Hej! Sorry för ganska dålig uppdatering, men jag har haft fullt upp sen jag kom fram till värdfamiljen i onsdags. Jag blev upphämtad på flygplatsen i college station runt klockan 17.00 av hela värdfamiljen + några fler. Efter det åkte vi hem till huset som för övrigt är jättefint, ett väldigt amerikanskt område också hehe. (Kolla bilderna nedan). På kvällen fick jag också ett par "cowboyboots" + en hel korg full med läsk, Texas-snacks, tröjor, smink skolsaker osv. Så snällt!!! Jag gav dem också en del presenter och godis från Sverige som de gillade, förutom saltlakritsen haha.

På torsdagen sen så åkte jag och min värdmamma först och fixade ett nytt simkort till min mobil och ett amerikanskt nummer. Sen åkte vi till min skola och fixade mitt schema och kollade runt i skolan inför skolstarten på måndag. Tanken var egentligen att jag skulle ta ganska lätta klasser och inte riktigt graduate och få ett diplom liksom, men det blev att jag tar en del "svårare" klasser istället då jag fick chansen att graduate om jag gjorde det! Jag ska alltså gå sista året på high school och kurserna jag ska läsa är Government, us-history, English, speech, math, forensic science och Soccer. Kommer förmodligen vara sämst på fotboll och dö i värmen menmen. Mötte några av lärarna också och de verkar jättesnälla!

I fredags åkte hela värdfamiljen på semester med två andra familjer till Galveston, en ö i/utanför Texas i mexikanska golfen. Det är jättevarmt och skönt här, har dock aldrig varit omkring så många barn samtidigt haha. Imorgon (söndag) åker vi hem igen för att sen börja skolan på måndag! Det ska bli kul att se hur high school är! Vi hörs senare byebye!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag är det tisdag och imorgon är det dags att åka till värdfamiljen i Texas! Men i måndags så hade vi sightseeing på dagen och fritid på kvällen, precis som i söndags. Vi hade verkligen den roligaste tourguiden som gjorde själva sightseeingen såå rolig och intressant. Vi var mestadels i lower Manhattan på ställen som China town, little italy, Wallstreet, Brooklyn och ground zero. Senare på kvällen fick vi som sagt några timmars fritid som vi mestadels spenderade i Soho för lite shopping. När vi skulle äta sen så gick jag, min roomie från Norge och hennes två kompisar från USA mot little italy igen för att äta på en liten "dumplings-resturang" där Leonardo DiCaprio tydligen har varit flera gånger. Det var supergott och mysigt!

Idag (tisdag) så fick vi först lite info om morgondagens flyg, när alla åker osv. Sedan åkte vi till ett jättestort shopping-mall där vi var i några timmar. Tyvärr har jag inte så jättemycket plats i bagaget så kan inte shoppa så mycket mer innan jag kommer till Bryan, menmen lite fick jag med mig iallafall! Sedan åkte vi till "The American museum of natural history" där också filmen natt på museet spelades in. Inte så jättekul haha så vi gick till shakeshack istället o tog en shake. Sen var det dags att åka tillbaka till hotellet o säga hejdå till New York för sista gången! Har haft det jättebra här men nu är det äntligen dags att åka till värdfamiljen! Mitt flyg går imorgon runt 13.00 där jag först tar flyget till Dallas och sedan vidare till college station där jag blir upphämtad av värdfamiljen! Vi hörs förmodligen igen när jag har kommit fram till Texas!

Likes

Comments

I förrigår (den 12:e) så kom jag och alla andra utbytesstudenter som ska på samma camp, fram till New york! Eller ja, till Newark, New Jersey rättare sagt där flygplatsen ligger då. Jag sa hejdå till alla hemma i Sverige och tog flyget från Arlanda vid 13.00. Åtta timmar senare var vi äntligen framme, där vi förs fick gå igenom ett par säkerhetskontroller, hämta väskorna och för att sedan åka till hotellet som ligger ca 5 min från flygplatsen. Här delar jag rum med en Norsk tjej som är jättetrevlig! Vi är närmare 50 studenter från flera olika länder här på soft landing campet, som alla stannar till på onsdag då vi ska åka vidare till våra värdfamiljer. Är förresten såå taggad på att träffa familjen! Men först NEW YORK. Första dagen här så åkte vi in till själva New York och upper Manhattan där vi gjorde allt som att gå i central park, kolla utsikten på "top of the rock", se time square, käka på shake shack inne på Grand central station osvosv. Idag ska vi till Lower Manhattan där det kommer bli mer sightseeing + shopping!! Jag har det iallafall jättebra här och vi hörs nog snart igen, xoxo;))

Likes

Comments

Hellooo! I det här inlägget tänkte jag berätta lite om min placering, alltså vart jag ska bo under mitt år i USA, vilken skola jag ska gå på och hur min värdfamilj ser ut. Staden jag ska bo i heter Bryan och ligger i delstaten Texas, mitt emellan Austin och Houston. Bryan och staden bredvid (Collage station) brukar dock räknas som en och samma stad då det inte ens är en minuts avstånd mellan dem. Så tillsammans har de circa 200 000 invånare vilket är mycket mer än i Nyköping där jag bor nu. I Collage Station ligger också ett jättestort college som heter Texas A&M med ca 70 000 elever! De ska tydligen ha ett väldigt bra football team också, som lockar fullt med folk när de spelar sina matcher!

Familjen jag ska bo i består av en mamma, en pappa, två döttrar som är 1 och 4 år samt en hund. Har skypat med dem två gånger och mailat med dem fram och tillbaka sen jag fick min placering i maj (?) och de verkar verkligen jättesnälla, kommer nog att trivas bra!

Skolan jag ska gå på heter Bryan High School och ligger ca 5 minuter från där jag ska bo. Där går ca 2000 elever vilket är en väldigt stor skillnad från skolan jag går på här hemma i Sverige, men det ska bli kul!!


Likes

Comments

Hejhej! Nu såhär 1-2 månader innan avresa så tänkte jag iallafall skriva mitt första inlägg här på bloggen. Det kanske hade varit roligare om jag börjat blogga lite tidigare och skrivit lite mer om hela processen från ansökan till avresa men det finns så himla många andra bloggar som skrivit detaljerat om det så jag tänker att ni får läsa det på deras bloggar om ni är intresserade, eller om jag skriver om det senare. På den här bloggen så tänker jag iallafall uppdatera under hela mitt utbytesår i text, bilder och videos! 

Idag är det 56 dagar kvar tills jag först flyger till New York där jag kommer spendera några dagar med andra utbytesstudenter. För att sedan ta flyget till Texas där jag kommer spendera mitt kommande utbytesår! Är faktiskt inte alls nervös än? Det kanske kommer snart. Är lite stressad dock för trots att det inte är så långt tid kvar så har jag en del saker att ta tag i innan jag åker (bästa jag som skjuter upp allt). Behöver fixa ett nytt bankkort, lämna in mobilen på lagning samt fixa med mitt abonnemang, ta ett tuberkulos test och två sprutor o sist(?) men inte minst åka till amerikanska ambassaden och fixa visum. Tänkte berätta lite om min värdfamilj, vart jag ska bo och skolan jag ska gå på (är jättejättenöjd med allt) i nästkommande inlägg så stay tuned!

Likes

Comments