Header

Nu kommer ett väldigt personligt inlägg och jag skriver det inte för att få uppmärksamhet eller hänga ut någon, därför tänker jag inte nämna namn.

Jag skriver detta för att få andra tjejer och killar att förstå att dem är inte ensamma och dem är inte äckliga och fula eller alla andra ord som en person som blir misshandlad av sin partner får höra dagligen.

Jag var tillsammans med mitt ex i 3 år och 7 månader, första åren var helt underbara och jag älskade verkligen honom men mer och mer så såg jag sidor och upptäckte sidor som jag verkligen inte älskade, och nu kanske ni tänker att "alla har dåliga sidor" och det är så sant som det är sagt men det finns dåliga sidor och DÅLIGA sidor, mitt ex började bli mer svartsjuk och blev lätt arg över småsaker, kunde inte ta en diskussion utan att få svarta ögon och jag började få höra " du är så jävla ful!" " du är så äcklig!" " du kommer aldrig någonsin hitta nån annan än mig!" " du är tjock som en kossa" " jävla slampa" "äckliga fitta!" " du har inga vänner" detta var vad jag kunde få höra dagligen för en liten sak som vem som skulle plocka ur diskmaskin till att vem som skulle laga mat, alltså smågrejer som blev så jävla stora på bara några sekunder.

Men sen var det bra också, det fanns riktigt fina stunder som jag älskade att dela med honom och som fick mig att stanna kvar.

Men sen blev det värre och värre och det började med slag i dörrar, saker som kastades på mig och överallt i vår lägenhet, kunde bli upptryckt mot väggen med stryptag, fick ta emot slag och sparkar och jag trodde en gång att jag skulle dö.

Började bli mer och mer rädd för honom och det kändes som jag gick på minor och om jag trampade fel så skulle det smälla.

Jag sjukskrev mig från mitt jobb och klarade inte av att träffa människor, stängde in mig i lägenheten och ville inte ens gå till Ica och handla längre, förlorade vänner pga att jag inte kände mig värdig att vara deras vän, jag kunde skriva till mina vänner om dem frågade vad jag skulle göra en fredag kväll " varför skriver du till mig? Du har ju bättre vänner än mig " och ja tillslut ledsnade dem och tro mig jag förstår dem, det var en väldig jobbig tid och jag kände mig på botten, ner begravd och rutten, men varför? Jo för jag började tro att allt var mitt fel det var som han sa " du provocerar fram det här!" Det kanske var så? Jag var felet och jag förtjänade och höra att jag var värdelös och äcklig och jag förtjänade varje slag och spark , det var det jag intalade mig själv.

Tills jag fick nog.

Jag hörde av mig till mitt jobb och började jobba igen sakta med säkert plus att jag tog mig modet och sökte till julpacket på DC, och jag fick det. Jag fick en vardag från 6.50-16 varje mån-fre och eftersom mitt ex alltid jobbade kvällar så träffades vi aldrig och jag började känna mindre och mindre för honom och mer och mer att jag ville ut ur detta förhållande.

Jag träffade massa härliga människor på mina vardagar och det gjorde mig lycklig igen, så när jag väl träffa han klockan 23 på kvällen när han kom hem så var jag inte lika lycklig som på jobbet och då är det något fel, men som många tjejer som levt i ett ohälsosamt förhållande så börjar man tvivla igen och jag kommer ihåg att i slutet på oktober ungefär så började jag räkna dagar då vi inte bråkade, jag började räkna vårt förhållande i procent och det var då jag insåg att jag måste lämna honom och jag måste lämna detta förhållande, för man ska ALDRIG behöva räkna i procent, det ska vara 100% bra jämt sen kan man ha dåliga dagar, för det har alla.. Men att tänka " ja men han är snäll och vi har det bra 20% , det är väl bättre än 0?

Så jag tog beslutet och lämnade ett destruktivt och ohälsosamt förhållande, och jag kan inte må bättre nu och det läskiga är att jag minns inte dem bra stunderna och jag kan inte komma på någon bra stund vi haft efter första året tillsammans, för första året är man alltid på rosa moln, men sen kan jag inte komma på någon stund som var riktigt jävla bra, för det slutade alltid med bråk, kommer ihåg vår tre årsdag, vi åt Kina mat i Uppsala och hade det jättemysigt och sen när vi kom hem så blev det bråk och vi somnade osams i säng/soffa , hur kan det bli så?

Idag så mår jag bra, jag är mig själv igen för någonstans i vårt förhållande så tappade jag bort vem jag var och vad jag ville med mitt liv, nånstans så förlorade jag mig själv helt.

Idag får jag höra hur mina vänner säger dagligen " du har växt så mycket under denna tid, du är den Wilma som man älskade att umgås med, du är dig själv igen"

Och jag blir så oroligt glad över det! Att få höra det gör mig så otroligt lycklig!

Mitt liv rullar på med jobb, har precis fått schema på Attendo och det känns så himla bra.

Jag bor i egen lägenhet nu för tiden här i lilla Hallstavik men mina planer är att flytta härifrån inom några år, kan tänka mig att bo i Norrtälje, Stockholm, Östhammar eller Uppsala, vill bara härifrån. Jag och min bästa vän Daniel har länge pratat om att bara dra härifrån och starta om på nytt! Men än så länge så får vi bo kvar i Hallstavik och gilla läget.

Jag trodde att bli singel skulle vara det värsta men det visade sig faktiskt vara det bästa, att jag lämnade ett ohälsosamt förhållande där jag blev psykiskt och fysiskt misshandlad är det bästa jag någonsin gjort.


Så till alla tjejer och killar därute som lever i ett ohälsosamt förhållande, behöver inte vara fysiskt misshandel, kan lika väl vara psykiskt, att bli kränkt, kontrollerad, inte respekterad av sin partner. Lämna.


Ni är värda så mycket mer, det är svårt och lämna och speciellt om man varit tillsammans under en väldigt lång tid och blivit en del av varandras liv med familj, vänner osv.. Jag kan tycka det är jobbigt ibland för jag har aldrig haft något emot mitt ex familj, och det är väl klart man kan sakna dem, dem har aldrig gjort mig något illa. Sen att vi har så många gemensamma vänner kan bli riktigt jobbigt för dem hamnar lite i kläm emellan oss och man blir alltid påmind om sitt ex, hur han har det osv. Så det kan bli jobbigt men jag har lärt mig att stänga av och faktiskt inte bry mig. Även om jag får höra att han redan skaffade en ny bara några dagar efter han sa att han älskade mig och ville försöka igen, och att han verkligen skulle ändra på sitt beteende, även om allt var skitsnack och han idag bor ihop och ska bli förälder med en tjej han inte ens varit tillsammans med i två månader, även fast det gör ont ibland så har han bevisat mer och mer att jag gjorde rätt val från första början.


Så som sagt om du känner dig träffad här av denna historia, hör gärna av dig till mig .. Ibland kan det vara skönt och prata med något utomstående som varit med om samma sak och inte dömmer.


Du förtjänar så mycket bättre, du förtjänar en partner som respekterar dig, som älskar dig för den du är, som finns där för dig, som litar på dig, som bara vill ha dig och ingen annan.

Och om det finns någon här som faktiskt kände sig träffad åt det negativa hållet, sök hjälp.

På riktigt sök hjälp för dina problem, att misshandla sin partner fysiskt eller psykiskt är inte okej och det är straffbart. Så sök hjälp, för din egen skull, dina framtida barn skull eller dina framtida flickvän/pojkväns skull, för tyvärr personer som kan slå sin partner med ord eller slag, kan lika väl slå sina barn.

Tänk på det.

Detta är min historia om ett förhållande från rosa moln och underbart till rent ut sagt en mardröm.


Och jag skriver inte detta för att hänga ut någon eller få uppmärksamhet, jag skriver detta för jag känner själv att jag vill dela med mig av min historia och försöka hjälpa andra utsatta kvinnor och män som också varit med eller är fast i ett ohälsosamt förhållande.

Det här är min historia.

Ta hand om dig.

Kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Godmorgon!

Jag vaknade för två timmar sen ungefär och kände mig ovanligt pigg, så har kollat lite youtube, ätit en ordentlig frukost och fixat mig för att jobba ett kvällspass!

Nu sitter jag och kollar på serie och bara tar det lugnt.

Veckorna går så himla fort, redan fredag idag och jag jobbar ett kvällspass idag och ett dagpass på söndag men imorgon är jag ledig :)

Det blev inte så mycket uppdatering igår så förlåt för det men hade inte riktigt tid med bloggen igår av olika anledningar.

Så idag blir det nog inte så mycket uppdatering, kanske kan slänga iväg ett inlägg på min rast men annars så blir det nog inte så mycket mer än det eftersom jag jobbar till 22, sen får vi se vad kvällen bjuder på efter det :)

Nu ska jag fortsätta kolla på min serie och tagga in för att jobba :)

Hoppas ni får en underbar fredag och njut av helgen!

Puss

Denna människan får mig att må så jävla bra, min bästa bästa Daniel 💞

Likes

Comments

• Jag är mörkrädd och har varit sen jag var liten, tror typ alltid att det ska hända något läskigt när det är mörkt,

• Jag är helt besatt av Pretty Little Liars, har kanske sett om alla säsonger miljoner gånger och verkligen forskat i serien efter teorier vem som kan vara the bad guy, tröttnar aldrig!!

• Jag har blivit misshandlad av min förra partner, mest psykiskt men också fysiskt.

• Jag älskar att hjälpa andra människor, när mina vänner kommer till mig med sina problem eller frågor så känner jag mig så uppskattad och vill verkligen hjälpa till! Därför jag också jobbar inom hemtjänsten för jag verkligen älskar att hjälpa andra människor!

• Mina favoritfilmer of all time är The Notebook och Top Gun.

• Jag avskyr blodprov och nålar, ett stick i fingret kan vara det absolut värsta jag vet. Får panik och blir svimfärdig.

• 2017 har jag lärt mig att prioritera mig själv mycket bättre, att faktiskt vara min egna bästa vän och älska mig själv, och det har jag lärt mig av mina underbara vänner, min familj, mig själv och mina erfarenheter.

• Jag har aldrig varit på festival men skulle verkligen vilja!

• Jag önskar cancer fick cancer och dog. Den sjukdomen har tagit för många liv och satt för många spår i andra människors liv. Min högsta önskan är att den försvann helt och hållet.

• Jag älskar att sjunga, det är min stora passion i livet.

Likes

Comments

Hello darlings!

Precis slutat min jobbdag och sitter just nu och kollar på Pretty Little Liars och bara tar det lugnt.

Jobbdagen har varit helt fantastisk, vet inte om det har med att det har varit så fint väder idag och eftersom jag cyklar så får jag ta del av det hela tiden när jag jobbar, måste typ vara därför jag är så pigg hela tiden och taggad på att jobba haha :) nej men det har gått riktigt bra, med positiv inställning så blir allt lättare, det har jag märkt nu 2017, önskar jag hade insett det tidigare att jag faktiskt förtjänar att må bra och ha en positiv inställning till livet :)

Men bättre nu än aldrig iaf.

Men nu ska jag fortsätta kolla på PLL och bara ta det lugnt, och juste hoppas ni alla får en fantastisk alla hjärtans dag. Ge extra mycket kärlek till dem ni tycker om, behöver inte vara en partner, kan lika väl vara vänner, djur, släkt, familj osv. Om du är singel, deppa inte. Fira alla hjärtans dag för din egen skull och ge dig själv och dem som betyder något extra mycket kärlek, varför inte bara slå på en film, ät en god middag och ha spakväll med din bästa vän? Deppa inte, njut av att du är singel och får göra exakt vad du vill idag :)

Puss och kram

Likes

Comments

Hej på er alla fina läsare!

Vet att det var ett bra tag sen sist, typ nyår? Men jag har faktiskt ännu en gång lagt bloggen åt sidan för visste inte riktigt vad jag skulle skriva om, har hänt så mycket saker som varit mindre bra som jag helt enkelt inte orkar berätta.. Ber verkligen om ursäkt för jättedålig uppdatering på sistone, men nu är jag tillbaka och ska försöka lägga upp 2-3 inlägg per dag så ni får bra uppdatering :)

Vad har hänt sen dess då? Jo jag har börjat jobba på Attendo hemtjänst igen och det flyter på som bara den :)

Jag har flyttat till min egna lägenhet, en tvåa här i Hallstavik där jag bor.

Jag har börjat må bra igen och ser livet positivt och att allt händer av en anledning. :)

Jag sa att 2017 skulle bli mitt år, och jag håller fast vid det. Det här året ska verkligen bli ett av dem bästa. Har kastat bort allt dåligt i mitt liv, personer som fick mig att må skit och inte ens vilja gå upp ur sängen, personer som allmänt fick mig att må dåligt om och om igen på alla plan. Ni hör hemma bland sopor, och det är precis där ni är nu ✌🏻️

Jag har alltid varit en människa som ser gott hos alla människor och försöker verkligen tycka om alla, men när man blir behandlad som smuts varje dag så får man tillslut nog, och det var precis det jag fick och därför gjorde jag av med skiten.

Och det var det bästa valet jag gjort någonsin, är så himla stolt över mig själv som faktiskt sa stopp, det är slut med att må dåligt nu pga vissa människor.

Mitt liv just nu kan inte vara bättre faktiskt.

Ni vet känslan när man är så nervös för något och man får typ bara panik av tanken men sen gör man det tillslut ändå och det visar sig vara så jävla bra och inte alls något att få panik för för första början? Den känslan är nog det bästa som finns, att känna att man klarade det.

Livet är så mycket mer värt än att må dåligt för att en annan person inte kan kontrollera sig själv, och får dig att må dåligt.

Lämna dem personerna bakom dig, för du förtjänar att må så bra som du bara kan 💕

Det var väl det jag ville säga, jag ska ta och sova nu så hörs vi imorgon igen!

Puss och kram

I will smile everyday, because I deserve it 💕

Likes

Comments

2016.

En årssummering på 2016,

Började året med två veckors lunginflammation och var sängliggandes.

Januari-mars bestod av mest jobb inom hemtjänsten, jag gjorde faktiskt ingenting riktigt i början av året, allt bara gled förbi.

Min brorsdotter döptes och dopet var så fint och jag fick äran att sjunga på den och för min lilla brorsdotter Enya ❤️

Åt för mycket skräpmat och snacks att jag tillslut tog tag i mig själv och min kropp och började med LCHF i april. Viktnedgången drog med en väldigt fart och jag gick från 92 till 69kg och jag kände mig äntligen nöjd med min kropp och jag kände mig snygg.

I maj så fyllde jag 21 och hade familjen och nära och kära över på födelsedagsfika i lägenheten, första gången jag firade min födelsedag på eget håll och inte hemma hos mammsen som man alltid gjort innan, en konstig men bra känsla.

I slutet på maj så fyllde mitt Ex 20 år och då firade vi med hans släkt och familj hemma i lägenheten men jag hade en liten överraskning som jag och fina vänner hade planerat under en tid, vi hade en stor överraskningsfest för honom i början av juni på HSK i häverödal med USA tema så det var blåa och röda muggar, beer pong turnering, USA färgerna på ballongerna och massa mer, plus att utklädnaden var "college/High school" lite som american pie typ, jag själv bar utklädd till cheerleader.

Sen kom midsommar och det firade jag i vanlig ordning uppe i sommarstugan i Sandika, riktigt mysigt! Men midsommardagen spenderades på Marinan i Grisslehamn, party hela kvällen och inte skjuts hem hade vi så jag, min föredetta kille och min bror gick typ till trästa tills min brors kompis kom och hämtade oss, den ängeln han var, men en minnesvärd kväll haha.

Sen kom juli och det var nog den värsta månaden av hela året tror jag, tänker inte gå in så mycket på det för det är väldigt personligt men juli-augusti var värsta månaderna detta år.

Hösten såg ljusare ut till sin början, jag och mitt ex handlade massa möbler och gjorde fint i lägenheten och verkligen försökte hitta tillbaka till glöden som en gång fanns där, men det var svårt.

Jag började jobba på DC och packa jultidningar, träffade massa nya och bekanta människor som gjorde vardagen rolig och det var då jag märkte att jag gillade mer att vara på jobbet än att vara hemma, så i slutet på oktober ungefär så gjorde jag slut med min kille.

November var jobbigt, singel efter att man nästan varit med en partner i 4 år, det kändes men jag försökte vara stark och det fanns ju mer anledningar än den där sommaren att det tog slut, jag fick upp ögonen för en annan och därför så var det rätt beslut från första början.

Jobbet på DC och familj och vänner hjälpte verkligen mig igenom detta break up, jag är så tacksam för att jag har så fina människor runt omkring mig och jag älskar er så mycket 💕

Vad hände mer i november? Jo jag firade halloween med Malin på bowlan i Östhammar, riktigt kul kväll :)

20 november så var det ett år sen min älskade morfar gick bort så den dagen kommer jag minnas lite extra ❤️

I slutet på november så flyttade jag hem igen till min mamma och låtsaspappa och mina småsyskon, det kändes rätt och det kändes bra, klart det kändes surt ibland att ha flyttat hem igen från att ha bott själv eller ja varit sambos i ett år, men jag visste att flytta hem igen var det enda rätta och göra.

Hela december jobbade jag också på DC med julpacket plus att skicka lite restordrar och premier i efterhand, vi var inte alls lika många kvar men det var kul ändå!

Familjen hade glöggfest i mitten på december med deras vänner och det var riktigt trevligt faktiskt, härliga människor och mycket skratt!

Julbord med jobbet på kalabalik har det också varit, en rolig kväll som slutade lite i kaos men ändå en bra kväll med bra människor.

Julafton var jättemysig, i vanlig ordning så firade vi hos mormor och key med min moster och hennes man plus min söta kusin Izzy, en riktigt härlig jul.

Juldagen spenderades på club 12 i Norrtälje med Emelie, en riktigt härlig kväll med ett mysigt avslut.

Och nu tillsist nyår, min nyårsafton började med god tre rätters hemma med familj och massa fina vänner till familjen, mycket trevlig kväll sen efter 12 slaget någon gång så drog jag till Amanda och Robba och var där till typ 3 sen gick jag hem igen och däckade typ, men ett lyckat nyår helt klart!

Och här emellan så har jag grillat med fina vänner, fiskat, åkt till Åland, shoppat, fikat, gråtit, skrattat, varit full, dansat, sjungit o levt livet.

Nu väntar jag spänt på vad 2017 har att erbjuda.

Jag har redan en liten bucketlist och det är

• åka till USA
•åka till London
• Gå på konsert
•Vara au pair i ett annat land
• Åka på partykryssning med mina tjejkompisar
•träffa mina vänner mycket mer än jag gjorde 2016.
• Hålla på med musiken och att sjunga ännu mer
• Skaffa ett nytt jobb
• Flytta hemifrån
•Börja träna mer
•Äta hälsosamt
•Bli mer självsäker och få ett bättre självförtroende
• inte låta någon leka med mina känslor
• Bli min egna bästa vän
• Flytta från Hallstavik

Nu tänker jag ta 2017 med storm 💎

Likes

Comments