View tracker

För bara någon vecka sedan rullade allt på perfekt, nu har kurvan gått ner igen..

Godkväll, tänkte bara skriva en liten life uppdatering.

Först och främst stressar skolan ihjäl mig just nu.. Bara denna veckan har jag tre stycken prov och dessutom måste alla ogjorda/ej avslutade uppgifter in senast fredag om det ska bli nåt betyg på de! Vilket är typ 5-6st!! Snacka om stressig vecka.. jag har hög press på mig själv, detta är inte "bara" ett betyg, min framtid hänger på de här betygen och för en gångs skull kan jag ju faktiskt välja en skola som jag faktiskt kommer att tycka om att gå på! Jaja, nog om de, ska inte tjata hål i huvudet på er om min framtid osv.

Sen är det många privata skäl som gör att jag mår dåligt, inget jag vill berätta såhär öppet men jag kan säga så mycket som att det bara är psykiskt, så det är inget våld eller så inblandat!! Men det är mycket annat som tar sönder mig bit för bit just nu, bl.a alla djur som har dött, tex chickan, solen o bamse.. Saknar de så det svider i hjärtat ;(

Lägg gärna en gullig kommentar som förhoppningsvis gör mig något gladare.. kram <333

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej på er!

Ikväll är jag fylld av tankar så jag kände att jag behövde skriva av mig :D
Jag vill bara börja med att säga att detta inlägget INTE är riktat mot nån speciell person, utan detta handlar om mina egna åsikter o tankar. Så ta inte åt er!! För detta är enbart om vad jag tycker om saker o ting helt enkelt.

Som ni kanske förstår lite i rubriken, hamnar detta inlägget främst om hur jag tycker det fungerar för de flesta på tävling och hur jag ser på det här med tävlingar och den perfekta hästen osv..
Nu för tiden ser jag flera ryttare, som för övrigt är superduktiga och har jättefina hästar, men som främst satsar på placering och framförallt vinst! Javisst, det är superkul att vinna, men det känns som att alla bara vill vara bäst hela tiden?? Allt detta ponnytävlande har lixom blivit en seriös tävling om vem som har den bästa ponnyn.. Jag är själv inte med och tävlar, än, men jag kollar ofta på hopptävlingar och har en vän som ofta är och tävlar, o där ser man supertydligt hur alla bara rider fort och tar supersnäva svängar. Alla satsar och nästan ingen tar det lugnt.
Själv tycker jag att man istället borde tänka på att ha kul och vara ett team med hästen, sen är det ju kul att placera sig eller tom vinna, men måste man alltid vara bäst för att ha kul?? Det är en fråga jag tycker att ungefär alla tävlingsryttare borde tänka på, eller egentligen alla tävlingsmänniskor överhuvudtaget!

Nu till en annan grej som har med tävling att göra - många tävlar varje helg. Alltså, MÅNGA åker ut och tävlar varje helg! Och dessutom hopptränar de 1-2ggr i veckan, jo visst, deras hästar är i tävlingsform osv. Men jag tycker personligen att hästen slits mycket snabbare när den hoppar så ofta o dessutom högt! Jag kommer inte att tävla så mycket med Priffe, iaf inte nu i början, men som det ser ut nu så vill jag faktiskt inte tävla varje helg heller i framtiden pga att det blir lixom lite för mycket både för mig och honom tror jag. Men nu släpper vi det här lite med tävling..

Nästa grej handlar om den perfekta hästen. Jag vet många och framförallt följer många som letar ny häst. De provrider över 50 hästar för att hitta den rätta, men alltså, tänk om man aldrig riktigt hittar den rätta då?? Då har ju alla dessa 50 hästar varit i onödan.. å andra sidan är det så många gör, så jag dömer ingen!!
Jag får ofta frågan "varför köpte ni just Priffe?" "Varför provred ni bara 2 hästar?" "Varför köpte ni en häst som stannar?" osv.. Jo, det ska nu förklaras en gång för alla!! Vi provred bara 2 hästar det stämmer, Priffe och en till, den andra hette Pinoccio. Jag ger inte ut namnet på hon som ägde honom, vet inte om hon vill det nämligen. Pinoccio är en superfin häst med en superfin personlighet, han har fina gångarter och jag såg en bra framtid för honom, men inte med mig tyvärr. Jag kände inte riktigt att vi hade den teamkänslan som jag hade haft på Priffe dagen innan, han var 50/50 new forest och arab, och jag kände helt enkelt att han inte var min typ av häst! Superfin häst verkligen, men ingen Wilma-häst.. Så den kommande veckan efter dessa två provridningar satt jag och letade ihjäl mig efter hästar att provrida, men det dök bara upp ston, svindyra hopphästar o gamla hästar. Så vi bad att få prova Priffe igen så att min syster kunde prova, vilket hon gjorde och hon tyckte om honom sååå mycket. Då kände jag att Priffe var verkligen hästen jag ville ha! Jag förstod hur mycket jobb jag kommer få lägga ner på honom, han är absolut ingen läromästare, ingen proffsponny heller. Men han var och är fof min drömponny! Och det här med att han stannar ska jag förklara mer utförligt, för det första, ja han stannar och han har mycket uteslutningar. Men jag ville inte ha nån läromästare, inte heller en 8-åring som hoppar allt man styr på pch vinner allting.. Utan jag ville ha en ponny som jag kan kämpa med och nån gång nå resultat! Alltså, Priffe har endast gått upp till LC (90cm) på tävling, med både 0:or och uteslutningar. Men tänk då hur mycket jag kan kämpa med honom, tänk om jag och Priffe tillsammans kommer upp till LA/MsvB med nollor, placeringar och kanske tom vinster?? Det är mitt mål med Priffe, oavsett hur lång tid det tar eller hur j***la mycket jag än behöver kämpa, så ska vi ta oss iaf upp till LB+/LA och komma runt den banan! Då får man resultat på hur hårt man faktiskt kämpat med sin ponny! Det behöver inte bli vinster, inga placeringar, vi behöver inte ens bli 0:a! Jag vill bara att vi nån dag på vår resa tillsammans ska ta oss runt en bana på den höjden. Men för att det ska funka, så måste jag komma över min rädsla för högre hinder genom att träna! Priffe behöver träna på att inte få damp efter hindrena! O vi ska bli ett team, så är det bara! Jag ser så mycket fram emot vår resa, den har bara börjat, och ni kommer få hänga med på den!!

Hoppas ni lärde er nåt av detta inlägget, sov gott o gonatt❤️

Likes

Comments

View tracker

Hej på er!
Jag tog faktiskt en längre paus, pga att mitt liv kom ivägen och jag har inte mått så bra helt enkelt..
Inget särskilt har hänt utan det är mest mycket press, jag ska förklara.

Skolan har tagit så sjukt mycket tid och jag har lagt så mycket press på mig själv, vilket har lett till prestationsångest.. Med tanke på att man ska hinna med typ 3 läxor/uppgifter i veckan och ha två hästar, det funkar inte :/
Men nu har min syster fått lov att låna Priffson en "stund" då hennes ponny har varit skadad :) så nu hoppas vi att han uppfostras lite.

Nu är även muntliga nationella över och nationella är över för denna terminen, jag är sjukt nöjd över min prestation faktiskt! Även Icaros är igångsatt efter en liten vila då snön kom så plötsligt!! Han är finare än någonsin och det känns så himla skönt <33
Jag har även lämnat in 2st idrottsuppgiftet vilket känns väldigt skönt! Så nu går livet bra igen :D
Det känns som att jag faktiskt kommer/kan jobba upp massor betyg inför gymnasiesökningen, vilket är väldigt bra ;)

Livet rullar på med andra ord, känns så himla skönt att bara kunna slappna av lite utan en massa press o ångest!

Nu vet ni lite mer om vad som händer i mitt liv osv, hoppad ni förstår, gonatt <3

Juste! Priffe är även klippt nu :D

Likes

Comments

Hej på er!
Det var ett tag sedan ;) men som jag sa kommer jag kika in här då och då!

Jag har precis köpt mig ett par nya freejumps, alltså stigbyglar. Det är typ mitt 5e par nu.. haha, jag har inte kvar alla, utan jag har sålt o sedan köpt nya..
Jag har haft svårt att hålla mig till en färg, men nu har jag bestämt mig :)
Mina första var modellen PRO i färgen creme, de hade jag i typ 3 månader sedan tyckte jag inte att de matchade med nånting jag hade, haha.
Så då sålde jag de och köpte ett par begagnade svarta i PRO, de hade jag lite längre och köpte sedan ett par rosa LITE, eftersom jag köpte en till häst. Men sedan ville jag av nån anledning ha bruna så bytte mina svarta PRO till bruna LITE.. jättedumt men jag gjorde det :/
O nu sålde jag de och har precis beställt ett par blåa i nya LITE-modellen👌🏼👌🏼
O de ska jag ha nu tills vidare, dvs läääänge ;)

Haha, jag har haft lite beslutsångest tror jag.. nu ska jag sova så gonaaatt❤️

Likes

Comments

Hej, vet att ja suger på att uppdatera men känner ingen "power" till att blogga just nu..

Så, vad tycker ni? Ska jag ta en längre paus? Ska jag sluta helt? Eller ska jag uppdatera dagligen/några dagar i veckan? Kommentera gärna!

Likes

Comments