Oj oj vilken dag! Klockan är strax efter 2 och jag är helt slut. Dom senaste dagarna har varit hektiska och nätterna sömnlösa. Sovit kanske 6 timmar på 2 nätter. Idag vaknade vi vid 9, sen klev jag upp och försökte göra mig ordning för min kusin skulle komma hem till oss så jag kunde klippa henne. Efter de var gjort, gick vi ut ett tag och tog lite frisk luft. Gick fort till Coop och handla lite saker till middagen idag, vi bestämde oss för carbonara.

Vädret har inte varit de bästa lite små skurar, så när vi gick från Coop började ösa ner tur att vi bor nära. Just när vi kommer in i porten till lägenheten, börjar de rinna blod från min näsa. När jag blöder näsblod så rinner de bara och jag blir lätt yr så jag var tvungen att lägga mig ett tag och "vila" en nackdel med mig är att jag lätt blir rastlös och måste alltid göra något. Plus att jag just nu är förkyld. Hoppas verkligen att förkylningen är borta om 4 dagar då skolan börjar. Blir även att vi ska till Haparanda och Finland nästa helg.

Resten av den här dagen ska vi inte göra så mycket, Jesper ska göra middag och jag ska tvätta lite kläder.

//Wilma-Sofia

Likes

Comments

Vardag

Redan Måndag vars tar dagarna vägen? 9 dagar kvar till skolan börjar igen, idag känns de inte som att jag tycker de ska bli tråkigt. Jag är väldigt taggad vill börja på en ny kula och bara fokusera på att utbilda mig. Ska även ta och skicka ut mitt CV så jag kan börja jobba helger så jag har lite mer jag kan leva på. Dom senaste veckorna har varit väldigt roliga och jag mår verkligen så mycket bättre, jag har nog aldrig mått så här bra någonsin. Allt handlar om att jag inte är singel längre jag har faktiskt hitta mig den bästa killen. Trodde aldrig de skulle hända mig, att någon älskar mig och verkligen bryr sig om mig.

Dom senaste veckorna har de blivit att man har sökt eget boende, så vi har verkligen sökt och sökt och vi väntar på att få svar imorgon på 2 st lägenheter och vi hoppas verkligen att vi får någon av dom så vi slipper att bo hemma. Vi kan inte bo hemma hos våra föräldrar i vårat läge just nu,de är för trångt. Tror min mamma tycker de är skönare att jag flyttar så vi slipper gå varandra på nerverna hela tiden. Jag menar vi har ett sånt förhållande till varandra där vi inte kan vara i samma rum för länge. Eftersom att jag är väldigt självständig så krockar de mellan mig och mamma annars har vi en bra mor och dotter relationen. Jag vill stå på egna ben och ha ett eget boende de blir enklast för mig så. Hela grejen är väldigt komplicerad.

Idag har jag inte gjort jättemycket har haft lite sovmorgon och sovit till 10. Sen har vi sett några avsnitt av Sons Of Anarchy den bästa serien jag någonsin sett helt ärligt. Var även till min mormor och morfar eftersom att min mormor fyllde år igår och jag och Jesper inte han fara dit igår. De har ändå varit en lugn dag inte lika mycket spring som den senaste veckan. Äntligen har man fått sova ut och tagit de lugnt på dagarna.

// Wilma-Sofia

Likes

Comments

Psykisk ohälsa, Träning

Acceptera sin kropp? nä de är verkligen inte lätt, Jag har själv svårt att acceptera min kropp. Kroppsideal växer i hela världen varje dag och de har gått så långt att 10 åriga tjejer även killar börjar prata om magrutor, smalare lår, större rumpa osv.

När människor kommenterar ditt utseende och verkligen är elaka och trycker ner dig så långt ner i marken så du verkligen får tankar om du duger som du är. Den människan som har varit osäker på sitt utseende nästan hela sitt liv, jag kan räcka upp handen och säga att de är jag. Min självbild har verkligen blivit så dålig under dom senaste åren, att lära sig att vad andra tycker om dig inte spelar någon roll är de svåraste jag har gjort i hela mitt liv. Jag har liksom aldrig haft någon jag har kunnat lita på när de gäller den frågan, har haft väldigt svårt att lära mig att ta emot komplimanger av andra för jag har alltid trott att dom driver med mig och jag har bara haft dom negativa tankarna om mig själv.

Jag började med sport väldigt tidigt och har verkligen älskat de och gör de även idag. När jag var 4 år satt min mamma mig i gymnastik för att jag aldrig kunde sitta still och sprang alltid runt och försökte göra volter. Sen blev jag intresserad av längdskidor och fotboll när jag var ca 5 år. Såklart fick jag börja med de också, längdskidor höll jag på med i ca 1 år i Gällivare. Fotbollen höll jag på med från jag var 5 år till jag var 12 år. Jag visste typ inget annat än att ha kul med mina kompisar och vara aktiv på alla sätt jag kunde. Sen när jag var 8 år flyttade jag och mamma till Kalix där jag började med handboll. Jag slutade med gymnastiken och började åka längdskidor istället. Jag hade inga större problem med att tycka om mig själv under den tiden. Vissa dagar var jobbigare än andra men jag gillade hur jag såg ut. När jag fyllde 12 år fick jag de värsta beskedet jag kunde tänka mig den tiden och de var att jag var tvungen och sluta alla sporter jag höll på med för att mina leder var för dåliga. Jag fick inte träna på 2 år de var då jag börja tänka på hur jag såg ut, när jag var 14 år och början av puberteten. Hade de väldigt jobbigt, säger absolut inte att de är fel att inte ha en plattmage med synliga muskler med de var liksom så jag hade ända tills jag var 14 år. Fick höra ungefär varje dag utav min riktiga pappa i över 8 år hur ful jag var. Då kan man tänka sig hur jobbigt de blev när jag fick höra de när man är 14 år och mår riktigt dåligt. De är ingen annan än du som ska vara nöjd med hur du ser ut, de är superviktigt att man inte bryr sig vad andra tycker de har jag lärt mig nu.

Jag har fortfarande svårt att tänka positivt om min kropp men nu när jag har lärt mig att komplimanger inte skadar är de så mycket lättare och att de finns en person som älskar mig för den jag är. Idag använder jag inte bara träning för att jag ska få en snyggare kropp. Jag gör de för att mina leder och muskler behöver all träning för att jag ska kunna må bra.

//Wilma-Sofia

Likes

Comments

Vardag

Hej hej

Då var de redan onsdag igen och precis 2 veckor kvar till skolan börjar. Vad tycker jag om de? Jag tycker att de ska bli kul men jag vet att vissa dagar vill man bara ligga hemma. Men nu känner jag att jag verkligen vill få min utbildning och kunna jobba under skolan och efter skolan.

Vill liksom börja tjäna mina egna pengar och kunna vara självständig och kunna ta hand om ett eget hem och kunna betala mina egna räkningar. Kanske inte de man vill när man är 17 år, men när man är äldre i huvudet och har mer ansvar och ta i livet så blir de automatiskt så, iallafall för mig. Kan inte säga de om alla. Dom senaste dagarna har varit jättebra men även sjukt jobbiga när de verkligen har hänt att människor i min omgivning inte alltid har stått vid min sida under dom senaste veckorna. Ibland känns de som att jag ska få en panikattack när som helst, fast nu mår jag så bra när de faktiskt finns någon som verkligen finns där för mig och verkligen älskar mig för den jag är.

Har väl känt mig rätt sviken av vissa som jag trodde jag kunde lita på men allt har äntligen börjat lösa sig.

Ska verkligen ta vara på dom 2 sista veckorna av mitt lov och bara ta de lugnt och umgås med mina nära och kära. Ska även ta och skriva färdigt mitt CV imorgon så jag kan börja jobba helger och vissa vardagar när jag inte har skola.

//Wilma-Sofia


Likes

Comments

Hej!
Då var de redan helg. Idag har jag inte gjort mycket, vilat foten och diskat. har inte haft orken till att göra så mycket, Jag var till Luleå med min brorsa och Maj igår och träffade Penny. Så jag gjorde kanske de sämsta valet jag tog inga kryckor, jag tänkte att jag kunde göra de och se om jag klarade av de. Men tydligen så kan man inte gå i 15 timmar när man har slitit av ledbandet, konstigt va? Nä jag valde de själv så jag får skylla mig själv. Hade inte gjort de om inte min läkare rekommenderade de, men ska på gymmet på måndag och göra lite övningar för benet och foten så jag får tillbaka lite styrka.
Det var så varmt i Luleå igår och där blåser de hela tiden, men såklart så blåser de typ ingenting när de var jätte varmt, de var kanske 30 grader i solen. Trodde jag skulle få värmeslag men drack hur mycket som helst. Sen sprang vi runt på stan och kolla i affärer och köpte även lite saker. Vi bestämde även att vi skulle gå bio, så vi gick och kolla vilka filmer som gick och vi bestämde oss för Wonder Woman. Trodde först att jag inte skulle gilla den för att jag ser inte så mycket på "superhjälte" filmer, men kan säga nu att den var riktigt bra. Skulle kunna se om den.
Innan bion var vi tvungen att hitta på nått att göra för att filmen började 21.00, så vi gick till en strand och satt där ett tag, så jag kunde passa på att vila foten. Sen var Maj s pappa tvungen att hämta oss för att de inte gick nån buss hem. Var svin trött och vela bara hem och sova men såklart gör foten svin ont, tur att de finns värktabletter så man kan sova. De hände en riktigt rolig grej som gjorde mig så glad igår, men de får vara hemligt så länge.

// Wilma-Sofia

Likes

Comments

Hej hej!
Idag är de redan onsdag och en av dom varmaste dagarna på hela Juli eller på hela sommaren.
Behöver faktiskt lite hjälp med en sak och de angår klädsel till bröllop. Min kusin ska gifta sig i september och jag vill gärna hitta en klänning och skor nu, så jag slipper tänka på de. Har hittat några klänningar och skor så ni kan gärna kommentera vilken ni tycker att jag ska ha.

1.                2.                       3.                            4.

5.                             6.                            7.

// Wilma-Sofia

Likes

Comments

Hej!

Tänkte att jag skulle förklara vem jag är , så de är enklare att förstå mig och veta lite mer om mig.

Ibland tycker människor att de är svårt att förstå mig, för att jag har svårt att prata om vissa saker. Om inte jag litar på någon då kommer jag inte vara så öppen, om ni läser mitt PTSD inlägg om ni inte har läst de, så kommer ni förstå bättre. Jag få kommentarerna att jag är stel eller dryg. Ett tips om jag inte öppnar mig de första jag gör för att jag inte litar på dig direkt så är de för att du kanske inte har Försökt lära känna mig eller inte pratat med mig och bara låtsas att jag inte är där. Men dom som känner mig vet att jag säger alltid vad jag tycker (kanske inte alltid bra men jag säger inte vad som helst), gör någon så att jag blir förbannad så kommer jag försvara mig och de så jag har fått göra hela mitt liv när någon har försökt skada mig på något sätt. Jag har alltid fått använda munnen. Jag lägger alltid människor runt omkring mig först och glömmer mig själv väldigt ofta, men de är bara för att jag vill hjälpa.

Tänkte även att jag skulle svara på lite frågor.

1. Fullständigt namn? Wilma-Sofia Elin Baltzari Vikström

2. Hur gammal är du? Jag är 17 år

3. När fyller du år? 19 mars

4. Har du något smeknamn? Wilma, Wilms , Wilmis

5. Hur lång är du? 170 cm

6. Vilket stjärntecken är du? fisk

7. Hårfärg? brunt

8. Ögonfärg? blå

9. Vars föddes du? Jag föddes i Gällivare

10. Hur många städer har du bott i? Jag har bott i Tärendö, Gällivare, Kalix och Boden.

11. Favorit stad? Stockholm

12. Favorit mat? Thai, Sushi , Tacos

13. Favorit färg? Rosa, grå, svart

14. Är du någon gång sarkastisk? Nej absolut inte, haha jo typ alltid.

15. Singel eller upptagen? Singel

16. Piercingar/tatueringar? Jag har 3 hål i högra örat, 1 i vänstar och en i naveln. Ska göra en tatuering ganska snart.

17. 3 personer du saknar? Penny, min farmor och min syster.

18. Vad är de värsta du vet? Oärlighet , svek och att ljuga.

19. Hur många syskon har du? Jag har 6 st, fast 4 av dom är mina låtsas/foster syskon. Men dom är enligt mig mina syskon.

20. Vad har du för mobil? Samsung galaxy s7 edge

så de där var lite saker om mig, hoppas ni har en bra söndag.

// Wilma-SofiaLikes

Comments

hej hej!

Idag har jag spendera nästan hela dagen på sjukhuset. Skadade min fot igår kväll. Jag och min brorsa lekte i en lekpark , fråga inte varför. Men min fot vred sig och jag kunde knappt gå. Så jag bestämde mig för att fara in till akuten för att kolla vad de blev för skada. Foten var så svullen och blå när jag vaknade imorse. När jag kommer till akuten får jag gå in till ett rum och prata med två sköterskor, som var enligt mig och min mamma väldigt otrevliga. Hon som ställde frågor var väldigt otrevlig och lyssnade inte på de jag sa de gjorde ingen av dom. Hon som började och skulle titta lite fort på min fot var så jävla hårdhänt. Jag menar säger jag att de gör ont och vill att hon slutar, så trycker man inte hårdare när man inte vet hur illa skadan är. Jag fattar att hon måste titta och känna men lite respekt kan man väll ha. Jag fick skrika ett dödsskrik för att hon skulle sluta. (Dom tänkte skicka hem mig utan att jag fick träffa läkaren först!)När jag sen fick komma in till läkaren skicka hon upp mig till röntgen efter 3 minuter. Fick tillslut veta att mitt ledband var avslitet. Så nu blir de en lindad fot med kryckor och äta väldigt mycket alvedon.

Finns åtminstone något jag kan se fram emot och de är att min bästakompis Penny kommer hem till Sverige och hälsar på om 4 dagar eftersom att hon bor i Usa , ses vi 1-2 ggr om året. Saknat henne så mycket!

Hoppas ni har haft en bra fredag.

//Wilma-Sofia

Likes

Comments

Hej!
Då var de redan onsdag, dagarna går verkligen fort. Idag har de faktiskt inte hänt jätte mycket, varit med Maj och hon har hjälpt mig med hundarna. Senare ikväll blir de att fara till gymmet.
Förra veckan var en av dom värsta veckorna på länge, ibland fattar jag inte hur mycket skit jag kan ta eller hur mycket mer jag kommer klara när man har människor i släkten och även vissa som är runt omkring som vill att man ska misslyckas. Jag kommer aldrig ge upp, jag fick faktiskt frågan av hon som hjälper mig "vars får du all styrka ifrån, hur orkar du?" jag visste inte vad jag skulle svara då , men nu när jag tänker på de, allt jag har varit med om och fortfarande är, gör just mig starkare och jag vill visa andra och framför allt mig själv att jag faktiskt kommer klara de när det gäller skola,jobb,ekonomi osv. även om jag har PTSD och inte alltid har stöttande föräldrar.

Igår gjorde jag faktiskt något jag har tänkt göra så länge, jag beställde löshår. Mitt hår har tidigare när jag mådde som sämst gått av så jag vill jämna ut de. Beställde mitt från Rapunzel of Sweden, köpte Clip-on set 7 pieces. Jag betalade 800 kr, tyckte de var ett väldigt bra pris. Sist jag köpte löshår så var jag väldigt nöjd med de, och jag tror att jag kommer tycka att de är skönt att inte behöva tänka på att mitt hår har gått av.

//Wilma-Sofia

Likes

Comments