Hej och glad påsk! Tänkte berätta lite om min påsk. Vi fick inga lediga dagar från skolan på grund av att vi hade spring break för en vecka sedan. På lördagen kom i alla fall mina värdföräldrar hem från deras två månaders resa i Florida. Det var jätteroligt att se dem! Vi pratade om allt möjligt hela dagen vilket alltid är mysigt. På kvällen åt vi pizza och såg på Gilmore Girls. Jag visade den serien åt dom när jag kom hit och alla ni som känner mig vet hur mycket jag älskar Gilmore Girls, haha!
På söndagen kom min värdbror hem från college så det var roligt att se honom igen. Mina värdföräldrar hade gjort easter baskets till oss båda med allt möjligt smått och gott. Klockan 9 åkte vi till kyrkan och dit kom också min vmammas mamma. Det tog ungefär en timme och genast efter kyrkan åkte vi till min vpappas syster på påsk brunch. Där fanns det goda våfflor och annat gott som vi åt. Jag tycker väldigt mycket om att hälsa på mina värdföräldrars släktingar och familjevänner. Alla är alltid så trevliga! Hemma på kvällen åt vi middag och såg sista avsnittet av Gilmore Girls. Det var en bra påsk söndag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej! Då var Spring Break över och det var verkligen en såå skön resa! Jag åkte alltså till Florida på fredagen och på söndagen kom Isabella! Det var jätteroligt att se henne igen. Vi var ganska mycket vid polen men gick även till stranden och cyklade runt lite. På kvällen åt vi alltid dinner med mina värdföräldrar. Hade ju inte heller sett dem på tre veckor så de var också jättekul att se dem igen! På söndagen åkte jag hem och Isabella åkte tillbaka till Washington.

Den här veckan har jag då varit i skolan. På tisdagen hade alla seniors ledig dag eftersom de andra eleverna tog PSAT och SAT test. Det är typ prov som bestämmer vilka college de kan komma in på. På onsdagen hade jag min första track meet. Det gick jättedåligt för min del, haha men det var roligt att umgås med alla på mitt track team.

Imorgon kommer mina värdföräldrar hem för gott och det kommer bli såå roligt att ha dem hemma igen! Det har också varit jätteroligt att bo med Karen dom här två månaderna. Som tur kommer jag ännu se henne alltid då och då. Nu på veckoslutet är det påsk. Vet inte riktigt ännu vad för planer vi har men vi ska i alla fall se några familjevänner vilket alltid är roligt! Ha det så bra!

Likes

Comments

Hej! Jag var då förra veckan i Hawaii. Kan faktist fortfarande inte fatta att jag verkligen var där! Det var en oförglömlig resa och jag hade det verkligen såå roligt! Jag träffade andra utbyteselever från hela världen och fick många nya vänner! Resan var alltså ordnad av Belo USA. Alla som var med på resan var YFU utbyteselever. Vi stannade i ett bra hotell som bara var 5 min från stranden. Jag var i ett rum med tre andra flickor och Matilda var en av dem. Jag träffade Matilda på YFU lägret i Finland och det var jätteroligt att se henne pånytt!
Det var program varje dag typ hela tiden vilket jag egentligen tyckte väldigt mycket om. Vi vaknade dock 6 några mornar vilket inte var det bästa men det var värt det. Vi bl.a. snorklade, surfade, paddleboardade, simmade, solade, shoppade och hikade. Det var första gången jag snorklade och surfade. Jag tyckte det var jättecoolt att snorkla. Vi var på ett jättefint ställe och man kände sig typ som en av fiskarna. Surfandet var ganska svårt såhär första gången och jag fick bara två försök. Det skulle vara roligt att testa det på nytt någon gång för roligt var det!
Vi hade jättebra väder och vattnet var också varmt. Jag älskade också staden Honolulu! Det var liksom shopping och strand allt i samma vilket jag gillar. Vi åt alltid dinner hela gruppen tillsammans på kvällarna. Det var god mat på Hawaii!
Det svåraste var nog att säga hejdå till alla. Vi hade typ alla blivit som en familj. Jag saknar alla bussresorna som var så roliga. Jag har i alla fall redan planerat att åka till Sverige och Italien för att träffa vissa människor vilket jag redan ser fram emot.
Just nu är jag i Florida. Jag kom hit igår för nu är det spring break! Isabella kommer också hit imorgon och det kommer bli såå roligt att se henne igen! Vi kommer ha en jätterolig vecka! Ha det superbra!

Likes

Comments

Första bilden är jag och Elana efter hennes basketball match och andra är jag och Amy efter track practice.

Hej! Kom just på att jag har glömt att skriva om 2nd semester. Här i high school har man alltså två perioder och andra perioden rullade igång i Februari. Jag gillade mina ämnen i 1st semester, speciellt 5th och 6th hour. Min läseordning ser nu ut såhär:
1st hour: Spanish 1
2nd hour: Video Broadcasting
3rd hour: U.S. History
4th hour: English 12
5th hour: Weightlifting
6th hour: Movie class
Det som är nytt är Video Broadcasting och Weightlifting. Video Broadcasting är daily announcements som kommer på TV varje dag i skolan. Vi spelar alltså in skolans nyheter och sedan visas det på TV i alla klassrum. Weightlifting har jag 5th hour. Där tränar jag alltid med Erin och Olivia vilket är bra inför track.
Movie class är nog min favorit timme på dagen! Vi ser på filmer och skriver om dom. Verkligen skönt att avsluta dagen med den timmen!

Annat som är nytt är att track & field började. Det är jättemånga som gör det i min skola så det är roligt att umgås med alla. På tisdagen hade vi typ den jobbigaste träningen på hela året (eller jag har hört att det inte kommer vara så hårda träningar i framtiden). Det blev jättemycket springande och det var ganska kallt. Efteråt åkte jag och Amy hem till mig för att dricka kakao. Annars har track varit riktigt bra och jag tror att det kommer bli roligare när vädret bli bättre. Imorgon åker jag till Hawaii!! Jag är jättetaggad och det ska bli roligt att se Matilda igen. Hon är som utbyteselev i Texas och hon kommer på samma resa. Hawaii resan är alltså organiserad av YFU. Jag kommer troligtvis updatera efter resan om en vecka. Ha det så bra tills dess!

Likes

Comments

Hej! Tänker nu berätta om Disney World! Jag kommer göra likadant som med New York inlägget så jag berättar lite om varje dag.

Day 1
Jag och mina värdföräldrar spenderade dagen i Magic Kingdom, som är en av parkerna i Disney World. Det var såå coolt och alla små barn var utklädda till prinsessor och pirater. Det finns alltså fyra parker i Disney World; Magic Kingdom, Hollywood Studios, Animal Kingdom och Epcot. I Magic Kingdom kände jag mig helt som en prinsessa! Vi gick runt ganska mycket och till olika bergodalbanor. Ungefär fyra tiden åkte vi till vårt hotell som var i Animal Kingdom. Det var såå fint! Hela hotellet var typ djurinspirerat och jag tyckte det helt såg ut som lekonkungen (som är en av mina favorit disney filmer). Från vår balkong kunde man se zebror, giraffer och andra djur. Senare åkte min värdpappa till flygfältet för att söka Marla! Det var såå roligt att se henne igen! Hon bodde alltså i samma värdfamilj två år sedan som jag bor i nu. På kvällen åt vi alla middag på hotellet och det var sådär afrikansk mat vilket var gott.

Day 2
Vi vaknade tidigt på lördagen och gick till busshållplatsen och tog bussen till Hollywood Studios. Vi var inte så länge i den parken men vi gick till alla roliga bergodalbanor. Där fanns även ett spökhus som var jättecoolt. Det var liksom en hiss som man satt i och den åkte upp och ner och det var typ helt mörkt. Alla Disney bergodalbanor har liksom ett tema vilket jag tycker är roligt. Det är oftast från en Disney film. Sedan blev det dags att åka till Magic Kingdom igen. Det var alltså Marlas första gång där och jag skulle kunna gå dit 10 gånger pånytt, haha! Jag är ett jättestort Disney fan! På kvällen var det en fyrvärkeri show vid slottet och det var såå fint!

Day 3
Sista dagen! Det blev tidig väckning igen och vi åkte först till Animal Kingdom som var helt bredvid vårt hotell. Animal Kingdom var jättefint och det såg ut som en djungel. I den parken fanns det också roliga bergodalbanor. Mina värdföräldrar hade även en överraskning för mig och Marla. Vi gick och såg en 30 min lejonkungs show. Jag älskar lejonkungen och musiken var jättebra. Vi åt i Animal Kingdom i the Rainforest Cafe. Det var jättecoolt där inne med olika regnskogs ljud och djur. Sedan blev det dags för sista parken, Epcot. Epcot hade liksom olika land. Vi gick till alla som fanns så bl.a. Tyskland, Italien och Norge. I Norge avdelningen fanns det finsk choklad som jag köpte och personalen kunde prata svenska vilket var roligt. Vi åt middag i en jättefin fransk restaurang och jag hade det så roligt med min Amerikanska familj. På kvällen var det även en fyrvärkeri show i Epcot och det var verkligen superfint! Jag gillade den här dagen jättemycket! Det var såå roligt att spendera tid med Marla och mina värdföräldrar! Vi körde sedan tillbaka till mina värdföräldrar beach house efter den långa dagen.

Jag älskade verkligen Disney World och att få spendera tid med min härliga värd familj. Jag är såå taggad på att åka dit igen på spring break! Det kommer vara mera en lugn vacation. Dessutom kommer Isabella till Florida med mig! Det kommer bli roligt att se henne igen. Verkligen en bra idé av oss att vi skulle träffas på spring break, haha! Just nu väntar jag på att Elana kommer och söka mig. Vi ska till John för att se på filmer och bara chilla. Ha det så bra!

Likes

Comments

Några snapchat bilder från Florida!
Igår kom jag hem från en såå bra resa! Det här inlägget kommer bli ganska kort eftersom jag är i skolan just nu. På torsdagen landade jag och Karen i Tampa, FL. Dit kom mina värdföräldrar och hämtade oss. Det var verkligen roligt att se dem igen. Jag hade saknat dom jättemycket. Vi körde sedan till deras beach house som var jättefint! Stranden var också nära deras hus så man kunde gå dit. Vi hade typ bara en stranddag då vi mest spenderade tiden i Disney World. Jag kommer berätta om Disney World i ett annat inlägg. Det var i alla fall en superbra resa och nu ser jag fram emot Hawaii om en och en halv vecka!

Likes

Comments

Hej! Just nu sitter jag i bussen på väg till flygfältet. Flyget till Florida far halv 9. Jag är jättetaggad! Har aldrig varit i Florida förut så jag tror det kommer bli roligt. Bilderna är från dom två senaste basketball games. Igår var spelet i en annan skola så jag åkte dit med Amy, Derek och John. Det blev en rolig liten roadtrip och vår skola vann spelet! Elana är i flickornas basketball team och hon spelade jättebra! Det här bli nu ett ganska kort inlägg eftersom vi snart är framme vid flygfältet. Jag hoppas i alla fall att ni alla mår bra!

Likes

Comments

Hej igen! Tänker berätta om mitt veckoslut! På lördagen pratade jag först på morgonen med mina föräldrar och morföräldrar på facetime. Det var roligt att höra från dom och berätta om vad jag har gjort här. Senare på dagen kom Julia och söka mig och vi åkte och shoppade. Köpte inte så mycket men lite små saker till Florida. Det är så roligt att shoppa här då alla bra butiker finns! Efter att vi hade shoppat åkte vi till ett frozen yogurt café för att äta glass. Det var supergott och jag tycker verkligen att de borde finnas sådana caféer i Finland. På kvällen klockan 9 tiden åkte jag på bio me Amy och Elana vilket var roligt! Biosalongen här i staden som jag bor i ser sådär gammaldags ut vilket jag gillar. Det är också jättebilligt till skillnad från andra biosalonger. Vi såg "a dogs purpose". Det var en såå bra film! Ena sekunden skrattar man och andra gråter man, haha! Jag håller också på att läsa boken till min engelska klass. Jag rekommenderar både filmen och boken till alla som älskar hundar!
Igår kom Amy och hämtade mig 12 tiden och sedan sökte vi också Madison (hon är på första bilden). Vi åkte till ett sushi ställe för att fira Amys födelsedag då hon älskar sushi! Hennes födelsedag är igentligen idag men vi firade en dag tidigare. Det är så konstigt att 18 års födelsedagar här inte är en så stor grej då det i Finland är typ den största födelsedagen.
Nu är det bara tre dagar tills Florida! Jag är såå taggad! Det kommer bli så roligt att se mina värdföräldrar igen! Jag kommer hem nästa tisdag. Jag kommer troligtvis blogga nästa gång efter Florida så ni kommer få se bilder därifrån! Ha det så bra!

Likes

Comments

Två bilder från avskedsfesten före jag åkte till USA!

Hej! Här går allting fortfarande bra! Jag har glömt att berätta att mina värdföräldrar for till Florida och kommer vara där i två månader. Haha det låter som om dom bara lämnade mig här men nej så är det inte. Dom hade redan hyrt huset i Florida före dom fick veta om mig och bestämde sig för att bli mina värdföräldrar. Nu medan dom bor där så är det Karen som bor här med mig. Hon är min v.mammas bra kompis och jag känner henne också bra. Jag är såå tacksam över att Karen var så snäll och villig att stanna med mig här! Jag och Karen ska om två veckor till Florida för att hälsa på mina värd föräldrar vilket jag ser jättemycket framemot! Marla, som är min värd familjs tyska utbyteselev två år sedan, kommer också dit så det ska bli roligt att se henne igen. Vi alla fyra ska sedan till Disney World! Jag är såå taggad! Jag är ett jättestort Disney fan och jag har hört at Disney World är ett av de bästa ställena i världen och det tror jag verkligen på, haha!

Vardagarna ser ganska normala ut här. Jag har skola och cheer träningar varje dag. Det är så konstigt att mitt liv här i USA har blivit en vardag. Allting kändes så ovant i början och jag tänkte att det här aldrig skulle börja kännas normalt men det har det faktiskt. Jag älskar mitt liv här och jag har fått såå bra vänner! Kommer verkligen sakna dem när jag åker hem.

Igår hade jag mina sista cheerleading tävlingar. Det var districts och dom fyra bästa lagen gick vidare till regionals. Vi kom sjätte av tolv lag vilket var jättebra för vårt lilla lag. Några från mitt lag var ganska besvikna p.g.a. att vi verkligen hade en chans det här året. Vi fick dock bästa poängen som vår skola någonsin har fått! Jag är jättestolt över vårt cheerlag. Vi har jobbat hårt hela säsongen och vi gjorde verkligen vårt bästa där ute på mattan!

Idag kommer Amy och Elana hit över natten och vi kommer ha movienight och bara chilla. Jag har det alltid så roligt med dem! Imorgon har vi ingen skola på grund av president's day. Vädret har också blivit jättebra och det kommer hela nästa vecka vara typ 17 grader så det känns typ som vår redan! Så mycket annat har jag inte. Hoppas alla mår bra och så hörs vi nästa gång!

Likes

Comments

Hej! Här är bilder från February Follies som är en vinterdans i min skola. Jag gick med Amy, Elana och Maddy. På morgonen hade jag cheertävlingar men så fort jag kom hem började jag laga mig klar för dansen. På kvällen 6 tiden kom flickorna och deras föräldrar till oss för att ta bilder. När alla bilder var tagna åkte vi fyra till P.F. Chang's för att äta. Det är verkligen min favorit restaurang här i USA! Efter dinner åkte vi på glass för att fördröja tiden då vi inte ville vara tidiga till dansen. Efter att vi ätit glass var det dags att åka till dansen. Vi kom dit ungefär 9:30. Precis som homecoming dansen så var det inte så roligt, haha! Eller det var roligt att se alla men vi stannade typ bara 40 min. Sedan åkte vi tillbaka till oss och bytte kläder för efterfesten. Det var hos vår kompis och där var det jättemycket människor. Klockan ett åkte vi alla hem och när vi kom tillbaka till oss pratade vi i ungefär en timme och sedan blev flickorna övernatten. Det blev en rolig kväll!

Likes

Comments