Tema drömmar:
Min inspiration till min dröm bild fick jag när jag tänkte på olika drömmar och vad andra folk drömmer. Jag tänkte att jag skulle göra en bild som var lite 'konstig' och när man såg den så vill jag att man ska tänka att det inte är något verkligt. Jag blev lite inspirerad av Hieronymus Bosch som är en konstnär som också målar lite 'konstiga' och drömlika bilder. I hans bilder så är det också mycket som händer samtidigt och vart man en kollar så ser man något nytt, och det var lite den känslan som jag försökte få fram också.

Den första bilden som jag gjorde, gjorde jag med vattenfärger men bilden blev väldigt rörig och ganska ful så därför bestämde jag mig för att göra om den och nu är jag mycket nöjdare med resultatet. Jag valde nu att använda vanliga pennor och till bakgrund så hade jag vattenfärger. Jag tyckte att kombinationen gjorde bilden till mer levande och jag blev väldigt nöjd med färgerna på bilden också.
När jag använde pennor så blev det också bättre eftersom det blev bättre konturer och jag kunde skugga mer så att vissa av sakerna nästan 'hoppar' ut i bilden, (jag försökte få det så).

Jag tycker inte att det var så svårt att komma igång med det här projektet för jag hade en idé från början som jag efterhand kunde utveckla mer och mer. Och jag visste ganska bra vilka saker jag ville ha med för att den skulle bli så drömlik som möjligt.

De material jag har använt är då vattenfärger, pennor, svamp (till bakgrunden) och penslar. Jag tycker att de här materialen passar min bild för att den blir mer levande när man kombinerar olika tekniker och sen var det finna färger vilket gör bilden lite drömlik också.

Jag körde väl fast med den här bilden lite när jag var klar och inte blev nöjd med den. Och jag tror att jag misslyckades för att det blev alldeles för rörigt med bara vattenfärger. Konturerna gick ihop med varandra och man kunde se vad sakerna skulle föreställa. Men när jag bytte teknik till vanliga pennor så blev det mycket bättre.

Det jag vill uttrycka med den här bilden är lite olika saker. Jag vill att personen som ser den ska bil glad av alla starka färgglada färger som jag använt och att man ska förstå att det är en dröm bild. Och att man ska tycka att man också hade velat drömma en sån här dröm. Så budskapet som jag vill få fram är glädje.

Ja, man kan väl säga att jag har prövat mig fram lite eftersom jag har gjort två versioner av bilden innan jag blev nöjd.

Om jag fick göra om allting en gång till så hade jag gjort bild två direkt och den hade jag inte ändrat någonting på eftersom jag är nöjd med hur den ser ut. Så nej jag hade inte gjort om den.

~*~

Tema identitet:
Till det här projektet så fick jag inte inspiration från någon konstnär utan bara från mig själv. Jag tänkte att jag ville ha något som visade vad jag tycker om och vad jag är för person.
Först tänkte jag att jag skulle måla något, men eftersom jag redan gjort det i dröm projektet så ville jag göra något annat och då bestämde jag mig för att göra Photoshop.

Jag var tvungen att tänka ett tag innan jag började Eftersom jag inte var helt säker på vilket Upplägg jag ville ha eller vilka bilder jag ville ha. Men efter att jag funderat en stund så kom jag på det.
Jag bestämde mig för att ha rymden som bakgrund och sen ha ett träd och från trädet så skulle det hänga saker som representerade mig. Jag tyckte att det var en bra idé men genomförandet blev båtar inte så nöjd med. Bilden blev lite slarvig men eftersom det ändå bara är andra/tredje gången som jag jobbar med Photoshop så blev jag ändå nöjd med helheten, men såklart hade den kunnat bli bättre.

Så den teknik jag använde var alltså Photoshop och jag valde den för att jag tycker att det är gaska roligt att göra och sen så går det ganska snabbt att göra det vilket gör så att jag kan lägga längre tid på tema makt.

Efter att jag kommit på vad jag skulle göra så tycker inte jag att jag fastande så mycket, förutom att jag behövde hjälp ganska mycket eftersom jag inte riktigt förstod hur man skulle göra.

Hade jag gjort om tema identitet så hade jag inte gjort så mycket annorlunda. Jag hade kanske ändrat på något men inte något speciellt som jag kan komma på nu.

~*~

Tema makt:

Det här tyckte jag var det svåraste projektet eftersom jag inte kunde komma på något att göra. Och jag fick fundera ganska länge innan jag och Wilma kom på att vi kunde göra något tillsammans och att vi kunde göra något som symboliserar hur mycket makt sociala medier har idag.
Vi hittade en bild från internet som inspirerade oss. Det var en bild som visar att krigsdrabbade länder bli bombade hela tiden, men att det är nästan ingen som bryr sig, men när det händer i Paris så bryr sig alla jätte mycket.

Vi tänkte att vi skulle göra lite 3D så vi tog en låda och målade sen olika bakgrunder som vi satte i lådan. Sen gjorde vi en instagram ram där Eiffeltornet är och en bomb som ska Spånga den och utanför ramen så gjorde vi hus som vi tyckte skulle representera de krigsdrabbade länderna och att de också blir bombade men att nästan ingen bryr sig om det.
Jag blev väldigt nöjd med det hör projektet och jag gillar verkligen budskapet som den ger och jag hoppas att den får folk att börja tänka till när man ser den!

Vi använde ganska många olika tekniker och material. Vi använde en svamp och många olika färger som vi sen duttade på, på bakgrunden och det ser väldigt coolt ut och jag är väldigt nöjd med den. Vi använde också lera till bomberna, ståltråd till Eiffeltornet, kartong och papper till husen och Instagram ramen.

Jag tyckte inte att vi körde fast så mycket förutom när våra bomber såg för mycket ut som fiskar och vi var därför tvungna att göra om dem, men nu är de klara ut och ser mycket bättre ut också.

Vi har experimenterat lite eftersom vi har testat olika saker och sen bestämt om vi gillar de eller inte och då använt det.

Hade jag fått göra om det här så hade jag inte ändrat något. Jag är jätte nöjd med resultatet och den förmedlar den känslan som jag och Wilma villa få fram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har jag och Wilma blivit klara med vårt tema makt projekt. Vi blev båda väldigt nöjda med den och vi tycker att det är ett bra budskap som förhoppningsvis får folk att tänka till.

Likes

Comments

Idag har jag och Wilma fortsatt med vårt makt projekt. Vi hann nästan klart och nästa vecka ska vi bara fixa de sista detaljerna.

Likes

Comments

Idag så fortsatte jag och Wilma med vårt tema makt projekt. Vi hann klart med Eiffeltornet, instagram ramen, missilerna. Nästa vecka ska vi göra klart och fixa till det sist.

Likes

Comments

Idag här jag och Wilma börjat med vårt makt projekt. Vi målade bakgrunden och började göra lerfigurer. Näst vecka ska vi fortsätta med leran och göra Eiffeltornet.

Likes

Comments

Nu är jag klar med min andra bild som var identitet. Jag gjorde den med Photoshop. Det är inte mitt bästa verk men jag är ganska nöjd eftersom jag tycker att Photoshop är ganska svårt och att det bara är min andra gång som jag gör det. Nu ska jag börja på det tredje och sista projektet som är makt. Jag ska göra det tillsammans med Wilma och vi har en idé som jag tror kommer att bli ganska bra!

Likes

Comments

Sandro Boticelli

Sandro Boticelli föddes den 1 mars 1445 i Florens Italien. Han döptes till Alessandro di Mariano di Vanni Filipepi och kallades för Il Boticello som betyder 'den lilla tunnan' på italienska. Sandro gick i guldsmedslära när han var yngre, men övergick snart till mållära hos Filippo Lippi. Och han tros också ha jobbat på ateljé och började på 1470-talet arbeta för familjen Medici.

Boticelli var en italiensk konstnär som var verksam under ungrenässansen. Hans talang upptäcktes tidigt och han gick redan som 14-åring som lärjunge hos olika konstnärer. Av Lippi, som var en av dem som han var lärjunge åt, lärde han sig en mer detaljerad och intim stil. Många av de verk som Lippi gett ut under den här tiden var i själva verket målade av Boticelli.
Boticelli lyckades med att teckna och fånga den mångkultur som då fanns i Florens. Och eftersom han lärde sig teknikerna för måleri vid en mycket ung ålder hade han mycket mer utbildning än de flesta konstnärer vid samma tid.

Boticelli hämtade inspiration från många olika idé-och-bildtraditioner. Tillexempel fick han inspiration från antika Venusstatyer när han målade sitt nu mest kända konstverk, Venus Födesle. Sandro blev också påverkad av Antonio del Pollaiuolo och Andrea del Verrocchio.

Vid 1470 var han så förmögen att han kunde öppna sin egen verkstad. Där målade han bilder med klara konturer och så lite kontraster mellan ljus och skugga som möjligt. Han utförde det mesta av hans arbete i Florens men 1481 åkte han till Rom där han fick i uppdrag av påven att måla tre stora fresker i Sixtinska kapellet. Efter det åkte han hem och började illustrera böcker, tex Boccaccios Decamerone och den gudomliga komedin av Dante.

Boticelli dog den 17 maj 1510, redan åtta år innan hans död hade han haft det svårt att hitta arbete och hans populäritet skönt ännu mer efter hans död. Detta tror man hände pga revolutionen inom konstvärlden och för hans dåliga hälsa när han dog. På 1800-talet började han bli uppmärksammad igen och han konstverk är idag typiska för ungrenässansen. Och hans verk Venus födelse och våren är bland de mest berömda mästerverken inom Florentinsk konst. Och mellan 1900-talet och 1920 gjordes mer böcker om honom än någon annan målare.

De verk som gjort Boticelli mest känd är hans målningar med motiv ur mytologins värld. Tex Venus Födesle och Våren.

Bildanalys

Konstverket som jag har valt heter Venus Födelse och är målad av Sandro Boticelli. Bilden föreställer fyra männiksor, tre kvinnor och en man. Kvinnan som är i centrum står i mitten, hon är naken och endast hennes hår skyddar henne. Hennes ansikts uttryck är fridfullt. Hon står i en vit stor snäcka och kollar med drömisk blick till sidan. Kvinnan som står till höger om henne håller upp ett orange/rött skynke med blommor på, som för att täcka henne. Till vänster om henne Flyger en man och en kvinna, även dem är nakna me har ett skynke över vissa delar. Mannen och kvinnan har båda vingar och blommor flyger runt omkring dem.

Den här bilden väcker känslorna glädje, eftersom att änglarna kommer och blåser blommor vilket representerar att våren är påväg att komma. Kollar man på himlen så är den ganska mörk och kanske representerar en mörk tid, men att änglarna nu kommer för att en ny tid ska börja, en gladare och ljusare tid. Så när jag kollar på bilden tänker jag att en ny tid håller på att börja och att änglarna är de som ska se till att det händer. Det jag också tänker på när jag ser bilden är att kvinnan som håller i skynket försöker täcka kvinnan i mitten, men att kvinnan i mitten inte vill täckas. Och det tolkar jag att kvinnan som håller i skynket vill att kvinnan i mitten ska vara på ett speciellt sätt och inte vara som hon själv vill, vilket kvinnan i mitten inte vill. Utan hon vill vara fri och kontrollera sina egna handlingar och tankar och inte låta någon annan bestämma över henne. Kvinnan tycker jag är ett lite av ett mysterium, hon ser väldigt fridfull och lugn ut, vilket gör att man undrar vad som har hänt henne och vad hon har gjort.

Bilden är uppbyggd med ganska mjuka färger. Det är en mjuk blå färg på skynket och mjuka färger på himlen och träden. Himlen i bilden är ganska mörk, och havet under snäckan är också mörkt men havet i mitten är ljusare. Det är också väldigt tydliga kontraster i bilden, som är en sak som Boticilli målade ofta. Han målade också lite kontanter mellan skugga och ljus vilket jag också tycker den här bilden har. Boticelli har också målat kvinnan i mitten lite tydligare än de andra, som jag tror ska visa att det är hon som ska vara i fokus, hennes hy är också mycket ljusare än de andra vilket drar till sig uppmärksamhet och gör att man märker henne först i bilden.

Jag tror att bildens syfte är att man ska våga vara sig själv och inte låta någon annan bestämma över en, detta tolkar jag ifrån att kvinnan till höger försöker täcka kvinnan i mitten, alltså att hon försöker täcka vem hon är och vad hon vill.
Och jag tror också att bilden syftar på att även om man har det svårt ibland så kommer det alltid bli bättre tillslut kanske måste man också hitta någon som kan hjälpa en gå igenom den svåra tiden detta tolkar jag från att änglarna blåser blommor vilket gör att det mörka som finns i bilden försvinner och det börjar istället bli ljust.

Likes

Comments

Idag gjorde jag Photoshop, jag blev nöjd med vad jag gjorde och ska göra klart nästa vecka. Idag hade vi också en genomgång och sen en kahoot om det vi lärt oss. Jag lärde mig lite nya saker.

Likes

Comments

Nu är jag äntligen klar med min drömbild och jag är nöjd med resultatet. Jag blev mest nöjd med att det är så mycket färg och att det blir mycket mer färger eftersom jag tycker att detta gör att man blir glad av att se bilden. Sen blev jag också nöjd med formerna på figurerna, tex på valen. Jag blev också nöjd med att jag hade en regnbåge som bakgrund eftersom jag tycker att den är mycket finare än att bara ha en en vit bakgrund.
Fick inte inspiration från någon speciell konstnär utan det mesta kom från mig själv och vad jag tänker på när jag tänker drömmar. Tänkte däremot lite på Hieronymus Bosch som också gör mycket 'dröm' bilder och där det är mycket detaljer och mycket olika saker som händer i bilden, och det försökte jag få lite i min bild också.
Nu ska jag börja med ett nytt projekt och har inte bestämt om det är makt eller identitet ännu, så får se vad jag väljer.

Den här bilden är också mycket finare och mer välgjord en den bilden jag gjorde innan eftersom jag var mycket mer ordentlig med den här bilden. Jag fokuserade mer på små detaljer och att göra ordentligt.

Den här veckan började jag också med Photoshop som jag kommer att fortsätta med nästa vecka. 

Likes

Comments

Idag hade vi först en genomgång på Hieronymus Bosch och vi fick lära oss lite saker om honom. Tex att han kom ifrån Holland och att hans verk var oftast fantasi målningar. Efter det fortsatte jag att jobba på min dröm bild. Jag är nästan färdig med min bild och jag har bara några detaljer kvar. Jag är ganska nöjd med min bild och den blev mycket bättre än den andra bilden, som jag gjorde först. Jag är mest nöjd med bakgrunden och med färgerna eftersom jag tycker att det är mycket fina färger i bilden. Nästa gång ska jag göra klart och sen ska jag börja jobba med ett nytt tema. Antingen tema makt eller tema identitet.

​Här är också en målning som Hieronymus Bosch har målat.

Likes

Comments