Hej!

Idag var jag på pay and jump med Icaros, vi hoppade dock bara en 50cm runda men det var lika kul för det! Tror Icaros hade glömt hur läskiga hindren var så han tittade på alla, haha. Vi kom igenom banan i alla fall och fick en liten rosett!

Priffe får sättas igång på onsdag igen, då ska vi träna tills vi dör, nej, skämt å sido. Vi ska åka till Färgelanda 3e juli och tävla en LC:1, ska bli superspännande då det är min första dressyrtävling.
Därefter åker vi till Ale-Jennylund 8e juli och hoppar en LD (80cm) A:0/A:0.
Sedan får han en tävlingsfri vecka då vi åker till Falsterbo och sedan är det meeting i Strömstad, räkanhoppet!! Jag ska bara hoppa de två första dagarna, har anmält LD A:0/A:0 och LC avd B första dagen, och LC A:0/A:0 andra. Vi får se hur det går.

Så ser planerna ut just nu, tanken är att tävla dressyr på LERK när de har sin ponnydressyr, Priffe gillar ju hemmaklubben så då ska vi göra vårat bästa ;)

Ganska rörigt inlägg idag, ber om ursäkt för det, menmen.. ha en bra kväll så hörs vi <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

För 5 år sedan slutade jag 4an, för 5 år sedan hade jag gått klart mitt första år i mellanstadiet. Det året på den skolan, det var ett av de sämsta i mitt skolliv. Jag tyckte då och tycker fortfarande att den skolan var den sämsta jag gått på, Strömskolan i Lilla Edet.

På torsdag, lite drygt 5 år senare, slutar jag 9an. På torsdag går jag ut grundskolan, jag lämnar 10 år av blandade skolår bakom mig, jag har inte längre skolplikt. Det känns så jäkla skönt.
Högstadiet har varit den bättre delen av mitt liv, inte helt, men mestadels.
I augusti börjar jag på en ny skola, ett gymnasium dessutom, med nya vänner och nya möjligheter. Det ska bli så jäkla kul att få gå tre år på en skola man trivs på, förhoppningsvis, där man gör något man tycker är kul, med klasskamrater som delar samma intresse.

För några år sedan trodde jag att gymnasiet skulle bli den tuffaste tiden i mitt skolliv, men nu vill jag bara flytta till Kungsbacka och börja om med mitt liv. Jag vill få en nystart. Jag vill skaffa vänner som inte innebär bråk och drama.
Jag ser så jäkla mycket framemot gymnasiet och det ska bli så himla roligt att få nya vänner, rida på skoltid och att bara komma ifrån denna håla med dessa människor som jag levt med i 16 år. Äntligen!

Nu ska jag dra mig mot bussen och ha en chill skoldag, imorgon är det två-rätters lunch på skolan och därefter utstädning av skåpen!
På torsdag är det som sagt skolavslutning och på kvällen avslutningsfest i Uddevalla för alla 9orna på skolan!

Ha en bra dag, vi hörs! <3

Likes

Comments

Hej på er!
Förlåt (igen) för dålig uppdatering, men jag har som sagt grejer som går före bloggen och jag försöker blogga när jag hinner.

Just nu är klockan 07:05 och jag ska gå till bussen om 15-20min. Har vanlig skola ons-fre denna veckan, sedan är det några specialdagar och på torsdag 15e så slutar jag ÄNTLIGEN 9an, jag går alltså ut grundskolan för gott!

Senast jag uppdaterade var efter tävlingen på LERK, efter det har jag varit på en tävling till och det var Glitterhoppet i Nygård som jag skrev.
Där hoppade jag LD och LC-debut, LD gick jättebra fram till 6an där jag höll i han för mycket mot ett plank vilket såklart ledde till att han inte hoppade. Resten gick bra.
LC-debuten gick över förväntan, efter LDn tänkte jag inte på en 0a utan jag ville bara ta mig igenom banan. Så, första stoppet kom på 2an, det var såpass lågt så jag trodde jag kunde hålla honom, men icke.. Därefter var väl Priffe lite trött pga värmen och en lång dag, så ett stopp på 3an oxå som var planket igen. Men resultatet speglar inte känslan alls! Han hoppade över muren som var sista i grunden, vilket jag är skitglad över! Resten skiter jag i, haha.

Sen då? Jo, vi skulle på pay and jump i söndags i Lilla Edet och hoppa 80&90cm, men nej, det blev inget med det.. När jag tog in Priffe från hagen 2h efter utsläpp har han lyckats göra något och är jättehalt🙄
Så det blev in i sjukhagen och måndag morgon ett samtal till veterinären. Igår va vi där, det visade sig att han fått en blödning i muskeln och ska nu bara skrittas i 14 dagar, yey.. 10-15 minuter uppsutten skritt i två veckor, efter 7 dagar får vi börja gå över lite lätta cavaletti. Dessutom får han nån créme på benet 2ggr/dag, en för skrapsåren han hade fått och en för muskeln. Han får även metacam en gång varje dag. Dessa grejer ska han alltså få i 7-10 dagar.

När vi kom hem igår hade LERK planerat nästa pay and jump, 18/6. Vi diskuterade lite och bestämde oss för att åka och köra 50cm med gamle gubben, Icaros. Senaste vi va på var 1a november 2015 om jag minns rätt, då hoppade vi 70cm med ett stopp. Nu hoppas jag att vi bara kan köra runt banan och ha kul, för jag vet att Icaros tycker det är lite kul att hoppa ändå. Så vi taggar!!

Nu ska jag gå till bussen snart, så måste avsluta här, ha en bra dag så hörs vi <3

Likes

Comments

Hej!

Hoppas alla mår bra!
I lördags var vi på hemmaklubben, Lilla Edets ridklubb, och tävlade. Vi hoppade LD avd B och LD+ avd A, och jag tänker att jag skriver resultat och utvärderingar för varje klass var för sig.

LD (80cm) avd B, alltså ingen omhoppning:
Priffe var väldigt gnäggif och blev lite loj i svängarna så det blev svårt att svänga till vissa hinder, men han gjorde ändå sitt jobb och hoppade alla hinder och vi blev nolla!

LD+ (85cm, debut) med omhoppning:
När denna klassen hade startat så hade hästkompisen åkt hem, vilket gjorde att Priffe lugnade ner sig lite. Jag gick in på banan med bra känsla från framhoppningen och vi kom över alla hinder i grunden, vilket då betydde att vi fick fortsätta rida och hoppa omhoppning! Eftersom Priffe inte tävlats jättemycket och han har många UTE i resultaten, så valde jag att inte satsa, utan istället få en nollrunda med bra känsla. Vilket vi också fick! Vi blev alltså helt felfria och fick tiden 34 i omhoppningen, vilket inte va jättesnabbt men som sagt, jag satsade inte.

Jag är supernöjd med Priffe på helgens tävling, nästa blir i Nygård där vi hoppar LD (80cm) med omhoppning, och vi debuterar även LC (90cm) med omhoppning. Kommer satsa lite mer i LDn denna gången eftersom de har såå fina rosetter på glitterhoppet😍 (se bilden nedan)
I LCn kör vi samma som LD+ på LERK, satsar på nolla och bra känsla!

Glitterhoppets rosetter på Nygård, en sån måste man ju ha lixom😍

Priffebus❤️

Likes

Comments

Hej på er!
Vet att jag varit sjukt dålig på att skriva här men jag har seriöst inte haft tid. Priffe har varit under full igångsättning och jag har behövt lägga fullt fokus på skolan för att höja mina betyg, vilket gör att bloggen hamnar åt sidan..

Men nu är snart de nationella proven över, vi har matten kvar nästa vecka sen är de ÄNTLIGEN slut😅

Jag har faktiskt höjt mig i många ämnen nu vilket jag är stolt över! Jag har klättrat upp från E till C i både religion, historia och samhällskunskap, vilka innan har varit de ämnena jag haft svårast för! Så jag är sjukt nöjd faktiskt!

I måndags (1a maj) gjorde jag och Priffe våran tävlingadebut! Trots att jag endast varit ute på en pay and jump med honom och innan det en enda med Icaros, så var jag faktiskt inte jättenervös! Vi skrittade fram på en väg ganska länge, sedan gick vi in på "framridningen" som var en gräsbana, det var ganska sunkigt där och Priffe var helt galen för att kompisen gick ifrån honom.. Men men, sedan fick vi gå in i en paddock där det var framridning och framhoppning, vilket blev litte bättre och han lugnade ner sig. På framhoppningen hoppade jag 2ggr på "lilla", 2ggr på räcke och 3ggr på oxern, sedan gick jag ut på framridningen igen.
Inne på banan tror jag Priffe blev lite nervös och han gick runt och gnäggade. Jag visade han de flesta hinderna men han tyckte inget var särskilt läskigt.

När vi fick startsignal gick jag fram och hälsade på domaren, eftersom det var stilbedömning ;)
Sedan kom vi mot 1an, vilken han hoppade superbra, 2an la jag honom helt fel på men han räddade mig och hoppade av jättenära men rev ändå inte :D 3an hoppade han jättebra, 4an till 5an var en linje, där tog han 5 galoppsprång som det skulle va men fick hoppa av en bit ifrån 5an. 6an och 7an också superfint! Sedan 8an och 9an också superduperbra!! Inga pet, inga stopp och vi blev 0a och fick en clear round rosett! Stilpoängen blev ganska höga trots min miss på 2an, 23 poäng och bland top 5 högsta poängen!
Inte nog med det så var det ju även lagtävling, laget samlade ihop hela 68 poäng och vann finalen av Gotacupen!! Sedan vann vi även totalen, så med mig hem hade jag tre rosetter och en medlaj. Dessutom fick vi rida ärevarv, det är inte dåligt på första tävlingen ;)

Jag är supernöjd med Priffe och längtar supermycket till nästa tävling, vilket blir Lilla Edets ridklubb då vi hoppar LD (80cm) utan omhoppning och LD+ (85cm) med omhoppning😍

Hoppas ni får en bra helg!
Vi hörs snart igen <3

Likes

Comments