Idag red jag ett superkort pass på banan, haha. Red bara ca 20 minuter. Ungefär som sist lite skänkelvikningar, öppnor och volter. Anledningen att jag red så kort var mörkret. Men försökte verkligen ta vara på den lilla stunden och rida ett intensivt pass istället.

Kändes väl helt okej. Hon gick ju inte igår och i förrgår longerade jag henne om jag inte minns fel. Hon har iallafall inte gått så intensivt dom senaste dagarna.
Imorgon -> Bommar/markarbete är planen om vi hinner innan mörkret. Öva galoppsprång mellan bommar på långsidan kanske.

(Gammal bild)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag blev det ett ridpass i blåst och regn. Red ett vanligt trimpass på banan bara, lite skänkelvikningar, öppnor och volter. Känslan var helt okej men en något spänd Arien ibörjan.

Igår kväll longerade jag henne. Lite spänd ibörjan och bjöd på några rejäla bocksprång ;-) Oklart om jag hade suttit kvar på dom, tur jag stod bredvid haha. Hon gör i alla fall aldrig så när jag sitter på!
Det blev inga bilder från idag så lägger in en halvsuddig bild från igår istället.

Likes

Comments

Känner att jag i varje inlägg klagar på mörkret, men idag såg jag knappt varken hinderstöd eller bommar på banan. Nu ska jag inte ta upp det mer, lovar. Jag gillar ju vintern egentligen.

Dagens (kvällen) pass på Arien gav en helt okej känsla. Inte det allra bästa passet men långt från det sämsta också. Red bara ungefär 30 minuter, dressyr på banan. I slutet var hon nog ganska trött faktiskt och slappnade av precis som jag vill att hon ska göra.
På grund av mörkret blev det inga bilder idag. Slänger in en gammal istället!

Likes

Comments

...till när jag red den här fina ponnyn- Särkens Winston. B-ponny, Sveriges högst bedömda b-ponny på treårstest ;-) En riktig klippa och läromästare. Så glad att jag fick chansen att spendera mitt sista B-ponnyår med honom.
Finns ingen som Winston!

När kan detta ha vart, 2014? Liten man var då, haha.

Likes

Comments

Idag åkte jag och mamma till stallet direkt efter skolan men trots det hann det bli sådär kolmörkt innan jag hann komma igång att rida. Det rör inte Arien, tack och lov. Den delen är liksom lite svår att undvika på vintern och det underlättar att hon är exakt likadan iallafall.

Som sagt fortsatte jag på samma övning jag red häromdan, "Petra-övningen". Den med volter & skänkelvikningar nivet. Började faktiskt ovanligt bra men när andra hästen gick in till stallet blev hon lite spänd och efter det hade jag lite svårt att få henne tillbaka igen.
Efter en stunds tragglande var hon som när jag började passet. Lugn och avslappnad och med på vad jag vill. Red kanske en halvtimme innan jag var nöjd (eller innan jag knappt kunde se marken framför mig;-))

Jag får så ont i axlarna ibland när jag rider. Fruktansvärt jobbigt för kan inte riktigt röra mig som jag vill eller sitta bra i sadeln. Har ni några tips är ni välkomna att dela med er i kommentarsfältet nedanför.

Från igår . Skrittrundan på stubben (med kanske några inslag av trav som ni kan se på bilden ovan ;-)
Lite kul färgkombo men jag gör vad jag måste för att rusta mig för mörkret...

Likes

Comments

Fick en fråga om vart min vinterjacka jag har i stallet är ifrån.
Min jacka kommer från UHIP och är modellen Alaska Light Navy Blue. Jag kan inte säga annat än att jag är huuur nöjd som helst. Har hört massa bra om just UHIP jackorna och häromveckan kände jag att det var dags att klicka hem en för att få en egen uppfattning .
Är man lika frusen som jag rekommenderar jag denna jackan starkt. Samtidigt som man inte fryser en sekund känns det inte sådär ni vet som att man har på sig tjockaste vinterjackan utan man känner sig otroligt lätt och rörlig. Stor tummen upp från mig.

Likes

Comments

Snacka pigg häst idag! Meningen var ju att hon skulle få trötta ut sig igår när vi galopperade 4 varv på stubben liksom. Arien fungerar inte riktigt så. Spelar ingen roll om jag rider henne svettig sju dagar i veckan eller i skogen en dag i veckan. hon har fortfarande samma energi och det ser jag 100 procent som något väldigt, väldigt positivt! Otroligt arbetsglad och arbetsvillig häst är hon - no doubts.

I alla fall så skrittade jag bara ut henne idag eftersom jag galopptränade igår. Kände att det blev för mörkt för att rida över vägen så jag höll mig till stubben att skritta på nåt varv. Nåt som uppskattades av Arien ;-) eller kanske precis tvärtom. Hon såg det nog helt meningslöst att skritta på ett så bra galoppfält. För som sagt, energi finns det gott om.
Imorgon - trim på banan igen. Tänkte faktiskt jag skulle fortsätta på samma övning som jag red i förrgår. Tyckte den gav mycket på henne faktiskt och hon fick verkligen slappna av och jobba på bra.

Min dator har blivit så knäpp förresten.. jättejobbigt att skriva här för om batteriet glappar stängs allt ner och måste börja om från början. Måste fixa det, Vad kan man förvänta sig av en skoldator, lite så va. Men men, skönt att ha den att skriva på också för att slippa skriva på mobilen hela tiden.
Vet inte riktigt vad jag gör med mina armar på denna bilden. Hästen är ju fin i vilket fall ;-)

Likes

Comments

Efter ett riktigt bra dressyrpass igår tog vi en välförtjänt galopp på stubben idag. Har sån lyx att ha stubben så nära;-) knappt 3 minuter skritt dit.
Ca 4 varv senare nästan droppade hon av svett. Så bra & nyttigt för henne att få galoppjobba såhär ibland & idag var hon dessutom mer kontrollerbar än sist. Kanske kan bero på att jag hade nån framför mig *host ...

Imorgon -> skrittur i skogen. Efter skolan alltså.. Går 08.20-15.10 imorgon, seeegt. Helgerna swischar förbi och vardagarna kryper fram i snigelfart . Har ändå hunnit med rätt mycket den här helgen.. Fredags var jag hos en kompis på tjejkväll, supermysigt. Var hemma runt 00.30. Igår tog jag faktiskt sovmorgon för en gång skull, nåt jag unnar mig nån gång ibland till skillnad från andra ungdomar i min ålder;-). Sen cyklade jag ut med min reklam som jag jobbar med på helgerna (det kostar att ha häst) och sen åkte jag till stallet. Idag - stallet från 07-13.30. Långa dagar. Sen världscupen 14.00 gick ju inte att missa! Bästa Roffe & Peder. Förebilder.

​Vad har ni gjort i helgen?

Likes

Comments

Så kändes det idag iallafall. Första 10 minutrarna gick det dock inte lika bra. Fick trixa lite med henne för att få henne sådär bra ;-)

Lugn & avslappnad och jag kunde jobba mer med formen. Red en övning jag brukar kalla "Petra-övningen" efter in förra dressyrtränare som vi brukade rida för henne, och jag instämmer i att den ger mycket om man tragglar med den. Lite svårt att förklara men man lägger volter i varje hörn, skänkelvikning in mot mitten & en volt åt andra hållet sen skänkelvikning ut i hörnet igen och volt.
Jag drog med kameran också och mamma tog några fina bilder i solnedgången när jag red . Lägger in dom här nedanför...

Likes

Comments

Nuuu sitter jag i bilen påväg hem från pay & jumpen vi åkte på idag. Hoppade låga höjder för att kunna trava över om det skulle vara så.
Det gick svinbra! Första rundan var både jag och Arien lite osäkra för jag vet att hon är tittig & nu när vi var på ett helt nytt ställe visste jag inte riktigt hur hon skulle vara. Andra rundan hade vi bättre flyt & en piiiigg Arien. Men bra känsla. Hon är heeelt fantastisk att ha med sig ut.

Felfritt båda rundor iallafall. Superbra känsla hela rundan båda gånger. Som sagt- hon är helt fantastisk "min" fina häst. Många äpplen fick hon efter kan jag lova !

Alltså, hoppa kan hon ju. Haha!

Sämst bildkvalité . Mobilkamera vintertid = ingen hit kanske.

Likes

Comments