​Då "grova" skor och lyxig streetstyle är en av några trender i höst så vore om inte annat dessa skönheter från Stella McCartney perfekta??? Jag är kär

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

allmänt, tankspridd

Idag har mitt humör varit diffust. Jag har varit glad och pigg men irriterad och ångestladdad. Läste om Alton Sterling, en svart man som blev mördad av två vita polismän. Saken är att detta sker hela tiden, men det som är värst är att vita människor som är privilegierade inte kan känna någon sorts humanitet och försöka göra samhället mer jämlikt. De fortsätter förtrycka svarta, de låter vita poliser slippa undan. Sätt poliserna i fängelse på livstid. Det är det minsta Amerika kan göra när polismän dödar en man på grund av hans etnicitet. Så mycket blod som har spillts på grund av oss vita för våran egoism. Vi måste säga till, våga stå upp för våra människor som är exakt lika mycket värda som oss. Hur svårt är det att förstå? Vi är inte olika mycket värda på grund av ekonomi, etnicitet, ras, kön etc. Vi är alla lika mycket värda FÖR vi alla är människor.
Jag behövde iallafall lugna ner mig och därav låttipset.

Och må Alton Sterling vila i frid

Likes

Comments

Eftersom min mobil blev stulen, och därmed mitt gamla skal, tyckte jag det var dags att införskaffa ett nytt. Idag när jag och mamma var inte i stan så gick vi förbi en affär vi inte hade sett tidigare, MOOD, och väl där inne jag hittade denna skönhet från Dagmar. Men jag skall inte ta åt mig äran, det var faktiskt min kusin Märta som redan hade köpt ett och jag fann det så snyggt att jag var tvungen att köpa ett likadant.

DAGMAR

Likes

Comments

allmänt
Monday

Startade dagen med att kvickt hoppa upp ur sängen och möta upp Emma för att ta en morgonpromenad på stranden. Efter promenaden gjorde vi magövningar och avslutade med yoga, men bara stretchövningar. Har ju inte tränat på hur länge som helst, kanske en gång varannan månad nu det senaste året. Skämtar inte. Därför får jag inte köra i alltför hårt nu i början så jag får träningsvärk och därmed inte kan träna förrän om typ en vecka. Mycket logiskt tänkt liksom.

Sedan dess har jag kollat upp universitet i både Frankrike och Italien. Skulle vara en dröm att få börja där och plugga design, jag skulle verkligen flytta utan att tveka en enda sekund. Jag vill bara framåt och vidare i livet, vill inte stå still och skanna varor på ICA. Äsch. Inte ens för att jag har ett jobb, men ni fattar! Vi hörs senare min 10 fina läsare <3

Likes

Comments

materiella ting, nytt

Häromdagen åkte jag och mamma in till stan för att uträtta några ärenden. Det slutade med att jag fick med mig hem en massa fint hem som t.ex. dessa älsklingar. De är från TOGA och jag tror det är modellen som heter "TOGA Pulla" men jag kan ha fel. Hursomhelst är de en fröjd för ögonen och därmed kommer de användas flitigt. Jag tänker dem till ett par svarta jeans kombinerat med en spetstopp, en rufsig lugg och snygga smala ringar på fingrarna och öronen. Annars till ett par höga jeans, en tjocktröja och/eller ett linne i satin. Eller en klänning. Plus är de burna på en gata i Paris, där känner jag att vi hör hemma.

Likes

Comments

allmänt

Fasiken. Skrev ett långt, bra inlägg som skulle tagga igång er och mig inför denna restart som nu skall ske på Le blogg. Hursomhelst kan jag sammanfatta den lite snabbt: i framtiden vill jag jobba med någonting kreativt där jag får skapa och dela med mig av det. Därmed behöver jag en social plattform för att kunna uttrycka samt dela med mig av det jag "skapar". Trots att jag ännu inte vet vad jag ska göra eller hur det kommer te sig är nog detta en bra start på det hela.

Så hej och välkomna till ett nytt kapitel.

Likes

Comments

JAG ÄR FRI

Förstår ni? Jag är fri. Jag har ingen skola kvar. Jag har inga inlämningar kvar. Jag har inga fler prov att skriva.

JAG HAR TAGIT STUDENTEN.

Och vilken jäkla fröjd det är kan jag lova. Jag grät mest för jag inte mera skulle ha mina fantastiska lärare och grät minst för att jag får ÄNTLIGEN skiljas åt från de vidrigaste personerna jag vet. Jag behöver aldrig mera se dem.

MEN jag var gladast över att jag äntligen får vara jag och inte känna mig mera begränsad. Jag får flyga och jag får äntligen vara fri. FY vad jag är bra.

Mera update om detta kommer sen. Chingeling

Likes

Comments

Hej på er läsare.

Nu är det på pricken tre veckor kvar innan jag tar studenten; 21 dagar totalt varav 14 stycken av dem är skoldagar. Efter dessa 14 dagar så springer jag ut, jag tar studenten. Och jag måste erkänna, det känns lite overkligt att skolan snart tar slut och att därefter aldrig mera behöva gå i skolan. Efter att en har tillbringat de 12 senaste åren och skapat sig en vardag som består av att gå till skolan, känns det orealistiskt att det inte längre kommer vara så. Däremot uppryms jag av eufori, frihet och nyfikenhet. Eufori för att jag inte behöver plugga längre. Jag behöver inte längre lära mig om något ointressant ämne som jag inte kommer använda mig av i framtiden. Frihet känner jag för att jag nu får chansen att springa på mina fria ben dit jag vill. Jag är inte längre bunden till studier, människor, värderingar och moral som jag går emot. Jag får nu äntligen bryta mig ur denna kloss av personer som håller ner mig, förtrycker människors värdighet och värderar intelligens utifrån betyg.

Dock ska ni inte tolka mina ord fel, jag menar inte att alla jag har i min närhet är på detta sätt. Jag känner flera personer som jag finner medmänskliga, sympatiska och är allt ifrån dem som jag vill springa bort från. Ni kanske frågar varför jag inte redan nu har klivit ifrån dessa människor, och svar på det är att jag har gjort det i den mån som går. Vederbörande kan jag fortfarande springa på ute i vimlet, hemma hos en kompis, i skolan, utanför skolan, på ett krök, mingel eller en middag. Det är faktiskt lite ledsamt när jag tänker på det, för oftast kan dessa personer vara riktigt roliga. Men, jag värderar att umgås med färre, öppensinnade personer.

Nyfikenhet är ändå det som driver mig mest. Jag är nyfiken på vad som kommer hända, vilka jag kommer ha kvar i mitt liv, eller vilka jag kommer se sista skymten av nu i sommar. Jag är nyfiken på min framtida karriär. Kommer jag hålla på med konst, musik, psykologi, kriminologi, arkitektur, mode, film eller bara något helt annat som veterinär? Fast nej, skoja, det kommer aldrig ske. Kommer jag gifta mig? När träffar jag den personen isåfall, eller har jag redan träffat hen? Hur kommer min första lägenhet se ut? Kommer jag flytta utomlands? Min nyfikenhet består av frågor, existentiella frågor om livet och kanske ibland döden. Kommer det kännas okej, kommer jag ha levt fullt ut? Känns som att livet har rusat förbi, och jag är 18. Kanske är den lite läskig, man vill lyckas och leva det livet man drömmer om. Hur det är blir, är jag nyfiken på framtiden.

Nu kanske ni inte hängde med i svängarna, själv hade jag tänkt skriva "Tjena vgd 21 dagar kvar vi ses", men det blev lite mer än så. Jag kanske har mer känslor ang. detta än vad jag tror? Det är väl något jag får tänka på under dessa 21 dagar, för sedan är skolan slut. 

Likes

Comments

Det är söndag, eller skoja förresten det är måndag. Jag ska upp om några timmar och hålla mitt svenska nationella, men har ej pluggat klart. Texten är färdig, men det är massa att arbeta in. Varför är jag inte förbered? Varför fixade jag inte detta tidigare? Suck blir så arg på mig själv. Fast borde jag? Har softat ute och mått så bra, skrattat och fått en schyst tan. Hellre bra hälsa* än bra betyg. :)


​Lol vadå got a tan har fan blivit en kräfta!!!! hahah faaaaeeen

*kräfta

Likes

Comments