Sofia

Äntligen kommer jag berätta nyheten!

Jag ska börja blogga hos @bcdponny !!

Jag ska gå med i deras blogg och skriva där. Det kommer bli superkul att vara där med de, speciellt eftersom jag, Anna och Amanda är tillsammans så mycket på kvarn nu.

Detta betyder dock att jag inte kommer blogga mer här, och Wilma känner att hon ändå inte vill blogga. Så denna blogg kommer inte skrivas på längre. Den kommer finnas kvar för läsning om man vill det, men den kommer inte användas. Så till alla som följt oss, tack tack tack!!

Så hoppa över till @bcdponny dör jag kommer blogga nu!

Kram!

  • Sofia

Likes

Comments

Nikkie, Wilma

Jag har ingen wi-fi och är i Vemdalen det är därför det är så dålig upptadering men Sofia skickade alla bilder från våran hoppträning , Nikkie var Super fin och jag är super stolt ❤️ hon har värkligen blivit fin och man får tänka på att hon är riden 2 månader ❤️ och så får vi önska Sofia lycka till i de hon ska göra...

Likes

Comments

Sofia, Lillis

Hej! Är otroligt trött men ska skriva ihop något litet så ni får veta om dagen!

Jag hade stalltjänst där jag jobbade snabbt för att hinna mocka ponnystorlekar och göra 27 st höpåsar.... Japp... :)))))))))
Sedan hade jag aktiviteten för barnen vilket var kul! Hade den tillsammans med Anna så det gjorde det ännu bättre!

Efter det stack Anna och jag ner till kvarn och fixade där med två små tjejer som ville hjälpa till. En fick rida Casimir upp och en fick köra Lillis lite. Man måste ju gå i backarna upp och ner eftersom han är så liten och inte kan ta det, men på raksträckorna kan man köra!
Uppe på Lurbo kopplade jag av vagnen så jag kunde tömköra honom lite. När jag hade gjort det så hade småtjejerna hunnit skritta fram Casimir, så jag tog av selen så de kunde gå med honom i ridhuset och gosa med honom. De blev helt kära i honom, vilket man förstår ;)

Väl nere på kvarn igen så fixade jag mockning, höpåsar och kraft åt hela trion. Blev sjukt trött efter hela dagen, men sen kunde jag äntligen pusta ut hemma!

Imorgon blir det klubbdressyr på Lurbo, så jag ska vara funktionär. Efter det fixar jag hos Lillis, men han ska vila eftersom han var så trött idag. Men vi får se mer om det då!

OCH FÖRRESTEN

imorgon berättar jag nyheten! Den är bra men har sina nackdelar. Men jag är spänd på det och det kommer bli väldigt kul! Så håll utkik! ;)

Likes

Comments

Sofia

Kommer inom kort! Så håll utkik!

Det har med dessa sköningar att göra ;)

  • Sofia

Likes

Comments

Sofia

Vi har ju som sagt ett projekt på Lurbo där ensamkommande flyktingtjejer kommer och får rida. Det går ut på att de ska få en aktivitet att engegera sig i och även hitta glädjen och gästvänligheten här!

Jag måste säga att projektet gör mig riktigt lycklig. Idag "intervjuade" vi tjejerna för att kunna visa för en person som ska komma och se hur det går för projektet. Jag frågade en tjej, Vad gillar du med Lurbos projekt.
Då svarade hon, på vinglig svenska, men i stora drag:

Jag blir lycklig när jag sitter på hästen. Jag har problem i vardagen, men på hästen försvinner de. När jag sitter där uppe känner jag mig fri och kan glömma alla hemska saker. Och jag får träffa personer från mitt land. Därjag bor nu (Knivsta) finns nästan inga från samma land som mig, och jag träffar aldrig några. Men när jag kom hit träffade jag många som delar samma historia som mig, och som är likadana.

Jag måste säga att jag blev riktigt rörd av de orden, och de fick mig att känna mig stolt över hur mycket jag har engegerat mig i detta. Det gör mig så underbart glad!

Med den här tjejens rörande ord säger jag godnatt❤️

  • Sofia

Likes

Comments

Sofia

Vad kan man säga. Vissa människor hör mig så lycklig ända in på djupet. Så glad att jag har människor i mitt liv som gör att jag har dagar som denna!

Jag gick som sagt upp och hjälpte Wilma med att hoppa Nikkie, vilket gick sjukt bra! De var superduktiga och är så stolt över Wilma som gjort ett sånt bra jobb!

Hade sedan flyktingprogrammet vilket gick superbra. 2 tjejer kon denna gång och det var väldigt kul. De kom ihåg saker från förra gången och kunde rida själva nu.
Sedan fotade jag Anna och Amanda på Lurbo innan vi gick ner till kvarn. Jag fixade åt min favorit-trio och sedan Longerade jag de stora. Båda var jättefina men de är ändå helt olika!
Efter att stormästarna var glada och nöjda käkade jag med Amanda och snackade med Anna medans. Hon stog och duschade Casimir i spolspiltan bredvid Cafét så vi kunde prata allihopa.

Sedan till det bästa. Jag, Amanda och Anna gick ut i Hågadalen. Jag körde Lillis och de promenerade med Bamse och Fina. Lillis var superpigg och glad, och det var otroligt kul att vara med de bästa tjejerna! Är så glad att jag har de! ❤️


Ska i alla fall sova nu så jag orkar till stalltjänst imorn. Men vi får höras senare! ❤️

  • Sofia

Likes

Comments

Nikkie, Wilma

Idag hade jag insläpp så jag och min kompis Elma åkte till stallet kvart i 7 och sedan hoppade vi med hjälp av Sofia , Nikkie var väldigt tveksam från början men i slutet var hon sååå sjukt fin 😍😍 bilder kommer sen, jag har ett jättestort problem , vi ska tydligen stanna i Vemdalen till söndag ( då har vi Klubbhoppning ) och jag måste vara med då jag ska kanske ta tåget hem tar ju dock 7 timmar 😊 men vad gör man inte. Nikkie och jag hoppade en oxer på 95 med bommen 1 m tror jag , och sedan ett litet hinder framför och ett annat litet hinder en bit bort , men hon var så sjukt fin hon var avslappnad och allting 😍kärlek till henne

Likes

Comments

Wilma, Nikkie

Har precis hjälp Wilma att hoppa Nikkie. De var superduktiga! Wilma skriver nog mer om det sen, men ni får en liten tjuvkik nu! ;)

Likes

Comments

Sofia, Lillis

Jag skriver ju mycket om att jag tar hand om lillis, men tänkte att ni skulle få lära känna honom lite mer! Så här kommer 10 saker om Lillis!

1.Hans fullständiga namn är Egedals Indian, men eftersom han är så liten kallas han för Lillis

2.Liza köpte honom som sällskap till en höst hon hade förut, men även fast hon inte behövde honom till det så sålde hon honom inte. Har man en ponny som Lillis så gör man sig inte av med den, för hand verkligen så underbar!

3.Han kan tömköras, Longeras, promeneras och köras. Men även ridas. Han är inte så utbildad eftersom så små personer inte kan utbilda honom, men han är väldigt snäll och kan "basic" sakerna.

4. Han är väldigt pigg. Han älskar att springa, speciellt i trav men även i galopp

5. När han galloperar bockar han alltid. Han fattar oftast galopp med ett bocksprång och sen lite lyckosprång, haha gullis.

6. Han älskar att hoppa, men är ju busig och kan smita vissa gånger.

7. Han är en riktig jobb-narkoman. Han ÄLSKAR att jobba. Så fort man ska köra honom/tömköra eller sånt vill han gå iväg direkt och aldrig stå still. Han älskar att jobba vilket gör det så kul att vara med honom.

8. De flesta dagar vill han inte mysa. Han tycker han är för tuff för att bli pussad på mulen osv, så han brukar bara bli irriterad. Men vissa dagar blir han plötsligt mysig

9. Han hatar när man sätter på täcken. Han är ganska känslig för kyla och vill inte frysa, men när man knäpper täcken blir han jättesur. En gång bet han mig på benet medans jag satte på det så jag fick ett riktigt blåmärke, så man får passa sig lite, men oftast hör han ingenting även fast han är irriterad.

10. Han är en underbar ponny som ger alla mycket glädje. Man kan inte bli arg på honom, och hans livsglädje påverkar även andra så de blir glada. All hans energi och sprallighet gör mig alltid glad!

Likes

Comments

Sofia

Alltså wow. Citat är verkligen underbar. Blev ett svettigt pass för oss båda då han var stel och jag behövde jobba igenom honom, men samtidigt var han väldigt pigg, men svår att hålla igång galoppen på... Haha lite allt och inget ;)
Men jag kunde få honom att forma sig bra och hålla igång efter ett tag, han behövde bara bli lite varm så man kunde jobba honom. Det var även skönt eftersom vi var ensamma i ridhuset hela tiden så man kunde göra övningar ostört.

Så underbart att sitta på honom, ridningen är inte perfekt, men känslan sitter verkligen. Vi klickar bra och även fast ridningen inte är värdsklass, då han är ung och jag bara ridit honom 2 ggr nu, så får jag en sån bra känsla av att rida honom. Alltså är jag väldigt nöjd med passet!

Efter jag hade ridit satt jag av och mockade i ridhuset. Var ju ensam så jag kunde släppa honom, och han gick efter mig som en liten hund haha. Så gullig han är. Han gick med öronen rakt ut, trött men nöjd och belåten!

Mami kom och hjälpte mig med mockning och jag gjorde höpåsar. Bästa mamma som hjälper mig, så kul att kunna vara i stallet tillsammmans med henne❤️

Ska iaf gå och lägga mig snart. Ska upp och hjälpa Wilma att hoppa Nikkie imorgon. Sedan flyktingprogram och efter det tar jag hand om trion nere på kvarn. Ska longera Luna och Chippen, och får se vad jag gör med Lillis. Men det får vi höras om imorgon❤️

Fina lilla Citat❤️

  • Sofia

Likes

Comments