter otroligt lite för vissa, jag vet. Men eftersom jag inte läst på länge får jag börja lugnt. Förhoppningsvis lär jag mig snart att lägga min tid mer på böckerna än på mobilen. Skriv gärna om du har några bra tips! Skulle glädja mig varmt 😊

- Wilwarin

  Likes

  Comments

  Jag har under nästan en månadstid varit sjuk och absolut inte fått något gjort alls. Allra minst har jag lyckats plugga på alla läxor jag har. Man känner sig så svag och hängig och det finns verkligen ingen ork kvar i kroppen alls.

  Jag kände redan innan att jag låg lite efter i plugget på grund av omtentor och annat jag har efter mig. Men nu efter förkylningen har jag verkligen kommit efter och allt känns så stressande. Nu har jag iaf lyckats hålla mig frisk i ungefär två veckor och pluggat som attan.

  Gjorde min omtenta i utvecklingspsykologi idag och blev godkänd! Känns så himla skönt. Jag har fortfarande mycket uppgifter och några tentor kvar, men nu kan jag iaf släppa en bakom mig!

  Känner även att jag fått orken att skriva här igen vilket gör mig jätteglad, för det var ett tag sen sist.

  Jag hälsar mig själv välkommen tillbaka! :3

  Likes

  Comments

  Detta är mitt speciella skrivhäfte. Här skriver jag ner mina drömmar och mål. Men också saker som jag tycker att jag är bra på och vad jag gillar med mig själv.

  Jag kan medge att jag inte har kommit på särskilt många (än). Som alla vet så kan man lätt rabbla upp allt negativt men det kan vara otroligt svårt att hitta det positiva med en själv.

  Jag har valt att skriva ner allt detta, för att under tunga dagar kunna öppna upp boken och påminna mig själv om vad jag faktiskt är bra på! Och vad jag faktiskt vill göra med mitt liv.

  Så jag rekommenderar även dig att hitta en bok som känns speciell för dig. Skriv ner allt du tycker är viktigt för just dig! Du måste inte skriva allt på en gång, det kan ta tid. Jag har än så länge bara 4 punkter i min bok. Men den kommer att växa. Och växer den, så växer även jag.

  Likes

  Comments

  ​För ett tag sen kom jag över ett inlägg som chockade mig totalt.

  En tjej på 14 år skriver och berättar om sin födelsedag och om presenterna hon önskat och även fått. Låt säga så här... Jag vet att samhället ständigt förändras, men det här kändes verkligen chockande.

  1. ​Johnny Bulls
  2. Calvin Klein underkläder
  3. Hårfärg

  Detta var den unika önskelistan som hon även stolt visade upp i bilder på bloggen. Jag menar absolut inte att hänga ut denna person eller andra som köper av samma produkter. Jag vill bara få fram och visa skillnaden på vad som har hänt och hur denna utseendefixering har ökat de senaste åren. Jag tycker det är extra viktigt just eftersom det handlar om barn. Unga tjejer i tonåren. Den här tjejen liksom många andra vill innerst inne inte ha de här produkterna. Dessa produkter står endast för att "förbättra" utseende och status.

  På mina 14år hade jag absolut inget intresse för mode/smink/märkeskläder. - Vilket jag fortfarande inte har. Jag förstår helt enkelt inte grejen med det. Jag förstår absolut ni som har det som intresse eller hobby. Men de flesta använder det mer som en täckmantel och använder det för att passa in, få högre status eller för att få bättre chans hos killarna (tror dem).

  Min önskelista kunde se ut så här:

  1. ​Böcker
  2. Färgpennor
  3. Diddl papper
  4. Böcker (återigen)

  Dessa produkter (eller föremål) var något som jag hade användning av och gjorde mig glad. Jag tror knappast produkterna ovan uppfyllde samma mål.

  Jag vill be dig att tänka över innan du köper eller önskar något. Speciellt du som är ung. Du förstör så mycket av din ungdom genom att ständigt försöka leva upp till samhället. Gör inte det. Var unik. Var du!​

  Likes

  Comments