Mina tankar

Hej! Jag är i skolan nu och när jag kommer hem vid ca 15:00 ska jag plugga. Men jag ska också återkomma till er med ett inlägg som vanligt 20:00 har haft fullt upp med skolan. Tänkte blogga igår men glömde bort teatern. Som jag kommer berätta mer om senare. Ses då kram på er

Likes

Comments

Hej på er! Igår hände inte så mycket för min del, hur var det för er? Hittade ni på något kul? Idag var dock mycket bättre! Eftersom jag var på bio med mina kompisar och såg på en film som de gjort av den kända spelserien Assassin's Creed, med samma namn. Ni vet det man brukar säga att spel som det blir film av inte är lika bra som man förväntat sig. Ett var ett exempel på den typen av kliché. Så min åsikt kring filmen är att den är värd att se, men då ska du vara insatt i vad det är och vara ett fan av spelen. Annars tycker jag inte att du ska lägga dina pengar på detta. Den får 7,9 av 10 stjärnor av mig.

Det var allt för detta inlägget. Jag kommer att länka trailern här nedan om ni vill spana in den. Ses när vi träffas, kram.


Likes

Comments

Top 5

Hej på er! Idag tänkte jag börja med en nyare grej som jag tycker är kul, och jag hoppas ni tycker om det. Som rubriken lyder så kommer jag skriva om mina top 5 favorit youtubers i Sverige denna månad. :) Och detta tema kan återkomma om ni tycker om det, så gilla eller kommentera så jag vet om ni gillar det. Nog med babblandet, nu sätter vi igång!


Den jag tittar mest på just nu, och har gjort ett tag, är vår allas Therese Lindgren. Hon är en av de största i Sverige på Youtube. Hennes videos kan innehålla bland annat, vloggar, testar olika skönhetsprodukter och tar upp olika personliga ämnen som är viktiga för alla att veta.

Hon har i skrivande stund 492 237 följare på Youtube.

Jockiboi har ju ett förflutet som kanske inte alla tycker är okej. Men han har gjort comeback tillsammans med sin fru Jonna. Det började med att de gjorde pranks på varandra på Jockes kanal Jockiboi TV, och när den hade blivit ganska stor så startade de en till kanal tillsammans, Jocke och Jonna som bara blir större och större. Där brukar de lägga upp allt mellan, vloggar, challenges och de brukar även besöka olika ställen där det brukar spöka och liknande.

Jockiboi TV har i skrivande stund 610 073 följare.

Jocke och Jonna har i skrivande stund 549 013 följare.

För ca. 1 och ett halvt år sedan var Thomas Sekelius ny på Youtube men hans kanal växte snabbt genom att vara sig själv. På hans kanal delar han med sig av sminktips, vloggar och även nostalgi videos som kan innehålla t.ex. gamla leksaker.

Han har skrivande stund 269 728 följare.

Detta är Antonia, som på sin kanal kallar sig för Anty. Hon gör allt mellan smink och humor på sin kanal. Hon har även en kanal där hon bara har vloggar på.

På huvudkanalen har hon 202 919 följare.

På vloggkanalen har hon 122 026 följare.

På en stor del av Kaily Norells kanal får man följa hennes resa som trans. Hon är nämligen född som kille och hette tidigare Jens Norell så hennes kanal är väldigt personlig. Ibland gör hon vloggar, och ibland får man höra berättelser om hennes resa.

Hon har i skrivande stund 69 448 följare.

Detta är mina top 5 favoriter just nu. Kommentera vilka era favoriter är. I ett annat inlägg kommer mina amerikanska favoriter, så gilla så jag vet att ni vill se det.

PS. Nu har jag bloggat i över ett år, who!! Tack för att ni följer min resa här på bloggen, och jag uppskattar er alla! Tack för tiden som varit nu, nu gör vi detta år ännu bättre! Kram på er ha det så bra till nästa gång. Ses när vi träffas!

Likes

Comments

Mina tankar

De sociala medierna som tar mest min tid är Youtube,I Instagram Bloggandet. Vi kan börja med Instagram. Instagram huvudsyfte är fotodelning. Kevin Systrom heter Instagrams grundare han är 32 år har studerat vid stanford Universitet. Appen instagram lanserades för första gången 6 oktober 2010. Appen är utvecklad av Burbn, Inc. Jag personligen har haft mitt konto sedan början 2013. Jag hade kompisar som påverkade mig att skaffa Instagram “Insta”. Den sommaren skulle jag utomlands och familj och vänner ville se hur vi har det, så det är också en av anledningarna att jag skaffade kontot. Den största faktorn är att jag inte riktigt tycker om Facebook tycker att Instagram är en lättare version av det. Jag spenderar ca två timmar på bara Instagram per dag. Lägger upp ca två bilder om dagen i genomsnitt.


När det gäller youtube så är det mycket mer tid jag lägger ner. Det är så jag vaknar på morgonen. Streamar Youtube genom min apple TV. Det är på medan jag klär på mig. Så det är ca två timmar bara på morgonen. På raster ibland och när jag bara väntar så kanske en timme på skoltid. När jag kommer hem står youtube på fast jag kanske inte tittar. Jag tittar kanske 3 av 5 timmar som det är på efter skolan. Totalt under en dag blir det 6 timmar med bara youtube. Youtube startade 14 februari 2005 i Kalifornien och vi är snart i 2017 så i februari är det 12 år som Youtube har funnits. Youtube nuvarande VD har varit VD sedan början av 2014. Hon heter Susan Wojcicki. Youtube är ett dotterbolag till Google. Youtube sloga är “Broadcast Yourself” att göra filmer eller klipp på Youtube kan bli ett jobb och är ett jobb för vissa. Några av de stora Youtubers (Kreatörer) jag följer både amerikaner, engelsmän och svenskar. Den största på Youtube är Svensk han är spelkomenator och han kallar sig Pewdiepie och har 50 miljoner prenumeranter på youtube. Man kan säga att kanalerna är som så serietidningar i videoform som man prenumererar på, men det är gratis att göra en prenumeration. Jag kollar ibland på youtube eller lyssnar på musik när jag jobbar i skolan. Det hjälper mig att koncentrerar mig att inte höra de andra medan jag själv jobbar. Om jag kollar på en youtube video så är det en musikvideo, men jag kollar med något som apple kallar split view ( då delar sig skärmen i två olika webbläsare)


Snapchat fungerar så att du tar en bild på något eller dig själv som ett exempel. Efter den tid som du själv sätter kan inte personen som innehållet skickas till se det längre. Man kan välja mellan 1 till 10 sekunder. Fast folk kan ta en skärmdump (Ta bild av skärmen där innehållet visas) Grundarna av snapchat heter Evan Spiegel, Bobby Murphy och Reggie Brown. Företaget var värderat till 80 - 160 miljarder svenska kronor. Det är ca 10 miljoner användare varje dag och 70% av dessa användare är tjejer. Vad jag själv gör på snapchat är att skicka snaps som det kallas till vänner. När vi vill prata men är för lata så vi skickar videos istället och får det vill säga sagt.


Jag har haft alla konton i cirka fyra till fem år. Jag fick min egna mobil när jag var 13 och då satte det igång på allvar. Facebook är det konto jag har haft längst men det är det jag använder minst. Det som är nyast är nog Snapchat och det har jag haft i cirka två år. De medierna jag använder mest är instagram,youtube och min blogg. Som jag har skrivit tar detta cirka fem till sju timmar per dag.

Kommentera och berätta hur era media vanor ser ut. Kram ses när vi träffas.
Likes

Comments

Mina tankar

Hej alla där ute i mörkret, mår alla bra? Jag har det toppen för tillfället. Som ni ser tycker jag att det är dags för en review igen och denna gång på min nya apple tv. Jag gör inte detta för att skryta eller något sånt utan jag vill hjälpa er om ni har funderat på att köpa en. Så snälla om du inte gillar just detta gå vidare till något av de andra inläggen jag har gjort. Nu till saken jag har den tidigare Apple tv:n jag älskar dem för att jag som inte har kanaler på mitt rum i Göteborg är detta ett bra komplement. Det är precis vad jag tycker apple tv är. Om man inte har en smart tv eller tycker att de är för dyrt. Kanske vill kunna välja och ha kontroll på vad som ska vara med. Ja ni fattar grejen, då tycker jag att Apple tv är perfekt. Den är liten och smidig, lätt att koppla in och all underhållning är bara ett klick bort. Om man bara ska se film och dela saker via mobilen, då skulle jag säga att 3:an är perfekt den är lite billigare också:)

Men vill man kunna styra vad som ska vara i ? alltså vilka appar man vill ha. Man kan lägga lite extra på den. Då är den nya perfekt. Där kan du som har barn eller ska ha en fest ladda ner spel och spela på festen. Den nya har nämligen Appstore som Iphone och Ipad. Vilket de äldre inte har, då är alla appar inbyggda i föregående versioner. Är du medlem av apple music är de ytligare en anledning att ta den nya. För att Apple music finns inne i musik appen. 4:an är lite som en Iphone eller Ipad.

Personligen tycker jag: Jag föredrar den nya för att jag tycker det kan vara kul att spela något då och då. Eftersom jag inte kommer ha någon spelkonsol nere i Göteborg. Som jag nämnde har jag ju inga tv kanaler i Göteborg så detta är det ända sättet för mig att se tv. Jag har den lite billigare versionen av 4:an på 32gb och den kostar ca 1500kr. Det finns dock en version med 64gb den kostar ca 2000kr.

Jag rekommenderar denna men till en person som vill komma åt medier som t.ex. Youtube, Netflix och lättre spel så som Just Dance. Det är en storfördel om man redan har en iPhone eller iPad för då kan man göra en spelbild. Alltså att det som visas på telefonen visas också på tv:n. Apple tv ansluter till alla dina konton så som apple id för Itunes store och Appstore, men också iCloud så di kan se dina bilder som tagits med din iPhone. Själv har jag apparna Viafree, Netflix, Viaplay och Just Dance med flera.

Skriv gärna vad ni tycker och vad era åsikter kring detta är. Använder ni denna eller Något som Chromcast. Ta hand om er så ses vi när vi träffas nästa gång.

Likes

Comments

Hej på er, jag vet vad många av kanske tänker "Nej inte skola och jobb"- Jag själv känner mig glad för att börja och det är precis vad jag ska prata om idag. Dessa sätt förbättrade mina betyg och mitt synsätt på skolan. Det är anledningen att jag vill dela med mig av dem.

1. Gå in i rutinerna lite innan skolan börjar.

Gå och lägg dig och gå upp cirka 08;30 - 09:00. Gör detta för att kroppen ska vänja sig vid tiden. Annars är du vaken för länge när det är dags att gå till Skolan/Jobbet. Detta kommer göra att du kommer vara piggare, orka med dagen och kunna fokusera.

2. Stäng av mobilen oftare.

När du lägger dig sätt mobilen på flygplansläge eller stäng av den. Det gör att du sover bättre. Gör det även när du sitter och pluggar i skolan och hemma. Har testat det själv och det förbättrade mina resultat. Man blir inte stressad om mobilen plingar till.


3. Var någonstans där du kan koncentrera dig

En sak som hjälper mig är att vara i en miljö som jag själv kan bestäma om det ska vara ljud på eller inte. Det är viktigt att kunna ha fokus på det du ska göra, Så jag rekommenderar att sitta i ditt sovrum. Är du skolan försök skärma av så du sitter så själv det gör, iallafall så du inte blir störd av vad andra gör.

4. Ät bra så du orkar.

Vet att detta kan låta som något man hört en miljon gånger men det stämmer ju så ät så du får energi. Kan man kanske inte äta på morgon gör en smoothie eller något du tycker om som du kan ta med till platsen du ska. Smoothie gör jag personligen för att du kan ta med den och dricka den under första lektionen.

5. Dela upp sakerna och planera.

Ha en kalender i mobilen eller köp en. I den fyller du i ALLT inte bara läxor och skolsaker utan hela vardagen så du får lättre att se över vad du har att göra vecka för vecka. Får du en läxa eller uppgift gör den lite varje dag på så sätt blir det inte så mycket. Det kommer göra att du får repetition vilket är bra.

6. Vila ibland och ha kul.

Ha en eller två dagar där du bara gör saker som DU vill. Gör allt från att träna med dina vänner till att bara ha en Netflix and Chill dag. Kanske göra en ansiktsmask och ha hemma spa kan vara något min poäng är att släpp skolan ibland.

Likes

Comments

Hej på er alla där ute? Jag har varit lite borta jag vet men så mycket har hänt att jag inte hunnit blogga. Men hur helst, nu är jag här:) Hur mår alla? Hoppas att fick en bra nyår✨ I detta inlägg tänkte jag skulle handla om mina tankar inför 2017 kring bloggen.

Det första jag ska göra är ett riktigt schema så jag har koll på vad jag har att göra och så jag hinner allt. Ska kolla mitt Skolschema men tror det blir som vänligt. Måndag, Onsdag, Fredag och Söndag.

Upplägget kring vad jag ska blogga kommer vara min "Dag" som vanligt. Men det kommer komma på måndagar.

På Onsdagar kommer ett aktivt inlägg, som bland annat kan innehålla min gym rutin och nya övningar. Något av aktiv form.

På Fredagar tänker jag tips på kläder, smink och skönhets tips. Men också idéer på vad man kan hitta på i helgen om man har idé torka. Lite av allt helt enkelt lite som en godis påse av idéer:)

Söndagar är kommer mer inlägg inom plugg tips. Om hur man kan underlätta vardagen på alla sätt. Så som små hacks och några uppmuntrande, ord för att starta en ny vecka.

Kommentera om ni har förslag på inlägg ni vill se här. Detta schema är inte fastställt det är så som jag tänker nu men kan ändras. Hoppas ni är med mig. Tack till alla som läser och gillar osv. Kram på er ta hand om er. Ses när vi träffas.

Likes

Comments

Mina tankar

Hej på er nu tänkte jag göra det inlägget jag lovat er. Det om vad jag fick i julklapp. Men observera att jag inte gör detta för att skryta utan tänkte att det är något som kan vara kul. Tycker själv att såna här är kul att läsa. Men nu sätter vi igång:

1. Kläder: Ett par jeans i mörkt blått, en grå munktröja med snörning om halsen och två T-shirts. Munktröjan ska jag nog ha ikväll

2. Pengar till min resa till London.

3. Ett armband: Jag älskar det tar aldrig av mig det.

4. Light box: Man skriver ett budskap eller något i den och bakom sitter ett par lampor som lyser upp det du har skrivit. Jag har inte packat upp den än dock men när jag gör det ska ni få se:)

5. Ett par nya beats: Jag fick beats solo 3. De är trådlösa så passar mig perfekt som kör rullstol.

6. Apple tv 4: Har redan 3:an men jag har en tv här hemma och en i Göteborg därför önskade jag mig en ny.

7. Skönhet: Rituals duschskum osv i doften inden rose. Ariana Grandes första parfym och några ansiktsmasker.

Kommentera gärna vad ni fick och ha det så bra nu. Om detta kommer ut 31/12 gott nytt år.

Likes

Comments

Review by Viktor

Hej på er, Jag hoppas alla mår bra där ute. Som ni vet var jag på resturang härom dagen och jag visste inte vad det var för typ av mat på restaurangen, men det var bara kött typ så inget vegetariskt blev det för mig. Jag tog dock lycklig vingarna med sötpotatis pommes med aioli. Man kan säga att jag var ganska mätt efter det. Efter middagen åkte vi hem, då tog jag på mig myskläder och kollade filmen på Danish girl. Efter det gick jag bara och lade mig.

Vi fick en överraskning till jag och min lillebror. Nämligen att få gå på bio . Vi såg filmen passengers i Örebro för där gick den i som vanligt och inte i 3D. Jag kan inte se 3D pågrund av mitt synfel, så kan jag inte se den effekten och här i Karlskoga gick den bara i 3D då var Örebro det närmaste stället som den gick i vanlig 2D. Men jag tyckte att den var bra men lite förutsägbar. Den stora anledningen var att en av mina absolut favorit skådespelare Jennifer Lawrence hade en av huvudrollerna. Men jag tänker inte säga så mycket om handlagen om någon av er vill se den. Ni kan se trailern för filmen nedan. Men jag kan säga att jag rekommenderar starkt att se den. Filmen får 8,5 av 10 jordgubbar. Ha det så bra nu så ses vi när vi träffas. Kramar/Viktor

Likes

Comments

Mina tankar

Hej på er, god fortsättning,detta inlägget kommer innehålla många olika saker ni kan tänka att det är som en godis påse:) Men till att börja med, hur mår alla? jag kan själv inte klaga.Idag har varit en ganska lugn dag för mig men jag var på stan. Min mamma följde med mig för jag ska fixa min legitimation, efter som jag fyller 18 om 3 månader. Jag fick ett armband i julklapp som var för stort så jag fixade det. Jag ska tillsammans med min familj ute och äta på resturang ikväll. Jag vet inte vad de har på menyn men ska gå in och kolla. Vill ha något vegetariskt. Så om ni har några förslag på vad jag skulle kunna ta? Jag var vegetarian hela förra året men sedan någon månad tillbaka äter jag kött igen. Fast jag vill vara vegetarian och försöker äta det när jag kan. När jag flyttar hemifrån så ska jag bara äta vegetariskt för då lagar ingen annan maten åt mig.


Dagens outfit: 

Jag har planerat att göra ett inlägg om vad jag har fått i julklapp. Den kommer nog upp imorgon tror jag:) Dagens outfit kommer det finnas en blid på här ovanför och bilden på armbandet är här nere. Hoppas ni kommer tycka om det vi ses senare med en blid på Instagram Jag heter wilsonviktor där följ om ni vill. är ofta där och lägger upp ca fyra till fem bilder i veckan. Men det var allt för nu. Ha det bra så ses vi när vi träffas nästa gång här.

Likes

Comments