DAGENS

Nya saker är det bästa som finns. Den senaste veckan har min familj hunnit köpa nytt hus och ny bil. Skapligt nice. Själv har jag införskaffat mig ett par over knee-boots som kommer hem i veckan hoppas jag, också en rosa kappa och ett par "kostymbyxor". Var på stan i fredags för att införskaffa mig en outfit iför Maltes dop som för övrigt var supermysigt!

Imorgon är det skola och efter det ska jag ut till Ingestad med en kompis och kolla lite. Har inte vart i skolan på över en vecka så det ska bli skönt att komma tillbaka.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

KÄNSLIGT/TRIGGANDE

Det var ett tag sen jag var riktigt jävla kär. Över ett år sedan ungefär. Idag är jag rädd för att bli kär, igår kanske jag inte var det, kanske inte heller imorgon. Men jag vet att när jag blir kär så blir jag en annan person. Jag klarar inte av att vara själv då... När jag är kär äter jag knappt, jag måste borsta tänderna och duscha hela tiden. Det är inte för att jag måste vara fräsch inför personen jag är kär i, det är för att jag mår illa av mig själv. Kanske tycker jag att han är bättre och finare än mg.

Jag minns en gång jag var såhär kär. Då bodde jag mycket hos min mormor, jag var oftast själv hemma hos henne då hon jobbar mycket. När jag är själv (och kär) äter jag ingenting om dagarna, speciellt inte när jag umgås med personen jag är kär i. När jag inte är med den här personen sover jag eller är inne i badrummet. Den tiden jag spenderar i badrummet lägger jag på att borsta mina tänder eller duscha, det ger mig en lugnande känsla jag känner mig bra. Det beteendet kan hålla på i veckor, tills dess att jag får nog. Jag vet aldrig när jag tröttnar, det är det som skrämmer mig. Men jag kommer göra det någon gång, det är väl tur det.

För mig är kärlek en dålig känsla och det är skillnad på att vara kär och på att älska någon. När jag är kär mår jag psykiskt dåligt och när jag älskar någon är jag bekväm och lycklig. Men man måste ju vara båda för att kunna leva i ett förhållande och jag har aldrig upplevt det. Jag vet inte om jag kommer uppleva det, jag vet inte hur det skulle se ut eller om jag ens vill uppleva det. Imorgon kanske jag vill det, men fan inte idag.

Likes

Comments

KÄNSLIGT/TRIGGANDE

När man mår som sämst så blir man lätt svag och litar inte på sig själv. Jag är där just nu. Från mitt perspektiv så har jag alltid fått skiten, jag har aldrig fått vara mig själv utan att få kommentarer och blickar. Det tär på ens självkänsla och självförtroende.

För ex antal år sedan hamnade jag i en situation som gjorde att jag flyttade och bytte skola. Jag flyttade i nyårsskiftet och började på min nya skola vårterminen i sjuan. Jag träffade nya människor som jag tyckte om jättemycket, vi kom bra överens och hade samma intressen och åsikter. Men det var någonting som fattades. Den lilla biten som inte fanns i mitt liv gjorde att jag fick ett beteende som jag fortfarande har. Jag har svårt att lita på människor och svårt att hantera mina känslor. Eftersom jag inte kan hantera mina känslor resulterar det i att jag inte visar dom. Jag har förlorat så mycket på det. Jag har jättesvårt att ta kritik och när någon kritiserar mig blir jag arg. När jag har fått mitt utbrott får jag ångest,. Jag vill då inte prata med någon, jag vill bara vara ifred så att jag kan reagera utan att någon annan ser hur. För jag har lärt mig att det är fult att gråta. Jag gråter ytterst sällan och när det händer ser jag till att jag har stött ifrån mig alla som bryr sig och alla som kan se mig. För jag kan bara gråta ifred, det är ju fult att gråta. När jag gråter hör jag orden i mitt huvud, det jag alltid hört när jag gråtit som barn "tyst, sluta gråta, tyst då!".

Jag kan inte hantera när andra mår dåligt, jag får en panikkänsla som säger åt mig att gå därifrån. Så jag går. För jag vet inte vad jag ska göra när andra mår dåligt, jag har ju lärt mig att man inte får må dåligt.

Likes

Comments

TANKAR

Hej på er!

Jag har under de senaste veckorna börjat få någon slags ångest över att det snart är jul. Jag har under de senaste åren tyckt att julen inte är så speciellt rolig eller mysig. Jag tycker att julen är överskattad och en ångestfylld högtid.

Jag personligen älskar materiella ting och att köpa nya grejer, också att få nya grejer. Men att det är näst intill allt julen handlar om (materiella gåvor) gör mig illamående. I år försöker jag göra julfirandet så litet som möjligt snabbt och smärtfritt. För någon som älskar julen och som inte förstår mig kanske det verkar helt sjukt, men det är mina åsikter.

Däremot om någon kanske vill skänka något i jul till mig eller om någon frågar dig vad du önskar dig så säger jag härmed välgörenhet. Att hjälpa någon i ett annat land eller kanske i samma som vi bor i, eller att stötta djurens rätt, är så mycket finare än ett par örhängen eller en sminkpallett osv. Nedanför har du några hemsidor som du kan skänka pengar eller paket till!

DJURENS RÄTT UNICEF LUG RÖDA KORSET WWF(RÄDDA HAVEN) WWF

Likes

Comments

TANKAR

Efter nio års ångest pågrund av skola gick jag i somras ut nian med medel måttliga betyg. Jag hade tvingat mig själv till något jag hatat under så många år, så när vi satt där på sista middagen tillsammans alla nior, då var jag så stolt och förbannat jävla glad att skiten äntligen var över. Jag saknar inte min klass alls, jag kan sakna vissa personer men inte klassen överlag. Jag saknar inte heller skolan särskilt mycket. Jag saknar inte att skylla på "att jag försov mig" när jag egentligen bråkat med mamma i över en timme om hur jag inte vill gå till skolan, om hur jag måste fast jag inte vill. Jag saknar inte att längta hem för att jag ska kunna var ifred eller för att jag ska kunna umgås med mina favoritmänniskor i världen, mina vänner som alltid fått mig på bättre humör!

Idag längtar jag till mina lektioner, idag "försover jag mig" inte varje dag. Idag tycker jag om min klass fast jag inte kanske har lärt känna alla riktigt än. Det är kul att komma till skolan och göra något kul. Det är kul att jag kan få göra det jag älskar och utbilda mig samtidigt. Alla lektioner kanske inte är dom bästa, men jag är glad över att jag har förstående lärare som jag kan prata med och jag vet att dom lyssnar! Jag har alltid tyckt det är intressant med smink och skönhet, kläder och hår, och nu får jag göra det varje dag! Jag har 10 timmar i min skolvecka där jag gör det jag gillar allra bäst, de resterande skoltimmarna har jag också skitkul! Jag har nu fantastiska lärare som jag kommer jättebra överens med. Det är ett problem jag haft tidigare, att jag inte kommit överens med mina lärare. Så jag är så otroligt glad över det!

För dig som kanske går sista året i grundskolan, jag lovar dig att det blir bättre! Att hitta rätt gymnasie kan ta sin tid, eller så hittar du det direkt. Det är så olika för alla och bara för att din bästa vän ska gå "där" behöver inte det betyda att det passar dig. Lyssna på magkänslan och besök så många gymnasier du kan, eller gå på gymnasiemässor.

Om det är någonting du undrar så kan du alltid kommentera (du kan vara anonym) eller maila mig!

Kram

Likes

Comments

Hej på er!

Detta är mitt första inlägg på denna blogg. Jag heter Wilma och är 16 år, jag bor i Norrköping och studerar första året på Plusgymnasiet och utbildar mig till stylist.

För att du ska få veta mer om vad du vill veta om mig kommer jag göra en frågestund. Så kommentera din fråga till mig nedanför så besvarar jag dem i ett senare inlägg!

Kram

Likes

Comments