Hej Hörrni!

Idag blev det åter tömkörning, Roligt och tråkigt på samma gång faktiskt. Tycker det är oerhört kul att kunna jobba hästen utan att man sitter på men har samtidigt sån ridabstinens så jag kokar över haha. Mycket nöjd med Nikita idag faktiskt, Även om hon fortfarande bråkar en del när jag vill ta ut henne på volt.

Bollar även massor med Nikitas förra ägare också, Hon ska ev ta hem henne och få ordning på henne inför försäljning men har inte bestämt ännu om jag tycker det är värt det eller om jag ska sälja henne som hon är. Många saker som ska stämma och mycket att tänka på.

Men hoppas ni har det bra!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej Hörrni!

Jag ska inte ljuga, Självklart kollar jag efter häst nu och har hittat flera intressanta ;) Men vissa mer än andra och lägger in två sneakpeaks bilder på favoriten.

Hata mig inte för att jag blurrade dom haha.

Ha det bra!

Likes

Comments

  • Den äldsta hästen som fölat var 42 år
  • Alla hästar som finns i världen är sammanlagt ca 75.000.000
  • Världens längsta man blev 540cm lång
  • Det finns inga vita hästar. De hästar som kallas vita har lite svarta och lite vita hårstrån och ser vita ut. Om en häst är helt vit så har den även rosa hud runt ögonen, rosa öron och rosa mule. Den kallas då albino.

Likes

Comments

Hej Hörrni!

Detta blir nog ett av de mest känslosamma inläggen jag skrivit, Jag har ett beslut angående Nikita och ja jag ska sälja henne.
Alltså jag tror ingen kan förstå hur starkt band jag har med henne, Snart haft Nikita i 1 år och ett av de mest händelserika åren i mitt liv. Kan inte ta upp allt men kan säga att det varit ett fruktansvärt jobbigt år.

Men om vi ska prata om Nikita, Alltså den lilla galenpannan har lärt mig så mycket. Hon är en tuff häst, Vem som helst skulle kunna rida henne men vem som helst skulle inte kunna rida henne på riktigt och just det på grund av att du måste va så jäkla bestämd och orädd. Jag har verkligen lärt mig att man måste vara tuff och säga ifrån, Men det är bara det att Nikita är tuffare än mig. Hon behöver någon gärna lite äldre eller vuxen ryttare som har mycket erfarenhet och kan sätta ner foten direkt.

Så jag har skitkul med Nikita, Men hon är som ja tidigare sagt inte längre ponnyn jag vill ha. Jag provade och köpa en unghäst och det har gått både bra och dåligt, Men nu vill jag ha en äldre häst som jag kan få lära mig mer på, Under tiden jag har Nikita utvecklas jag i min ridning ingenting, För att vi hela tiden måste fajtas med varann.

Så kortfattat, Jag ska sälja Nikita och köpa en ny ponny.


Likes

Comments

Hej Hörrni!

Kan börja med att säga att imorgon kommer det ut en viktigt men känslosamt inlägg om mitt beslut om Nikita, Jag har bestämt mig.

Men till dagens ridpass, Började med att försiktigt skritta henne och efter en stund travade fram henne. Ridpassen nu vill jag ska vara korta och därför måste allt vi gör ta lite mindre tid, Men vill att hon och jag ska tycka det är roligt och inga krav utan försiktigt vända tillbaka. Hon kändes fin i traven och saktade av till skritt och la på underskänkeln lite mer för att det var det hon reagerat en del på när hon stegrat, Hon tog det bra och travade igen och underskänkeln låg mot henne och hon brydde sig inte. Jobbade henne lite och tog sedan galopp, Bara låta henne springa av sig lite energi. Hon gick riktigt bra på hennes nivå just nu, Men just nu stämmer verkligen ett steg framåt två steg bakåt.

Likes

Comments

06.30 Får Nikita morgonhö och morgonens krafftfoder, hon tas efter det på täcke och grimma och så fort hon ätit upp får hon komma ut i hagen

Ca 12.00 får hon lunchhö

Någonstans mellan 16.00 och 19.00 är det träning eller ompyssling

18.00 Tas Nikita in för kvällen, Middagshöet ligger inlagt och täcke och grimma tas av

19.45 Ges kvällshö och kvällens krafftfoder

Likes

Comments

Hej Hörrni!

Idag hade jag som sagt planerat att rida Nikita, Det gick jättebra och hade på full mundering med både förbygel inkl martingal och en gummisnodd för att hindra henne från att stegra. Ville bara upp en snabbis och skritta samt trava lite och bara fokusera på att få henne frammåt och avsluta passet med en bra känsla. Red kanske max 5-7 minuter och jag tyckte det räckte.

Innan passet tränade jag också på spolspiltan dels för att det var ganska lite folk i stallet och dels för att jag hade tid och hennes ben och hovar var leriga. Vi fick en liten fajt men tillslut gick hon in och stod snällt när jag spolade benen, Hon gick även in utan problem efter passet. Så kul!

Efter jag ridit Nikita och var färdig med alla stallsysslor kollade jag på när några andra hoppade, I slutet fick jag hoppa upp på en storhäst och hoppa några hinder. Gick jättebra i början men kände mig lite ringrostig då jag inte hoppat på riktigt på månader, och det var en helt ny häst samt att galoppen var helt annorlunda. Haha gick lite vilt till när jag skulle hoppa en bana och tror jag var lite trött och han överpigg, så efter ett hinder som han hoppade för tidigt på drog han iväg i full karriär rakt mot staketet. Han stannade men jag flög av och landade som tur var på fötterna, En rolig men fartfylld och impulsiv träning. Men stolt över mig själv att jag trots att hindren låg på 70-80 inte tänkte på höjden utan bara körde, Mitt självförtroende har höjts även om jag inte är nöjd med ridningen och hur det gick. Vet att jag hade kunnat bättre men så är det.

Ha det bra!

Likes

Comments

Hej Hörrni!

Idag var planen att bara låta Nikita springa av sig i paddocken, Men istället tömkörde jag henne ute. Hon gick fram överallt och lyssnade perfekt, Riktigt roligt. Efter tömkörningen var hon väl uppvärmd så släppte henne efteråt helt lös i paddocken och herregud vad hon sprang, Bra att hon får bli av med lite energi idag då jag tänkte försöka rida henne imorgon.


Likes

Comments

Hej Hörrni!

Tankarna om Nikita fortsätter, Pratar med mina föräldrar om vad som är det bästa och jag har riktigt svårt att bestämma mig, Ett stort beslut som ska tas och det är många saker som är inräknade. Min mamma tycker jag ska sälja, hon tycker att jag ska kunna ha roligt med ridningen och hästarna och vill inte att jag ska tappa gnistan för att behöva kämpa så mycket med Nikita. Gaash, Det är så svårt.

Likes

Comments

Hej hörrni!

Idag i stallet gick jag ut på en promenad med Lova, Blöt men riktigt mysig promenad ändå. Nikita skötte sig bra men var lite jobbig i början, Men ändå nöjd. 

Därefter hände det inte så mycket mer, Kan ju säga att min smyckestillverkning är riktigt på g att startas igång igen. Väntar på lite paket till men idag fick jag hem lite hakar så jag kan sätta på tränsen. För att förklara det lite bättre gör jag alla typer av smycken såsom armband, örhängen och halsband men även tränssmycken. Främst änglar som man kan sätta på tränsen, Ska försöka fota lite imorgon ;) 

Likes

Comments

ponnymoppie @ponnymoppie