View tracker

Tänkte göra en sån här planering till mina hästar👍🏻

Afro:
Måndag: vila
Tisdag: Ridas i paddocken
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: longeras, eller vila
Fredag: longeras eller vila
Lördag: Ridas i paddocken
Söndag: ridas i paddocken

Metro:
Måndag: Träna Dressyr
Tisdag: longeras
Onsdag: Vila
Torsdag: rida i paddocken
Fredag: Ridas i paddocken
Lördag: longeras
Söndag: Ridas inoaddocken
Detta är då Metro, min nya stjärna

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Funderar på om jag ska börja blogga lite igen? Kanske kanske inte. Vem vet

Likes

Comments

View tracker

Inte uppdaterat på länge. Sorry for that.
Sitter just nu på afro och skrittar. Ska köra lite dressyr tills imon då det blir träni g för Pia Sohlström.

Likes

Comments

Förra året blev afro dödssjuk. Hon kunde inte stå upp själv. Hon åt inte. Hon drack inte. Hon kunde inte gå. Det var en hemsk period för oss båda. Att se sin häst ha så ont och inte veta vad det är var hemskt. Vi var hos veterinären flera gånger för att hon skulle undersökas om de kunde hitta vad som var fel. Första gången det hände var på en veckodag. Mamma var på jobbet och jag var hemma. Hon som äger stallet där vi har våra hästar hade försökt nå mamma men ringde sen till mig. Hon berättade att Afro låg ner och kunde inte resa sig med bakbenen. Hon som äger stallet fick henne att ställa sig up. Sen kom vi. Hennes bakdel skakade och man såg verkligen smärtan i hennes ögon. Hon la sitt huvud i min famn och blundade. Jag kände hur hon la sin tyng på mig. Jag trodde hon skulle dö då. Hon var så svag. Vi åkte till Näsum och där fick hon stå en natt. När vi kom tillbaka dagen efter mådde hon mycket bättre hon vi fick ta hem henne. Två veckor efter började jag rida henne lite smått. Tre veckor efter det hände red jag ut med min kompis. Afro var fit for fight. Min kompis skulle sova över. Och senare på kvällen fick mamma ett samtal och då hade det hänt igen. Vi ringde min kompis mamma och frågade om hon kunde köra ut mig till stallet vilket hon gjorde. Så min kompis fick åka hem. Jag kom ut till stallet och pappa fick stå och hålla upp henne. Denna gången åkte vi till Helsingborg. De hittade inget fel på henne men dem gjorde en längre undersökning på henne men hittade inget fel. Hon fick stå i Helsingborg i några dagar. Jag kommer ihåg att det var en fredag som det hände. Vi kom hem kl 05:00 på lördagen. Afro fick vila rätt länge och hon hade samlat på sig rockigt mycket energi. Så när hon fick komma ut från sjukhagen hoppade och studsade hon runt och hade jätteroligt. Hon har mått bra sen det. Men igår så var hon inte sig själv på tävlingen. Hon brukar alltid vilja gå runt och ha koll på allt. Men igår var hon slö och tjurade ihop när jag skulle hoppa. Vi kom knappt över krysset. Så vi var ganska oroliga att det skulle hända igen. Så vi tog tempen när vi kom hem och hon hade 38 graders feber. Vi åkte hem och åt sen åkte vi ut igen och tog tempen igen. Då hade det gått ner till sin vanliga temp. Och idag så mådde hon bra igen och var lika ivrig som hon brukar.

Likes

Comments

Nu taggar vi till tävling. Allt är putsat och hästen är redo. Hoppade lite idag och hon hoppade fint. Hoppade olika titt hinder allt mellan mur och täcken hängandes på. Inga problem

Likes

Comments

Orkade inte vänta till dom kommer tillbaka med höet. Så kommer inte kunna fota på ett tag och när dom kommer tillbaka så är det tömkörning. Alla fuxar har ju ett speciellt temperament. Det har även min fux. Här kommer bilderna😂

Likes

Comments

Träningen igår gick så himla bra. Afro har ju aldrig varit en inomhus häst. Man märkte ju direkt det igår. Hon blev så mycket piggare och busigare. Hon bockade lite då och då. Hoppade en bana på 85-90 cm utan problem. Sista gången vi hoppade banan gick det så himla bra. Nu är jag påväg ut gill stallet och ska töm köra fuxen. Ska försöka fota lite då.

Likes

Comments

Har ni bestämt vad ni ska ha på skolavslutningen. Jag har iallafall. Jag har gått och tänkt och funderat vad jag ska ha på mig. Jag har äntligen bestämt mig vad jag ska ha. Är supernöjd över valet.

Jag ska alltså ha en vit jumpsuit som är super fin. Älskar den. Ett par vita skor. Bestämde det när jag fick dem

Likes

Comments

Denna häst asså. 67% räckte till vinst. (Skriver inte så för att vara kaxig) så otroligt fin och aldrig har jag ridigt så bra som jag gjorde i lördags. Underbar är hon. Hade verkligen en bra känsla under ritten. Nu blir det ännu mer dressyr och imon taggar vi om till hoppning.

Likes

Comments

Hej.
Igår var jag och tävlade med Afro. Vi hoppade L:C och debuterade L:B

I första klassen fick jag 4 fel då döm glömde ta upp flaggan för målet och det störde Afro. Jag lutade mig fram och släppte stödet i munnen och det funkar inte.


Och i andra klassen blev vi uteslutna för första hindret var mot läktaren och det var väldigt stökigt som det blev inget bra. Hon var super fin på framhoppningen och vi hade en bra känsla. Jag är nöjd ändå. Sen hon är inget inomhus häst utan hon tycker om utomhus tävlingar. Speciellt när det blev lite högre. Men det kändes bra iallafall.Imon ska jag tävla igen. Fast det är dressyr så det är också kul. jag har en bra känsla för det med. Men A. Tjenixen

Likes

Comments