Det har varit lite svårt att få till ordentlig ridning det sista pga mörker, snöfall och regn. Äntligen har jag ridhuskort men det har tyvärr varit upptaget den senaste veckan och jag hinner inte dit på vardagar då det tar ungefär 20 min att skritta dit och 20 min tillbaka.
Men de senaste dagarna har det varit bra och idag var hon riktigt fin faktiskt. Igår också men idag ännu bättre. Hon har blivit så stadig och fin det sista vilket är superkul - äntligen börjar bitarna falla på plats, hon trivs med att sänka huvudet nu och blir inte sur om jag kräver lite av henne.

Red lite volter idag bara i trav, bjuder på några suddiga mobilbilder ;-)

Likes

Comments

Idag kom hovslagaren och skodde Arien vilket betyder att hon får vila ett par dagar framöver. Nu äntligen fick hon fina nya skor <3

Kolla här då, Fertunas första snö. Så söt!

Likes

Comments

Igår eftermiddag lagom innan mörkret kom hade jag hopplektion. Ibörjan när jag travade igång och travade över bommar var hon huur pigg som helst. Hoppade över bommar på marken och landade i galopp efter säger inte det rätt mycket ;-)
Stannade en gång på ett kryss (men jag satt kvar) annars hoppade hon allt helt fläckfritt. La ihop alla hinder till en liten bana och sista rundan låg det på ca 80-90 cm. Höjden är inga problem för henne. Ska bli så roligt i framtiden att komma ut på lite tävlingar med den här fina fina hästen...
(Tyvärr blev det inga bilder igår då jag inte hade någon som kunde filma)

Likes

Comments

...och en Arien som inte är ett superfan av vatten (i detta fall regn) i öronen blev ingen jättehit. Blää vad äckligt tyckte hon. Skakade på huvudet och ville helst av allt springa därifrån, typ haha. Efter ett par om & men accepterade hon helt enkelt läget och jag red ett dressyrpass på banan. Känslan var helt okej efter en stunds övertygande om att man visst kan rida i regn ;-)
Annars har jag varit i stallet sen 11.00 och hjälpt till att motionera 7 hästar (med hjälp av stallhjälpen). Ridit två och longerat tre. Roligt!

Note to myself: Rid alltid Arien med huva när det regnar...

Finaste tjejen i nya varma innetäcket!

Likes

Comments

Likes

Comments

Tisdag - Långt dressyrpass på banan. Red säkert 50 min - 1h, bara jobbade traven och lite galopparbete på slutet. Det kändes faktiskt väldigt bra och hon var superfin i slutet. Även galoppen, helt okej. Kunde jobba henne bra med. Bra pass sammanfattningsvis!

Onsdag - Galoppjobb på banan. Skrittade, travade fram sen resten låg fokus helt och hållet på galoppen. Red volter, öka och minska galoppen på långsidorna, några minuter i varje varv. Hon fick jobba på ordentligt och blev rätt svettig trots den bitande kylan...

Torsdag - Longerade henne på banan idag bara en stund. Hon brallar alltid av sig rätt rejält ibörjan av galoppen när hon longeras ;-) Glad och framåt. Helt plötsligt bara sprätter det till, haha!

Likes

Comments

Idag red jag ett superkort pass på banan, haha. Red bara ca 20 minuter. Ungefär som sist lite skänkelvikningar, öppnor och volter. Anledningen att jag red så kort var mörkret. Men försökte verkligen ta vara på den lilla stunden och rida ett intensivt pass istället.

Kändes väl helt okej. Hon gick ju inte igår och i förrgår longerade jag henne om jag inte minns fel. Hon har iallafall inte gått så intensivt dom senaste dagarna.
Imorgon -> Bommar/markarbete är planen om vi hinner innan mörkret. Öva galoppsprång mellan bommar på långsidan kanske.

(Gammal bild)

Likes

Comments

Idag blev det ett ridpass i blåst och regn. Red ett vanligt trimpass på banan bara, lite skänkelvikningar, öppnor och volter. Känslan var helt okej men en något spänd Arien ibörjan.

Igår kväll longerade jag henne. Lite spänd ibörjan och bjöd på några rejäla bocksprång ;-) Oklart om jag hade suttit kvar på dom, tur jag stod bredvid haha. Hon gör i alla fall aldrig så när jag sitter på!
Det blev inga bilder från idag så lägger in en halvsuddig bild från igår istället.

Likes

Comments

Känner att jag i varje inlägg klagar på mörkret, men idag såg jag knappt varken hinderstöd eller bommar på banan. Nu ska jag inte ta upp det mer, lovar. Jag gillar ju vintern egentligen.

Dagens (kvällen) pass på Arien gav en helt okej känsla. Inte det allra bästa passet men långt från det sämsta också. Red bara ungefär 30 minuter, dressyr på banan. I slutet var hon nog ganska trött faktiskt och slappnade av precis som jag vill att hon ska göra.
På grund av mörkret blev det inga bilder idag. Slänger in en gammal istället!

Likes

Comments