Så kom den äntligen, min Wreck this journal. I flera år har jag sneglat på den här eminenta grejen men aldrig kommit till skott att köpa den, men idag väntade den på hallmattan när jag kom in från ett alldeles för regnigt ruskväder.

För er som inte är bekanta med Keri Smith sen innan så finns det en hel serie med finurliga loggböcker/dagböcker med olika teman för att utmana ens fantasi och kreativitet. Just den här ska du göra allt som du sedan barnsben är lärd att du inte får, du ska förstöra den på sätt och vis med olika material (läs:smuts, mat etc) rita olika former, klippa i dem och kasta den från höga höjder. Det ni!

Jag återkommer med min förstörelseprocess vid senare tillfälle men tror jag börjar lite försiktigt med att kasta lite kaffe över den här sidan och se vad det blir för mönster!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Arbetet med pläden fortsätter och kan det bli annat än tillfredsställande när en får jobba med händerna och i de finaste färger jag vet? Jag hade först tänkt att bara köra i gråskala men senapsgult förhöjer det mesta x1000 och gör sig så väl som accentfärg till grått.
Jag har inte virkat eller stickat på flera flera år men jag är som nyförälskad. Tankarna kretsar runt mitt projekt och jag vill bara virka mest hela tiden. Så himla praktiskt med när man fått in det i händerna och de jobbar mer eller mindre av sig själv och man kan kika på en film eller nyheterna samtidigt. Att se något konkret ta form som ett resultat av arbete är inget jag normalt får uppleva då jag jobbar med människor så det här är oerhört belönande för mig.

Veckan som gått har passerat i ett töcken av utmattning efter förra veckans jobb och möten och jag är så tacksam att jag bestämde mig för att säga stopp. Att ta paus från mina studier denna terminen och inte jobba dubbelt, att jag faktiskt har möjlighet att försöka återhämta mig emellanåt. Har tvingats inse att en människa inte orkar hur mycket som helst hur gärna jag än vill. Att köra på utan uppehåll trots att det är roliga saker som du brinner för gör skada också när det pågår under längre tid. Sommarens avbrott från jobb och studier öppnade mina ögon för hur utmattad jag faktiskt var och hur jag kunde må istället om jag bara prioriterade om och jag är så tacksam för det. Det stressar mig ibland, vetskapen om att jag låter min utbildning vila, men sen tänker jag på vad det skulle innebära om jag fortsatt i samma tempo och känner hur pulsen och ångesten stiger i kroppen. Jag har bestämt mig för börja vara snäll mot mig själv och sluta ha orimliga krav. Jag ska enbart jobba för att försörja mig själv och det liv utanför jobbet som faktiskt är det som betyder något, pussa mycket på min fina kille och umgås med de bästa människor jag vet, virka, läsa och träna.

Igår kom han hem och la en paket framför mig på bordet. Bara sådär utan anledning. Vi ska kika närmare på det här en annan dag men ni får en sneak peak: ett specialdesignat Fia med knuff i trä. Hur fint?! Är mer än exalterad över att provspela! Jag blir barnsligt glad över sådant här. Fia med rävar, grävlingar, ugglor och ekorrar som spelpläser på ett allmogedekorerat spelbräde...<3

Likes

Comments

Idag var jag på jakt efter en klänning men kom hem med en ny karamellrosa bricka och proviant inför mitt nya höstprojekt. Började med att äta lunch och kika i senaste ELLE Decoration.

Jag har tänkt virka en pläd av det här mönstret som jag hittade i Hemmets veckotidning (hur gammal?!) och invigde min nya virknål och ett ljusgrått garn. Tänker mig en lite mer dämpad färgskala än den på bilden då det passar bättre med mitt hem men med instick av senapsgult eller så. Är absolut ingen hejare på att virka men känns vilsamt och som ett kul projekt att ägna sig åt när hösten härjar utanför fönstret.

Likes

Comments

Det tog nästan prick två timmar att sträckläsa Sandra Beijer's Det handlar om dig. Jag köpte den för en bra stund sedan men det har kommit saker och böcker emellan. Jag var lite rädd också, rädd för att slungas in i euforiska höjder och avgrundsdjup svärta som jag anade vilade mellan bladen. Det sägs att det är en tonårsbok och att den fångar den tiden så väl, och det kan jag hålla med om, men faktum är att den fångar mina känslor även som vuxen. Jag tänkte när jag var 17 år att jag skulle mogna och sluta hulka och få fysiskt ont i hjärtat när det brister, när någon säger att det inte var menat att bli vi två, men det verkar vara en tidlös reaktion på att bli bortvald. Att på sätt och vis bli paralyserad och gå sönder på samma gång. Sammanhangen och ramarna är kanske annorlunda som äldre men känslan inombords är intakt. Sandra formar sina karaktärer med kärlek och en ömsint ton utan att försköna och jag njöt och våndades i lika delar under mina två timmar i deras liv.

Följ min blogg med Bloglovin

Likes

Comments

​I början av sommaren var jag på Malmö Indiekörs spelning i Folkets Park och förutom att de var grymma så blev jag även introduerad till Feivel som de hade bjudit in att uppträda med dem. Jag blev såklart kär direkt. Så hela sommaren har jag av och till lyssnat på henne och kanske framför allt den här låten, Already standing, som hon här gör i en avskalad version tillsammans med Dry the river. 

Pssst! Bloglovin! ​

Likes

Comments

Vaknade tidigt med den finaste jag vet bredvid mig i sängen och solen som sken in genom fönstren. Kändes lite dubbelt idag då Nicklas ska ut på en vandring så vi inte kommer ses på flera dagar och det kommer bli tomt utan honom.

Efter att ha pussat honom ut genom dörren så firade jag ledighet med att krypa tillbaka ner i sängen tillsammans med några kvarlämnade ostbågar och en novell som jag väntat alltför länge med att läsa. Så himla lyxigt att vara ledig och skita lite i vilken ordning och plats man ska äta saker men kanske framför allt att slippa hasta upp ur sängen.

Den överfulla tvättkorgen från Ferm Living pockar lite på min uppmärksamhet dock och jag har vaga planer på att ta tag i de senaste dagarnas stök. Så himla tråkigt att sätta igång med sånt men försöker tänka att det kommer maximera frihetskänslan imorgon när jag vaknar till fri lek och städat hem.  

Likes

Comments

I fredags var det premiär för Bokcirkeln i Elins fina lägenhet i Lund. Under en månads tid vi läst Nina Åkestams Meningen med hela skiten och nu var det dags att avhandla intryck och tankar runt boken över middag och vin.

Läsande har alltid varit något väldigt personligt för mig men det har på senare tid funnits en längtan efter att diskutera det med flera och få utmanas lite. Det blir lätt att jag styvnackat snöar in på en viss genre eller författare och sen är jag blind för allt annat fint som finns där ute, att då vara med i en bokcirkel där vi alla har olika boksmak och där det ingår att välja en bok var efter eget tycke som de andra sen får läsa, det är ett perfekt upplägg i mitt tycke. För det är ju inte bara om boken var bra eller dålig som diskuteras heller utan tankar runt olika ämnen som dyker upp efterhand. Meningen med hela skiten tar avstamp i författarens utbrändhet men behandlar även ämnen som hur det är att brinna för sitt jobb, svårigheten att sätta gränser för sig själv när något är roligt, att vara ung tjej i arbetslivet, vikten av att omge sig med goda vänner i sitt nätverk och ett feministiskt perspektiv. Vi hade lite olika åsikter om boken i sig men den födde bra och meningsfulla diskussioner och jag känner att jag är så tacksam för de där tjejerna, att de är i mitt nätverk och att jag nu lär känna dem på ett annat sätt genom böckerna. Otroligt fint.

Näst på tur står Maja om en månad, hennes bokval är Lucy Dillon's Tango för vilsna själar. Jag ska väl villigt erkänna att jag inte är övertygad om att jag kommer älska den men det ska bli spännande att läsa chiclit igen och se om jag trivs där.  

En bokcirkel måste vara den perfekta höstaktiviteten också! Att få sitta inne och läsa när mörkret kryper på, för jag har svårt för det där, mörkret alltså. Världen blir så kompakt på något sätt och jag behöver matas med bra böcker, filmer och projekt för att kunna hänge mig, Har ni några tips?

Likes

Comments