Vardag

De här kanske inte är de roligaste inlägget men de är riktigt viktigt. Hoppas ni förstår.

Orken börjar verkligen ta slut, värken och mardrömmarna som gör att sömnen inte finns, orken försvinner sakta men säkert. Kämpa är liksom de ändå jag kan göra och vila för sömnbristen är verkligen något som måste försvinna. Men innerst inne vet jag att de här är något jag kommer få leva med i resten av mitt liv, så länge jag har min familj så vet jag att de här kommer jag klara.
Jag vet att dom alltid finns där för mig, och jag vet också att jag blir starkare även om de finns människor just nu som är så fega och avundsjuka, så stärker de bara mig. De stör mig ändå att människor inte kan sluta bry sig i vad andra gör när dom själv inte kan ta tag i sitt liv och sopa rent under deras egen matta, och bara klagar till andra.

De här gäller inte alla som läser min blogg men någon/några där ute känner sig nog träffad. Hoppas du en dag se mig ögonen och stå för de du säger till andra bakom min rygg och försök åtminstone lära känna mig. Sluta läs min blogg om du inte har något bra att komma med jag skriver om vad jag vill så länge jag inte gör förtal eller kränker någon annan jag vet mina rättigheter. Behöver inte dina kommentarer vill inte ha någon som alltid försöker förstöra. De du själv som har förstört och de första intrycket är de viktigaste. Du kommer aldrig få min tillit. Lös ditt så löser jag mitt, jag är glad över hur mitt liv är idag eller jag menar lycklig, jag har människorna jag behöver runt mig för att ha ett bra liv.

// Wilma-Sofia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag

Det finns en sak jag har tänkt på att lägga till om mitt liv, men jag har valt att vänta med de för jag tyckte inte att de var något jag ville säga tidigt i min blogg. Inte många vet de här och de är ingen hemlighet ni får inte tro att jag skäms på något sätt för det gör jag verkligen inte. Jag är inte en tjej på 17 år snart 18 år som springer runt och festar eller hela tiden är ute med vänner (säger absolut inte att alla tonåringar gör de). Jag har faktiskt ett ansvar som jag har valt och vill leva med,Jag kan börja så här. Hej jag heter Wilma-Sofia jag är 17 år och har 3 bonusbarn. Själv tycker inte jag de är något fel alls men vissa har väldigt svårt att sätta sig in i bilden hur de är att vara en bonusmamma och också för att jag är ung.

När jag och Jesper lärde känna varandra så sa han att han har 3 barn och ska de bli något mellan oss så måste jag acceptera barnen. Jag tyckte bara att de var roligt och självklart skulle jag acceptera barnen jag vet liksom själv hur de är att ha bonusföräldrar och jag vela liksom att dom skulle tycka om mig, och de gjorde dom. Innan vi blev tillsammans även i början så var de lite snack om min ålder och skulle jag orka, ska jag verkligen kasta bort tonåren? mitt svar var "vad ska jag kasta bort?" har aldrig varit personen för att festa eller vara ute nätterna långa.

Jag kommer aldrig behandla mina bonusbarn annorlunda jämfört med biologiska om några år. För mig spelar inte blodsband någon roll, familj är familj och jag älskar min familj fast alla inte är blodsband vi bryr oss om varandra och de är det som spelar roll. Kan erkänna att de kan vara stunder de är extremt jobbigt tex nätterna och jag kanske får 4 timmars sömn och ska upp till skolan men jag skyller aldrig på barnen. Jag vill ha dom i mitt liv och de är min familj. Jag har valt att hjälpa till och jag kommer aldrig ångra mig.

Vi har barnen varannan vecka och de går bättre nu när vi har lägenhet, vi försöker få egentid för varandra och även någon gång själv men de kan vara svårt ibland, men kärleken dör aldrig ut. Sen har vi en vecka för oss själva som vi försöker ta vara på. Det har aldrig funnits en tanke i mitt huvud där jag ångrar mitt beslut och jag är så tacksam att jag fick mig en familj som man är älskad i.Likes

Comments

Vardag

Vars ska jag börja på en vecka har de hänt lite större grejer i mitt liv som gick så fort. var liksom inte bered. Som jag har sagt tidigare så här vi sökt lägenhet i en längre tid, när vi trodde att de skulle ta lite längre tid så fick Jesper ett samtal förra veckan. Vi fick en lägenhet!! När man tror att man ska få bo hemma hos mina föräldrar hur länge som helst så får vi de bästa besked vi kunde få just nu. Så då var de en till grej vi kunde flytta in direkt!, Vi flyttade förra veckan på fredag och försökte få färdigt allt till barnen skulle komma på måndag. Snacka om att vi var stressade i helgen, de är fortfarande lite att göra men vi har fått bort alla kartonger så de är riktigt skönt.

Tänkte göra 30 dagar men de blev för mycket med flytten och sen den lilla tiden som fanns över vela jag tillbringa med Jesper och bara ta de lugnt. Nu är jag verkligen tillbaka i bloggandet. Annars går allt riktigt bra jag går i skola och trivs riktigt bra och jag gillar verkligen de jag gör, igår hade vi våran första kund de var lite små nervöst men nu känns de mycket bättre efter första gången. Har även sökt lite extrajobb som jag kan ha på sidan av skolan på helger så jag håller tummarna för att jag får något, extra pengar skadar aldrig.

Likes

Comments

Vardag
Tänkte de kunde vara lite kul med en utmaning så 30 dagars utmaningen passar bra. Första dagen är i morgon.

Dag 1: 12 Random fakta om mig.

Dag 2: Beskriv min familj.

Dag 3: Meningen bakom mitt bloggnamn.

Dag 4: Mina 5 favorit låtar.

Dag 5: Mina piercingar/tatueringar .

Dag 6: 5 Sanningar om mig.

Dag 7: Min relation med mina föräldrar.

Dag 8: 3 Rädslor jag har.

Dag 9: Beskriva min första kärlek och kyss.

Dag 10: Favorit citat och varför?

Dag 11: Mitt drömyrke och varför?

Dag 12: En gammal bild på mig.

Dag 13: 3 personer som har påverkat mitt liv (positivt).

Dag 14: Din/Dina bästa vänner.

Dag 15: Favorit bok.

Dag 16: Sätt Spotify på shuffle och skriv ner dina tankar på dom 3 första låtarna.

Dag 17: 5 saker jag vill göra innan jag dör.

Dag 18: Vad jag gör på min fritid.

Dag 19: Beskriv min dag i detalj.

Dag 20: Lägg ut 5 av min kändis crushes.

Dag 21: Konserter jag har varit på.

Dag 22: Mina tankar om Droger och Alkohol.

Dag 23: Mina tips på träning.

Dag 24: Vars jag ser mig själv om 10 år.

Dag 25: Min favorit film.

Dag 26: En bild på mig som inte finns på sociala medier.

Dag 27: De värsta jag har varit med om.

Dag 28: De bästa jag har varit med om.

Dag 29: En bild på någon/något som betyder mycket för mig.

Dag 30: Bild på mig idag och något bra som har hänt under dom här 30 dagarna.


Likes

Comments

Psykisk ohälsa, Vardag

Mobbning är verkligen ett stort problem i samhället idag. Jag tycker verkligen att man ska prata om de och åka runt och lära både barn och vuxna om mobbning och vilken stor påverkan de har på en individ. Jag har själv sett och varit med om mobbning, jag har sett hur illa de kan gå när ingen bryr sig eller vågar stå emot mot andra när dom ser en människa fara illa. Själv har jag varit med om mobbning, jag vet hur jobbigt de är att ha en klump i magen, hur man inte vågar gå till skolan för att man är rädd för vad som väntas. Under mellanstadiet blev jag påhoppad av en kille i klassen som jag hade varit vän med sen 1:an, för att en tjej som jag trodde var min bästa kompis under tiden hade gått och spridit rykten om mig. Jag har bara en sak att säga när de gäller rykten är lyssna inte på dom!! Gå till person de gäller och lyssna inte på en människa som inte är tro värdig, jag menar de är bara jag som kan svara om nått som gäller mig inte någon annan. Vet att de kan vara svårt att inte lyssna när någon säger något om en person, men var större än så lyssna inte. Jag blev utfryst efter de här jag vela verkligen inte gå till skolan. Jag blev misshandlad fysiskt på rasterna och även psykiskt. Det var ingen vuxen som såg de här som hoppade in och sa nej! Inte någon av mina så kallade vänner heller!.

Sen flyttade jag till en annan ort och fick en nystart i 6:an något jag verkligen behövde. Allt blev bra och jag hade så mycket vänner och vågade verkligen vara mig själv. De var bra till jag gick i 8:an då jag märkte att människor började dra sig mer undan. Fick sen veta att de var en tjej som gick i min skola som spred rykten ännu en gång och detta var droppen för mig. Att under alla dessa år bli utsatt för utfrysning och slag bara för att min riktiga pappa är en psykopat & narcissist. Ingen människa är sin förälder jag är min egen individ.

Jag märker hur många runt omkring och på nätet blir mobbad, kan man inte vara snäll inte hoppa på en människa bara för att de känns som att personen har gjort nått eller ser ut på ett visst sätt. Jag menar kom igen jag vet att alla tittar på utseende och kommenterar men de är inte personen invändigt. Lär känna personen innan ni gör påhopp. Mobbning i alla åldrar gör precis lika ont och psyket blir så skadat och de är inte säkert att personen någonsin blir återhämtad.

Hoppas alla börjar tänka på de och försöker var snäll.


Likes

Comments

Jag har aldrig fuskat på ett prov -Jo, de har hänt

Jag har aldrig brutit ett ben- Jo

Jag har aldrig tappat min mobil i toaletten- Nej

Jag har aldrig rökt en cigarett- Jo

Jag har aldrig ljugit för mina föräldrar- Jo, de har jag gjort

Jag har aldrig hoppat fallskärm- Nej , men jag vill

Jag har aldrig åkt helikopter- Jo

Jag har aldrig ätit P-Piller- Yes

Jag har aldrig använt min pojk/flickväns kläder- Jo de händer ofta

Jag har aldrig ljugit om mitt nummer- Haha joLikes

Comments

Vardag
Hur seg kan man vara? Känns som att jag inte har sovit på 3 dagar. Trodde först att de var skolan men jag har inte alls känt någon utmatning. Har dock varit förkyld en längre tid så jag tror nästan att det är förkylningen som spökar. Nu har jag gått i skolan i över en vecka, och jag trivs riktigt bra. Klassen är bra och lärarna verkar också vara bra. De känns i miljön man är i 5 dagar i veckan att de är något bra. Jag har inte alls någon ångest när jag ska till skolan. Jag tycker inte att de är jobbigt på nått sätt att vara där alls. mina tankar före skolan har varit väldigt upp och ner men nu är allt som de ska. Tycker absolut inte att de är något fel att gå om, De är det bästa som har hänt mig när de gäller skolan. Att faktiskt få gå något som verkligen passar just mig. Att jag nu faktiskt kommer kunna göra de jag drömmer om och faktiskt ta studenten är så roligt och viktigt för mig. Nu kan jag visa mig själv och alla som har sagt att jag aldrig kommer bli nått, att jag kan.

Igår bestämde jag mig för att klippa av mig håret ännu en gång. Tyckte att mitt hår var så slitet och jag vill liksom ha ett friskt hår så de inte börja gå av igen. Har mitt löshår som jag brukar använda för att fylla ut mitt och även få lite längd. Mitt hår kommer växa ut om typ 2 månader de växer ut så fort. Jag klippte av ca 10 cm, allt var inte slitet men jag kände bara att de var skönast så. (Bild kommer sen)Likes

Comments

Då var de sommarlovet slut, nu har jag gått 4 dagar i skolan. Vad tycker jag då? ?trivs jag ? jo de gör jag verkligen har aldrig mått så här bra även om jag inte har gått där länge så vet jag att dom här 3 åren kommer bli super bra! Min skola ligger i en annan kommun så jag pendlar varje dag. Jag tycker absolut inte att de är nå problem att pendla kan väl erkänna att de finns gånger man inte orkar, men tycker de skönt att åka buss på morgonen i 50 min för att kunna ta mig till Luleå. Började skolan förra veckan på onsdag och då gick jag bara 2 dagar sen var vi ledig fredag. Idag var en riktig bra dag. Jag började kl 9 då vi hade karaktär idag och vi fick börja med ögonbryn så vi var 2 st tillsammans som skulle göra varandras bryn och idag han vi bara noppa och nästa vecka lära oss att färga bryn, så vi slutade kl 11. Fick dock vänta 1 timme på bussen. Eftersom att kl var 11 när vi slutade så gick jag och en klasskompis och åt i restaurangen (vi har ingen matsal). Kom hem till kl 1 och nu äntligen är man hemma är så trött idag.

I helgen har jag även varit till Haparanda och Finland. Vi var till Rajala på gränsen och sen Ikea, Jag och Jesper fick med oss 2 kuddar, handduk. Sen köpte våra mammor ännu mer.

De har inte blivit att jag har bloggat på över 1 vecka men jag har haft så mycket så nu blir de minst 1 inlägg om dagen mer vissa dagar.

Blev även att vi var på Jespers fotbolls match.

Likes

Comments

Oj oj vilken dag! Klockan är strax efter 2 och jag är helt slut. Dom senaste dagarna har varit hektiska och nätterna sömnlösa. Sovit kanske 6 timmar på 2 nätter. Idag vaknade vi vid 9, sen klev jag upp och försökte göra mig ordning för min kusin skulle komma hem till oss så jag kunde klippa henne. Efter de var gjort, gick vi ut ett tag och tog lite frisk luft. Gick fort till Coop och handla lite saker till middagen idag, vi bestämde oss för carbonara.

Vädret har inte varit de bästa lite små skurar, så när vi gick från Coop började ösa ner tur att vi bor nära. Just när vi kommer in i porten till lägenheten, börjar de rinna blod från min näsa. När jag blöder näsblod så rinner de bara och jag blir lätt yr så jag var tvungen att lägga mig ett tag och "vila" en nackdel med mig är att jag lätt blir rastlös och måste alltid göra något. Plus att jag just nu är förkyld. Hoppas verkligen att förkylningen är borta om 4 dagar då skolan börjar. Blir även att vi ska till Haparanda och Finland nästa helg.

Resten av den här dagen ska vi inte göra så mycket, Jesper ska göra middag och jag ska tvätta lite kläder.

//Wilma-Sofia

Likes

Comments