View tracker

Hejsan!

Idag efter en kort skoldag gick jag till gymmet och körde biceps, triceps, axlar och bröst. Körde lite tyngre idag på bänkpressen så de var roligt! Efter det gick jag hem och åt, pluggade lite engelska. Sen hämtade min mormor mig och körde mig till ridningen. Idag skulle jag egentligen bara ha haft teori men eftersom att jag har missat några lektioner så red jag igen i gruppen före.

Jag hade Coparo första gången på väldigt länge. Vi hade dressyr och tränade på övergångar. I början av passet trodde jag att hela passet skulle gå åt... Men så fort jag fick tag i ett spö och blev lite mer kvick i mina hjälper gick det jättebra! Galoppen är jag mest nöjd med, och fattningarna! Vi red i den minsta fyrkantsspåret någonsin, och därifrån skulle vi rida skänkelvikning ut till "det riktiga" fyrkantsspåret. När vi var ute vid fyrkanten skulle vi fatta galopp, och där var det som tankekraft. Coparo fattade direkt, varje gång, utan att jag behövde lägga på skänkeln. Jag behövde bara tänka.

Andra lektionen skulle vi egentligen ha haft teori om sjukdomar, men när jag kom in i salen så låg ett prov framför mig. Oförberett. Ryttarmärke fyra var det, och det gick okej. Det var längesen jag gick igenom det så det kunde inte gått bättre!

Nu vet jag iallafall vad jag behöver öva på till nästa gång!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Nu är det äntligen snart dags att sova! Idag hade jag första lektionen engelska, och där håller vi på att skriva en berättelse. Efter engelskan gick jag till min sjukgymnast och fick lite nya övningar som jag ska göra för att mitt knä ska bli bättre. Sen var det dags för gymmet och eftersom att jag körde body pump igår så körde jag lite lätt idag. Mage och ben stod på schemat.

När jag åkte bussen hem och var framme vid min hållplats möttes jag av två väktare. Varför var dom där? För att bussarna är utrustade med så få säten att ungdomarna bråkar om vem som ska stå först i kön, så att man kan få en sittplats. Detta utgör då en sån stor fara att chaufförerna är rädda att ungdomarna ska komma i kläm under hjulen och väktare måste sättas till platsen.

Jag vet själv att många gånger får jag stå upp under bussfärden för att det inte finns tillräckligt med säten, och jag måste även tillägga att det är bara stadsbussar som går via min busshållplats. Många tycker att man ska sätta in fler bussar, vilket jag tycker känns onödigt. Om de sätter in bussar med fler säten skulle vi inte ha ett problem idag, och det kanske inte ens hade behövt köra lika många bussar om fler säten hade funnits i varje buss. En liten tanke bara.

Jag är inte rädd när väktarna är där, men jag hoppas att de bråkiga personerna skärper sig när de ser väktarna så de kan gå tillbaka till något viktigare jobb.

Likes

Comments

View tracker

GODKVÄLL

Som rubriken lyder, idag har body pump och färga håret varit en del av mitt schemat. Måndagar är en av de längsta dagarna i skolan då jag går till 15:30. Segt, men det gick ganska fort idag. Så efter skolan åkte jag hem till min katt, hämtade gymkläder och pluggade lite. Sen tog jag bussen ner till gymmet för att ha body pump med älskade Berit!!

För er som inte vet vad body pump är så är det ett pass med en tränare som man kan köra i 30, 45 eller 60 minuter. Idag var jag med på 60 minuter. Man har lätta vikter och gör många repetitioner, använder lösa vikter och stång. Idag körde jag mycket tyngre vikt på ben, rygg och biceps så det är jag jättenöjd med. Brukar inte orka så mycket vikt eftersom man gör så många repetitioner.. KUL tycker jag, när man får resultat!!

När passet var klart mötte jag Felicia och åkte hem till mig. Jag färgade hennes hår, duschade och sen lagade jag mat till oss. Jag är verkligen jättenöjd med hennes hår! En sån stor förändring!

Bild från dagens lunch 😍 #stamkund

Likes

Comments

Hej hörni..

Hur ska jag sammanfatta gårdagen? Vi hade julavslutning i försvaret på Folkets hus. Jag och några andra kom dit ungefär två timmar innan för att vi skulle sjunga lite under minglet. När man kom dit fick man kryssa i närvaro, om man hade en julklapp skulle man kryssa i det och lägga julklappen på ett speciellt ställa. Varje år har vi nämligen en julklappslek där man får möjligheten att få en julklapp om man har gett en julklapp. Det kommer en tomte och en nisse och delar ut och jag fick en jättegullig liten prydnadstomte!

I fredags efter skolan påväg hem till mamma gick jag förbi ett skyltfönster och såg en klänning jag verkligen ville ha! Jag sa det till min kompis och hon tyckte jag skulle gå in och prova.. Och gissa vad? Det fanns bara en kvar, och den passade mig perfekt. Nästan ödet kan man tro ;) Jag köpte en svart kofta också, jätteskön och mysig. Allt köptes från Harmonix - fashion for her, ÄLSKAR den butiken!! Jag kan nästan alltid hitta något jag gillar i den butiken.

Fortsättning på gårdagen. Det var en jättefin kväll, första gången för mig då jag inte kunde vara med förra året. Det bjöds på julbord (ett av de godaste julborden jag ätit) och Ris á la Malta, gillar egentligen inte den efterrätten men det var jättegott! Vi sjöng Kungssången, körde quiz, delade ut priser/diplom och hade allmänt jättetrevligt! Majoren kom också och hade ett (litet) föredrag. Han berättade att den julavslutningen som vi har i vårt förbund är något unikt och att vi bedriver den tredje största ungdomsverksamheten i Sverige! Mer än jättekul att höra tycker jag! 

ETT STORT TACK till alla mina kamrater som jag har fått i försvaret, ​NI ÄR BÄST


När avslutningen var slut tog jag bussen hem till pojkvännen och sov där, hur bra lördag?

Likes

Comments

Musiken är mitt liv och jag blir så arg när jag ser musikelever stå och blåsa iväg sin framtid. Inte bara att de förkortar sina liv och att de kan få cancer. Utan också när man sjunger hela dagarna och sedan går man ut och röker. Sinnesjukt! Då kan man lika gärna sluta med att sjunga eftersom att ju mer man sjunger och övar, desto bättre blir man, men när du går ut och röker förstör man rösten istället.

När jag var liten lärde mina föräldrar mig vad man fick och inte fick göra. Man får inte röka eller dricka alkohol sa de, det är farligt. I dagens samhälle så röker man. Tar man en promenad förbi ett gymnasium så står folk på utsidan och röker. Har man tio minuter över går man och blåser några bloss.

Rökning är dåligt för dig på alla sätt. Om man röker ett paket om dagen, det vill säga 20 stycken cigaretter, så gör man av med 20;000 kronor per år, om ett paket cigaretter kostar 55 kronor. Inte bara att det kostar mycket, utan man kan även få många olika sjukdomar. Att rökning ger lungcancer är ett välkänt faktum, men att 80-90 procent av alla personer som får lungcancer är rökare, är några riktigt skrämmande siffror enligt mig.

En dag i somras när jag och min familj var i Stockholm och satt på en uteservering och njöt av maten, kom det en såkallad rökare. Jag frågade servitören om han kunde säga till han som rökte att sluta röka. Jag fick ett nej. Jag fick svaret att om jag inte ville att någon skulle röka så fick jag gå in i restaurangen och äta.

Jag tycker inte det är okej att du dödar mig också. Cigarettröken innehåller 4000 olika kemiska ämnen varav ett 40-tal är rent cancerframkallande. Läste du där? Röken. Det betyder att inte bara du som är rökare drabbas, utan även alla andra som står bredvid. Det är så himla sorgligt att “de bra människorna” som väljer att stå emot rökning ändå blir utsatt för rök och dess skadliga inverkan. Passiv rökning skördar många fler liv än vi tror varje år.

Kan folk bara visa respekt? Jag kämpar varje dag för att bli bättre inom sången, men när alla står och röker utanför mitt gymnasium är det inte så himla lätt att undgå. Tänk att bli så himla beroende av något att du bara måste ha det, det är ett självskadebeteende. Ett självskadebeteende som inte bara skadar dig själv, utan även andra.

Varför betala för något som får dig ett steg närmare graven?


Detta är en krönika som jag skrev i skolan för inte så längesen. Jag är väldigt nöjd och fick jättebra respons från min lärare på den. Det skulle vara jättekul om ni kommenterade vad ni tycker om den, då det betyder väldigt mycket för mig. Kram på er så hoppas jag att ni får en lika fin lördag som jag kommer ha!

Likes

Comments

Hejsan!!

Imorse hade jag idrott första lektionen och då var vi på mitt gym. Förutom de på bilderna nedanför körde jag detta, tog bara inte kort.

  • Axellyft åt sidan med hantlar
  • Bänkpress liggandes med stång
  • Liggande tricepspress mot pannan
  • Stående bicepscurls med hantlar
  • Tricepspress med stång i dragapparat
Jag tyckte detta var ett jätteroligt pass där jag prövade lite nya övningar. Kommer göras om!

RAKA LATSDRAG:

Jag körde övre rygg, 15-20 reps i 3 set. Vet inte hur mycket vikt jag körde eftersom att det var ganska otydligt, men det var inte så tungt.

STÅENDE BICEPSCURLS I DRAGAPPARAT:

Sen körde jag biceps, 15 reps i 3 set. Samma där med vikten.

RYGGRESNING I DIAGONALSTÄLLNING:

Nedre rygg och baksida lår, 15 reps i 2 set (för att när jag skulle använda den var det en annan kille som använde den och då hann jag inte vänta) Körde utan vikt idag.

JÄTTEGOD LUNCH PÅ CACTUZ

Utan lök. Petade även bort tomaterna för tomater gillar jag inte.

Likes

Comments

Hejsan!!

EN liten catch up på vad som har hänt lite i veckan.

Måndags - Som jag skrev ett inlägg om så var jag ju hos tandläkaren. Tandvärken slutade typ direkt efter att jag publicerade de inlägget...

Tisdags - Skola och sista lektionen idrott. Då är vi på mitt gym och gymmar, så då tjänade jag jättemycket på att gymma (jag körde ben, och rumpa) på skoltid så jag kunde komma hem tidigt och plugga tänkte jag. Det slutade med att jag kom hem och somnade vid 17 och vaknade klockan 07 på morgonen nästa dag, i princip. Utmattad much.

Onsdags - Skola som vanligt, och vi började dagen med nationella prov. Efter de hade vi bara ensemble och då spelade vi He is - Ghost igen. Den är inte direkt i mitt favorit-register så de blir lite för mörkt på vissa delar. Efter de gick jag till gymmet. Tränade kondition i 45 minuter och sen körde jag lite rumpa. Efter det gjorde jag ordning för hoppträning och gick och handlade grejer till min katt. Min bebis <3 Efter det skjutsade min mamma mig till träningen OCH stannade och kollade? Längesen!!! Hoppträning och vi körde en kontrollbana. Jag hade Choice, mycket häst, stark häst, pigg häst, haha säger inte så mycket mer än de. De gick inte så bra som de hade gått om jag hade haft Sitana, men jag är ändå nöjd. Jag hade konstigt nog ont i armarna så kunde inte göra ifrån mig så bra.

IDAG TORSDAG - Skola - mattelektion och sen typ flera timmar hål tills 90 minuter piano. Slutade 15:30 och sen power walkade jag hem till min mormor, hon hade lagat jättegod mat!! Sen pluggade jag hos henne ett tag och sen åkte jag hem och pluggade mer. Det är väl ungefär där jag är nu.


Imorgon fredag börjar dagen med gymmet!! Mer om det då. Sov gott

Likes

Comments

Hej!

Idag hade jag tid på Ortodonti Uddevalla för min första tandläkartid till tandställning.

Jag letade mig till rätt byggnad och sen åkte jag upp till femte våningen för att anmäla mig att jag var där. När klockan min tur fick jag gå in i ett rum och där började sköterskorna att mäta mina tänder, hur mycket sena dom är. Efter de tog dom bilder på mig av alla dess slag. Profilbilder, bilder bara på mina tänder och när jag log.

Sen var det dags för avgjutning av mina tänder. De var lite obehagligt men gjorde inte så värst ont när det hände. Luktade lite mint och smakade lite mjöligt. Direkt efter att de hade gjutit av över och underkäken fick jag stoppa in en varm vaxbit i munnen och bita på den. För att se hur mina tänder är när jag biter ihop.

Efter det var det dags för något som alla har gjort, röntgenbilder. De tog röntgenbilder på mina framtänder och efter det fick jag gå in i en apparat som snurrade runt mig och tog bilder. På så sätt fick jag bild på alla mina tänder i en och samma bild.

Nu i efterhand har jag lite huvudvärk och lite tandvärk. De tryckte ganska hårt när man skulle gjuta av tänderna, men de onda försvinner säkert snart. Jag har en ny tid i början på januari då jag ska sätta mig ner med mina tandläkare i ett möte. Då ska dom berätta vilken tandställning jag ska ha, om jag kan ha båda käkarna samtidigt, hur länge jag ska ha den och när jag kan komma och sätta in den (!!!) samt mycket annat.

Likes

Comments

Igår ringde klockan tidigare än vanligt, närmare bestämt klockan halv sju. Jag var för lat för att gå hela vägen från min mamma till stan, så jag tog en taxi istället. Jag åkte till min skola (ja på en söndag) för att jag skulle bli sminkad av stylist-ettorna. Allt detta för att varje första advent så är det skyltsöndag i Uddevalla, och jag var en av dom som skulle sitta modell i fönstren. Skyltsöndag är en gång varje år, på första advent. Det finns folk ute som sjunger, det finns stånd där man kan köpa fika/snacks och att det är levande skyltfönster. Fin julstämning helt enkelt.

Jag och min kompis blev sminkad som sjöjungfrur, med massa glitter och mängder av hårgelé. Några andra blev sminkade som älvor och resten blev karaktärer ur filmen trolls. Efter att vi hade varit i sminksalongen i några timmar fick vi gå ner till skyltfönstren och sätta oss där. Ett jätteroligt upplägg tycker jag och vi sjöjungfrur och älvor fick vara i Hemtex fönster.

Efter det fick jag åka bussen hem och skynda mig in i duschen. Jag trodde att det skulle vara jättesvårt att få bort alla lager med glitter men det var ganska lätt om man hoppade in i duschen på hög värme. Efter det sminkade jag mig och åkte iväg till jobbet. Jobbade 5 timmar och var i både kassan och driven. Lite mer folk än vanligt eftersom att det har varit black weekend denna helgen i vissa affärer...

Efter jobbet skulle egentligen mamma hämta mig men min pojkvän ville hämta mig istället och det tackar man ju inte nej till?? Haha! Så så har min helg sett ut ungefär, har också fått lite plugg gjort. SKÖNT

Likes

Comments

Ni får mer än gärna börja följa mig på Instagram, heter wilmurwaaay där!

Likes

Comments