Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

assignment 2
Vi fick uppgiften: Detta är ett assignemnt i kursen estetisk kommunikation.

Hämta en metro eller annan valfri tidning. Välj en reklamannons. Ändra uttrycket så att den riktar sig mot en annan mottagare. Valfritt medier.
Vilken mottagare identifierade du vald tidning och vilken mottagare skapade du den nya annonsen för?


Tankar......
Drar jag med mina förutfattade meningar in i analysen, exempelvis att det är riktigt till en medelålders man från Åtvidaberg med semester?

Men nu till... vem ska jag rikta den till? Jag funderade mycket men kom fram till att rikta reklamen till barn.... MEN: det får man inte egentligen.

Jag väljer att arbeta ,en bilden digitalt ,först genom att försöka förändra bilden med originalet... men det var svårt och tidskrävande därför valde jag att gå vidare och göra min egen version, den kändes bättre och enklare då jag själv kunde "designa utseendet" . Det fick med en "barnsligare" utseende vilket jag var ute efter.

Likes

Comments


ASSIGNMENT:
1: öppna en tidning/bok/låttext
2: välj ut 3 rader och sätt ihop och konstruera ett eget stycke.
3: skapa något visuellt (tekniken du använder är valfri
)

--> allt som hör till denna Assignment finns i ett (detta) inlägg, bilderna förklarar processen... Tack för en kul uppgift!


STARt:

Jag började med att leta upp en låt som tilltalade mig textmässigt. Det var svårt att välja, det finns ju massor av bra texter......
Tre rader blev så mycket en bok ... så det blev en låttext.

Skrev ner tre textrader från tre låtar; Alla vägar har sitt pris, Alla ska i jorden och Har någon sett Sabina. --> kollade på textraderna...

Valde ut; ALLA SKA JORDEN; av Stefan Sundström.RESULTAT EFTER 2,5 h

Likes

Comments

Hallihallååå

Sammanfattande sista inlägget...
Jag skriver ner lite av det jag tänker på nu när kursen är slut;
Det har varit en intensiv kurs där jag verkligen utvecklats i att arbeta självständigt och planera upp mina egna mål.
Genom handledning och opponering har jag lärt mig mycket om hur andra kan tolka och ta in saker jag säger men även hur min gestaltning tolkas annorlunda i någon annans ögon.

Det jag tar med mig mest från denna kursen är dess spretighet som var så bra. Alla presenterade så roliga/spännande/fina arbeten. Och allas gestaltningar var så olika, trots samma tema.
Makt och identitet är alltså begrepp som öppnar upp för frågor och tankar!

Opponeringsdagarna:
Kul, intressant och bra att lyssna på varandra. Det var bra att ta del av allas tankar och flera diskussioner gav mig massor hjälp in i lärarrollen!

Bilden nedan är torftig men visar lite av kursen för mig...


Tack för denna kurs!! 🌻

Likes

Comments

Hejsanhoppsan!

Jag har funderat över urvalet inför redovisningen och bestämt mig för att enbart ta med den skulptur jag diskuterade kring i min rapport för enkelhetens skull och för att det är den jag haft mest fokus på!

Tanken är att den kan stå hur som helst... då det centrala i min rapport varit sammanhang och erfarenheter som påverkar den skiftande identiteten.

Jag kommer ställa skulpturen på ett minipodie i salen (som just nu står på tork).
Grejen med podiet är att det är lågt. Det blir som att vi som betraktare ser ner på skulpturen och iochmed det påverkar “indentiteten” på skulpturen.
I skulpturen är det tänkt att jag lägger personliga grejer, sånt som påverkat min identitet typ. Men dom kommer bara ligga där utan att bli upplockade så det ska kännas som om skulpturen iallafall rymmer lite erfarenheter sedan innan.


Jag tänker att jag det egentligen inte spelar någon större roll vart i rummet objektet står då det alltid blir ett nytt sammanhang vart den än placeras. Bra skulle det dock vara om det finns utrymme så man kan gå runt den då den är formad olika i olika vinklar.

Färgen på podiet valdes pga färgen på skulpturen inte är najs med vitt enligt mig.


Skulpturen och podiet är på bilderna nedan.

Hejsvejs// Wilma

Likes

Comments

Hej!
Förlåt för lite sent inlägg (ca15min!) Jag glömde helt bort tiden!
Inför morgondagens handledning har jag inte producerat något nytt inom gestaltningen.

På handledningen skulle jag vilja ha tips på hur jag kan tänka inför “utställningen”.
Just nu har jag en tanke att plantera en planta i skulpturen som ett “liv” som påverkas av fasaden/skulpturen? Eller blir det för mycket kruka/vanligt/ointressant? Eller finns det något intressant i det ointressanta? jag vet inte….


Jag har även tänkt på att kanske ha den organiska krukan jag skapat ihop med en “fint” formad kruka? Det kan ge en intressant kontrast...en hybrid identitet vs en container-identitet ??

I övrigt så sitter jag och skriver på rapporten, det känns svårt att få med allt på så lite, det kommer bli klurigt!

Vi ses imorgon! //Wilma

Likes

Comments


Hej!
Nedan kan du läsa tre inlägg till som tillhör den här veckan (mån, tis, ons)

→ Idag, har jag öppnat en ugn klockan 8 med mina grejor! Kul!
Sedan var jag på workshopen så fick fota keramiken efteråt!

→ Tempen i ugnen gick bra, ingen gick fel. Gött….

Jag tror jag har valt att de två deformerade formerna kommer bli resultatet av min gestaltning…dom som känns som mest passande till temat.
Jag har även valt att avstå från att måla en tavla då det tar bort fokus och är irrelevant i mitt skapande just nu, då jag anser att keramiken klarar att ”presentera sig själv” , eller vad tycker du?

Likes

Comments


Hej!
Idag har jag kollat till ugnen, sist jag var där vad den på 300 grader.. så det tar tills imorgon torsdag..
Jag har över funderat lite över tavlan.. tror inte att den behövs längre..Den känns bara överflödig och “snor” uppmärksamhet och tillför inte så mycket.. ?

Likes

Comments


Hej!
→ Idag har jag varit och kollat på mina krukor som stod kvar i skröjugnen (första bränningen) och alla andra hade klarat sig fint i bränningen… konstigt..men gött!!
Jag är över att den krukan jag gjorde med medvetna sprickor såg prima ut!--> Så.. sedan glaserade jag allihopa.
Jag hade tre glasyrer att välja på… vit, svart och transparent.
Jag glaserade och valde medvetet att inte “doppa” perfekt för att vissa krukor skulle få“oplanerade” uttryck!Sedan hade jag tur, en ugn var tillgänglig.
Jag bokade den och satte all keramik och slog på. Den är beräknad att vara klar på torsdag!
SPÄNNANDE!!
(De tre små pinnarna på bilden är till för att kolla upp vilken temperatur ugnen varit på. Ibland kan glasyren bli dålig i ugnen och då är det bra att se om det är temperaturens fel!)
Min ugn är planerad att gå upp till ca 1250 grader!

Övrigt: Igår var en dålig dag, idag en bättre!
Har tänk mycket på orden "sammanhang och identitet" ...


Likes

Comments