Godmorgon!

Jag tror att många av er inte vet vem Chickan är, eller, vem Chickan var rättare sagt. Jag kommer ihåg tiden med henne så vän, så jag tänkte berätta om det för er.

Vi provred Chickan 19e januari 2014, jag skulle få min första egna ponny och jag var övertaggad. När vi väl provred henne var hon hur snäll som helst! Hon stod still i stallgången, även fast småbarn sprang runt. Ute var hon hur cool som helst, även om det var iskallt, blåste och barnen återigen sprang runt. Vi kom överens om att det var en "once-in-a-lifetime-ponny", alltså en ponny man bara hittar en gång i livet. Redan då bestämde vi oss för att köpa henne, så vi gav handpenning och åkte hem.
En vecka efter, 26e januari 2014, åkte vi tillbaka till Skara med bil och transport. Vi gick in och hälsade på henne, sedan skulle ägaren lasta henne. Hon ville inte gå på först, men sedan bytte vi sida och hon gick på direkt.

Vi åkte hem, Wilma var nöjd och superglad över att hon äntligen fått sin första egna ponny.
Vi kom hem och de första dagarna gick allt superbra, sedan började helvetet...

Första dressyrträningen hemma blev hon rädd och stack med mig, i paddocken, så jag flög av. Därefter stack hon flera gånger i stallgången, när jag var ute och red och hon vägrade gå på transporten osv osv.. Till slut var vi till och med tvungna att sätta en ögonbindel för att hon skulle gå på 🙄

Sommaren 2014 var något på tok, så vi tog ut veterinär. Det visade sig att hon hade haft fångkänningar och att hon hade en sjukdom vid namn "Cashing", stavar säkert fel men så uttalas den. Så hon fick alltså börja gå på medicin men fortfarande ridas som vanligt.

Nu tror ni förstås att det bara var ett helvete med denna ponnyn, men tro det eller ej, hon gav lika mycket lycka som hon gjorde oss frustrerade. Jag kommer ihåg hur överlycklig jag var när jag för första gången hoppade en bana på 80cm, och det var dessutom min egna ponny som tog mig runt den utan problem!

6e december 2014 red jag barbacka en lördagkväll, vi hade lamporna tända men hästarna såg inte vägen ovanför. Grannen var ute med sina hundar då den lilla började skälla precis när jag var i närmsta hörnet och skulle börja trava.. ni kan ju gissa vad som hände sen ;)
Chickan skenade och sprang in på diagonalen, hon drog ner huvudet och samma sekund jag skulle böja mig fram och dra upp det igen så flyger hon åt sidan, och ja, jag flög av. Självklart blev jag skadad, jag tog i med handen, kan tillägga att det var stenhårt i backen, och fick fruktansvärt ont. Senare den kvällen ringde pappa 1177 och de frågade om jag kunde göra speciellea rörelser, vissa kunde jag och vissa inte. Så klockan 2 på natten ungefär åkte vi in till Östra sjukhuset i Göteborg, där fick vi röntga och sedan sova. Morgonen därpå kom läkaren in och sa att jag har en fraktur i handleden, med andra ord var den typ bruten. Så jag fick bedövningsspruta och de vred tillbaka armen på nåt jävla vänster och när jag vaknade upp hade jag gipsad arm.. och skulle dessutom ha det i 4-6 veckor, jippii!

Tillbaka till Chickan, jag delade henne med Elin det sista halvåret, men båda tröttnade på hästen och vi ville inte sälja henne då hon var 21 och skulle behöva gå på medicin resten av livet för att inte lida. Då kom det jobbiga men enda bra beslutet, vi valde att skicka henne till en bättre plats - hästhimmelen. Kl 9.00 24e februari 2015 fick hon galoppera vidare på de evigt gröna ängarna, där tror jag hon trivs det lilla matvraket <3 men som jag saknar henne och hennes dumheter..

Hoppas ni fick lära er något om Wilmas första ponny, kram <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej på er!

Som ni kan tolka på rubriken kommer jag idag skriva lite om våra tävlingsplaner för i år. Vi har inte riktigt planerat för hela året då jag fortfarande funderar på om jag ska debutera LB i år eller om vi ska ta det som det kommer och göra det nästa år.. ilandsproblem, haha.


Som det ser ut nu är vi anmälda till fyra kommande tävlingar:

2a April - Pay n' jump i Bulycke, 70cm och 80cm (LE & LD).

9e April - omgång 1 Gota cupen i Mellerud, 80cm 2 gånger (2st LD), gota går i bedömning "idealtid".

17e April - omgång 2 Gota cupen i Nygård, 80cm 2 gånger (2st LD), gota går i bedömning "idealtid" igen.

1a Maj - final Gota cupen i Dalsland, 80cm 2 gånger (2st LD),
Gota går i bedömning "inverkan/stil).

Sedan har jag några tävlingar planerade i mitt huvud. Den första är 13-14e Maj på Lilla Edets ridklubb där planen är att hoppa 85cm och 90cm, alltså LD+ och LC, vilket då blir debuten i LC.
Andra planen i mitt huvud är räkanhoppet i Strömstad, vilket är ett meeting. Den tävlingen är dock inte förrän 18-23 juli, så det kommer antagligen bli några fler tävlingar innan dess.
Jag grubblar såklart fortfarande på vilka klasser vi hoppar där, det beror på hur långt vi kommer innan. Men jag tror de brukar ha LD de två första dagarna i alla fall, sedan hoppar vi väl antagligen LC där också. Men LB väntar jag nog med till sensommaren/hösten eller nästa år. Jag vill att det ska kännas 100% rätt och bra i LC innan vi går upp på högre höjd.

Så ser planen ut just nu, sedan kommer vi ju självklart tävla mer i sommar och höst, men vi tar det som det kommer och åker ut när vi känner för det. Jag vill inte tävla sönder Priffe heller.

Hoppas ni blev något nöjda med dagens inlägg, det blev jag i alla fall.
Kram <3

Likes

Comments

Godmorgon!
Kan ni gissa vad Priffe gjort nu när det går så bra igen? Han har brallat i hagen och förmodligen sträckt sig.. så han är nu "halt", mer oren på vänster fram :/
Typiskt att det ska hända varje gång det börjar gå bra.. Han haltar inte så mycket, men i traven så tar han upp o ner huvudet när han ska sätta ner benet. Så vad händer nu då? Ja ni, det vet jag inte.. hade sett framemot träningen idag och hoppa lite högre hinder, men vi får väl börja om på 0 igen då.. Han fick gå i sin stora hage idag även om han inte är helt fräsch, sedan får vi se hur han är i eftermiddag. Han får förmodligen vila idag, och Icaros har alltid vilodag på tisdagar, så även idag.
Jag gjorde höpåsar och bytte vatten nu på morgonen så det är bara att mocka när jag kommer hem. Vi får väl se vad jag hittar på efter skolan, kanske hänger med en kompis hem :)

Hoppas ni har friska hästar och får en bra dag!

Likes

Comments

Hej igen!
Har haft mycket i skolan och med hästarna, så bloggen har inte varit prio 1 om man säger så.
Hur som helst ska ni få lite uppdatering och jag tänkte fråga er om lite tips i slutet av inlägget!

Hästarna har gått super på senaste! Icaros går på som vanligt, mycket joggingpass och träning på små volter i galopp. Dessutom mycket "snabba" men mysiga uteritter, han är ju ganska pigg ute kan man säga ;)
Priffson är superfin nu, träningen förra veckan gick superbra (kolla insta för video)! Imorgon blir det träning igen och vi har äntligen börjar träna lite högre höjder och mer banhoppning. Han har ju hållt på lite i hoppningen med att ta ner huvudet och studsa och bocka osv. Men det är nästan helt borta och man märker att ju högre hinderna blir, desto mer fokuserar han, vilket är superkul!
Igår var jag och Priffe på våran första pay and jump tillsammans och det gick över förväntan! Vi anmälde oss bara till en klass, 60cm, för att komma ut och hitta knapparna och känna på det lixom. Vi sa dock att om han stannar eller håller på så hoppar vi klassen igen eller efteranmäler till 70cm. Men så blev det inte, och jag är överlycklig över min lilla vita fara<3
Han var lite jobbig när han kom ut ur lastbilen och trampade runt osv, men när jag hade hoppat upp så lyssnade han. Vi kom in på framridningen och skrittade både på långa tyglar och i form i ca 5-10 minuter. Med tanke på att klockan var ca halv 10 och 50cm (första klassen) startade 10 så behövde vi inte stressa. Så därefter började jag trava lite smått och han fick kolla lite på omgivningen kring paddocken, körde sedan lite galopp, gasade-höll tillbaka-gasade-höll tilbaka, ja ni fattar. Sedan gjorde jag lite byten för o kolla så han lyssnade på mig och tog skänkeln, vilket han gjorde! Jag var nöjd så och skrittade och travade lite, kollade att han var framme för skänkeln och stannade när jag bromsade osv. Han var som ni kanske förstår superfin! Vi fick sedan gå in på framhoppningen, där började jag med att skritta lite runt och lät honom kolla där med. Började trava och kom sedan i galopp på det lilla krysset, körde det sedan direkt efter igen. Efter det kom jag på räcket två gånger och sedan oxern två gånger. Det räckte för min del då han lyssnade jättebra och hoppade superfint. Så sedan travade jag lite därinne och gick ut i förväg även om det inte var min tur att starta. Väntade ca 5 minuter innan jag fick gå in på banan, väl inne lät jag honom kolla på två hinder som jag trodde han kunde tycka vara lite läskiga. Sedan startade vi.

På 1an tittade han till så jag smackade och han hoppade då över, 2an gjorde han omtramp, 3an, 4an, 5an och 6an hoppade han bra, lite tittig men annars fint. Till 7an var det en ganska konstig sväng, men den fixade han galant och hoppade 7an som ingenting, sedan var sista 8an och det hindret tog han också utan problem! Alltså fick vi en superfin nolla och jag är jättenöjd! Vi fick en fin liten vit rosett ;) Glömde säga att pay and jumpen var på Bulycke ryttarförening, superfin annläggning och tyckte deras ridhus var lagom stort!

Jaja, nog om det nu :P
Nu har jag en fråga till er, för jag har lite idétorka och behöver eran hjälp.
Min fråga är då, hur gör ni med era hästar veckan/dagen innan träning/tävling? Har ni något speciellt schema ni brukar följa? Några speciella träningsövningar eller konditionsövningar osv? Skriv gärna i kommentarerna! Behöver inspiration :D

Ha det bra så länge! Kram

Här har ni en liten video på hinder 5-8 :)

Likes

Comments

Hej!
Som rubriken lyder och ni ser på bilden nedan, så är detta mina inköp från Göteborg Horse Show 2017!
Jag tänker att jag lägger in bilden är under och så får ni beskrivning osv på grejerna sedan.

K9 Horse Silverschampo - behövdes verkligen! För det första var mitt hästschampo slut, för det andra är det bara Priffe som behöver duscha hela tiden! Så ett nödvändigt köp helt enkelt ;)

Gråa kombinationslindor, animo - ja, vad ska man säga? Jag älskar kombinationslindor och ville ha fler färger. Animo har bra kvalité på sina tycker jag så jag köpte de helt enkelt!

Pannband, silver och blå bling - detta pannbandet köpte jag till Priffe och ska BARA ha det på tävling! Tyckte det var superfint och hade inga andra grejer på inköpslistan, så jag köpte det! ;)

Sist men inte ovanligt - godis från PS of Sweden - alltid sån bra-att-ha-grej. Godis går åt hela tiden, så varför inte lixom? :P

Detta var allt för detta året och som bilden säger kom jag ut från mässan utan schabrak denna gången! Tycker jag förtjänar en applåd, haha. Brukar vara mästare på att köpa schabrak till mina hästar men kände inte att jag behövde fler just nu :) Fyra grejer, men bra grejer och någorlunda lagom pris!

Hoppas ni haft en bra helg! Sov gott <3

Likes

Comments