1. Jo, du har råd att skänka pengar till välgörenhet - Alltså fy faaaaaan vad det inte finns något som jag spyr på mer än detta. Jag tror inte ni förstår hur irriterad det gör mig när jag tänker på ALLA människor i min omgivning som inte skänker pengar till någon slags organisation en gång i månaden? Speciellt de som är 18!!!! Innan man är 18 så får man ju inte vara månadsgivare meeeen efter det är det INGA problem, det dras på autogiro varje månad så det är inte ens krångligt. Det här har varit en av mina hjärtefrågor jäääättelänge, innan jag var 18 så brukade jag handla i UNICEF's gåvoshop en gång i månaden (vilket för övrigt är en fantastisk grej för den som inte vet vad man ska köpa i födelsedagspresent eller julklapp till någon). Men sedan tappade jag det där med att skänka pengar, det blir lätt att man glömmer osv om det inte är så att man är månadsgivare. Men nu är jag tillbaka och med autogiro blir det så enkeeeelt!!

För mig så har den organisation som jag fastnat för varit UNICEF och jag är både världsförälder och en av deras bloggare för varenda unge. ❤ Även om de enda pengarna jag får in på en månad är mitt studie och underhålls-bidrag så har jag faktiskt råd hörni. Det är inga stora summor vi pratar om, det är liksom 100kr, det är ingeeeenting och det gör faktiskt skillnad för flertal människor runt om i världen. Tänk vad fantastiskt det är att vi lever i ett land där man får betalt med 1050kr i månaden för att gå till skolan, så att till och med studenter har råd att bidra till välgörenhet utan något jävla problem. Ärligt hörni, ta er i kragen och inse att ni har råd, utan problem till och med! Vilken tur!

Förslag på välgörenhetsorganisationer du kan skänka pengar till; Världsnaturfonden, Cancerfonden, Läkare utan gränser. Det gäller nog att hitta en organisation som man verkligen tycker gör ett superbra arbete och hitta en välgörenhet som man själv brinner för så att det verkligen känns bra i hjärteroten varje månad när pengarna dras.

2. Människor som klagar på att muslimer tar över västvärlden är dumma i huvudet och borde på något sätt kolla upp om dom på riktigt är efterblivna - Alltså vet ni vad, när människor yttrar något sånt här så blir jag på riktigt oroad och ba? r u ok? Det är så jääääävla korkat att tro att människor med annan religös tillhörighet än kristendomen eller människor med annan etnisk bakgrund än europeisk kommer ta över västvärlden. I alla fall inte så länge vi lever. Tyvärr är detta en diskussion jag behövt ha med ett flertal vänner senaste veckorna och jag undrar verkligen hur många människor runt om mig som straight up saknar kunskap om privilegium och förtryck, känns som att många inte vet vad dom pratar om när dom pratar om det.

SÅ låt mig förklara. Privilegium per definition är ''en särskild förmån eller rättighet som vissa grupper eller människor har'' OKEJ så då tror jag de flesta kan hålla med om att i västvärlden är det vita kristna människor som har privilegium eller hur? Exempel på våra förmåner som vi har här som en muslim inte har; någon med ett vanligt europeiskt namn får jobbet före någon med ett muslimskt namn, inte bara det vi får även lägenheten före någon med muslimskt namn!, ingen skriver på protestlistor om vi skulle vilja bygga en till kyrka i Karlstad, ingen pratar om att kyrkklockorna låter för högt när de ringer, våra folkdräkter ses inte som äckliga eller konstiga, hela det västerländska samhället är anpassat efter kristna högtider osv osv osv LISTAN KAN GÖRAS LÅNG med våra privilegium, så det kanske är dags att släppa nojjan som många har, ni framstår som extremt jävla efterblivna och som om ni har noll koll på samhällsstrukturer eller något gällande samhället och politik över huvud taget, och det är fruktansvärt pinsamt alltså.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jaha, nu är September över och vi går in i den rosa månaden Oktober. Som de flesta vet så är oktober inte bara bästa höstmånaden men också den internationella bröstcancermånaden och överallt anordnas det galor, säljs rosa band och sprids massa information om bröstcancer. Jag älskar rosa Oktober och tycker det är viktigt att alla försöker bidra på något sätt, vi alla har nog kvinnor i vårt liv som är allt för viktiga för att förlora och ni vet att ingen går säker, nästa drabbade kan vara din mamma, syster, bästis, mormor, favoritlärare eller du själv!!

Så vad kan man egentligen göra för att hjälpa till?

1.Det som är mest standard är väl att köpa det rosa bandet tänker jag, det kostar 30 kronor och finns att köpa i princip på alla affärer, kiosker osv. Något som kan vara bra att veta dock är att om du köper det rosa bandet som är specialdesignat och säljs av cancerfonden så går inte pengarna till just specifikt forskning av bröstcancer utan till alla cancersjukdomar, vilket självklart är hur bra som helst! Men vill man stödja bröstcancerforskningen så ska man köpa bandet ifrån bröstcancerfonden, deras band är endast ett rosa vanligt sidenband. Tycker årets designade rosa band är fruktansvärt fult, men jag köpte det ändå hahaha.

2.Swisha pengar till bröstcancerfonden!!! I ett flertal år nu har det här med att skänka pengar till välgörenhet varit något som jag tycker är väldigt viktigt då oavsett om jag har en dålig ekonomi eller en bra, så har jag råd. Bor man i Sverige så har de allra flesta råd att lägga lite pengar på välgörenhet, till och med vi som går på gymnasiet har råd för vi får studiebidrag. Fantastiskt att vi lever i ett land där typ alla har råd med att skänka pengar varje månad, synd att många är för dumma i huvudet för att fatta det.

Förut swishade jag 20kr till bröstcancerfonden och även om det är en liten summa, så är det någonting. Alla har råd med 20kr. Sedan så har vi ju det fantastiska med swish! DU FÅR VÄLJA SUMMA! Så du kan verkligen swisha 1kr, små summor är fortfarande något såååå I'm sorry men nej du har förmodligen ingen bra ursäkt till att inte bidra med pengar till forskningen.

Swisha till 900 5919!

3.Den tredje grejen är för att hjälpa er själva och få in rutinen att undersöka tuttarna varje månad. Ladda ner klämdagen, som är en app till telefonen. Där ställer man in en dag i månaden och ett klockslag som man ska undersöka sina bröst så får man en notis när denna tid är! Helt fantastiskt eller? Jag har precis hittat denna app men tycker det är så jävla smart, för att ha sin dag då man undersöker brösten kan vara lätt att glömma, men nu får man liksom en påminnelse när det är dags. Dessutom får man hjälp med instruktioner om hur man ska göra. Så himla himla bra!

Så hörni, hoppas ni verkligen gör i alla fall något av detta! Kom ihåg att allt stöd är bra stöd, oavsett om det är en insats för dig själv eller för alla drabbade kvinnor. Ta hand om er 💗

Likes

Comments

Fyfan alltså, här sitter jag SJ's regional tåg mellan Göteborg och Karlstad och grinar i vanlig ordning.

Har varit en riktigt otrevlig och ledsen kotte på senaste tiden mot verkligen alla i min närhet, har verkligen känt att allt har varit jobbigt och har inte riktigt orkat med sånt som vanligtvis går på rutin. Mestadels för att jag har saknat min familj så galet mycket, låter ju så jävla klyschigt men har verkligen ett ständigt tomrum inom mig som liksom inte riktigt kan fyllas ut av något annat än dom. Alltså det suuuuger så hårt. I Måndags smet jag iväg ifrån Karlstad och åkte ner till Göteborg för situationen var inte hållbar alltså och har haft några riktigt känslomässigt intensiva dagar och så här nu i efterhand tror jag nästan att det hade varit bättre om jag hade stannat i Karlstad, för i och med att jag inte kunde stanna hos dom speciellt länge så blev saknaden liksom inte helt och hållet mättad.

Är dock himla tacksam över att jag lyckades få till en fika med min ena syster som flyttar till Kanada på torsdag. Önskar henne ALL lycka i världen verkligen❤

Och så är jag självklart jättetacksam över att jag fick tid med Nadja, mamma och Rut men det är fan inte lätt att åka hem sen igen, men dom är ju faktiskt bara 3 timmar bort, kunde ju varit värre❤

Har ju även många snuttegull i Karlstad så får väl åka hem och pussa på dom nu, dom äger ju också väldigt mycket<333

Likes

Comments

Hej era horungar!! Ärligt, det slog mig nyss att det redan är september, vaaaad i helvete hände med denna sommar? Så sjuuukt. Jag är dock inte speciellt taggad för denna hösten alltså. Pressen i skolan är värre än någonsin, även om det är jag själv som sätter pressen men alltså jag tänker inte vara personen som sänker mina betyg i trean så nu är det bara att bränna på så mycket man kan gällande skolan.

Har även hamnat i någon konstig period där jag känner mig mer ensam än vad jag tidigare gjort i mitt liv? Även om jag för tillfället är mer omringad av människor än någonsin förut. Men det är nog att jag då tycker det är jävligt jobbigt att vara ensam när jag väl är det. HAHA, vägrar att ens sova ensam för drömmer bara så mycket mardrömmar så att jag nästan kvävs av mina egna hulkningar i sömnen. Samt så saknar jag min familj så hiiiimla mycket. Har ju fått skräddarsy en egen liten familj bestående av mina vänner, men det blir ju inte samma sak. (Även om jag ÄLSKAR de närmaste i mitt liv till döds) Det suger bara så himla mycket att min största trygghet i livet bor så långt bort, just nu när jag är stressad över massa olika saker så skulle jag faktiskt behöva ha dom här. En kräfta med hela sin familj 25 mil bort är inte en bra kombination alltså. :( 💔

Likes

Comments

Hej snuttegullen! Hoppas era liv äger, det gör mitt! Det finns nog få i min närhet som har missat att mina bästa vän igår flyttade in hos mig då det är något jag sett fram emot sååå mycket sedan det bestämdes. Så nu är Pamp inte bara min bästa vän utan även min sambo? Sjukt är vad det är. Tänk liksom att jag har bott i denna lägenhet sedan det att jag var 14 förutom det året jag bodde i Göteborg. Och dessutom så bor hon i det rummet som jag hade tills det att mamma flyttade till Stockholm. Min bästis bor liksom i mitt gamla ''ungdomsrum'', liksom tänka all sleepovers och så vi har haft där inne? Det är liksom hennes rum nu???

Känns dock så himla skönt, att vi äntligen landar tillsammans nu. Vi båda har ju bott ensamma utan våra föräldrar i över ett år men jag har bott med en annan rumskompis vilket pamp också har och hon har även bytt lägenhet under detta året och jag menar innan det så var ju jag och flängde i Göteborg och så där så det här känns verkligen så bra och så RÄTT framförallt.

Pampisen flyttade in igår eftermiddag så direkt när jag kom hem från skolan så tvättade jag och började städa mitt rum, då det verkligen behövdes. Fick även upp mina o.c-posters. Hade ju tänkt rama in dom men ramar är fett dyra alltså? Så jag spikade upp dom, kände mig som en jävligt strong independent woman då alltså, tills jag insåg att dom blev snea hahaha... Bytte även gardiner och lakan? Var så duktig igår. Lagade dessutom middag, vilket ALDRIG händer. Jag och pampisen gjorde det tillsammans, så mysigt<3

Idag ska jag faktiskt plugga, då jag inte gjort det jag ska i skolan denna veckan. Eller alltså, så här gör jag ju alltid meeeen det spelar ju ingen roll när man håller deadlines och kirrar höga betyg. Sedan mot kvällen kommer det lite folk hit och så ska vi ut ikväll. HAHA älskar hur jag hatar så hårt på utelivet varje gång jag varit ute men lite andra omständigheter ikväll så hoppas det blir bra alltså. Ha det bra älsklingarna!! 🌻

Likes

Comments

Jävlar hörni, denna helg har man varit på äventyr. Kirrade in lönen i fredags så jag och Myset hade sedan länge bestämt oss för att denna helg ta en helg i gbg och unna oss massa göttiga saker. Så i fredags, smet vi iväg redan på morgonen och åkte till Göteborg. Det första som hände var inhandling av sushi och sedan som dom töntarna vi är tog vi oss iväg till sephora. Blev ändå en del pengar spenderade där inne men, asså värt det? Äger just nu Kat Von D's tattoo liner och känner nog att är det någon som ska ha den, så är det nog jag.

SEDAN, var det dags för liseberg, TVÅ DAGAR I RAD. Helt sjukt. I fredags gled vi runt som idioter då det var max tio minuters kötid på alla attraktioner, på de flesta var det bara att gå in att sätta sig. Vi åkte som galningar, vi åkte liksom nästan lite slut på det roliga haha, till sist var vi inte alls nervösa eller ångestfyllda för dom stora och läskiga karusellerna utan vi bara åkte för pirret i magen och kicken i kroppen typ. Var så himla trött efter denna dag att det var galet faktiskt.

Under lördagen så skulle min mamma och syster flytta, så det var verkligen kaos hos dom och jag och My tog då med oss Rut till Liseberg på förmiddagen. Vilket är min systerdotter. Vi fick chilla i kaninlandet och åka farfars bilar och lite mindre ångestkrävande saker. Dock, den här ungen är GALEN, tre år och tycker att flumeride är en riktigt rolig grej. Så då var det ju bara att trycka ner oss tre i den och åka. Mitt mosterhjärta har nog aldrig tidigare varit så nära på att hoppa ur som när vi åkte den med henne. Jag är så rädd i flumeride i vanliga fall, liksom man är inte fastspänd och det är ju branta backar och då helt plötsligt skulle jag sitta där och försöka att inte dö i panik när man har det mest dyrbara och den man älskar mest i hela HELA världen framför sig som är så himla liten och typ skulle kunna ramla ur bara för hon är så liten? Endast lite över en meter lång liksom, mådde så dåligt. 😥

Sedan åkte Rutan hem och jag och My skulle få åka de stora grejerna igen. Bara det att kötiden till allt var typ en timme, ok värt, ville dö. MEN denna dag åkte vi i alla fall två saker ingen av oss åkt förut, Loke som är årets nyhet och det bästa jag åkt i hela jävla livet - ny favorit och atmosfear som var ett grovt ångestmoment i sig bara men nu kan vi i alla fall stolt skryta med att vi åkte ALLT.

Jag har faktiskt haft en riktigt mysig helg och fram för allt så har jag fått spendera massa kvalletid med My men även fixat bondingtime mellan två favoritmänniskor (My och Rut). Men nu är det slut på lyxeriet och dags att ta sig tillbaka till fuggerugge och låta de vardagliga psykoserna som de levererar rulla in. Härliga livet när man väljer sämsta gymnasievalet och måste påminnas om det varje dag ändå hörni 😘👌

Likes

Comments

Nu är det dags hörni. Dags för mig, My och Alex att börja kasta ut våra unpopular opinions helt naket och exposed så alla kan se och triggas. Och, vi har fruktansvärt många unpopular opinions som ligger och spirar och gror i våra små hjärnor, så då är det lika bra att dela med sig av dom? Ja, så tänker vi i alla fall. Det här hörni, det här blir roligt. Så nu tänker jag publicera mina första.

1. Ointelligenta människors rättigheter bör begränsas - Jag kan inte förstå varför det här inte är mer uppmärksammat eller en större debatt. Allvarligt talat nu, grovt ointelligenta människor bör kanske inte ha samma rättigheter som de med en genomsnittlig IQ. Och jag tycker verkligen att man borde dela upp skolor efter IQ-värdets olika nivåer. Med detta sagt menar jag inte att jag är smartast i världen och värd alla samhällsresurser som finns men jag undrar bara varför elever som kan nå upp till höga betyg ska dras med klasskompisar som inte bryr sig om deadlines, tar upp all tid från läraren och inte alls bryr sig om skolan när det finns människor som prioriterar skolan först. Alltså tro mig, jag har varit idioten som inte respekterade skolan överhuvudtaget, mest på grund av att jag var ett ointelligent äckel och borde jag ha fått gå i skolan då? Nej varföööör skulle jag vara där och ta upp lärarnas tid när det fanns folk som faktiskt hade potential i livet? Sjukt är vad det är. Avslutar med att citera NattiNatti from hell och det mest sanna som någonsin sagts;

''Varför låta dom gå i skolan? Dom förstör för alla andra i klassen. Jag vet själv hur dom är, jag har ju haft många idioter i klassen. Dom behövande kunde fått den hjälpen istället. Jag tycker man borde ändra på en jäkla massa regler här. Jag är ganska irriterad på att man tillåter idioter att gå i skolan.''


2. Vita killar suger - Oj, oj, oj. Men det här hörni. När ska man mynta om begreppet killar suger till vita killar suger. Dom privilegierade små asen som inte kan urskilja vad som egentligen är ett problem på riktigt. Som aldrig kommer kunna vidga deras vyer eller förstå hur det känns att vara strukturellt förtryckt. Inte för att jag är en person som får smaka speciellt mycket på det strukturella förtrycket heller men vita killar? Inga motgångar någonsin. De tycks även ha extremt svårt att förstå sig på andra människor och andra människors problem. Så det kanske inte är att ''Williz vill bara ha big black cock'', nej nej nej, vänta, neJ MEN se på fan Williz vill bara ha människor som har förståelse för andra och vars värsta minne inte är när farsan åkte till Thailand med endast sin nya fru och som inte fått allt exakt som dom vill pga kön och hudfärg. Williz vill basically bara ha människor som har lite livserfarenhet och inte stannat som 10 år i hjärnan på grund av att de inte behövts utvecklat för de har glidit på räkmackor genom livet. Tänker ändå att mina krav är rimliga, eller? !!Ett litet tillägg!! White boys som tror de äger världen och då även applicerar alla kulturer som INTE är deras kulturer på sig själva :) Kräks, vart är respekten killar? Läs gärna på om cultural appropriation, puss. 😘


3. Tatueringar = whitetrash - Känner egentligen inte att jag är rätt person att tala för detta eftersom, HAHA well, har man inte en halv carpe diem-tatuering eller? Jo men, jo det har man ju 😜 Samt att jag varit fett inne på att göra olika tatueringar osv. Och alltså så här, kan tycka tatueringar är nice och bra och så där. MEN hjälp vad en person blir mer white trash i takt med ökandet av tatueringar alltså. Liksom, strävar du efter att bli mer white trash? Tatuera gärna en sleeve eller varför inte en ryggtavla <3. Skillnad här på texter, mindre motiv osv jämfört med big ass grejer. Men tänk efter, är det en slump det är betydligt fler massivt tatuerade som bor på landsorten och tillhör arbetarklassen än som bor på östermalm och sitter på en chefsposition för ett framgångsrikt företag? Knappast vaaaaa...


4. Christina Aguilera är vår egentliga pop-queen of the 00's och inte Britney Spears - Motivering krävs ej.

Tack och hej för mig, nu får ni läsa Alex och My's unpopular opinions för dom är fan stjärnorna i livet och bäst i hela världen. HÄR E DOOOOOM:

Mysans inlägg & Alex inlägg <3

Likes

Comments

Idag, mina gullesnuttar, var det dags för mig att träffa en kirurg på bröstcentrum. Eftersom att knölarna har växt och blivit fler så var det viktigt att träffa en kirurg och inte bara en sköterska. Och alltså ångesten jag har haft inför detta har varit sjuk. Har ju verkligen trott att jag varit döende eftersom dom på bröstcentrum bara oj oj oj dig får vi skicka till kirurgen, jag bara :) ok kommer hinna dö innan studenten gött :) Alltså ni förstår ju ångesten liksom.

Så efter kläm och känn på tuttarna kunde det konstateras att jag ICKE är döende. Jävlar vilken lättnad. Det är bara samma läge som det var förut, snälla och gulliga tumörer som inte tänker ta livet av mig. Ärligt, jag är så tacksam över detta. Mitt största ångestmoment är liksom helt borta nu, så jääävla gött. Ska uppskatta livet idag och alla fina människor i det. Mår bäst!! KAN ALLA BA CARPA EN JÄVLA MASSA DIEM IDAG? Det ska jag ärligt, jag ska kramas och pussas på dom jag tycker om mest i världen. Vilken härlig dag. Ta hand om er alltså.

Likes

Comments

Nämen hallå gullisar! Nu tror jag nästan att slutet är nära för mig alltså. Ja dramaqueenen är igång. Nej men ärligt, har idag inte lämnat sängen på grund av den sjukaste mensvärken jag upplevt i hela mitt liv, förutom de gånger jag gått upp för att spy :) MÅR VERKLIGEN SÄMST. Har haft en så jävla fucked up menscykel det senaste halvåret och har inte blött en droppe på tre månader, så undrar om min kropp kompenserar upp för det nu och ger mig all smärta jag missat på en gång istället. Passande att detta sker när jag har mitt enda jobbpass på ungefär två veckor, så jävla dålig tajming.

Annars så har ju skolan dragit igång igen nu. Fördelar: Får träffa både My och Alex minst fem dagar i veckan, får använda hjärnan till något vettigt och så finns det ju en anledning till att ta naps när man kommer hem. Nackdelar: Ja, nej men FUGIK överlag skulle jag väl säga.

Skolan jag går på håller verkligen på att gå under och personalen gör många tappra försök för att rädda det men jag tror det är ett hopplöst fall och det bästa hade nog egentligen varit att bara få låta skolan sjunka och sen glömmas bort alltså men nej nej, här ska det bytas lokaler, bytas namn och skaffas nya program. Skulle nog vilja kalla det ovärt.

Börjar även närma sig för min tid hos bröstkirurgen, är så jävla nojig över det där, drömmer om det på nätterna, tänker på det typ hela tiden och får ibland lite småpsykoser och gråter i smyg över hur mycket det stressar mig. Livet som kräfta, känslig liten tönt. Men men, min syster kommer i alla fall hit imorgon så hon kan följa med mig till sjukhuset på måndag. Finner i alla fall någon trygghet i det, samt håller mina tummar för att mitt bröst bara är ett riktigt jävla fibrosbröst och att ingen behandling krävs.

Nu mina vänner ska jag kolla på Sabina Decireé's vloggar, älskar henne, hon är så gullig och genuin, vill bli hennes bästis. Och hoppas att mensvärken lägger sig, så här kan man ju inte leva?

Likes

Comments

Hej gullesnuttarna!

This week alltså, sista veckan innan jag påbörjar mitt sista år på gymnasiet, sjukt att säga det faktiskt. IALLAFALL, denna veckan har gått ut på: carpe diem - Myset och Williz edition. Förra veckan insåg vi hur lite tid det var kvar av vårt sista sommarlov någonsin så vi skrev ett schema, så vi har typ åkt till Grums och blev sedan strandsatta där (mardröm), haft high school musical-maraton och badat, för första gången i år!!! Att bada med My är något av det BÄSTA jag vet. Finns ingen gång, någonstans som jag har det roligare än när vi badar alltså det är SJUKT. Happy feels per definition är myset och williz badar på orr, svär på allt.

Har även jobbat ett superkort pass och igår var jag ute på krogen med Fanny, Emelie och Josephine vilket är mina vänner ifrån högstadiet som jag i princip inte umgåtts med speciellt mycket alls sedan nian, alltid roligt att träffa dom, pinglorna!

Näe asså annars händer det inte speciellt mycket i livet mitt. Hade tänkt åka till Göteborg imorgon men känns inte värt att vara där en dag bara och dessutom ska jag dit med My om två veckor och då ska vi gå på Liseberg, I TVÅ DAGAR? Slå det ni.

Jag vet inte hörni, vilken konstig sommar det här har varit. Den har ju varit bra, men lite konstig tycker jag ändå.

Likes

Comments