På söndagen kom mormor och morfar till mig vid elva tiden. Då hade jag redan hunnit att fixa allt med nova och ridit. Vi gjorde en liten utflykt till Simrishamn. Vädret var på vår sida för en gångs skull. Vi åt en jättegod lunch buffé på lilla viks golf restaurang. Det fanns musselsoppa, flankstek mm. Super trevligt. Sedan körde vi ner och kollade vid havet. Prästens badkar närmare bestämt. Dem hade även med sig fika som vi åt påvägen hem. Sammanfattningsvis en jättemysig dag med mormor och morfar, så roligt att dem kom och hälsade på.

Idag känner jag mig allmänt trött, kanske börjar bli sjuk, kanske trött på skolan. Jag vet inte men något stämmer inte iallafall. Tror jag börjar bli stressad över allt skolarbete igen.

Idag började vi dagen med matte. På eftermiddagen hade vi häst vid hand. Jag och Amanda fick en jättesnäll häst, som snällt sprang med oss. Efter det hade vi körning. Det var ett tag sen så jag har nästan glömt allt. Vi körde ute idag eftersom vädret tillät det. Jag och Amanda fick en häst som var väldigt död i munnen, så det var lite läskigt när vi körde på vägen och han inte lyssnade på oss. Men det gick ju bra som tur var. Avslutningsvis hade vi tyska. Han hade gjort det mysigt med tända ljus, musik och pepparkakor. Varför vet vi inte, men det var trevligt iallafall. Nu är det exakt två månader till julafton, tiden går så fort. Vi har snart gått en hel termin här. Nova fick vila idag, eftersom hon var så trött igår så fick det. Vi har ju träning gör Fia så då måste både hon och jag vara full laddade med energi.

Jag och några andra gick till idrottshallen och spelade pingis direkt efter språket. Imorgon är det nämligen sista gången vi har badminton innan vi får betyg i det, så vi fibslipade våra tekniker lite.

Nu ska jag äntligen få duscha. Sedan ska jag göra lite läxor. Ska lägga mig tidigt eftersom jag är så trött.

Vi hörs!

Bild på den väldigt goda maten! 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu har jag inte skrivit på ett tag och det är endast för att jag inte haft tid. Lagt min energi på skolan och Nova,sen har det även blivit några sena kvällar. Tänkte berätta lite kort om min vecka. Den har dock inte varit så händelse rik men den har gått så snabbt. Så nu börjar jag bli stressad över att det nästa vecka är lov. För det första måste jag hitta en plats att ha Nova på, annars kan jag inte komma hem. Och för det andra så har vi massa uppgifter som ska vara klara då.

I måndags hade vi fårklippning och det gick så bra, rolig erfarenhet! Det blev jämnt och fint, fick mycket beröm av läraren.

På tisdagen var en vanlig dag. Vi slutade direkt efter idrotten och var inte med på Svenskan. Sen åkte vi till clinincen, och det så lång tid! Vi kom inte hem förens kl 12. Clinincen var heller inte bra då var det verkligen inte värt det. Det var som att det höll en vanlig lektion.

Onsdagen hade vi examination på sadling, tränsning, selning och visation och det gick också jättebra! Inget som gick konstigt. Sedan gick dagen på som vanligt

Torsdagen var som vanlig jobbig men något som svar skönt var att vi slutade kl 2 istället för 18:15. Så vi slapp både tyskan och engelskan, så skönt. Vår mentorsgrupp satte oss då och planerade vår klass jacka och skrev till olika företag om sponsring. På kvällen hade även stallmöte.

Idag hade vi ridning på morgonen. Fick en pigg liten häst som heter Tobago. Han var lydig och skötte sig bra, så det var kul. Sedan hade vi djuren i naturbruket och engelska. Sedan var det helg. Efter fikan jag jag direkt till stallet. Vilma hade tagit in nova åt mig, så snäll. Nova fick en ny hade idag. Hon har redan plöjt upp sin gamla hage så hon stod med lera upp till knäna.Nu står hon i en med massa gräs. Tog mig god till i stallet, kom inte in förens 18. Men nova gick jättebra idag, så mjuk och arbetsvillig. Så sugen på träning nu, men den blev inställd imorgon så måste vänta till tisdag.

Efter passet duschade jag henne och gjorde henne fin och bara myste, sånt tar tid men det är kvalitets tid enligt mig haha.

När jag kom tillbaka till boendet var dem i full gång och färgade håret lila och rött, alltid roligt när det händer saker här. Nu ska jag ut och äta lite kvällsmat.

Tänkte upp imorgon och vara effektiv i stallet och träna, även göra läxor och städa. På söndag kommer mormor och morfar till mig och hälsar på, så kul!!


Likes

Comments

och så har ännu en vecka passerat förbi i raket fart. Det uppskattas iallafall. Fick skjuts av Amanda in till station, denna gången med gott om tid till bussens avgång. Hann gå in Ica och köpa en dricka att ha på bussen. Insåg då att jag inte hade pengar på kortet. Varken mamma eller pappa kunde kolla åt mig så det blev lite smått panik då man endast kan betala med kort på bussen. Men jag hade lite pengar kvar på kortet så det räckte till biljetten. Inväntar nu bussen som ska ta mig till Kristianstad.

Började dagen med att ha ridning halv åtta. Fick rida en jättefin häst som är ny. Han var så fin och jättemysig i boxen, hade gärna velat ha han i stallet bredvid Nova haha. Brukar få kritik på min sist men idag fick jag bara positiva kommentarer under passet, det är kul!

Efter det hade vi bara djuren i naturbruket och Engelskan. Har börjat tröttna på engelskan, vi gör bara samma saker hela tiden.

När jag släppte ut Nova imorse så hade hon som har hästen bredvid mig bytat hage. Jag visste att hon skulle byta, men hon kunde meddelat mig tycker jag. Nu stod nova själv till middagen. Sedan flyttade vi dit Vilmas häst, Nova blev överlycklig.

Nu är jag iallafall påväg hem,skapa bli skönt att bara ta det lugnt.

Vi hörs!Fin bild från igårkväll när jag och Moa var ute och sprang.

Likes

Comments

​Usch och fy för denna dagens början. Igår kvälls skulle jag gå och lägga mig tidigt i och med att vi hade matteprovet udag, och då måste man vara ordentligt utvilad för att det ska funka. När jag skulle gå och lägg mig knackade det på min dörr, trodde det var någon kompis till mig så jag öppnade. Där stog ca 7 killar och trängde sig sedan in till mig. De vägrade även lämna mitt rum, så jag la mig senare än planerat. Hann sova i 2 timmar, sedan går brandlarmet. Jag går upp och tar på mig och då slutar det. Gick och la mig igen. Hann precis somna innan det började tjuta igen, då hade även några tvåor eller treor varit inne och hällt gödsel vatten i hela vår korridor, mindre kul. Sedan var nyckeln till brandlarmskåpet borta efter första ringningen så det tog ett bra tag innan de fick av det. Varför ska sånt här hända när man verkligen behöver sova??

Vaknade sedan kl tio över sju av att jag hör någon knacka på dörren, jag flyger upp i sängen i panik eftersom ja har försovit mig. Jag måste gå upp halv 7 för att hinna med allt, så att jag är klar kl 7 så vi kan äta och ta ut Nova innan lektion. Nu vaknade jag tio över sju med endast en tröja på mig. 20 över sju var jag påklädd och vi kunde gå till matsalen. Så himla tråkigt sätt att börja morgonen på, man blir så stressad och allt blir bara fel. Jag kände redan där att denna dagen kommer inte bli bra.Ja ni hör ju, inte dem bästa förutsättningar för provet.

På förmiddagens lektioner (biologi och svenskan) kände jag mig så trött. Det bådade inte gott , varför skulle jag vara det just idag. Det känns som alla odds var mot mig haha. Efter lunchen skulle vi ha matteprovet, jag var så himla nervös. Kunde inte prata med någon. Satt bara och lyssnade på musik för att komma i min egna lilla bubbla. Provet varade i två timmar och jag satt full tid. Det var två delar. En med miniräknare och en utan. Den första delen var utan miniräknare och med flest uppgifter , den tog jag lång tid på och kollade igenom varje uppgift noggrant för jag vill inte vara med om massa slarvfel igen. Den kändes bra, jag svarade på allt. Den andra delen var riktigt klurig, det tyckte dem flesta i klassen men jag försökte så gott jag kunde, sen får vi se hur långt det räcker. Men jag hoppas och tror att jag iallafall var godkänd. Men så himla skönt att ha det gjort!

Vi hade både engelska och Tyska efter matten. I både hade vi läxa till idag, men de hade jag typ glömt av eftersom jag bara lagt fokus på provet. Men det löste sig ändå. Fick mycket beröm på tyskan idag, så det var kul. Det var även superroligt på tyskan, idag var vi bara 4 st!! Och det är bara vi hästtjejer från min klass, och vi har så kul tillsammans haha.

Direkt efter tyskan lurade Moa med mig på en springtur. Jag kändes outtröttlig idag. Härlig känsla. Även fast det var stressigt att nåde hinna rida och springa så känns det så skönt efteråt. Nova skötte sig bra. Lite jobbig i vänster galopp, men de får vi jobba på.  Var hemma från stallet vid 21 eller 21.30. Nu har lag iallafall duschat och kan bara ta det lugnt, slippa stressa över läxor. Ska bli så skönt att komma hem i helgen och bara ta det lugnt!

Även fast denna dagen började på värsta sätt tyckte jag ändå att den slutade bra. Jag hoppas bara att jag inte blir väckt inatt så jag för sova.

Vi hörs!


Likes

Comments

Efter vi hade slutat idag tog jag in Nova,sedan har jag endast pluggat matte. Söta Moa kom in till mig så pluggade vi tillsammans och hjälpte varandra. Det gjorde det hela bättre iallafall. När kklockan slog åtta tog vi en paus och drog till stallet.Jobbade Nova från marken, det börjar gå framåt. Hon är dock fortfarande väldigt osäker. Det var dock lyx att ha med proffset Moa som hjälpte mig lite.

Denna dagen har vara gått i ett. Inget speciellt bara vanliga lektioner. Biologi, Naturkunskap, idrott, matte och svenska.

Nu ska jag göra mig redo för sängen,vi syns!

​Novas nya små hova. Dem blev så små efter hovslagare var här. Ignorera all smuts på golvet. 

Likes

Comments

Usch vad vädret har varit dåligt nu dem senaste dagarna! Idag började vi kl 10 men gick upp vid 7 för att hinna rida Nova, och såklart ösregnade det när jag cyklade dit, och sen var det iskallt. Fyy så tråkigt. Jag har ländtäcke på Nova nu även fast hon inte är klippt, för att hon inte ska bli kall och blöt när vi går till ridhuset och speciellt idag när regnet öste ner. Nova kändes jättemjuk och fin imorse, men jag längtar efter Fia träning, känns som att jag bara gör samma saker varje pass vi behöver hjälp för att komma framåt.

Hade sen matte. Vi har ju matteprov på Torsdag och jag är så nervös, så jag pluggar varje tillfälle jag kan och hinner! Vi började med att göra en diagnos. Jag tyckte det jättebra, typ första gången. Men såklart gick det ju inte som jag trodde. Grejen är det att jag gör rätt, men gör slarvfel hela tiden och det är så irriterande. Typ att jag gör huvudräkning fel i huvudet , skrev 8 istället för 7. Jag hade allt annat rätt. Vi fortsatte sedan med repetion inför provet.

Efter lunch hade vi fårstall resten av dagen. En ny erfarenhet i kunskapslådan. Det var verkligen inte lätt. Vi började med att ta in två får från hagen. Såklart fick jag och min kamrat Siri det jobbiga fåret som stretade imot och fick panik, medan dem andras får gick fint framåt haha. Vi tog in dem för att vi skulle klippa deras ull och deras klövar. Att klippa tre får tog hela eftermiddagen, fy det var så jobbigt. Jag och Siri blev skulle ta en annan tacka som redan stog inne. Denna tackan hade ett lamm så hon hade väldigt stort juver. Så hon var väldigt känsliga vid dem områden och runt baken. Det var väldigt svårt när den inte stog stilla och dem har ju väldigt mycket skin som rör mig. Men det var såklart väldigt kul och nyttigt.

Vi slutade kvart över 4 eftersom vi skippade rasten. Jag hade bestämt med hovslagaren kl 16.30 så det jag fick skynda mig att ta in Nova. Hon var helt genom blöt så hon ville in. När jag kom in var hovslagaren redan på plats. Nova skötte sig jättebra, stog stilla men blev lite otålig mot slutet. Det hela tog i och en halv timme. Han var väldigt noggrann så jag ser hellre att det tar långt tid och att det blir bra. Alltid det bästa för henne. Hennes hovar blev så mycket bättre än innan. Det märktes att han var kunnig. Han såg att hon var ojämn och fixade det då med skorna slipade på ett speciellt sätt. Nova har haft tåkappor den senaste tiden vilket han tyckte var jättekonstigt, så han bytte istället till sidokappor och överrullningskor. Det blev superbra, verkligen stor skillnad. Tyvärr han jag inte ta bilder på resultatet , de får ni imorgon. Jag hade 15 mi till tyskan började, jag hann inte ens äta kvällsmat. Moa var snäll och tog en matlåda till mig som jag kunde äta efter tyskan. Men jag var så hungrig.

Nu ska jag äntligen få gå och lägga mig!


​TBT när man kunde rida ute i den fina solen utan att frysa till is.

Likes

Comments

Igår kom mamma till mig. Vi åkte och tog en pizza i Tomelilla och hade mysigt. Idag gick vi upp tidigt för att vi skulle kunna komma iväg i bra tid till Malmö. För jag behöver vintersaker och Nova behöver ett vintertäckeVi gick upp kvart över sex och gick till stallet för att ta ut hästarna. Sedan gick vi ner och åt frukost innan vi åkte. Vi kom iväg i god tid. Vi var framme i Malmö ca 10 kanske. Vi var bara inne på hästaffärer , men det tog så lång tid. För det första finns det ju så mycket finta att kolla på och vill ha. För det andra så hade jag beslutångest över vad jag skulle välja. De hade på rea på alla back on track produkter, och jag har länge velat ha ett täcke till Nova från back on track. Hon ska hålla länge så hon är värd det bästa. Det stog mellan ett nättäcke eller fleecetäcke. Slutade med att vi köpte ett fleecetäcke på Horze, men sedan kom vi till Hööks och där hade de också rea på Back on track produkterna. Vi pratade med personalen och de rekommenderade nättäcket då det går att använda året runt och är mera användbart. Efter mycket velnade fram och tillbaka valde jagatt lämna tillbaka fleectäcket och köpa nättäcket, väldigt dyrt men värt det i längden tror jag, Endast det bästa är bra för min prinsessa <3 Köpte iallafall ett par nya ridhandskar på Horze, då mina blivit utslitna. Köpte ett par Roeckl som jag brukar, och hade turen att det var 20 %rabatt på dem just idag. Kommer bild på allt jag köpte längre ner. Innan jag och mamma körde hem tänkte vi åka till Emporia en sväng för att äta lite gott på Jensens och även kolla i några affärer. Men så blev det inte. Det var helt sjukt mycket folk. Varken jag och speciellt mamma orkade inte med det. Så vi körde iväg och åt på KFCsen körde vi hem och tog in hästarna. Mamma drack lite kaffe innan hon åkte, det var ledsamt vi hade haft det så mysigt ju. Men vi träffas snart igen.

När amma hade åkt tog ag och vilade en stund, jag var så trött efter en heldag i malö. Jag gick sedan ut till Nova . Hon fick såklart prova nya täcket och det satt som en smäck. Hon ska ha det innan och efter träning för att mjuka upp musklerna. Så hon fick stå med nya täcket och hennes back on track skydd och mysa en liten stund. Samtidigt fick hon äpple och pussar. Jag fxade lite andra saker i stallet så länge. Red sedan ett pass på henne. Red bara ett lösgörande joggingpass på henne, inga krav. Hon var verkligen så fin. Det är så himla kul att rida när det går så bra.

Nu ska jag börja göra vi mig för sängen. Imorgon blir en pluggdag så måste upp i rimlig tid.

Godnatt!

Back on Track Mia nättäcke / Roeckl

Märkte nu när jag kom hem att jag hade köpte Roeckl handskar i vinter edition. Det är ju dock nödvändigt nu när det är kallt.

Pannband och arbetshandskar från Börjes. Vinterskor från Hööks, de är så sköna!

​Här står Nova med med både Bandagen och täcket. Så fin hon blev i det!

Likes

Comments

Kom precis in från att ha kollat på dressyrlektioner i ridhuset. Det hade även hänt en olika i andra ridhuset, en tjej gick omkull när hon hoppade och fick åka ambulans. Olyckan kan vara så snabbt framme. Jag och Moa var iallafall och kollade på våra kompisar Vilma och Josefin som skulle träna för en ny dressyrtränare. Vi kom bara i slutet av passet för vi behövde plugga, men det var kul att se och komma ut från rummet lite. Det var faktiskt många som var ute i ridhuset och kollade på de olika träningarna.

Lektionerna idag har varit väldigt lugna. Det var även lugnt på lektionerna för många var borta. Det var nämligen fotbollscup i Värnamo, och det var många från vår klass som skulle med. Det tyckte jag var väldigt skönt, mer hjälp och lugnare på lektionerna. Började dagen med Biologi, väldigt lugnt, många som höll på och somna i slutet. Sedan hade vi Svenska och där kollade vi film, "den bästa sommaren". Jag tyckte den var så bra och mysig.

Efter lunch hade vi matte, fick lite mer förståelse på det vi jobbar. Så det var bra. Sista lektionen var engelska som och var jättelugn, vi arbetade lite i grupp, hörde på några historier.

Idag hade vi inte tyska eftersom vi hade dubbellektion i måndags, så skönt att slippa den idag., och få mer tid till mitt pluggande. Känner mig stressad för jag har så mycket att göra just nu.

Nova fick vila idag för att jag behövde plugga. Sedan har jag hela helgen att rida henne och slippa stressa för att hinna rida. Det blir bara dåligt att stressa, sedan har hon gått så bra de senaste träningarna så hon förtjänar vila en dag. Det har varit så tråkigt väder idag, grå himmel och blåst så himla mycket, man fryser så mycket. Jag behöver varmare kläder, det blåser rätt igenom kläderna och man fryser så mycket. Alla har börjat ta in sina hästar tidigt pga av vädret. Nova fick komma in tidigare , när de andra tog in sina hästar. Hon var kall om benen , så hon fick massage och sedan satte jag på hennes back on track skydd. Sedan myste vi lite o boxen med äpplen och pussar

​Puss från mig och Nova!

Likes

Comments

Nyss hemkommen från vår lilla trip till vår mentors gård. Vi hade det jättemysigt, satt och pratade och spelade. Det bjöds även på äppelkaka. Vi kom dock hem lite sent enligt mig, då jag känner att jag behöver att plugga.

Började dagen med att vakna innan larmet, kl 5. Åt sedan lite flingor med den sista mjölken jag hade. Gick sedan direkt till stallet. Där var det väldigt mörkt, konstigt så tidigt på morgonen ;) Var typ klar så jag kunde börja rida vid 6 ändå blev det stressigt till nästa lektion.Vi började kl 07.30 med stalltjänst, inte kul när det är så kallt ute. Nova var iallafall duktig , lite spänd och sedan lite jobbig i vänster galopp men det löste sig tillslut. Det var jätteskönt att ha ridit på morgon, och jag var faktiskt inte så trött efter det. Då kan man enbart fokusera på plugget när man slutar.

Efter stalltjänsten hade vi ridning. Jag fick verkligen den tråkigaste hästen. Jag fick inte ens borsta den utan att den högg efter mig. Inte bra första intryck. Men han överraskade mig när jag red. Helt annan häst när man väl kom upp på han, så det var väl tur det. Man är så bortskämd med bra gångarter på Nova, så alla hästar känns så konstiga att rida. Men det är väldigt nyttigt att rida andra hästar.

På eftermiddagen hade vi ett nytt ämne, entreprenörskap. Det var så himla roligt. Vi har även en jättebra och roliga lärare i det. Han har tidigare varit projektledare på stora företag, så han har mycket erfarenhet och det märktes. Man blev verkligen så motiverad av honom. Direkt fick vi en uppgift att i grupper göra en produkt av det som fanns på ett bord som skulle kosta 15 kr. Sedan marknadsföra och försöka sälja den på bästa sätt, vi fick även endast 30 min på oss. Det var verkligen kul, något jag fastnade för.

Sista ämnet var också nytt för oss, Naturbruk. Men där gick vi mest igenom vad kursen skulle innehålla och berätta om oss själva. Alla var trötta vid det passet så det var ganska tråkigt.

Sedan åkte vi som sagt till vår mentor och hade det mys en stund.

Nu ska jag plugga en snabbis innan jag ska säga godnatt

Vi hörs!

Likes

Comments

Det är tisdag och den har rullat på som vanligt. Det ända som var ändrat var att våran naturkunskap var inställd på morgonen, då passade jag på att göra lite matte. Däremot på matten har vi börjat med något riktigt klurigt som jag inte förstår alls. Som ger mig smått panik, känns som att matteprovet är alldeles runt hörnet och då ska vi kunna allt det vi har gjort under denna tiden på bollerup.

På Biologin gjorde vi en rolig sak som jag aldrig testat. Kollade med mikroskåp på olika celler. Bland annat mina egna kindceller och växtceller från en mossa. Skit coolt var det!

På idrotten fortsatte vi med att spela badminton, inte så roligt tycker jag men det får gå. Skönt att ta det lugnt också. Slippa stressa och bara spela.

Sista lektion vi hade var Svenska. Vi fick reda på våra muntliga presentationer var för sig, så de resterande av klassen skulle läsa några texter och besvara frågorna till dem. Jag väntade förväntansfullt på min tur, men jag var såklart sist av alla så jag fick vänta i en och halv timme för att få reda på mitt resultat. Jag tyckte det gick jättedåligt på presentation, kändes som jag bara stressade mig igenom den och kollade ner i mina anteckningar hela tiden. Men det tyckte inte hon. Hon tyckte att jag hade varit jätteduktig och att det inte ens märktes att jag var nervös. Så himla kul! Jag fick även på A hela uppgiften, och det var ännu roligare såklart!

Efter kvällsmaten skulle jag gå och rida. Min kompis Moa ville följa med eftersom hon inte hade något att göra. Perfekt att också ha någon som kan ta några bilder på mig och Nova. Såklart var Nova alldeles tokig när jag hämtade henne, ska alltid vara så när man ska visa hur fin hon är. Men som tur var dem andra hästarna också galna , så hon blev ursäktade för sitt beteende. Vet inte om det är kylan som gör att dem blir så galna, för idag blåste det inte så mycket. Vi fixade sedan Nova när vi kommit in, efter lite strul med att få in henne. Red sedan lite på stubben för att få bra bilder men Nova blev helt galen så vi gick in i ridhuset efter det. Hon var så fin efter ett tag i ridhuset. Det låg cavaletti bommar framme och även en serie med studs. Så jag avslutade med det som belöning, då nova älskar att hoppa. Och det gjorde henne så avslappnad då hon fick arbeta med hela kroppen, speciellt ryggen. Det är även nyttigt för dressyrhästar att hoppa och ha lite variation i vardagen.

Imorgon ska jah upp tidigt och rida, tror bestämt att jag ska upp vid 5 för att hinna med. Detta gör jag för att jag inte hinner rida på eftermiddagen då vi ska hem till vår mentor på besök. Så nu ska jag få några timmars sömn iallfall.

godnatt!

Hon börjar att bli väldigt stor och musklig nu, min fina häst.

Blir kär bara att kolla på henne! Hon var så fin idag.

​Fråga mig inte vad jag gör med min skänkel på vissa bilder. Vi tränar bara sits på ridlektionerna, så man sitter och tränar och klarar på det även privat.

Likes

Comments