View tracker

...var fantastiskt bra. Oh yes!

Hej Hörrni!

Igår var jag tillbaka med Nikita på Husaby Hästakut. Nikita var allmänt pigg och glad och verkade ovanligt posetiv, Vi gick in och veterinärerna började kolla på hoven. Använde olika verktyg för att testa om hon hade ont eller liknande, Hon visade inga direkta obehag när dom höll på så fick först skritta med henne så dom skulle se hur hon rörde sig. Inga problem i skritten och hon höll en bra takt och var väldigt framåt, Därefter fick jag trava och hon bara flög fram. Och Nikita brukar aldrig gå att få upp i en högre gångar än skritt om man inte använder spö så det var riktigt kul. Eftersom hon återigen inte visade minsta problem inne gick vi ut på asfalten, Skritten gick bra lite mer försiktig men inte så värst halt. Och sedan traven, Hon ville knappt trava och vi fick driva på henne rejält för att hon skulle springa, I traven visade hon en hälta. Långt ifrån så mycket som förra veckan men ändå litegrann.

Så in igen och Nikita fick lugnande och det var dags för röngten, Återigen ingen spricka sedd. Phuuu! Så veterinärerna drog slutsatsen om att hon har fått blödningar i sulan, Och att det är det som gör ont. Så hon fick på sig ett torrbandage och vi fick åka hem.

På order av veterinär skulle vi sätta på henne skor runt om med hela sulor bak. Just för att skydda sulorna och att dom ska få läka. Därefter får hon gå ut i hage och om hon visar att det går bra och funkar(Inte haltar eller liknande) är det bara att köra på som vanligt och träna.

Så nu diskuterar jag med mig själv om planer för henne, Kommer inte avslöja något men det är helt andra planer än vad som har varit tänkt tidigare. Får se om det blir just den ena eller den andra men en sak är säker och det är att någon av dom kommer göras.

Hoppas ni har det bra och är lika glad som jag över det grymma beskedet!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Hej Hörrni!

Känner att jag behöver uppdatera lite och berätta hur läget är. Nikita mår bra och är ovanligt lugn för att stått på box i en vecka, Riktigt trevlig och vill bara mysa. Hon sköter sig alltså och har fått en boxleksak från lickit, Som hon verkligen gillar.

Imorgon ska jag och pappas tjej tillbaka till kliniken med Nikita, Hoppas verkligen på det bästa. Inte helt säker på vad dom kommer göra men jag misstänker att dom ska röntga igen. Hon haltar ju inte längre men det känns ändå som att det kan vara något. Men vi får se, Håller tummarna.

Allt annat är helt okej, Livet rullar på.

Hoppas ni har det toppen!

Likes

Comments

  • Hästar gör åt mer energi när dom ligger ner än när dom står upp
  • Världsrekordet i stocksläpning sattes år 1893, det var 2 Clydesdalehingstar som tillsammans drog ett släpande lass på 128 ton. Detta motsvarar 22 Afrikanska Elefanter.
  • När man talar med en häst reagerar den mer på tonfall än på ord

Likes

Comments

Hej hörrni!
Igår kväll var vi och hämtade hem Nikita, dom har inte kunnat se någon spricka på röntgenplåtarna men däremot blödningar. Så just nu går hon med ett våtomslag, behandlad för hovböld. Hon är inte halt längre på grus iallafall och förshoppningsvis är det inget allvarligt. Phuu.
Men iallafall är det återbesök nästa fredag så hoppas verkligen på det bästa, ett tag kändes det 100% säkert att det var en hovbensfraktur men jag håller alla tummar, tår, hovar och tassar här.
Hoppas ni har det toppen!

Likes

Comments

Effol Hovolja

Den enda hovoljan jag använder, Är jättenöjd och hovarna får alltid en härlig glans. Använder den både som utsmyckning och rent häslomässigt, Alltså för att hoven ska hålla bra och fortsätta växa i bra kvalité.


Likes

Comments

ponnymoppie@ponnymoppie