Identitet


Jag fick min idé när jag tänkte på ordet identitet, och vad som då ploppa upp i mitt huvud var mina egna intressen och saker jag gillar. Jag blev även lite inspirerad av Andy Warhols konst eller speciellt cambell's soup cans, pågrund av loggan vilket gjorde att jag kom på iden med att ta loggor från saker jag är intresserad av och gillar. Jag sökte sen på internet och fick upp loggor på dessa grejer som Onsala innebandy ikonen och Spotify. Jag hade från början tänkt att ha fem loggor som representerade vad jag gillar och intressen. Sedan blev det tre stycken istället eftersom det tog längre tid än väntat att måla alla loggor i detalj. Jag kom sedan på efter att tittat på olika bloggar mm att det var visa som hade haft med sitt namn i identitet arbetet. Därför tänkte jag att jag kunde bytta ut en loggas namn till mitt namn Wilma istället för att mitt namn är en del av min identitet.

Det tog ett tag innan jag kom på iden och började skapa eftersom jag från början hade tänkt göra en skulptur, men ändrade mig senare eftersom jag fick nya idéer.


Jag valde att teckna och måla dem med vattenfärg, jag valde att rita på ett tjockt pappersark. Jag valde att teckna eftersom jag känner att jag vet hur jag ska göra också för att jag tycker den teckningen är rolig. Jag använde mig av vattenfärg för att få bättre färger genom att kunna blanda ihop egna, även för att få en mer jämn yta med färger, eftersom det blir bättre än tex att måla med färgpennor där man inte kan blanda färger lika lätt.


Jag körde fast i början pågrund av att jag inte visste vad jag skulle göra, men sen tycker jag att allt blev som jag hade tänkt mig från början. Förutom att visa färger inte blev riktigt som jag ville tex Skittels loggan som färgerna och det små godisarna inte blev som jag hade tänkt mig pågrund av detta.


Om jag hade fått göra om alltihop hade jag nog tagit med mer loggor, eller gjort något mer som just representerar min identitet. För att jag känner att jag inte helt fick med det jag ville.


Drömmar

Jag fick min idé efter att ha kollat på hieronymus bosch verk. Hans konstverk är väldigt fantasi fyllda precis som att man är i en dröm alltså väldigt overkliga. Jag fastnar för det overkliga, och fick då iden att ha med påhittade djur som enhörningen. Även när jag tänker på dröm tänker jag på orealistiskt, men man kan också tolka det som något man drömmer om eller vill ska hända i framtiden. Därför tänkte jag ett tag göra ett slags collage där mina framtids drömmar skulle vara med, så därför tog det lite längre tid eftersom jag inte visste vilken av dem jag skulle göra.

Men jag bestämde mig för att göra en Photoshop där jag har med tex enhörningen, och andra djur. Jag började sen söka på internet och fick iden att ha med en isbjörn som håller i en ballong, och även ha med tex en örn.

Efter det gick det lätt för mig att sätta igång och börja skapa eftersom. Jag redan hade en idé i huvudet när jag började. Däremot var det först lite svårt att veta hur jag skulle använda Photoshop eftersom jag bara gjort det en gång innan.


Den teknik jag använde mig av här var Photoshop, eftersom jag ville använda mig av en ny teknik också för att jag gillar att använda mig av denna teknik. Även för att det skulle se mer verkligt ut med riktiga bilder än att måla själv. Jag kände även att jag utvecklade min teknik.


Jag körde fast ibland pågrund av att jag inte visste hur jag skulle använda det olika verktygen i Photoshop. Annars blev det so. Jag hade tänkt mig förutom att jag inte hittade några fler bra bilder på flera påhittade djur.


Om jag skulle göra om bilden skulle jag antagligen haft med mer overkliga saker som skulle göra att det såg mer ut som en dröm. Tex ha med en drake eller kanske ha en annan bakgrund som en storstad istället för i skogen för att få bilden mer surrealistisk.


Makt

Från början hade jag tänkt jag göra graffiti med pengar som skulle symbolisera att pengar har makt över oss människor. Min idé var att göra en värld och ha med en dollarsedlar i bilden, men jag ändrade denna ide. Jag och Wilma fick istället en ide tillsammmans från En Instagram bild vi såg som visar makten sociala medier har över oss. På bilden så finns Syrien med där det regnar bomber över jämte är det en bild på Eiffeltornet där en bomb slår ner och över det händer som ska visa att det är bara det man ser. Eftersom det är det medier mest tar upp. Därför fick vi iden att göra något liknande men istället göra en kartong med små skulpturer av Eiffeltornet bomber och hus som ska symbolisera Syrien. Vi inspirerades inte av någon speciell konstnär utan internet.


Det gick bra att komma igång efter vi kom på iden eftersom vi visste hur vi kulle göra och vilka material och tekniker vi skulle använda oss av så det var bara att sätta igång plus att vi hade en skiss.


Det material vi använde var kartong, tjockt papper, vattenfärg svampar till det för att göra att himlen såg mer ut som rymden, ståltråd till att göra Eiffeltornet, lera till bomberna och även instagram ikonen uppe på, bilder från internet som vi kopierade ut till instagram ramen och husen. Vi valde att använde en kartong för att få det att se mer ut som en skulptur eller mer i 3D. Sen använde vi lera för att enklare kunna forma bomber och Instagram ikonen. Vi använde oss av svampar när vi skulle måla bakgrunden för att få det att se mer ut som en rymd. Vi använde oss av instagram ramen och husen som vi kopierade ut från internet för att få det att se mer verkligt ut. Vi använde ståltråd till Eiffeltornet eftersom att Eiffeltornet är i stål och för att få en metallic känsla.


Vi misslyckade först med att göra bomberna av lera eftersom vi användes oss av röd och vit lera vilket gjorde att bomberna såg mer ut som fiskar. Detta ändrade vi till att göra om dem och göra det svarta och mer långsmala vilket gjorde att det tog lite längre tid.

Om jag hade gjort om den hade jag gjort bakgrunden ljusare för man ser inte riktigt bomberna som är svarta och inte heller Eiffeltornet eftersom det är mörk grått.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

idag fortsatte vi med tema makt. Fick göra om missilerna därför är vi inte klara ännu.

​Hejdå!

Likes

Comments

Hej!

idag fortsatte jag och Wilma med tema makt. Vi har gjort klart missilerna, Eiffeltornet, bakgrund, och instagram ramen. Ännu har arbetet gått bra och det ser ut som vi tänkt oss. Nästa gång är det bara det sista Grejerna som behövs göra. Som att sätta upp missilerna i lådan mm.

​Hejdå!

Likes

Comments

Hej!

idag har jag och Wilma gjort klart lådan, bakgrund och börjat skulptera och nästa vecka ska vi bygga upp husen och Eiffeltornet.

​Hejdå!

Likes

Comments

Hej!

idag har jag börjat jobba med tema makt. Idéen är att jag pch Wilma W ska göra en låda där det ska var installationer av Eiffeltornet, hus som ska symbolisera Syrien och missiler som träffar huset och en som träffar Eiffeltornet (alltså Paris).

Hejdå!

Likes

Comments

Marc Chagall


Marc Chagall föddes 1887 i ryssland. Han var även jude vilket senare skulle tvinga honom fly för att skydda sig själv och hans familj under andra världskriget. Chagall är en av det konstnärer som står till inspiration för konstverken idag. Hans verk inspireras av många olika sätt att måla bland annat av kubism, expressionism och futurism. Han målade också verk som inte var helt verkliga och många är åt det surrealistiska hållet. Han uttrycker genom sina verk starka känslor som glädje och sorg.

År 1906 började han studera. Först i "the jewish art school" där Yehuda Pen (också en vitrysk konstnär) var lärare. Sen lite senare började han på kejserliga konstföreningens skola i Sankt Petersburg. Där började han intressera sig av modernismen. Han reste senare vidare till Paris ca 1910. Där han kom i kontakt med många olika poeter och konstnärer som tex Max Jacob. Senare blev han utsedd till en slags ledare över vitebsk arts college. Pågrund av att han varit involverad i den ryska revolutionen gav kulturministern honom denna titel.

Pågrund av andra världskriget var han och hans familj tvungna att fly. Först flydde de till Paris, och senare flydde det till USA där det stannade i en väldigt kort period. År 1949 flydde det tillbaka till Frankrike där Marc dog år 1985. Han fick aldrig chansen att flytta tillbaka till Ryssland som var hans hem.Bruden


Konstverket heter Bruden och är målad av Marc Chagall. Bilden föreställer en kvinna i mitten av bilden. Hon har en lång slöja över sitt bruna hår och hon bär en röd klänning. Hon bär även på en blomsterbukett som hon håller i sin hand. Hennes blick tycker jag ser tom ut, även hennes ansiktes uttryck. Kvinnan föreställer alltså bruden. Det är en man som svävar fram och omsluter henne från vänster sidan. Han har på sig en mössa med öronlappar, en mörk blå tröja och han tittar längtansfullt på bruden. I bakgrunden syns hus och även längre bort en vit byggnad med grönt tak som kanske föreställer en kyrka eller kanske en moské. Ett bord som svävar i bakgrunden med en fisk som också svävar. Fisken kanske föreställer en gädda och har armar i ena handen håller den ett litet instrument. Bredvid bruden sitter en människa med ett get huvud som spelar på en cello. Bredvid honom står en man och spelar ett blåsinstrument. Under get manen sitter en höna och tittar upp mot bruden. Man kan även utskilja konturer av ett ansikte bakom spelmännen.


Jag tycker att man får känslor av kärlek, men att det inte kan bli det två. Det ser lite ut som att kvinnan är i en högre klass i samhället. Hon har på sig en vacker klänning och hela hon är upplyst i bilden, medan manen som omsluter henne befinner sig i mörkret. Han tittar på henne med en längtansfull blick, medan det ser ut som hon befinner sig någon annanstans. Det är precis som att han befinner sig i en dröm. Man får intrycket av att han inte har det lika bra ställt. Han har inte på sig lika fina kläder, och han befinner sig på landet får man intrycket av pågrund av husen och hönan som finns med i bilden. Pågrund av att det befinner sig i två olika samhälls klasser som bilden visar som att det befinner sig i olika världar kan det inte gifta sig, men han har inte gett upp hoppet.

Det jag tänker på när jag tittar på bilden tänker jag på förbjuden kärlek och olycklig kärlek. Man får känslan över att hennes föräldrar har satt stopp för deras kärlek, eftersom det är högre upp i samhället. Detta gör att jag tänker på orättvisa. Det spelar ingen roll hur mycket pengar man har, det är inte det som ska räknas i kärlek. Om två människor älskar varandra ska det få chansen till att gifta sig och leva tillsammans. Varför kan inte dessa två få gifta sig?


Färgerna i bilden varierar. I bakgrunden är det mörka färger och det är inte skarpa linjer utan allt smälter ihop lite. Däremot har han använt starka ljusa färger till kvinnan i mitten. Detta gör att kvinnan framträder starkast i bilden. Längre bak är det mest konturer man kan urskilj små hus mm. Get mannen jämte kvinnan har också målats med ljusare färger, vilket gör att han också framträder mer i bilden. Även mannen som svävar vid sidan av brudens händer framträder eftersom det även är målade i ljusare starkare färger, genförändra med resten av hans kropp.


Syftet med bilden längtan efter kärlek och även Marc Chagalls längtan tillbaks till hans hemland. Han visar det genom att måla landet i bakgrunden även den lilla hönan, fisken och geten. Som visar att han bodde på en bondgård. Detta finns i många av hans bilder. Jag tycker detta visar hans längtan till hemlandet, eftersom han var på flykt. Musik instrumenten och moskén som man kan urskilja i bakgrunden visar också detta.

Likes

Comments

Hej!

jag har jobbat med tema drömmar. Den teknik jag använde mig av var Photoshop. Jag blev nöjd med min bild, eftersom jag tyckte jag förmedlade känslan av att befinna sig i en glad dröm, och jag tyckte också att jag hanterade teckningen bra. Jag blev nöjd också för att jag tyckte att den blev surialistisk. vilket jag ville att den skulle bli.

Hejdå!

Likes

Comments

Hej!

idag har jag börjat med tema drömmar. Jag ska arbeta med photoshop, och har tänkt att göra en bild med påhittade varelser med en skog i bakgrunden.

Hejdå!

Likes

Comments

Hej!

Nu är jag klar med tema identitet. Jag blev nöjd för det blev som jag hade tänkt mig. Loggorna blev bra och ser verkliga ut som jag ville ha dem. Jag tyckte att jag visade min identitet som var budskapet bra. Genom att visa mina intressen och vad jag gillar, och även mitt namn. Som också är en del av min identitet.

Hejdå!

Likes

Comments

Hej!

idag har jag gjort klart loggorna helt. Jag har även klippt ut dem. Nästa gång ska jag måla bakgrunden i en ljus blå förg, eller ungefär som en natt himmel, och sen klistra på mina loggor. Idag har vi också pratat om Hieronymus Bosch. Han var en holländsk konstnär som målade overkliga verk, oftast som ett slags helvete.

Hejdå!

Likes

Comments