Hej på er! Det var ett tag sedan, en hel månad haha.

Mycket har hänt under 4 veckor och jag har lite uppdatering åt er helt enkelt ;)


Som vissa kanske såg på min Instagram så trampade Priffe halvt av sig skon och fick spikarna i hoven, så han fick promenad i en vecka. Sedan åkte jag iväg till Spanien och min kompis skulle ta hästarna, vilket hon gjorde och gjorde det superbra! Men dagen efter vi kommit fram ringde hon i full panik och skrek att Priffe fått en spark eller något så han var helt blodig på hela höger fram! Vill även påpeka att det var samma ben som han trampade av sig skon😒 Så de i stallet har hjälpts åt att hålla det rent och min kompis har promenerat honom. Han har inte haltat på några dagar så jag longerade igår för att kolla om han visade något i alla gångarter, men han såg fräsch ut. Så jag bestämde mig för att hoppa upp idag för att känna om han var fräsch från ryggen också, vilket han var! Skönt! Så nu hoppas vi att han håller sig frisk och hel så vi kan komma ut på banorna i vår! Icaros har fått gå myyycket ut när jag varit bortrest och jag har även fortsatt rida ut honom nu det sista på sportlovet. Jag hittade en video från en hoppträning i maj förra året, den var på Icaros och han var sååå dröm på den träningen. Han var pigg, fräsch och superfin och luftade och hoppade typ 1m på alla hinder trots att de låg på 50-70/80cm! Lägger ut videon på Instagram om ni vill kolla den :)

Imorgon kommer en tjej och processer Icaros, jag hoppas att hon är lika bra som hon låter! För i så fall tror jag det kan bli riktigt bra!

Nu ska jag bara chilla och kanske kolla mello, om ni vill får ni jättegärna ställa frågor! Då kan jag göra en frågestund här på bloggen :D

Hade bra så hörs vi!❤️

Jag fick köra golfbil när pappa spelade golf :P

Och såklart - ingen semester utan häst ;) här är duktiga Jonna Ekberg på sin superfina häst Cassini Bay! De gjorde en clear round här👌🏼

Likes

Comments

Så, gokväll på er, hoppas ni har haft en bra dag! Min har varit lite till och från men helt okej.
Som jag skrev igår skulle jag fixa ett inlägg med lite om hur det ser ut med Icaros, och nu kommer det!

Som ni vet är han gammal, 26 år, men trött? Näää ;)
Han är dock "pensionär" och hoppningen är lagd på hyllan för gott för hans del. Så, vad händer med honom nu då? Tanken är att han ska börja sättas igång nu, om vädret blir mildare kan vi fortsätta enligt plan alltså. Kände lite på honom idag i skritt och han är superduperfin som vanligt! Längtar tills vi kommer igång! När han är igångsatt ska två olika tjejer komma och provrida honom, förhoppningsvis blir någon av de medryttare🤞🏼Sist jag sagt så har det inte blivit något så håll alla tummar, tår och hovar ;)

Huvudplanen med honom första halvåret nu på 2017, är att rida mycket ut! Det älskar han! När det börjar bli ljusare och bättre väder ska jag försöka komma ut med honom så ofta det bara går! För det tycker både han och jag är superkul :D Sedan ska han självklart också gå dressyrpass, så att han får mjukgöras lite då och då. Men mer ut än dressyr. Vi kommer självklart ta några småskutt över stock och sten ute i skogen, och kanske någon sockerbit eller ett kryss nån gång i månaden, men inte mer än så. Vi kommer inte åka ut på varken dressyr- eller hopptävlingar. Inga pay and jumps, kanske någon pay and ride beroende på hur året blir.
Det kommer bli mest hemmaridning med gamla gubben.

Andra halvåret då? Det vet jag faktiskt inte och vill egentligen inte tänka på det heller. Går allt som planerat kommer jag ju börja på Sveriges ridgymnasium i Kungsbacka, då kommer jag ta med mig Priffe och förmodligen bo där nere. Vi vet faktiskt inte riktigt vad vi ska göra med Icaros, det vill säga om han fortfarande är vid liv då.. men det tror jag faktiskt! Mina vänner tycker att jag ska ta med honom också, men grejen är att han inte gillar stora stall med mycket hästar, det gör honom stressad. Dessutom är hästarna inte ute lika mycket där som vi har ute de här.. Men vi får se, har ni några tankar och förslag på vad ni tycker jag ska göra, vad ni skulle gjort osv så skriv hemskt gärna de nere i kommentarerna!
Tack på förhand!

Ha en bra kväll nu, vi hörs snart igen <3

Likes

Comments

Måndag igen.. Jag är en sådan person som inte tycker om måndagar särskilt mycket :/ men men.

Jag har varit hemma från skolan idag, varit förkyld och haft huvudvärk till och från.. Men imorn går jag till skolan, om inte karma kommer och jag blir värre imorn bara för jag säger att jag ska vara frisk ;)
Priffe dressyrtränades för Karin Svensson igår, hon är nyligen utbildad B-tränare! Jag tycker hon är superbra redan efter en träning för henne, hon är ingift släkting till min kompis, om ni ville veta ;P Det gick superbra i alla fall! Han var så himla fin och lyssnade hela passet.
Tanken var att åka iväg på hoppträning imorgon på Eckerna för Annika Teibl, men då han fick vila idag och jag inte vill anstränga varken mig eller honom för mycket nu första dagarna på veckan så hoppar vi den. Istället rider vi lite lösgörande och tränar på det vi fick med oss från Karin-träningen. Sedan är tanken att jag ska ta några småskutt i slutet av veckan bara för att känna på honom, han har ju trots allt inte hoppat på någon månad. Sen blir det eventuellt träning för Karin i helgen igen. Det blir väldigt sällan uteritter just nu men det är pga väder och underlag, det är snö och is överallt nästan så ni kan nog förstå.
Men om vädret håller var det lovar så tinar förhoppningsvis paddocken till veckoslutet och då kan den harvas! Vi håller tummar och tår, vill verkligen komma igång med båda ponnysarna nu!

Jag tänkte att ni ska få lite uppdatering om Icaros någon gång också, men jag skriver ett inlägg om det imorgon. Jag kan säga så mycket att han enligt plan ska sättas igång nu :) Mer skriver jag imorgon!

Gonatt på er! <3

Likes

Comments

I'm back! Eller ja, i alla fall för stunden ;)
Jag vet att jag sa att jag inte skulle uppdatera, men jag hade detta på hjärnan och är bara tvungen att skriva av mig :)
Jag tänker att jag bara skriver en kort text, för jag har inte så mycket att säga egentligen.


Det jag tänkte ta upp är det här med att vara för stor för sin ponny, lite om hur jag tänker kring det osv.

Till en början kan jag säga att jag ser många barn och ungdomar idag som tävlar en viss kategori på ponny, men som det kanske är dags att gå upp på nästa kategori. Många är för långa för sina ponnys om ni frågar mig, så enligt mig själv borde de byta upp en eller kanske till och med två kategorier. Sen måste ju inte längden spela någon roll, man kan vara 160cm och tävla B-ponny, för man kanske bara väger typ 30-40kg, det vet jag många som gör! Men sen är det ju inte bra att vara för lång heller.

Nu till mig själv. Jag tycker själv att jag egentligen är lite för lång på Priffe, eller egentligen på gränsen. Men han är en ganska liten D-ponny, hade jag haft en väldigt maxad så hade det varit en annan sak. Men grejen är såhär, jag kan gå över på storhäst nu, jag vet folk i min ålder och till och med yngre som redan gjort det. Jag måste faktiskt säga att jag känner mig säkrare på hästen ju större den är, det ska jag inte ljuga om! Men det är tävlingarna som är grejen. Det känns så mycket större att tävla med storhäst, i alla fall vad jag ser och lixom tänker och känner typ. Så därför valde jag att fortsätta med ponny i några år till, tills jag känner mig säker, eftersom jag aldrig tävlat tidigare.

Det var ungefär det jag ville skriva, tack om ni läste haha. Gonatt❤️

Likes

Comments

Hej hörni. Jag känner att jag måste berätta det här en gång för alla, jättemånga undrar och jag är trött på att hålla det inne nu.

Jag lever i stort sett ett helt normalt liv, många tycker och säger till och med att jag har ett superbra liv. Det har jag inte, eller på sätt och vis. Jag är verkligen jättetacksam över de vänner jag har, över att jag får ha mina fantastiska ponnyer och att jag faktiskt har det så bra som jag har det! Men det gör inte att jag alltid mår bra, mina vänner och hästar betyder mer än allt för mig, det gör de verkligen!
I cirka 2 månader nu så har jag gått runt och fallit ner i någon djup depression, inte så djup som många faktiskt har, men för mig är den djup nog för att få mig att må dåligt dagligen trots mitt "perfekta" liv. Jag har mått halvt dåligt i ungefär 6 år nu, alltså sedan mina föräldrar skiljde sig, men jag har varken visat eller sagt det till någon. Men nu på sista tiden har det blivit värre, för min mamma flyttar ifrån mig, hon ska flytta till Skåne och bo hos min syster för att styra upp sin ekonomi. Jag vet att Skåne inte är andra sidan jorden, men det är inte direkt så att jag kan åka till henne när jag känner för det. Eller tekniskt sätt kan jag det, men ni förstår nog. Den här depressionen har i alla fall gjort att jag plötsligt blivit extra känslig och tar mer illa upp än innan, vilket gör att jag lätt blir arg, ledsen, irriterad osv. Det som är mindre bra, det är att den här depressionen gjort att jag nyligen förlorat en av mina närmsta vänner.. Allt började med att hon dissade mig på Snapchat, löjligt, eller hur? Men hursomhelst så utvecklades detta till en diskussion och den blev bara värre och värre, egentligen fattar jag själv inte riktigt vad som hände, men det har i vilket fall lett till att vi slutat som ovänner och varken skriver eller pratar med varandra. Det här gör bara att jag mår sämre och de senaste kvällarna har jag gråtit mig till sömns för jag mått så dåligt.. Så just nu har jag bara stängt ute omvärlden och i stort sett inte orkat bry mig om någonting typ :/ Jag känner fortfarande att jag inte orkar bry mig, jag känner mig bara värdelös, ful, äcklig, elak, dryg och totalt meningslös för världen. Därav har jag nu bestämt mig för att inte uppdatera varken här, på Instagram, Facebook, ask eller några andra sociala medier. Jag kommer inte lägga ut något på Snapchat eller skicka snaps till någon annan än de jag har dagar med. Jag tänker helt enkelt bara stänga ute omvärlden och skicka med snapdagar och prata med folk i skolan, för jag känner att vad jag än säger eller gör så gör jag bara fel eller så blir allt helt fel. Så, om någon vill nå mig, skicka sms eller ring, för annars svarar jag inte.

PS. Jag kommer fortfarande vara inne på alla medier, men jag kommer inte uppdatera osv.

Tack o hej, vi hörs när vi hörs :)

Min kung❤️

Likes

Comments