Hej allihopa!
Igår packade vi in alla grejer och hästarna i lastbilen och körde mot Kungsbacka.
Priffe är installerad och riden både igår och idag, så skönt med ridhus! Även mina grejer är uppackade och mitt rum är iordninggjort.

Klockan 13 börjar min skoldag och då har vi endast upprop, vi ska få massvis med information, gå igenom vad som gäller, lära känna varandra lite osv. Detta pågår fram till klockan 15 sedan är skoldagen slut för idag! Chill första dag ändå, haha.

Imorgon går vi 8-16.30, morgondagen är lite mer intensiv men ändå inte jobbig, det är mest lära känna grejer och sånt. Sedan på onsdag har vi 4-5h rast mitt på dagen pga att de som ska ha skolhäst ska provrida dem, så då är vi andra lediga.
Torsdag går vi bara fram till 12, sedan är vi lediga resten av dagen och även hela fredagen! Skönt!
Jag åker hem på fredag eftersom jag och en kompis har biljetter till EM på lördag, så jag ska hem då. Priffe får dock bli kvar på skolan, har en ny kompis som kommer ta hand om honom, så det känns skönt att ha det fixat.

Än så länge trivs jag superbra här och jag har en känsla av att det kommer bli 3 grymma år, så fort Priffe blir frisk då..

Hoppas ni får en bra skolstart!
Kram <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej på er!

Priffe har ju inte känts helt 100 på banorna, vilket inte är så konstigt.. Igår hade vi ute en familjekompis som kände igenom honom och gav honom lite massage och laser. Han var väldigt spänd runt vänster bog, dessutom longerade vi lite och efter galoppen var han inte helt ren i traven på det benet han hade muskelblödningen, så antagligen har han känt av den.
Men som sagt, igår fick han massage och laser och nu håller vi tummarna på att han blir bättre så vi snart kan komma ut på banorna igen.

Nu sitter jag i bilen med en kompis påväg till hennes stuga i Uddevalla, Hafstens camping. Vi ska bara vara där till imorgon för på söndag ska vi till Liseberg och se Hov1, kul!

Hoppas ni får en bra helg, för det ska jag ha!
Kram <3

Likes

Comments

Hej på er!
Det var ett tag sedan nu, igen..
Haft fullt upp med hästar, jobb och kompisar så bloggen har inte varit prio 1.

Men men, som rubriken lyder så undrar många om Priffe är till salu, och ja, det är han, eller han var. Efter räkanhoppet kände jag att vi inte riktigt matchade längre, det har bara gått neråt, så jag lade ut honom på annons under räkan. Dock var nästan ingen intresserad.
Så jag tog initiativet och tog bort annonsen igen, för jag känner att jag vill försöka igen, jag vill börja om på nytt, för jag tycker verkligen om denna ponnyn!
Så, min plan nu då?
Jo, tanken är att jag kör mycket dressyr, markarbete och uteritter ett tag framöver, bara för att Priffe ska få komma ifrån hoppningen lite. Sedan tänker jag att efter några veckor åker vi och testar en hopptävling och ser hur det går då. Mycket mer än så kan jag inte säga just nu, utan det får bli som det blir, det är iaf bestämt att han följer med mig till ridgymnasiet och stannar i min ägo ett tag till.

Jag håller tummarna för att det ska bli riktigt bra så småningom, för jag tror verkligen på denna ponnyn och jag vill fortsätta kämpa med honom <3

Kram på er!

Likes

Comments

Hej på er!

Nu börjar Falsterbo-helgen lida mot sitt slut och idag åker vi hem, jag, pappa och Molly har varit här sen i torsdags, dock har vi bara varit inne på själva Falsterbo Horse Show fredag och lördag. Men det räckte för våran del och jag har köpt en heeeel del, hehe.. ca 2800kr har jag lagt på grejer till mig och hästarna, har en bild på tre av grejerna som jag kommer lägga under texten, och resten får ni se ikväll ;)

Men som sagt, idag åker vi hem och Priffe ska ridas och eventuellt hoppas lite. Imorgon em någon gång åker vi upp till Strömstad, vi har bestämt att vi rider där uppe i deras paddock där tävlingarna kommer vara tis-sön. Jag tävlar dock bara tisdag och onsdag men det räcker för mig och Priffe.
På tisdag hoppar jag en LD (80cm) och startar som nr 6 av ca 25 starter, vi har räknat ut att jag startar runt 10 så det är inte jättetidigt, vi ska dessutom bo i husvagn på tävlingsplatsen!
Beroende på hur LDn går hoppar jag LC (90cm) avd A eller B på onsdag, beror på LDn som sagt.

Det bästa med räkanhoppet är att hästarna står i box, eftersom det är ett meeting, vilket betyder att man måste promenera hästarna ganska mycket och dessutom rida en tur på kvällen för att de ska hållas igång. Då kanske Priffe inte är lika tjock när vi kommer hem, haha ;)

Men hörni, vi hörs senare ikväll, då kommer jag lägga upp bilder på resten av grejerna och utvärdera passet på Priffebus! Hade <3

Bara detta kostade 1100kr😅

Schabrak spooks - 599kr
Tröja ginatricot - 299kr
Kombinationslindor equiline - 329kr

Likes

Comments

Hej på er!

Har varit lite dåligt med uppdatering, men som sagt, hinner inte skriver en gång om dagen.. Utan det får bli som det blir!

I måndags var jag i Färgelanda och gjorde min dressyrdebut, Priffe blev en helt annan häst och var finare än någonsin! På framridningen var han mjuk och tog mina hjälper, MEN, väl inne på banan slutade jag rida vilket ledde till några missar.. typiskt. Men trots dålig ridning från min sida skötte sig Priffe otroligt bra och vi slutade på 61%, väldigt nöjd ändå! Dock tror jag vi håller oss mer åt hopphållet, då det är så fruktansvärt mycket att tänka på i dressyren, hehe ;)

Igår hopptränade vi för Lotta Järnström. Bortsett från att Priffe var väldigt trött av att ha stått ute natten innan, så gick det väldigt bra! Vi började med uppmjukningsövningar på låga hinder i båda hållen, sedan gick vi över till omhoppning. Priffe är inte den snabbaste ponnyn, även fast han kan springa ganska fort ibland, men han kan gå snäva vägar. Det kändes väldigt bra och för en gångs skull red jag faktiskt med benen och skänklarna istället för, ja hur jag nu rider annars?

På lördag åker vi till Ale-Jennylund och börjar med en LD två faser, om det går bra där så efteranmäler vi till LC!
Veckan därpå får han lite tävlingsvila då vi ska till Falsterbo, sedan är det meeting i Strömstad 17-20e!! Sååå taggad!
Efter dessa tävlingar har vi inga fler anmälningar, utan vi tar det lite som det kommer. Just nu finns det inga jättebra tävlingar i närheten, så det kan hända att Priffe får en liten vila i månadsskiftet till Augusti.

Det var allt för detta inlägget, hoppas ni får en bra helg, det är ju fredag imorgon ;)
Kram <3

Mitt lilla bustroll <33

Likes

Comments