Jag vet inte hur jag ska börja detta men jag kan väl börja med att säga Att jag är en blyg person som inte vill göra fel. Jag har alltid varit en blyg person ända sedan jag var liten, min blyghet finns fortfarande kvar men den har blivit betydligt mycket bättre. Många kanske undrar om varför man är blyg. I mitt fall är det för att jag inte vet vad jag ska säga, jag är rädd för att säga fel, jag tänker alltid att den jag pratar med inte vill prata med mig, att jag ser konstig ut, osv. Det är inte lätt när man vill vara den som pratar och är trevlig men allt jag kan säga är "hej" å redan där skäms jag därför att jag tycker att min röst lät konstig. Det låter så konstigt i örat hos en person som inte alls är blyg, en person som pratar på utan att tycka att man är konstig osv.
På varenda utvecklingssamtal som jag har haft har lärarna alltid sagt "du är bra i alla ämnen, men du måste prata mer" att veta att man alltid får höra det är inte alls kul, för fastän jag vill prata så går det inte, inte i mitt fall iallafall. Varenda gång jag försöker prata är det något som känns fel, min hjärna låser sig och jag får hjärnsläpp i princip. Jag tänker alldeles för Mycket på vad jag ska säga, så det blir fel. Hemma är jag den som pratar mest, det kan nog ingen tro när jag är så blyg med andra. Hemma är det ingen som dömer mig, jag pratar på å jag tänker inte så mycket, vilket gör att jag tänker bättre och min hjärna låser sig inte.
Min blyghet har skapat otroligt många hinder för mig. Det har gjort det mycket svårare för mig att skaffa vänner vilket gör det svårt att skaffa nya när jag väl har de jag har.
Jag har blivit otroligt ensam, jag har aldrig haft någon att prata med av mina vänner, det har gjort att jag alltid burit allt inom mig, aldrig sagt något till någon, vilket jag har märkt i efterhand att det inte går. Det brister till slut, det är jobbigt att säga det men det gör det.
Jag vet inte ens om man kan säga att jag är deprimerad men jag säger väl att jag är det, jag har varit det i tre år men det är nu det är som värst. Att alltid känna känslan av att man inte duger, att man är helt värdelös å att allt man gör blir fel fast man inte ens har gjort något. Att alltid tänka att man ser ful ut och att ingen gillar en. Att folk tvingas att prata med mig eller att ens vara i min närhet. När folk tittar på mig känns det som att de tycker att jag är ful och tjock osv. Att alltid ha det tänket i hjärnan är fruktansvärt jobbigt men eftersom att jag har haft det så pass länge, märker jag inte av det nu.
Det har gjort så att jag får ångest otroligt ofta, jag får ångest över min kropp även om jag tränar i princip varje dag, jag för ångest över hela mitt utseende, från topp till tå. Hur mitt ansikte ser ut, att jag har så sned mun, små ögon, stor näsa, stora kinder, fula ögonbryn, sned mittbena, fult hår. Å hur min kropp ser ut,stor mage, breda höfter, stora ben, stora armar, fruktansvärt stor röv osv.
Jag har väl så långt jag kan komma ihåg haft komplex över min kropp men det blev så att jag tänkte på det mer i sjuan. Det var i sjuan allt började, jag började se på mig själv på ett helt annat sätt än vad jag hade gjort tidigare. Mitt utseende har ändrats mycket på dessa tre åren. När jag började sjuan trodde jag att jag var så otroligt "snygg" att alla tyckte det osv, jag började sminka mig i sjuan och hade snedlugg å kort hår. När jag då började inse att Jag inte alls var "så snygg" så förändrades allt, jag slutade att sminka mig, dessutom så var jag inte alls duktig på det, min hud mådde inte alls bra, mitt hår likaså, det var kort, fult å det såg alltid smutsigt ut. När jag väl började ta hand om min hud och mitt hår märkte jag skillnad, jag ändrade från Snedbena till mittbena och jag slutade att sminka mig men jag tyckte fortfarande att jag inte alls var fin, jag kan inte se mig som snygg å fin än, för det är jag inte. Mitt självförtroende sjönk nå enormt sen då å det är här jag är nu. Jag har aldrig haft en enda dag då jag har tyckt att jag har varit fin.
Mitt självförtroende har även det påverkat min blyghet då jag har tyckt att jag har varit så ful, så att jag tänkt att ingen vill se mig eller prata med mig.
Jag har haft så otroligt många kvällar då jag gråtit mig till sängs, allt från att hata sig själv å min kropp till att bara vara ledsen för att jag är som jag är. Att nästa dag gå upp som att inget hade hänt och fejka ett leende ända tills på kvällen då jag Fick vara själv å köra samma process igen. Ingen fick någonsin veta hur jag mådde för att jag aldrig kunde berätta för någon, såklart jag hade Min familj att prata om men det kändes inte rätt när det endast var jag som mådde dåligt å då jag är så pass blyg som jag är, att jag inte kan vara som de, (mina bröder), att ha många vänner, vara vältränade, att alla vet vem man är, att vara bra på allt, att vara trevliga å prata på, att se bra ut osv, varför kan inte jag också vara så, tyvärr är jag inte som de men jag hoppas att jag en dag också kan bli som de. Det är så jobbigt när det är som det är. Jag hade ingen annan att prata om då min relation med mina andra vänner inte alls var så bra då jag inte sa så mycket, för att jag mådde dåligt å inte kunde.
Som jag skrev tidigare så har jag svårt för att skaffa vänner å jag var nästan aldrig med de, jag försökte att fråga de men jag fick nästan aldrig vara med, det var inte så att de skrev att de inte ville vara med mig, de dissade bara eller så skrev de att de inte skulle göra nå men senare på kvällen så gjorde de ändå något. De bjöd aldrig in mig på något osv. Jag var varit Mycket själv å jag har trivts i det sällskapet men även jag som är Mycket själv behöver ha någon att vara med ibland.
Det gjorde att jag blev väldigt ledsen men jag tänkte att en dag skulle det bli bra, att de skulle bjuda in mig å att de skulle vilja vara med mig oftare, men så blev det inte, det blev istället nästan tvärtom, det blev allt för sällan jag Fick Vara med. Att se de vara med varandra gav mig en så enorm ångestkänsla, jag hade ingen annan förutom de som jag kunde vara med.
Jag grät så otroligt mycket, å hittade ett nytt fel varenda dag, jag sökte igenom mig själv hela tiden för att hitta felet, varför de inte ville vara med mig, jag visste inte vad jag hade gjort för fel, det gjorde att jag mådde ännu sämre, jag ville inte leva längre.
Att inte ha någon att prata med å må dåligt är bland det värsta som finns, att hålla inom sig allt är värdelöst. Att hela tiden tänka på hur man ser ut å vad man ska göra för att det ska bli rätt är svårt.
Att vara ledsen jämt blev vardag för mig under alla de här åren.
Jag berättade för min familj när det brast, det var min bror som tog upp det detta år å min familj har varit till ett så fantastiskt stöd under denna perioden! Om än det var jobbigt var det skönt Att få prata ut, att få det stöd som man behöver var till en stor hjälp, även om det kanske inte hjälpte så mycket men.
Jag har fortfarande otroligt dåligt självförtroende å tycker inte om hur jag ser ut men jag hoppas att till hösten må bättre med helt nya ansikten då jag börjar gymnasiet i en helt ny klass!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments