Header

Du är modig, och du är stark som orkar berätta.

Du är modig, och du är stark även fast du inte orkar berätta.

Vi lever i en värld där en lögn med orden som bildar meningen"Jag har en pojkvän." , oftast skapar ett större uppvaknade än om du eller jag skulle säga "Nej.", till personen som har tankarna att kränka dig och din kropp. Din kropp som enbart du äger. Det är orättvist, vidrigt, hemskt.

Det är inte ditt fel att du har blivit nedtryckt, förminskad och ofredad på det här sättet. Det är ALDRIG ditt fel. Ibland vill man bara ge upp, lägga sig i sängen och gråta över de vidriga blickarna som gör att man känner sig naken, orden som gör att man känner sig förminskad och ofredandena som får en att känna sig smutsig. Alla vi blir drabbade. Om man inte har varit med om det så bär man på den påfrestande rädslan att behöva bli det.

Ibland vill man bara skrika för att bli hörd. Vi är inte värda känslan av nakenhet, förminskning eller den smutsen som vi får kastad emot oss. Vi är inte värda att tas ifrån våra rättigheter gång på gång. Vi är värda så mycket mer!

Dina ord kan inspirera, väcka känslor, tankar och framsteg för att vi ska slippa det vi idag har emot oss.

Kom ihåg att det är aldrig ditt fel, du är stark och aldrig ensam.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Statusen just nu är att jag är trött, stressad och allmänt less på alla dessa prov som måste göras. Precis som det ska vara, men vi klarar det!

Annars? Förra helgen bokade jag av allt, och endast prioriterade mig själv. Det har varit fullt ös sedan de varmare graderna tog farväl av oss för att sedan slå om till de kalla friska brisarna som man kommer uppleva nu de kommande månaderna. Sedan dess har jag sprungit ett maraton i samma hastighet som man gör när man springer 60 meter. Nu var det dags att stanna.

Vilopausen har gjort mig redo att orka gå tillbaka där jag avslutade, redo för att spurta sista biten för att sedan mötas av mållinjen där ett välförtjänt pris i form av en veckas ledighet väntar.

Det är inte mänskligt att springa ett maraton i den hastigheten som man gör när man springer en kortsträcka. Det om något borde vara farligt! Oavsett hur många hinder du möter av stress och press innan du når mållinjen är det viktigt att orka hoppa över dem istället för att falla över dem. Det spelar ingen roll hur mycket du har vid sidan om, ditt välmående gå alltid först, och det är vad som är nyckeln för att inte falla.

Likes

Comments

När jag promenerade till bussen stötte jag på två söta tjejer jag har assisterat innebandytränare för några få gånger. De frågade nyfiket vad jag skulle göra för något och jag förklarade att jag skulle åka och se på opera. Med det svaret var nyfikenheten död, och de började istället prata om saker som kan tyckas vara mer intressant än opera för någon i den åldern.

Väl på operan möttes jag av mina fina klasskompisar. Tillsammans skulle vi få ta del av föreställningen Faust, där även en av våra mentorer medverkade. Scenografin var så otroligt välgjord, med massor av illustrationer och effekter. Det var många stunder man inte förstod vad man egentligen beskådade.

När applåderna upphörde och det var dags att bege sig ut i den kyliga hösten, var det med raska steg vi tog oss till närmsta restaurang. Värmen omslöt oss och vi alla fyllde våra tallrikar med mat som var väldigt efterlängtad. "Maten tystnar munnen" är inget som gäller för oss, utan det var livliga samtal från början och tills maten var slut.

Åh, vad jag är glad att jag har fått lära känna er!

Likes

Comments

Morgondimman lättade upp så fort första provet för i år var utdelat och det var dags att plocka fram allt man har pluggat in den senaste veckan. Personligen lämnade jag klassrummet med stress eftersom jag alltid glömmer bort tiden när jag skriver. Jag skapar min egna lilla bubbla som oftast spräcks av panik när läraren berättar hur lång tid det är kvar.

Med raska steg tog vi oss till närmsta snabbmatsställe för att äta lunch och sedan fortsätta till en utställning där vår svenska lektion skulle ta plats. När jag väl var inne i föreställningen och fick ta del av alla vackra bilder och inspirerande historier, så fick förmiddagens stressen befrias, och jag fick istället möjligheten att ta del av allt som fanns att erbjuda.

En av sakerna jag uppskattar med gymnasiet är friheten att skapa lektioner som inte är det traditionella. Förståelsen för att inte den enda vägen för att finna kunskap är att sitta i en skolbänk och lyssna på en genomgång som den stakars läraren har redovisat flera gånger om, är betydligt större jämfört med hur det var i grundskolan.

Nu ska jag värma den goda middagen från igår, och sedan sätta mig framför ett avsnitt av Gossip Girl för att samla krafter inför träningen ikväll. Gossip Girl måste typ vara den mysigaste höstserien?

Likes

Comments

( Om det är någon på bilden som inte vill vara med är det bara att skriva till mig någonstans. Jag fixar!<3 )

En vägg av trötthet var hur mitt uppvaknade kändes när alarmet ljöd för 14 timmar sedan. Helgen startade med supertrevligt fredagsmys med @emeliies där vi frossade i kladdkaka, naturchips och livsfarliga godisar medan vi pratade igenom den senaste veckan och allt som vi hade hunnit prata om förra gången vi sågs.

De kvarstående timmarna av helgen omslöts av jobb. Den här gången var det dags att stå och dela ut varmkorv till hungriga bilfantaster. Uppskattade det här jobbet oerhört mycket då jag tycker det är så trevligt att träffa nya människor som man får socialisera med.

Idag var det tillbaka till skolbänken. Dagen har inte rullat på lika snabbt som helgens alla timmar, men ändå hyfsat. En insikt som jag har fått är att bussresorna har gått och blivit en av mina favoritstunder under dagen; speciellt när det målas upp en färgbomb utanför fönstret i höstmörkret. Allt känns så bra.

Likes

Comments

Jeansjackans tyg börjar bli besegrad av höstens kyla. Solen befinner sig inte längre i samma effekt som den gjorde för ett tag sen när den brände mot hyn vid kontakt. Årstiden är över när alla går ut ur sina iden för att känna på dem friska brisarna, och strax efter, falla tryggt tillbaka på solens värmande strålar. Många samlar in allt man har skapat under denna period, bevarar och återgår till sitt ide. Sommaren är slut.

Trots det, mår jag bra! Utvilad, motiverad och lycklig över min nyskapade vardag. Mornarna känns som en mysig uppstart istället för ett jobbigt moment. Tedrickandet får en extra klang när det fyller sin fulländade funktion i den bitande kylan under promenaden till bussen. Promenaden som även ger en fina vyer när dem granna löven i värmande färger faller från de en gång utblommade träden.

Övergång som skapar nystart; Hösten du är välkommen!

Likes

Comments

Veckan började med en mjukstart då vi skulle ha en friluftsdag för att anamma friluftslivet för en dag, och även visa för vår idrottslärare att vi kan det här med friluftsliv. Den allt kyligare vinden som har börjat tillkomma allt oftare nu när trädens blad har börjat falla till marken, gjorde mina händer frusna samt håret alldeles risigt.

Det gjorde inte så mycket. Att spendera en hel dag "utanför" skolan med dessa människor som jag endast har känt några veckor var så mysigt Är så lycklig att jag har hamnat i en klass där jag får skratta massor, känna trygghet och trivas!

Senare mot kvällen kom @emeliies för att dricka te medan höstrusket tog plats utanför fönstret, medan vi pratade ikapp om allt som hade hänt sedan vi sist sågs. Även fast vi bara har umgåtts några gånger, så känns det som vi går så bra ihop, och jag är så glad över att vi har börjat umgås!

Om vi ska gå tillbaka till nuet, så sitter jag just nu för första gången på 14 timmar stilla, redo för att ta det lugnt efter en dag i en evig färd. Imorgon väntas det lyx med sovmorgon, lektion och sedan hemgång för dagen. Juste, det var nuet jag skulle prata om... Ja, nu ska jag svepa in mig i en värmande filt, med en tekopp i ena handen och en bok i den andra.

Godnatt.

Likes

Comments

På bussresan i måndags kände Ellen och jag att det var dags att styra ihop ett födelsedagsfriande för våra vänner. Sagt och gjort pysslade vi ihop en inbjudan som vi sedan skickade till våra gäster som var helt ovetande att det var dem vi sedan skulle fira.

Skolveckan var slut, jag och Ellen stod i köket och lagade ihop en middag som vi sedan skulle bjuda på. Eftersom vi inte träffas lika ofta längre i och med att vi inte har samma vardag längre, så var det inte en tyst minut. Precis som det ska vara!

Efterrätten skulle serveras och det skulle även presenterna. Happy Birthday med Stevie Wonder började spelas i högtalarna medan jag och Ellen stega in där födelsedagsbarnen satt. Vi möttes av överraskade ansiktsuttryck då ingen hade trott att detta var vad de skulle mötas av när vi skulle gå och hämta den misslyckade kladdkakan.

Lördagen var präglad med jobb på bilfirman min pappa jobbar på. Min uppgift för den här gången var att gå runt i denna dräkt som antagligen anses som skräckinjagande för barn. Tänk er själva få denna utstyrsel gåendes mot en när man bara är några centimeter lång. Är imponerad av dem barnen som vågade sig fram och hämta en glass. Det skulle jag aldrig ha vågat i den åldern!

Helgens arbete var slut för den här gången och det var bara några timmar kvar innan vardagen skulle återgå. Förutom att söndagar oftast innebär plugg för mig är det också en dag då jag tar hand om mig själv med hemma-spa.

Den här söndagen uppgraderades hemma-spaet då Elsas familj har gjort deras bästa investering någonsin om ni frågar mig: De har köpt en jacuzzi. Det var så mysigt och avslappnande att bara omslutas av det varma vattnet medan solen skapade en vacker solnedgång som speglades i den stilla vattenytan.

Kvällen var kommen, helgen var slut och jag var lugn precis som vattenytan som speglade den starkt lysande månen.

Likes

Comments

FREDAG

Uppsamlingsheat av födelsedagsfriande väntas där det kommer bjudas på god mat, musik, presenter och efterlängtat sällskap då vi inte träffas lika ofta då vi har börjat gymnasiet fast på olika skolor. Det är säkerligen mycket som har hänt under dessa 2 veckor, och det måste självklart pratas ikapp!

LÖRDAG

Det väntas familjemys i vår nya, nästintill totalrenoverade lägenhet. Det blir en promenad ner till stan för att äta en god middag och bara umgås med varandra. Det förtjänar vi efter en veckas jobb och skola, där ett renoveringsprojekt har bollats vid sidan om samtidigt.

SÖNDAG

Sista arbetsdagen är gjord vid det här laget och jag kommer ha några timmar på mig innan helgen övergår till vardag. Förutom att jag eventuellt behöver göra undan en samhällsuppgift, så ska jag unna mig en riktig "spa-dag". Ansiktsmask, bubbelbad, hårinpackning, nymålade naglar.... En lugn stund som ger möjlighet att samla krafterna inför övergången, det vill säga innan vardagen drar igång igen.

Likes

Comments

1. LAS CHICAS DEL CABLE

Den här serien skiljer sig från dem serierna jag vanligtvis brukar sätta mig ner för att se. Las chicas del cable eller på svenska Flickorna i växeln. Jag som älskar spanska som språk bara njuter av att se en hel serie dramatiserad på spanska. Det handlar om fyra kvinnor i 1920-talets Madrid som jobbar på ett telefonbolag där de får möta stora mothugg endast för att bli en självständig kvinna.

Serien är fängslande på samma sätt som den där boken man inte kan slita från handen, man bara måste läsa klart. Nyfikenheten över att få reda på hur hemligheterna ska lyckas bevaras, vem som kommer bli träffad av kärleken och vad som komma skall, är något som är centralt under hela serien.

2. REAL DETECTIVE 

Varje gång jag har sett ett avsnitt av den här serien frågar jag alltid mig själv, "Varför?". Man lämnas alltid sittandes där helt tom medan eftertexterna rullar på teveskärmen. Det är som att man färdas i en känslomässig storm under 40 minuter som berättar om fruktansvärda kriminalfall.

Fallen är baserat på verkligheten, och i varje avsnitt möter man ett nytt fall, med en ny brottsutredares historia som sedan dramatiseras av skådespelare. Om du tycker om p3 dokumentär, är det här garanterat en serie för dig!

3. ATYPICAL

När höstvädret gör sig märkbart, vill man endast krypa ner under täcket för att gömma sig från den bitande kylan och det fallande regnet utanför fönstret. Den ultimata serien för detta är Atypical. Det handlar om artonåriga Sam och hans dilemman som skapas i hans vardag. Han vågar ge sig ut i det som känns obekvämt för att sedan ta sig an dem problemen som kommer i vägen under resans gång.

Likes

Comments