I hela mitt liv har jag känt mig trygg, jag har känt mig trygg att gå ut på kvällen, jag har känt mig trygg på simhallen, jag har känt mig trygg att veta att jag inte behöver oroa mig. Jag har känt mig trygg överallt men inte längre. Jag är fjorton år och snart femton men jag har ALDRIG varit så rädd som jag är nu, jag känner mig inte trygg någonstans. Ni som säger att Sverige är ett tryggt land och kommer alltid att vara har fel. Ni har inte sett allt ont som hänt här och som händer. Varje dag är det en ny våldtäkt eller en ny sexuell trakassering som händer och helt ärligt så är man van att det står så nu. När man var liten så var det en hur stor sak som helst, det hände inte dagligen. Men idag händer det flera gånger varje dag. Jag blir bara mer och mer rädd för varje artikel jag läser om mord eller våldtäkter. Folk kommer säga att jag är för ung och dum för att ens tänka såhär men så är det, och det är du som är dum om du inte fattar vad som händer.

Det som händer i världen är hemskt, och det är inte som det en gång har varit. Folk dör, folk våldtas, folk blir sårade VARJE DAG och vi gör inget åt det. Vi tror att allt kommer att gå över, men det är fel. Allt blir värre. Jag vill inte att mina barn ska får bo i en värld där man känner rädsla hela tiden och det tror jag ingen vill. Men detta som händer måste får ett stopp innan det blir större och värre. Innan allt dåligt är okej. Innan att våldta och döda är lagligt.

En flicka från Stockholm blev våldtagen i ett badhus. Två killar vid 16-årsåldern följde efter henne in till en grotta där de sedan tvingade i henne i ett hörn. Medan en av dem höll fast henne slet den andra av henne bikinin och genomförde en våldtäkt. Men det fanns över trettio personer i grottan. Alltså TRETTIO MÄNNISKOR här i Sverige som stod och kollade när en hjälplös flicka blev våldtagen. Ingen ingrepp, utan kollade bara på. Här i Sverige hände detta, låter det ens normalt? Jag blir så himla arg på dessa människor som bara stod och kollade, det är bara sjukt. I hela mitt liv så trodde jag ALDRIG att detta skulle hända i Sverige men det har hänt nu, och det är inte första gången.

Jag säger stopp, för detta räcker nu. Hoppas mer håller med mig att vi inte ska behöva vara rädda för att göra det som vi alltid har gjort. Vi alla måste stå upp för det som är fel! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag har sjukt lätt för att fastna för låtar. Jag älskar musik och kan inte gå en enda dag utan att lyssna på musik. En av dem låtarna jag har fastnat för just nu är Pillowtalk av Zayn Malik. Han var med i ett av mina favvoband One Direction innan han hoppade av för att köra solo.

Ni kan lyssna på låten här nedanför

Likes

Comments

Har sjukt många läxor och något prov denna veckan och vet inte hur jag kommer att klara det. Ska träna måndag och onsdag så känner mig sjukt stressad för denna veckan som kommer. Har ni något tips på vad man kan göra för att dela upp allt?

Idag åkte jag en snabb runda till Grand för att köpa något till syslöjden men hittade ingenting så jag och pappa och hans vännina tog en fika istället. Tog som vanligt en fralla och sedan en blåbärssmoothie som var riktigt god.
Nyss så var Beata här en sväng också och vi bara snackade och bestämde lite planer för den kommande helgen.

Idag är det förresten start på Melodifestivalen, kommer ni att kolla? Väldigt många bra artister ska sjunga så jag ska nog kolla. Hoppas ni iallafall får en bra dag, puss på er!!

Likes

Comments

Var på nya Burger King här i Växjö i lördags vid Norremark. Jag själv är inget stort fan av Burger King, så tyckte maten var sådär. Glassen som jag tog hade ingen smak så kände bara chokladsmaken och hamburgaren jag åt var faktiskt helt okej kände dock inte majonäsen. Pommesen var hur goda som helst så dem tipsar jag verkligen på. 

Denna veckan kommer det inget mer blogginlägg för har prov på fredag som jag verkligen måste plugga på. Men ska till Älmhult i helgen så kommer nog komma något då. Puss på er

Likes

Comments

Några bilder när jag var ute och gick igår, blev dock ingen lång runda eftersom det var så himla kallt och det snöade en massa.

Hej på er mysisar, ligger just nu i sängen med ljus tända och håller på med en tidning vi gör på biologin som ska in imorgon. Jätte stressigt men är faktiskt klar snart och efter det ska jag nog träna lite och sen hoppa in i duschen. Har inte gjort mycket alls i helgen men får ser vad jag ska göra nästa. Är lite sugen på att ta fina bilder till bloggen som faktiskt aldrig har blivit av. Eller så kanske jag åker en sväng till Älmhult. Kram på er!!

Likes

Comments

1. Älskar djur, speciellt hundar

2. Älskar att mysa, tycker om att kramas eller bara att hålla om någon

3. Tycker verkligen om mat så älskar att äta det men också att laga det

4. Älskar lukten på Athenas öron

5. Jag gillar verkligen fötter, älskar att lukta på dem och massera andras (fick i mig det när jag var liten)

6. Tycker om att gå ut, t.ex en lång runda med musik i öronen 

(även fast jag är för lat för att gå ut så kan det bli undantag ibland) 

7. Älskar att lyssna på musik och dansa men även att sjunga

8. Jag gillar att prata men också att argumentera

9. Älskar att köpa nya kläder

10. Jag älskar verkligen att sova, även om jag har lite svårt att gå och lägga mig så älskar jag det

Hoppas ni gillar detta inlägget, kram på er!!

Likes

Comments