Hejsan!
Idag är det dagen efter midsommar, och jag tänkte dela med mig ett superenkelt recept på den klassiska gräddtårtan. Jag gjorde denna tårtan till Midsommar, men den funkar lika bra till andra firanden med. Jag skulle definitivt rekommendera detta receptet om man är stressad, men inte vill köpa dyra färdiga tårtor i affären.

// Hello!
Today is the day after midsummer, and I thought I would share this super easy recipe for the classic Swedish cake with whipped cream and strawberries. I made this for midsummer obviously, but it works well with any other celebration too. I would definitely recommend this recipe if you are stressed, but don't want to buy the expensive store made cakes.

Ingredienser :

1 tårtbotten
Sylt (valfri smak)
2 dl vaniljkräm
5 dl vispgrädde
Ett paket jordgubbar

Ingredients:
1 cake bottom ( if not available, vanilla cake mix works )
Jam ( optional flavor )
2 dl vanilla cream
5 dl heavy cream
Strawberries ( for topping )

Instruktioner:
1. Placera första delen av tårtbotten på en tallrik.
2. Bre ett lager av sylt på tårtbotten.
3. Placera andra lagret av tårtbotten.
4. Bre ut vaniljkrämen på bottnen.
5. Placera den sista delen av tårtbotten.
6. Vispa grädden och dekorera utsidan av tårtan. Jag använde en sprits.
7. Skär jordgubbarna och placera på tårtan.

Instructions:
1. If you have a cake mix, follow the instructions on the package and cut the final cake in three layers.
2. Place the first layer on a plate.
3. Put a layer of yam on the cake.
4. Place the second layer.
5. Put a layer of the vanilla cream.
6. Put the final layer of cake.
7. Whip the heavy cream with an electric mixer.
8. Decorate the cake with whipped cream using a piping bag, and strawberries.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hejsan!
Igår var jag och några vänner inne i Göteborg för att handla och ta en tur till Slottskogen. Nu har vi fått busskort av kommunen, och därför är det väldigt lätt att ta sig in till Göteborg och andra ställen, eftersom vi inte behöver betala någonting. Vi hade också otroligt tur med vädret.

// Hello!
Yesterday me and a few friends decided to visit Gothenburg and take a trip to slottskogen. We finally got our buss cards, which basically lets us travel everywhere in a certain area for free, both buss, train, and boat. It makes it so much easier to travel to different places, including Gothenburg. We also were extremely lucky with the weather, again.

Vi började dagen med att handla lite i centrala Göteborg. Sedan köpte vi glass och tog sedan en spårvagn till Slottskogen där vi satte oss i solen och åt picknick och lyssnade på musik. Jag tog också med mig kameran som ni kanske märkte, och passade på att ta lite kort medan vi var där.

// We started our day with a bit of shopping in the center of Gothenburg. We later bought ice cream and took a tram to Slottskogen were we sat and had a pick nick while listening to music. I also brought my camera if you didn't notice, and took the chance to take a few photos.

Efter vi åt gick vi till "Barnens zoo" för att hälsa på getterna och fåren, även om det typ bara var småbarn där. Vi såg också andra djur som kossor, renar, ankor, kaniner, och till och med en påfågel. Det är helt gratis att se allt i Slottskogen, så jag skulle definitivt rekommendera att gå dit om man har chansen.

// After we ate we visited the "Children's zoo" to pet the sheep and goats there. We enjoyed ourselves even though there were like only young children there. We also saw other animals in the park like cows, reindeers, ducks, rabbits and even a peacock. Everything we saw was free, so I would definitely recommend to visit Slottskogen if you have the chance.

Likes

Comments

Hejsan!

Det är redan den fjärde dagen av sommarlovet, och jag tror inte det kunnat bli bättre. Vädret har bara varit sol, och det har blivit mycket bad. Jag tänkte bara dela med mig lite av gårdagens bilder, som vi tog vid en sjö igår kväll.

// Hello!

It's already the fourth day of summer break, and it could not have been better! The weather has been
great, with mostly sun, which has resulted with much swimming too! I was just going to share some of the pictures that I took yesterday at a lake near where I live.

Alla bilderna är oredigerade, och det tycker jag inte behövs heller. Jag älskar att fotografera på kvällen, eftersom ljuset blir så fint, och i min upplevelse, är det mycket lättare att få professionella resultat, så länge din kamera/mobil kan hantera mörkret.


// I did not edit any of these pictures, but I think it looks good anyways. I love to take pictures in the evening, because the light looks so cool in the photos if you have a camera or phone that can handle low light. I am really pleased how these pictures turned out!

Än så länge har sommarlovet varit perfekt, och jag hoppas att det fortsätter så! Godnatt, och hoppas alla andra har lika tur med vädret som jag.

// So far summer break has been absolutely perfect, and I hope everyone else has been as lucky with the weather as me! Goodnight.

Likes

Comments

Hejsan!
Idag har jag och några vänner tagit ett litet äventyr till Åsa strand, och passade på att njuta av värmen. Det är bara andra dagen av sommarlovet, men jag har redan extrema summer vibes ifrån all sol och den höga temperaturen.

// Hello!
Today me and a few friends visited Åsa beach, and took the chance to enjoy the weather. It is only the second day of summer break, and I'm already getting sick summer vibes from the high temperatures here in Sweden.

Vi stannade bara på stranden i några timmar, men min bränna säger något annat. Jag är helt röd, men det är kanske inte så konstigt eftersom jag inte hade solkräm. Om man är dum får man ta konsekvenserna. Aja, det var i alla fall en underbar dag med mycket sol och skratt.

// We only stayed at the beach for a few hours, but my burnt body says differently. I'm starting to look like a tomato, but that's probably because I didn't use any sunscreen. If you are stupid you will eventually take the consequences. Oh well, at least it was a fun day full of laughter.

Den sista bilden visar ögon blicken jag nästan dog när jag skulle gå tillbaka ifrån den där stenen, och en stor våg bara sprutar upp och blöter ner hela mig. Än så länge har sommaren 2017 levererat.

// The last picture shows my close to death moment when a wave decides to splash all over me when I was on my way back from that rock. So far summer 2017 has been great.

Likes

Comments

God kväll!
Idag är det första dagen av sommarlovet, och finns det något bättre sätt att fira det än med glass? Jag tänkte att jag skulle dela med mig av ett lätt recept till den här färgstarka glassen. Glassen smakar som vanlig vaniljglass, men har en rolig trist med alla färgerna. Perfekt recept om man har ett sötsug eller är glassgalen, men samtidigt extremt lat. En glass som både är vakter och god.

// Good evening!
Today is the first day of summer break, and is there any better way to celebrate than ice cream? I decided that I was going to share the recipe to this easy and colorful ice cream. The ice cream tastes just like normal vanilla ice cream, but has a fun twist with all the colors. An ice cream that is both pretty and sweet.

Ingredienser :

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
I/2 tsk vanilj rom
Röd karamellfärg
Blå karamellfärg

// Ingredients

2 cups heavy cream
1 8oz can condensed milk
1/2 tsp vanilla
Red food color
Blue food color

Instruktioner

1. Vispa grädden i en bunke tills lätta toppar formas.
2. Lägg till den kondenserade mjölken och vaniljen.
3. Dela upp röran till fyra olika skålar.
4. Låt en skål vara vit, blanda i röd karamellfärg i en annan skål för rosa, blå för blå, och lila med både röd och blå karamellfärg.
5. Lägg det olika blandningarna i olika lager i en glasburk, och använd en tandpetare för att blanda ihop lagerna.
6. Låt glassen stå i frysen över natten.

// Instruktions

1. Whip the heavy cream with an electric mixer.
2. Mix in the condensed milk and vanilla to the whipped cream.
3. Separate the mixture to four different bowls.
4. Color one bowl pink, one blue, one purple, and let one stay white,
5. Layer the different colors in a container, and use a toothpick to swirl the colors together.
6. Let the ice cream sit in the freezer overnight.

  • Filed under: Recept

Likes

Comments

Godkväll!
Idag har varit den näst sista dagen av skolan detta året och vi firade det igenom att äta en "finare" skollunch än vad vi brukar, med saker som pastasallad, vitlöksbröd, vattenmelon och efterrätt. Därför krävdes det också att man klädde upp sig lite mer, och gav mig en ursäkt att köpa en ny blommig top ifrån Ginatricot.

Jag hade en otroligt tur med toppen, eftersom jag har velat köpa den länge, men just nu har Ginatricot en stor sommar rea, och då fick jag min tröja för halva priset! Jag parade ihop den somriga toppen med en jeanskjol som också råkar vara ifrån Gina, och tillsammans blev det en skön och somrig look.

Kjolen är ett väldigt lätt jeansmaterial, och jag har också en storlek för stor, och därför var det varken svårt eller obehagligt att röra sig i kjolen. Toppen hade också band som man kunde sätta på över axlarna, om man inte gillar att vara helt "off the shoulder".

Denna outfiten var både sjön och billig, och är två plagg jag kan se mig själv ha stor användning för i framtiden. Nu tror jag att jag ska äta en skål med jordgubbar som kvällsmat, godnatt <33

  • Filed under: Mode

Likes

Comments

God Eftermiddag!
Idag har jag varit sjuk med feber, och behövt stanna hemma ifrån skolan. Känns lite surt eftersom det bara är två dagar kvar, men blir man sjuk så blir man sjuk. Så istället piffade jag till det med Avokado Toast, som jag starkt skulle rekommendera om man gillar avokado. Det är så himla fräscht och nyttigt, och samtidigt mättande, så det är alltid en go-to för mig.

Jag har bara avokado och ibland skinka på mina mackor, men det finns såklart oändliga möjligheter med påläggen till avokadon. Jag har sett folk som har saker som ägg, lök, tomater, sallad, rödbetor och olika typer av örter på sin toast, så var inte rädd att pröva något nytt! Och om du inte är ett fan av avokado, smaka på det någon gång ibland, och så kanske du vänjer dig med tiden. Jag gillade ifrån början inte avokado, men efter att jag smakade det några gånger så är jag typ kär i det nu.

  • Filed under: Recept

Likes

Comments

Hejsan!!
Just nu sitter jag och solar benen hemma i Kungsbacka, och kom och tänka på Gotlands solnedgång på något sett och vis. Tänkte bara dela med mig lite av bilderna och så, för det var en av det finaste solnedgångarna jag har sett på länge.

Jag var på Gotland med klassen, eftersom det var våran klassresa, och tidigare samma dag var jag och några vänner nere vid stranden. Vi såg en svan flytande på vattnet, och samma svan var kvar där senare på kvällen, som var smått överraskande.

Det var en otroligt mysig klassresa, och hoppas att jag får uppleva en liknande solnedgång igen :))

Likes

Comments

Idag är det Fredag, och jag har precis kommit hem ifrån våran klassresa på Gotland. Vi kom hem ungefär klockan kvart över tre på morgonen, och därför har jag endast fått två timmars sömn inatt. Men just nu gör det faktiskt ingenting, eftersom jag inte har något ansträngande planerat denna helgen. Jag tänkte skriva ner lite vad vi gjorde dag för dag på Gotland, mest för min egen skull, eftersom man vill ju såklart komma ihåg allt som hände. Det var en otroligt lyckad resa, med väldigt få komplikationer, och det var ett bra slut på skolåret.

Vi åkte ifrån skolan runt 7:00 på Tisdag morgon, och åkte en hyrd buss hela vägen till Gotlands färjan. Det tog ungefär 5 timmar, med stoppen på vägen. Första stoppet blev på grund av att ett fönster på bussen hade spräckts på något vis, ingen visste varför. Andra stoppet blev det mer planerade, och då stannade vi bredvid McDonalds för att köpa lunch eller annat. Jag hade med mig matsäck och så, så jag nöjde mig med en Smoothie. Jag köpte jordgubb och banan, men man kan la säga att det inte riktigt såg ut som reklam bilden. Men som tur var så köpte min kompis den andra smaken, och bytte sedan med mig (frivilligt då).

När vi senare kom fram till Oskarshamn där vi skulle ta färjan till Gotland, fick vi ungefär en timme att göra lite vad vi ville, och titta runt i hamnen. Jag bara satt och längtade tills vi skulle gå på färjan, eftersom ett, vi skulle få lunch, och två, att jag bara älskar att åka båt. Många blir väldigt lätt åksjuka av att åka båt/färja, och det är ju inte så konstigt, men som tur var så mådde jag inte illa en enda gång. Färjan var stor (tyckte jag) och eftersom det var på en Tisdag, var det inte många som åkte, och därför fick man sitta vart man ville.

Jag och en vän började våran tre timmars båtutflykt med att undersöka hela båten, och min favorit plats var definitivt på däcket, där man kunde titta på havet. När vi gick runt och tittade i de olika små ståndet såg vi massa personer som åt en sån där nacho tallrik, och då blev jag extremt hungrig och längtade ännu mer till lunchen (man blir faktiskt hungrig av att resa). När det var lunch fick jag reda på att det var pannkakor, och det är ju inte så farligt, men pannkakorna hade inte tinat ordentligt, så man kunde knäcka dem på mitten. Aja, sånt får man leva med när allt annat var så lyxigt, så jag brydde mig inte så mycket. Sedan tog jag en halvtimmes tupplur innan färjan var framme i Gotland.

  • Filed under: Resa

Likes

Comments

Double Chocolate Chip Cookies är ett perfekt till er som gillar kladdkaka, mörk choklad, choklad, kakor eller choklad?

Igår när jag inte hade något speciellt att göra valde jag att göra om detta klassiska Amerikanska receptet och testa med lite mer svenska ingredienser. Detta receptet är fyllt med mörk choklad, men också lite vit choklad, och därmed fick sitt namn. Om du frågar mig är det ett väldigt lätt recept, och tar inte speciellt långt tid att göra heller. Perfekt till kaffe, te , eller kanske till och med oboy ( om du är en extrem chocolate lover ).

Aja, här är receptet i alla fall.

Jag skriver både ingredienserna och instruktionerna själv, men däremot får jag mycket inspiration ifrån Pinterest och andra matlagningssidor.

Likes

Comments