Djur

Hemma hos pappa har vi utökat alla de djur vi har rätt så mycket, från att ha två hundar och tre katter till att nu ha lagt till två kaniner, två kalkoner, 5 ankor och massa kycklingar. Så det är fullt upp om man säger så!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Djur

Tänkte dela med mig av lite bilder på mina små pojkar då jag märkte att jag faktiskt aldrig visat dom innan! Så här har ni, de små galningarna!

När man sprungit runt en massa så måste man ju såklart vila lite och brorsans huvud är alltid den perfekta kudden!

Likes

Comments

Böcker

Du, bara av Anna Ahlund är en bok om 16 åriga John som snart ska börja gymnasiet. Han och hans syster, Caroline, är ensam hemma under sommaren då deras föräldrar åkt ut till landet. Caroline jobbar i en skoaffär och mittemot jobbar Frank, någon som fångar både Carolines och Johns intresse. Frank vänder upp och ner på hela Johns värld under bokens gång och snabbt är inget som förut...

Denna bok är verkligen något extra, jag fastnade direkt och jag har även tänkt lite på den nu efter att jag läst den, även fast det var snart 1 vecka sedan. Att det är Anna Ahlunds debutroman är ingenting man tänker på när man läser den. Boken är så grymt välskriven så man skulle kunna tro att hon gjort många andra böcker innan. Den släpptes i maj i år och är nog en av mina favorit böcker. En av de grejerna jag gillar med den och som jag även kommit på nu lite efter att jag läste boken är att de inte någonstans ens påpekar någon slags sexuell läggning. Varken på John, Caroline eller Frank. Samtidigt så görs det heller inte heller narr på något sätt av någon av personerna p.g.a deras sexuella läggning, precis som det ska vara! Johns syster och bästa vän bryr sig inte, Franks mamma och pappa blinkar inte ens när de träffar John, allting flyter på precis som vanligt. Att boken egentligen inte alls lägger någon fokus på att John och Frank faktiskt är homosexuella, så som många andra böcker väldigt lätt kan fastna på. Allting känns så lättsamt, så som det ska vara.

Men samtidigt så visar den alla svårigheter med att vara kär, att vara kär i någon som inte riktigt vågar lita på någon annan. Att kämpa även fast det finns de människor som garanterar att det kommer sluta dåligt. Att helt enkelt försöka hantera sig själv, sina tankar och allting annat samtidigt som man är kär och ens hela värld vänds upp och ner av en annan person, som inte riktigt kan hantera sig själv. Men den visar även en så grymt stark och fin relation mellan John och hans bästa vän, Ellie, det är verkligen en relation man själv drömmer om. Där de kan prata om allt och inget och verkligen bara vara sig själva.

Det är en bok som jag verkligen rekommenderar till alla, förutom om du kanske är lite känslig. Detta eftersom det är mycket sex och hångel i boken. Dock tycker jag inte att dessa delar på något sätt blir sliskiga utan Anna har hittat en väldigt bra balans på hur hon ska beskriva allt. Så det är något man får bedöma själv, om man tycker det känns okej eller inte. Men som sagt, rekommenderar verkligen boken till alla, då den har det där lilla extra.

Likes

Comments

Allmänt

Herregud, det var ett tag sedan jag var in här... var mest för att jag inte alls kom på något att skriva om och min vardag inte alls var intressant. Men det har ändå hänt rätt så mycket sedan jag var inne här förut! Jag har varit på 4 fantastiska konserter och hört 4 grymma band med mina bästa vänner, kycklingar, kalkoner, ankor och kaniner har införskaffats hemma hos pappa, skolan har slutat och sommarlovet påbörjats, mitt sommarjobb är igång för fullt och vägen mot körkort har planerats upp. Ni hör, mycket har hänt men det är en sak kvar, jag har även fyllt 18, äntligen! Fredag den 15 juli var den stora dagen, förvisso så jobbade jag hela helgen så blev inte något jättefirande men ändå! 18 år, myndig, vuxen, tillåten att ta körkort och massa sånt där som tillkommer. Och även fast jag fortfarande känner mig som ungefär 12 i sinnet så känner jag mig fortfarande redo för att ta steget att faktiskt få ta lite mer ansvar över mig själv och mitt liv.

Just nu har jag dock inte bara ansvar över mig själv och mitt liv utan även över andra och deras liv. Jag jobbar nämligen på ett äldreboende nu över sommaren och tar hand om andra människor. Vilket faktiskt är ganska kul och trevligt! Får inte säga något om de människor som bor där eller något sånt p.g.a tystnadsplikt men kan säga att alla är fantastiska individer på sina egna vis. Ska faktiskt upp vid 6 imorgon bitti för att köra ett dag pass så borde egentligen sova, men men, de funkar nog ändå!

Jag hoppas iallafall ni alla har haft det underbart sedan sist så ses vi snart igen!

Ps: vad är inte mina inlägg om det inte finns en enda bild på mat?

Likes

Comments

TBT

(Det här är då del 2 av den senaste gången jag gjorde en throwback, och även min andra konsert. Har tyvärr inte några bilder att visa från denna konsert efter ett missöde med minnet på min mobil.)

14 Juni 2014

Detta var som sagt min andra konsert, även denna på Friends arena, men den har även en annan likhet. Det var samma band som spelade. One directions tredje(de hade två konserter i Sverige detta år, den första var 13/6) konsert i Sverige. Vi hade fått platser ännu längre fram än förra gången och vi satt nu på läktare 1. Gick dock inte riktigt med samma personer detta år, denna gång var det min brors tjej, hennes syster och systerns kompis. Vi var även denna gång vid arenan ganska så tidigt, gick runt och köpte merch, hur exalterade som helst. Vi fick komma in i arenan och sätta oss på våra platser, detta år hade de öppet tak och ibland kunde det blåsa lite kallt men det var inget om störde. Men de hade även ståplatser detta år vilket gjorde att parkett och de bakre läktarna liksom kom lite ifrån varandra. Don't get me wrong, älskade konserten och det var en helt underbar kväll som jag gärna skulle vilja ha tillbaka, men det kändes inte som samma gemenskap denna gång som förra. Detta hindrade dock inte någon för att dansa till musiken innan konserten började och när förbandet kom in så stod jag redan upp. Detta år var det 5 Seconds of summers tur att få vara förband och jag kunde inte varit gladare! Dom gjorde en fantastisk show och öppnade upp för 1D som sen tog scenen med storm. Livet var underbart under tiden konserten varade och efteråt kunde jag precis som gången innan varken prata eller höra något. Och min PCD dagen efter var lika brutal denna gång.

Likes

Comments

Allmänt

Någonting som är väldigt underskattat idag är tystnaden/lugnet i skogen. Att bara ta en lugn promenad för sig själv är så grymt skönt, man kan verkligen stänga av allting och slappna av, rensa tankarna och bara gå. Dessutom nu när våren börjar komma är det så grymt fint i skogen, och man behöver inte försöka hålla värmen eftersom solen gör ett ganska bra jobb ändå! Detta är någonting även jag underskattat under vintern, men nu kan jag verkligen inte göra de längre.

(Kvalitén på bilderna verkar ha dragits ner en aning här på Nouw tyvärr...)

Likes

Comments

Allmänt

På onsdag eftermiddag(runt 2) tog jag tåget in till Gävle. Detta för att helt enkelt ha en rolig dag i Gävle med Karolina och Ninni. Vi hade bokat bowling och skulle helt enkelt spela det i en timme. Sagt och gjort så var vi där kvart i 3 och var därifrån 5 över 4, var riktigt kul och det gick faktiskt bättre än förväntat!

Ninni var tyvärr tvungen att åka hem 20 min senare men Karolina och jag stannade kvar. Karolina har nämligen väldigt länge velat testa sushi för första gången och jag sa inte emot, för sushi kan ju vara rätt gott. Vi valde en av sushi-restaurangerna och gick dit. Kan säga att de hade den godaste sushin jag ätit! Inte ens laxen var något problem att få ner och Karolina fastnade direkt. Ett ställe man verkligen kommer gå tillbaka till!

Likes

Comments

Allmänt

Var idag på "kalas" för en av mina kusiner och tänkte "måste ju använda tröjan någon gång". Dock är det en tröj-typ som jag inte är riktigt bekväm med, en magtröja, någonting jag annars skulle skicka samma tanke som denna långt härifrån. Men kände också att jag gillar ju faktiskt tröjan, jag måste ju kunna använda den. För jag vill ju göra det, bara att jag inte riktigt har vågat. Så jag drog på mig tröjan, sa att "de är endast jag som bryr mig om jag skulle råka visa lite mage när jag sträcker på mig, o om någon annan skulle bry sig så är det inte mitt problem. Jag får ha på mig de jag vill och de jag gillar". Kanske inte känner mig värst bekväm i min kropp och det är därför jag annars dragit mig tillbaka för just denna tröja. Men de gick bra och är rätt glad att jag gick ur min comfort zone just idag, det behövs ibland.

Idag var även en dag där jag faktiskt helsminkade mig. Detta händer inte ofta då jag är alldeles för lat, speciellt på skolmornar! Inte alls kul att sminka sig vid 20 över 6 varje morgon. Eloge till er som gör det, verkligen.

Likes

Comments

TBT, Musik

Som sagt så var jag i Solna förra onsdagen med pappa och min bror och eftersom "The Mall Of Scandinavia" ligger precis bredvid Friends arena åkte vi både förbi arenan på väg dit och hem men man såg den även från köpcentret. Detta väckte underbara minnen från förut eftersom den första konserten jag var på men även min andra konsert hölls just i Friends.

Tänkte först skriva om båda konserterna i ett inlägg men väljer att dela upp det då det blev alldeles för långt!

8 Maj 2013

Detta datum markerar dagen för den första riktiga konserten jag någonsin var på, One directions första Sverige konsert i Friends arena. Jag hade följ killarna i ungefär ett halvt år när biljetterna till deras konsert släpptes, i slutet av 2012, och jag hade turen att få en av dessa. Såklart så gick jag inte själv utan med min bästa vän, min brors tjej och hennes syster. Min bästa vän var även den personen som introducerade mig för 1D och jag kan ju inte säga att detta var något dåligt! Och tillslut kom den stora dagen, vi alla fyra var så grymt exalterade och även fast konserten började vid ungefär halv 7 så var vi där vid 16.00 på eftermiddagen.(Min kära pappa var en ängel som både skjutsade oss dit, väntade i flera timmar själv för att sen skjutsa oss hem igen, så grym tacksam.) Vi gick helt enkelt runt på arena området i ungefär 2 och en halv timme, köpte lite merch och åt lite gjorde vi också. För att sen äntligen få stå där på våra platser, för att först andas in den underbara atmosfären av gemenskap genom låtar som spelades upp medan man väntade(alla sjöng med till "Forget you" och dansade i takt till "gangnam style" och "Move it", läktarna skakade), sedan välkomna in förbandet(artisten), Camryn, och släppa loss med henne. Efter detta så var det äntligen dags, One direction kom ut på scenen och hela stället brast ut i skrik och sång. Alla sjöng med i låtarna och allting var helt enkelt perfekt. Detta var en av de bästa dagarna i mitt liv. Och alla som har varit på en sån här slags konsert(där alla skriker hur ljust som helst ungefär hela tiden) vet också hur det är efteråt, man kan inte prata p.g.a man inte har någon röst kvar samtidigt som det känns som att man är i en fiskskål p.g.a man hör ingenting. Kan kort och gott säga att min PCD var rätt brutal dagen efter.

​Suddig bild till vänster I know.. 

Skulle velat kanske lagt ut någon video som jag filmat under denna konsert men för de första så vill jag ej göra er döva. För de andra så skriksjunger jag ungefär hela tiden och det låter förjävligt(vill typ slå mig själv), speciellt när rösten verkligen inte kan hålla efter allt skrikande och av hur exalterade vi var. Och för det tredje; kvalitén suger...

Likes

Comments