Hej!

Tänkte starta en liten mini"serie" som jag kallar utrustningssnack, Där kommer jag prata om all typ av utrustning. Mina åsikter om olika märken och även jämföra dyrare märken med budgetalternativ.

Idag vill jag prata om sadlar, Jag totalt älskar sadlar som är mjuka i fodringen och har mycket stöd för knäna. Jag har ägt en sadel som har uppfyllt ALLA mina krav, Det var faktiskt den sadeln som gjorde att jag fick krav på sadlar. Det var en Trainers Proffesional, Måttbeställd av min pappas tjej för många år sedan. Men fy vad skön den var.

Nikita har just nu en Prestige Golden Star, Dock ska den bytas ut då den inte längre passar. Den är helt okej att rida i, Jag tycker inte den är jättebekväm men den funkar ändå.

En till sadel jag provat var från Morris&Nolan. Det var den jag fick med när jag köpte Chelsey, Om jag förstått det rätt verkar Morris&Nolan vara ett "hööks"märke då det stod Claridge House(Rätta mig om jag har fel). Jag red i den ett bra tag och den var på riktigt helt underbar, Många gånger har CH sadlar varit extremt obekväma och hårda men denna var helt magisk.

Men utseendemässigt är Antares den tillverkaren so har klart snyggaste sadlar, Har inte kikat så mycket på vilka modeller dom har eller vart dom ligger prismässigt med tippar på kanske runt 30k iallfall :) Anledningen till att jag känner till märket är för att Linn S har en sadel från Antares, Och älskar verkligen detaljen med hästhuvudet(Bild) som finns på bla Linns sadel.

Som kort sammafattning älskar jag Trainers sadlar och skulle göra vad som helst för att äga en sådan igen, Men nu ska jag avsluta för denna gång ;)

Ha det bra!

(Bild lånad av Linn Strelin)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vad heter din häst? ​ Red Nikita

Har du en ponny eller häst?  ​Ponny

Hur länge har du haft/ridit hästen? ​ Sen den 23 Januari 2016 

Hur gammal är hästen?  ​Hon är 5 år

Om din häst var en människa, Skulle hon vara din bästa vän då?  ​Kanske, Beror på ;) Hon är en liten prankster men är ändå hur mysig som helst

Har din häst allt du önskar dig hos en häst?  Nja, Hon har det mesta men hon är inte min drömhäst

Har du ramlat av hästen nån gång?  ​Ja

Hur ofta rider du hästen per vecka?  ​Det är olika men några gånger i veckan iallafall

Har din häst varit ridskolehäst? ​Nej!

Vad är det du och din häst gjort som du aldrig kommer glömma?  ​Alltså, Vi har inte hunnit med så mycket ännu så lämnar den frågan obesvarad

Brukar du göra frisyrer på din häst?  ​Nej, Om jag gör något kan det vara en liten fläta i svansen

Vilka tillbehör har din häst mest av?  ​Oj, Tror täcken och benskydd fajtas lite om den platsen hahah ;) 

Står din häst i spilta eller box?  ​Box

Vad är din häst för ras?  ​Korsning, Hon är import från Danmark så vet inget om vilka raser hon skulle kunna vara

Vilken färg passar din häst bäst i?  ​Brunt och Marinblått

Vad skulle du döpa din häst till om hon var av motsatta könet?  Oj, Har aldrig tänkt på det men tror hon skulle få heta "Red" och nått killnamn ;) Kanske Red Billy?

Hur mycket betyder din häst för dig?  ​Jättemycket, Hon är fantastisk

Beskriv din häst med 3 ord:   ​Mulle i verkligheten

Vad tycker du din häst är bäst på, Och vad är roligast?  Jadu, Lämnar även denna frågan obesvarad då hon inte är sårskilt på något än men om jag ska svara på vad som är roligast så är det helt klart terrängen. 

Hur stor procent älskar du din häst?  99.9%

Hur länge skulle du vilja rida din häst?  Jag vill rida henne så länge som jag kan, Men sedan vill jag fortsätta upp på storhäst

Tror du att du skulle kunna tröttna på att rida din häst?  ​Ja absolut, Om hon hade blivit för bråkig igen men vet att under allt bus har hon ett hjärta av guld så <3 

Vad är det roligaste med din häst?  Hennes "bus" i hagen, Hon står och skrapar i marken med hoven, Sparkar åt alla möjliga håll och lever livet hahah ;) 

Hur bra relation har du och din häst?  Vi har en riktigt bra relation, Vi har stärkt den oerhört mycket

​Taggar @livetsomwilmas att göra denna tagen 😏


Likes

Comments

Hej hörrni!

Fy vilket väder det är, Tror vi har sett våra sista sommardagar nu. Men jag deppar inte för det, Älskar hösten. Min favoritårstid faktiskt. Men idag kunde det skippat, För fy vilket väder det var.

Iallafall, Skrev ett inlägg om mina förhoppningar för dagens ridpass och jag tycker helt klart jag och Nikita lyckades uppfylla det. Red med gummisnodden som hjälpte till väldigt mycket, Använde den både för att få henne att komma ner lite i form men också för att hjälpa henne böja sig. Så tex i höger varv spände jag snoden hårdare på höger sida för att "tvinga" henne att dra huvudet inåt. Det fungerade faktiskt väldigt bra, Samtidigt som jag gjorde "tryckande tygeltag" som Lova lärde mig att det hette. Jobbade mest i traven men tog även lite galopp i slutet, Vänster fungerade som vanligt super förutom lite bakutsprång och annat larv. Höger galoppen var lite krånligare men tills slut tog hon även rätt där också. Riktigt nöjd trots att det blåste så sjukt mycket, Därför min jacka ser helt kockobäng ut ;)

Hoppas ni har lite bättre väder, Kram

Likes

Comments

Hej hörrni!

Idag kommer hovslagaren och ska verka ev sko Nikita, Efter det ska jag rida och jobba på att böja Nikita. Ett tips jag fick från @livetsomlovab var att ta innersta tygeln och dra den typ över halsen och trycka mot halsen samtidigt(tror jag ahah) Iallafall jobba mycket volter och lösgörande övningar.


Likes

Comments

Ni som har följt mig länge vet säkert redan men..

Lisen Bratt Fredricson

Åh vad jag tycker om Lisen, Ända sedan jag fick följa hennes och Peders liv i serien Ryttareliten har jag varit fast. Hela hennes sätt, Hur hon beter sig, Hur hon tänker och speciellt hur hon inspirerar så många är bara hur fantatiskt som helst.

Jag tycker Lisen är en fantastisk person, Jag känner ju henne inte så självklart vet jag inte hur hon är "på riktigt" men det märks fort vilken personlighet man har. Hon är en stor inspirationskälla för mig.

<3

Likes

Comments

Hej!

Åh vilken mysig och händelserik dag i stallet, Började med att mocka och fixa vatten. Tar in Nikita, Borstar henne och klipper hennes man. Får ett samtal av pappas tjej och frågar om jag är i stallet, Hon skulle hjälpa mig kolla Nikitas sadel och se om den fortfarande passar. Det gjorde den inte, Ofc haha ;)

Nä men sedan kom Lova och vi bestämde oss för att rida ut, Vi började rida fram dom på stubbåkern i skritt, trav och galopp. Det gick superbra och vi jobbade på att böja dom runt alla halmbalar, Sedan hittade vi en rätt brant backe mitt på stubbåkern och självklart rider vi även upp för den, Superträning!

Efter uppvärmningen red vi till travbanan för att jobba på galoppen, Nikita tog inte rätt galopp i höger varv knappt någon gång. Men har lite överseende med det, Vi får jobba på det helt enkelt. Nikita var lite överallt när vi galopperade, Ibland flög hon rakt upp i luften och tvärstannade och började backa och backa eller började stegra och sparka bakut. Flög faktiskt av idag med, Nikita galopperade och jag drev på som vanligt och helt plötsligt tvärstannar hon och lyfter rumpan, Antar att hon sparkade eller något. Jag flyger iallfall rakt framåt och tro mig, Jag flög. Men landar som tur är på fötterna utan skador, Lite chockad men upp strax igen och fortsatte galoppera.

Sedan flöt allt på, Vi travade av dom igen på stubbåkern och vi ser en ambulans åka på vägen. På skämt säger jag "Den kanske ska till Backgårn" och jag tänker inte mer på det men Lova säger att hon såg den åka på vägen mot Backgårn' och att lysena helt plötsligt försvann. Så vi galopperar hem fort som attan i tron om att någon skadat sig men som tur är var ingen ambulans där och allt var okej. Jag och Lova förstår fortfarande inte vad som hände hahah ;)

Lova bloggar på @livetsomlovab så in och läs ;)

Likes

Comments

Likes

Comments

Måndag: Tömköra/Tömlongera

Tisdag: Vila

Onsdag: Rida till travbanan, Jobba på konditionen och samla galoppen

Torsdag: Skritta ut, Hovslagare kommer

Fredag: Dressyrpass på banan

Lördag: Dressyr på ängen

Söndag: Skritta ut

Likes

Comments

Hej Hörrni!

Idag tog jag och pappa en sväng in på Skara Hästsport där vi bland annat skulle köpa ett par nya stövlar till mig, Men tyvär fanns inte min storlek och färg inne så vi fick beställa. Det är ett par Mountain Horse Souverein High Rider om jag inte minns helt fel(Bruna på bild). Dom kommer nästa Söndag och då ska vi åka och prova samt köpa dom om dom passar bra ;) Passade även på att köpa ett par nya sporrar från Sprenger, Länge suktat efter dessa sporrar och då mina förra är trasiga och enligt mig extremt dålig kvalité fick det bli ett par nya, 379:- kostade dom och dom har ett fast sporrskydd, Riktigt värt!

Blev även en sväng in på Jula där jag köpte en jacka och en håltång.


Likes

Comments

ponnymoppie @ponnymoppie