Skolan/stallet, Vardag

Hej!

Just nu sitter jag i skolan och har en håltimma till klockan 12 så jag ska fixa lite inlägg under den tiden och sen ska jag ut i stallet för att packa påsar, kolla vattnet i hagen och spåna boxen om det behövs, sen är det lunch. Rida Viggo kommer jag göra efter skolan för att inte ta så mycket av hans tid i hagen!

Idag är en helt vanlig dag i skolan för ja vi har såna med, nu har vi haft en svenska och en engelska lektion, sen har vi klassråd, mentorstid och sist har vi matte. Sen slutar vi kvart över två idag vilket är skönt! Sen är det dags för föräldrarna att komma då det som sagt är föräldrarmöte idag. Viggo ska bara joggas lite idag i alla gångarter i paddocken och jag ska känna efter lite så han känns fräsch. Ja detta är väl allt jag har att göra. Kom just på att jag måste till stallet där skolhästarna står för jag måste prata med hovslagaren om när han kan sko Viggo!

Hörs lite senare.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag, Skolan/stallet, Träning

​Hej!

Ja, detta med att jag skulle fixa tidsinställda igår gick ju sådär men jag var så trött så jag orkade typ ingenting, hehe... Men jag får bättra mig helt enkelt.

Veckorna går så sjukt fort, jag har redan gått på SRG i en månad och imorgon är det redan fredag - kändes som det var måndag igår! Jag kommer berätta allt för er, hur våra dagar ser ut och rutinerna, utrustning och mål/planer m.m. Allt sådant kommer komma upp lite då och då, det blir enklare att dela upp allt i olika inlägg istället för att jag tex ska berätta om hur våra dagar ser ut i detta inlägget. Det skulle bli så rörigt!

Men idag fick Viggo iallafall en vila eftersom han kändes lite konstig igår men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad. Imorgon joggar jag honom och hoppas att den konstiga känslan har försvunnit, tror det var träningsvärk eller något sånt. 

Men vi hade ju dressyrträning idag och jag lånade en häst av skolan som heter Irma, ett jättefint sto som är född 2007. Det var på ett sätt skönt att få rida en häst som inte bockar eller så men helt enkel var hon inte, vilket inte jag har något emot då jag älskar hästar man får jobba med och inte bra åka häst på. Idag var första gången jag satt på henne och hon är klurig, hennes bästa gångart är ju helt klart galoppen och hennes fattningar - dom var underbara! Men i skritten och traven kändes det som hon dog lite och inte ville gå framåt, hon blev även lite framtung men jag tror ju mer man rider henne ju bättre går det. Jag hittade ännu mer knappar i slutet! Det är en av mina styrkor i ridningen, jag har väldigt lätt för att sitta upp på en häst för första gången och hittar knapparna väldigt lätt. Speciellt på hästar som är lite kluriga där man måste "komma på dom". En bra styrka att ha tycker jag, speciellt om man vill jobba med detta!

Imorgon så har vi en kort dag med lite lektioner och sen kommer mina föräldrar då det är föräldrarmöte. Ska även passa på att rida Viggo och sen ska jag åka hem i helgen, har en kompis som tar hand om och rider Viggo så jag kan åka hem till Borås! På lördag ska jag till min syrra med familj då vi ska fira min ena systerson och på söndag blir jag firad då jag fyller år på torsdag men har min kompis två hästar nästa helg och kan då inte åka hem. Men det ska bli skönt att komma hem och ska även passa på att träffa lite kompisar hemma i Borås. 

Likes

Comments

Vardag, Vigor

Viggo var faktiskt väldigt fin att rida idag! Han var pigg, med mig och arbetsvillig men det är något som känns konstigt och som jag inte riktigt kan sätta ord på... Han känns inte halt men ändå inte helt ren, förhoppningsvis är det bara träningsvärk eller något. Imorgon har vi dressyrträning egentligen men jag ska låna en häst av skolan!

Jag jobbade iaf väldigt mycket volter med Viggo idag då det är just övergångar på volter vi behöver öva på enligt vår hopptränare. Han har ingen balans och behöver jobba upp den. Just nu jobbar jag mycket med att han ska gå fram i traven direkt när jag ber om det och sen ska han även gå lugnare när jag ber om det utan att sakta av, lättare sagt än gjort! Men sitter jobbet i traven och att han tar skänken direkt så kommer det bli lättare i galoppen. Flyttade honom lite för skänken i skritten och jobbade mest på volter i galoppen då han även där behöver öva på att balansera upp sig och att jag ska slippa bära på honom! Det svåra är ju tyvärr att han knäpper av nacken direkt i jobbet så det har vi också jobbat på idag, att jag ska kunna ha ett stöd och en kontakt med tygeln utan att han ska sträva emot.
Imorgon får Viggo en välförtjänt vila och förhoppningsvis känns han fräschare på fredag!

Utöver det har vi bara haft vanliga lektioner idag och alltså inga lektioner i stallet. Imorgon har vi endast en svenska lektion, resten av dagen har vi stalltjänst och ridning då.

Nu ska jag äta, fixa tidsinställda inlägg och sen typ sova haha! Är så trött.. Men kika in här imorgon igen!

Provade även ett nytt bett idag som jag har fått låna av skolan. Det funkar bra och bådar gott inför mitt Poponcini bett som vi har beställt, mer om detta kommer!

Likes

Comments

Tankar, Vigor

Som ni säkert redan har märkt så heter jag Wilma Liljeros. Jag är en tjej på 16 år som brinner för ridsporten och lägger ner all min tid på sporten. Jag har ridit i tolv år lite drygt och har en kärlek för dom svårare hästarna med mycket attityd!

Jag har ridit en hel del på ridskolan men 2012 så skaffade jag en medryttarhäst som jag red i 2 år och jag lärde mig själv helt enkelt om hur man rider en häst korrekt och hur man ska lära en häst diverse saker, jag tog denna hästen från att ha varit en tjock häst med underhals till att faktiskt göra en hel del.

2014 så fick jag min första häst som var en D-ponny på 18 år som betyder allt för mig. Han gjorde mig till den ryttaren jag är idag då han var het, stark men framförallt så har han attityd och väljer vilka människor han gillar. Klickar man inte med honom från dag 1 så kommer det aldrig att funka. Jag kommer att gå in lite mer på djupet om honom i ett annat inlägg då den ponny var hela min värld i 2,5 år och jag kan ångra att jag sålde honom för en månad sedan. Men han var en väldigt speciell ponny och såldes därför som sällskapshäst då chansen att han kommer fel är stor!

Som sagt så gillar jag dom mer svårare, hetare och kluriga hästarna men däremot ska hästen vara personlig och ha ett hjärta av guld, den ska vilja hjälpa sin ryttare annars känns det lite halvdant. Juste, hoppning är det som är roligast enligt mig.

Nog om mig - nu till min häst!

Min häst heter Vigor men kallas för Viggo, Viggson, Viggan eller Bröt-Viggo till vardags, kärt barn har många namn. ;) Viggo, som han kommer kallas för på bloggen för det mesta, är även han en väldigt speciell och svår häst. Han är en storhäst på 164 cm i manken och är född -06, e. Sambuti (Sambuco B x Samber) - Full Speed (Freiherr x Furioso II). Värt att nämna om hans stam är att Furioso II är pappan till hingsten For Pleasure, en hopphäst som bland annat tog två OS guld under sin karriär men nog om hans stam. Viggo är en Holsteiner, imp. Tyskland. Jag har ägt Viggo sedan slutet av februari detta året men tyvärr så skadade han sig i hagen i slutet av mars vilket ledde till att vi inte hann med så mycket. Han fick en spricka i kotan och lösa benbitar hade gått in i kotleden så han blev opererad och nu ett halvår senare har vi börjat hoppa lite småhinder igen!

Han har väldigt mycket humör och är det något som inte passar herrn så bockar han, det har varit ridpass där han inte har gått fram utan bara bockat till att nästa dag gå som en klocka, så man förlägga upp ett ridpass efter hans dagsform. Han är lite som ett sto. Det som är så svårt med honom förutom bockningarna är att han gärna knäpper av i nacken och släpper stödet i bettet, på så sätt kommer han undan arbetet och han avskyr när man har kvar stödet i tyglarna. Alltså så behöver han en lugn ryttare då han är väldigt nervig men som ändå är konsekvent och vet vad man sysslar med.

Det finns så mycket mer att berätta om honom då han är så speciell men mer av det kommer!

​Vigor.

Likes

Comments

Tankar

Hej!

Jag vet aldrig hur jag ska börja inläggen men denna gången fick det bli ett "hej". Jag vet att det har varit efterfrågat av vänner m.m att jag ska börja blogga igen och jag tycker det är super roligt att kunna dela med mig av mitt liv och den resan jag gör just nu.

Det var ju så att för drygt en månad sedan så tog jag mitt och hästens pick o pack och flyttade från Borås till Varberg för att börja plugga på Sveriges Ridgymnasium. Den senaste månaden har varit en känslomässig berg- och dalbana då det är jobbigt att flytta hemifrån när man är så ung och kanske lite vilsen, dessutom har jag med mig min häst som både har varit en trygghet men också gjort det hela lite tuffare för nu har jag inte mina föräldrar som kan hjälpa mig med hästen om jag är sjuk eller så. Jag tänker inte berätta allt just nu utan kommer dela med mig lite av vad som har hänt, hur skolan är, hur tankarna går och lite sånt där kommer jag sprida ut.

Det första inlägget som kommer ut imorgon kommer handla om mig och min häst Vigor som jag har med mig hit. Det får bli lite som en mjukstart för er som kanske inte överhuvudtaget vet vilka vi är eller för er som vet lite om oss.

Likes

Comments