Dag 25 - Någonting jag vill göra just i denna sekund

SÅ fint väder idag! Skönt! Eller vad säger ni? Vädret kan verkligen avgöra mitt humör vissa dagar, men idag mår jag (under omständigheterna) bra.

Efter skolan blev jag inringd till jobbet, och för er som undrar. Det nationella provet i svenska (läsförståelse) gick superbra! Jobbet... - Ja, det var väl som vanligt. Mycket folk, många trevliga, några liter mer.. Inte så trevliga. Så kan det vara ibland, jag gillar det jag gör ändå! 

Det är när jag skriver detta med min kopp i handen som jag är så ledsen. Inget är som vanligt. Idag är det onsdag... och för er som kanske känner mig eller läser min blogg. Vad gör jag nästintill VARJE onsdag? Kommer ni ihåg? Ringer de någon klocka?

Jag är alltid i stallet varje onsdag. Flera timmar. Bara pysslar om allt och alla, hjälper till där jag kan, och är så lycklig. Hästarna i mitt stall har fått kvarka..... För er som är i hästvärlden så vet ni att det är så dåligt. (Får nästan tårar när jag skriver detta.) Svaga hästar överlever inte denna sjukdom, och..... Jag klarar inte de. En häst har större plats i mitt hjärta än de flesta människor och de sårar mig att jag varken kan rida eller träffa dom, på ett så långt tag. Kvarka är en jättesmittsam sjukdom som lätt sprider sig, därför är vårt stall stängt och isolerat. Ingen får komma dit, förutom de personer som utfodrar och tar tempen.

Förra veckan var jag i stallet 5 dagar, det kliar i mina fingrar att jag inte kan gosa ner mig i den mjuka pälsen när jag vill längre. Det är där jag vill vara just nu. I stallet. Hos min älskade Sitana, och Celine. Hos alla. Choice. Krama alla. Känna den underbara hästlukten. Höra när dom tuggar på allt hö. Bara vara.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Dag 24 - Vad jag vill jobba med när jag blir vuxen

Tisdag idag och andra dagen på en vecka som startade med suuuuperdåligt väder. MEN, mer om det längre ner!

Första lektionen idag var bara massa information om det nationella provet som kommer vara imorgon, det kommer gå bra! Andra lektionen var musikproduktion och där håller hela min klass på att spela in Baba O`Riley, jag står för sången.... Vi har väntat länge med att lägga in den för att min hals har krånglat, nu var det de enda som var kvar så då får man ta i från tårna och bita ihop. Vi hann dock inte riktigt färdigt för de tog lång tid att hitta de ljudet jag ville ha, haha kräsen, much.

Sen var det lunch, ingen höjdare, åt inte så mycket för efter det skulle vi ha pt-pass på gymmet. Här efter blev det den mest oplanerade situationen jag har varit med om på länge. Får nästan panik när allting bara blir en stor majshög och det går ut över mig som faktiskt inte har fått vara med och planera. IALLAFALL, efter MYCKET promenad i regn, hagel, snö, sol, vind - JA ALLA JÄKLA ÅRSTIDER PÅ HELA ÅRET - så kom vi tillslut fram till rätt gym och kunde träna. Jag måste personligen säga att det var den roligaste idrottslektionen hittills, det kan nog inte bli så mycket bättre. Som tur är (för att någon inte kunde planera riktigt) så ska vi ha samma lektion nästa tisdag, LÄNGTAR!!

I DAGSLÄGET VILL JAG BLI

polis eller militär. Det är så jag känner just nu. Ett jobb som inte bara är att vända samma papper varje dag i 50 år. Jag vill ha omväxling och det tror jag att dom jobben är! Det är även mina intressen så det skulle bli superkul om man kunde bli det. TÄNK ridande polis eller militär, haha drömmen.

Efter skolan gick jag och köpte detta ljuset.... Älskar. Doftljus är så bra och jag blir så så så glad.

Likes

Comments

Dag 23 - Min dag i bilder & text


Efter mer än en månads okontrollerad uppehållstid så känner jag nu att jag måste dra mig tillbaka. Jag vill blogga, berätta för er vad jag gör på dagarna och vad jag verkligen inte vill är att jag ska ha en blogg där det nyaste inlägget alltid är samma.

Känns som att det finns massa frågetecken. Jag slutade bara skriva mitt i veckan, utan någon förklaring. Jag ber om ursäkt! Jag har ingen förklaring nu heller men jag inte lämna det tomt igen iallafall.

Vart ska jag börja berätta? Det finns massor att skriva om! Min sista skjutövning med G22, påskövningen, massa hoppträningar, hästmys, promenader och flera kilometer avbetade på gymmet. Påskövningen var det jobbigaste på väldigt länge. Det var så påfrestande psykiskt, och man kände sig så utmattad hela tiden. Ryssarna kom flera gånger och tog både oss och våra saker... Dom fångade oss, satte oss i olika bilar med ögonbindel och körde med oss i 30 minuter. Vi hade ingen aning om vart dom hade kört oss, vilken riktning vi skulle gå åt eller hur långt vi skulle behöva gå. Med hjälp av en kompass så listade jag ut vilken riktning vi skulle gå åt, och sen hittade vi ganska snabbt vart vi var på kartan. Det var ändå en rolig övning. Jag går ju andra året nu men detta var den första hela påskövningen jag var med i. Förra året avbröt jag och ja.... Drog på andra äventyr.

Vi börjar såhär så får ni se lite bilder från mitt album från den senaste tiden.

Likes

Comments

Dag 22 - Den bästa dagen på året och varför

Hej på er alla där ute!!

Idag ringde klockan supertidigt för att jag skulle hinna åka på min magnetröntgen-tid som var klockan halv åtta imorse. Det känns faktiskt som att det var igår men det är nog bara för att det var så "otroligt längesedan". Iallafall, på tal om oförstående människor... Jag skulle då åka och röntga mitt knä, och det var ju inte en helt vanlig röntgen utan en magnetröntgen, så då hade jag tagit med mig min pojkvän så att han kunde vara med. Jag var inte rädd men självklart var det lite nervöst eftersom att jag aldrig gjort det tidigare. När jag kommer dit får jag en liten lapp som jag ska skriva i grejer, och sen står det information på baksidan. Hon som höll i min röntgen kom fram till mig och ryckte pappret ur handen och sa " det där kan du läsa efteråt ". Jag antar nu senare att hon sa så för att skojsa till dig lite. MEN, det var verkligen inte roligt. Det enda jag hann läsa på lappen var att en MR inte avger någon strålning och därför kan man få ta med sig någon in i det rummet där man röntgas. Jag fick inte ta med någon in, utan mamma och min pojkvän fick stanna kvar i väntrummet. Hahah så irriterande!! Hon var verkligen så himla dryg. IALLAFALL, det gick jättebra. Det var väldigt jobbigt att ligga still så länge och när ljudet hördes så vibrerade hela jag. Jag kommer nog få svar om två veckor ungefär, så kan berätta mer då!

När allt var färdigt åkte jag tillbaka till skolan och efter skolan jobbade jag. SÅ konstigt att det finns människor som säger så dumma saker när det enda man försöker göra är att hjälpa dom. Idag mötte jag två män på jobbet som ville ha lite av varje och ta med sig. När jag är helt färdig med allt säger jag "smaklig måltid" och ger dom maten. Då möts jag av "skynda dig då" "ååååh maten kallnar ju" "va inte så långsam". Och ALLVARLIGT TALAT(????????????) Så säger man inte. Jag höll på att explodera som en bomb, men höll lugnet. Kom ihåg, du kan aldrig göra bättre än att göra ditt bästa.

Jag gjorde bara mitt bästa.

DEN BÄSTA DAGEN PÅ ÅRET:

Wow, jag har verkligen aldrig reflekterat över denna frågan förut. Jag antar att det är olika varje år. Jag kan tycka att en bra dag är när man känner sig riktigt lycklig, alltså lycklig enda in i själen. Det är nog min bästa dag på året, när jag är lycklig.

Likes

Comments

Dag 21 - En film jag kan se hur många gånger som helst utan att tröttna

ÄNTLIGEN är det onsdag!! Bästa dagen i veckan när jag får åka till stallet och vara med hästarna! Skolan rullade på som vanligt och avslutades med matte. Inte varje gång som jag hinner färdigt med planeringen för en lektion, idag hann jag tillomed börja på nästa lektionplanering! Känns skönt!

Efter skolan gick jag hem och bytte om, ridkläder it is!

Idag var det banhoppning på schemat, OCH VET NI VAD (!!!!!) Jag hade inte Sitana.... Så himla tråkigt! Men den personen som stod uppskriven ville ha Sitana, inte så konstigt när hon är bäst ;)..... Jag fick nöja mig med en C-ponny, haha så liiiten!! Det kändes ändå ganska roligt att rida på en sån liten häst, även om han var "lika hal som en ål"... Haha! Vi tränade på galoppombyten och det har faktiskt aldrig gått så bra i just bytena som det gick idag. Jag är nöjd med min insats även om det säkert såg väldigt roligt ut!

JAG KAN SE PÅ ALLA HARRY POTTER-FILMER OM OCH OM IGEN!

Det hela började när jag var superliten, min pappa läste godnattsagor för mig innan jag skulle sova. När det inte fanns några fler böcker att läsa så hittade han på egna berättelser om Harry och där var även jag med! Det var så spännande och jag saknar faktiskt det! Sen när jag blev nåt år äldre och filmerna hade kommit ut så kollade jag på dom. Det gick nog så överstyr att jag ett tag trodde att hela Hogwarts fanns på riktigt! Iallafall, jag tycker att dom är superbra och att det är några filmer som man bara "måste" ha sett.

Har ni sett Harry Potter? Vilket elevhem ville ni tillhöra? Griffindor är ett självklart val för mig!!

Likes

Comments

Dag 20 - Hit vill jag åka innan jag dör

Supersnabb uppdatering idag. Jag är så så så trött och behöver verkligen all sömn jag kan få. Idag har jag haft skolan (som vanligt) och efter det gick jag hem och sminkade om mig snabbt och tog nästa buss till jobbet. Jag jobbade till 22 och efter det tog jag en buss till stan, men eftersom att jag bor hos mamma denna veckan så fick jag gå hela vägen upp till henne.... 40 minuter tog det så jag har precis kommit hem, duschat, druckit vatten. Nu ligger jag i sängen och ska sova. Skönt!! Vad har ni gjort idag?

HIT VILL JAG ÅKA:

Åh!! Nya Zeeland har alltid varit ett drömresemål. Jag blir nästan helt tokig när jag ser hur fint landskapet är. Vita stränder, stora berg, jättefina solnedgångar..... Sen så är det jättemånga bra filmer som har spelats in på Nya Zeeland, exempelvis Sagan om ringen. Jag vet även att de nya Avatar-filmerna ska spelas in där, inte så konstigt med den magiska naturen som finns!!

Likes

Comments

Dag 18 - Vad jag hade på mig i dag + Dag 19 - Min favoritlåt och varför

Gårdagen var... Fullspäckad. Jag vaknade, duschade, frukost, övningskörde, var i studion, sen hos pojkvännen. Mer detaljerat så gick övningskörningen superduperbra! Jag har fattat nu hur man ska göra och ja, det känns bra! Efter att jag hade kört ett tag i stan åkte jag till min farmor och farfar, åt jättegod mat där!! Vad förväntar man sig?? Man får ALLTID god mat hos farmor och farfar!! Efter det körde jag till min "producent" och var i hans studio några timmar. Det var mycket prat denna gången, men man behöver självklart planera också!! Några timmar hos honom och sen spenderade jag natten hos min pojkvän!

VAD HADE JAG PÅ MIG? - Ärligt jag kommer inte ihåg! Oviktigt.


Idag! Skola och började sent som vanligt! Fixade mig och sen var dagen slut nästan! Haha... Inte direkt så snabbt men ja.... När skolan var slut så bytte jag om och promenerade nästan 7 km, och jag säger bara SÅ SKÖNT. Vädret var kanske inte var det bästa, men åh.... Frisk luft när det behövs som mest. Efter det åt jag en sallad på Cyrano med mamma och mina syskon och sen åkte vi hem till mamma. Jag har pluggat lite nu på kvällen och så, men f*n hur mycket man än pluggar blir de inte mindre. ÅHHH!!! Jaja... Nya tag imorgon! Nu ska jag sova!

MIN FAVORITLÅT SEN I FREDAGS:

https://www.youtube.com/watch?v=aatr_2MstrI

Ni som känner mig vet att jag har ratat Z så länge och så många gånger, men denna låten.. WOW. Rösten, allt. Allt är så bra. Tyvärr så tror jag att jag kommer tröttna på denna ganska fort. Jag spelar ju den trots allt på repeat, haha, HELA TIDEN. Jag är en sån person som har en låt som favorit några dagar, och sen är det en annan. Därför kan jag så många texter för jag lyssnar så mycket på så olika!

Likes

Comments

Dag 17 - Fem bloggar jag läser dagligen

Hej på er!!

Nu är jag hemma från Karlstad igen! Skönt ändå med lite omväxling på vart man är! Jag har haft en jättebra helg med både shopping, nybakt bröd, musikal, kattmys och SOLA I KARLSTAD. Det var så fint väder där idag, tillomed så man fick lite plugg gjort! Jag har köpt jättefina tröjor som jag länge har funderat på, får se när ni får se dom!

Imorgon har jag mycket på schemat... Åh så jobbigt på nåt sätt... Jag ska börja dagen med en dusch, sen ska äta frukost (SÅKLART VEM GÖR INTE DE) och sen ska jag.... Nä vet ni vad, om ni läser imorgon så märker ni vad jag kommer hitta på :) KRAM PÅ ER

FEM BLOGGAR SOM JAG LÄSER ALLA INLÄGG IFRÅN:

http://nouw.com/jwk

http://nouw.com/feliciame

http://nouw.com/björntassevelina

http://nouw.com/emmieahl/

http://nouw.com/precissomjag

Likes

Comments

Dag 16 - Mina favoritplatser

Hej på er! Skönt med helg va? Jag känner samma!

Efter skolan idag åt jag och mamma lunch en snabbis och sen åkte vi direkt till Karlstad. Jag fyllde ju år i januari och då fick jag detta som present av mamma! Musikal och att bara hänga i Karlstad. Det är så fint här och alla pratar så gulligt! Dialekten (!!!!) Musikalen var jättefin. Man märker att jättejättemycket tid ligger bakom allt. Sången, tekniken, musiken, allt. För dom som inte vet så är handlingen inte så speciellt rolig. Väldigt dyster och mycket fattigdom. Den utspelar sig (TROR JAG) från 1815 och 20 år framåt. Det är helt klart en upplevelse i sig och jag ångrar inte att jag gick och tackar för denna möjligheten! Rekommenderar er att gå på mer musikaler. Jag vet, det låter urtråkigt, men det är verkligen en helt annan grej.

Jag och mamma åker nog hem igen imorgon någon gång... Men det märker vi då!

MINA FAVORITPLATSER:

- Det första som kommer upp i huvudet är stallet. Jag mår SÅ bra i stallet. Hästar..... Åh det går inte beskriva. Lukten är som himlen och allt gos med hästar. Jag älskar att vara i stallet.

- Där min pojkvän är, haha. Cheesy som f*n men sant.

- I min säng?????

- På hästryggen, SÅKLART.

- Vart som helst med grönkläder.

Likes

Comments

Dag 15 - Två saker jag längtar efter


TVÅ SAKER JAG LÄNGTAR EFTER:

- Imorgon ska jag och min mamma till Karlstad för att se på en musikal och bara umgås. Det ska bli kul tycker jag eftersom att jag inte har träffat min mamma på jättelänge! Saknar henne!

- Nånting annat som jag längtar efter är att sluta skolan. Jag hatar skolan. Jag vill inte, gå i skolan. Jag tycker det är onödig tid, ångest och press. Jag vill kunna komma ut i arbetslivet och jobba med något som (och roligt förstås) är klart efter att jag har slutat jobba. Jag vill inte ha det som det är i skolan. Att man går i skolan och presterar där, och sen när man kommer hem så har man dubbelt så mycket att göra. Jag vill dock fortsätta min utbildning mot polis eller militär, och för att kunna det så måste jag ha gått klart gymnasiet. Det är enda anledningen till att jag fortfarande går i skolan.

Likes

Comments