Hej! Förra veckan var jag och skrinna med mina kompisar vilket var jätteroligt! Eftersom vi var inomhus så var det ganska varmt så man kunde skrinna utan rock vilket var skönt. Vi skrann i ungefär en timme och sedan åkte vi till ett café. Det stängde tyvärr typ direkt när vi gick in så vi alla köpte varsin kakao to go och åkte sedan till mitt hem. Det är verkligen skönt när alla har bil här så att man inte måste vänta på skjuts från någon förälder. Här får man ju körkort när man är 16 år vilket jag tycker är en bra idé!

Nu är det ju också 2017!! Nyåret spenderades först hemma med mina värd föräldrar och några gäster. Vi spelade lite spel vilket alltid är mysigt. Jag pratade även med Isabella i Washington och det var roligt att höra lite om hennes nyårs planer och annat. Klockan 10 hämtade Amy mig och vi åkte sedan till Addison. Hos Addison var vi typ 7 flickor och pojkar och vi såg på filmer hela kvällen. Vi såg bl.a. filmen Hush vilken var den mest skrämmande filmen som jag någonsin sett men jag överlevde, haha! Det var roligt att bara umgås med vänner där då det inte riktigt ordnades någon stor fest någonstans. Vi vakade ända till fem på natten vilket är jättesent för mig som alltid går och sova tidigt! Jag sov över hos Addison och på morgonen körde Amy hem mig. Det var en jätterolig kväll/natt!

(New York inlägget kommer!)

Likes

Comments

Hej! Nu har det varit jul och idag är det sista dagen av jullovet! Julen här firas lite annorlunda än i Finland. Den 24 december gjorde vi inte så mycket på dagen men jag lagade mig färdig för kvällen vilket var roligt. På kvällen åkte vi till kyrkan vilket var mysigt med mycket sång och sådant. Efter kyrkan åkte vi till min vpappas syster och det var roligt att se alla där. Vi åt pizza och annat smått och gott. Det var en jättebra Christmas Eve! Följande dag var Christmas Day. Min vmamma gjorde i ordning en stor frukost med våfflor och annat gott. Efter morgonmålet öppnade vi presenterna. Mina värd föräldrar hade köpt helt för mycket åt mig men jag är jätte glad och tacksam över alla mina presenter! Efter att vi öppnade presenterna såg jag på en film med min vpappa men jag somnade i mitten av filmen som alltid, haha! Alla var typ i pyjamas hela dagen och det var en väldigt relaxed dag. På kvällen såg jag på Friends med min värdbror i nedre våningen till klockan 3 på natten så det blev en lång men bra dag. Jag har det verkligen såå bra här! Blir typ ledsen ibland när jag tänker på att jag nån gång måste åka hem härifrån. Jag hoppas i alla fall att ni i Finland hade en superbra jul!

Likes

Comments

Hej! Här är mina senior pictures! Min vmamma var så snäll och tog mina senior pictures och jag tycker hon gjorde ett superbra jobb! Hösten var jättefin här som ni kan se med alla röda löv. Hösten är dock förbi nu för idag kom första ordentliga snön. Det är såå fint ute just nu! Jag och mina värdföräldrar såg just på julfilmen Polar Express medan det snöade ute vilket var jättemysigt! Min vmamma har dekorerat huset jättefint med alla juldekorationer. Älskar hur julen är en så stor grej här. Husen är täckta med alla möjliga julljus. Jag väntar också såå mycket på New York nu! Alla butiksfönster kommer vara så fina med juldekorationer!

Jag har haft ett superbra veckoslut! På fredagen var jag på flickornas basketball game. Dom är verkligen jätteduktiga och det kommer bli roligt att gå på deras och pojkarnas matcher varje fredag! Efter matchen åkte jag med Erin, Kenzie och Sy till en hockey match där vår skola spelade. Jag hade ingen aning om att vår skola hade ett hockey team men det var en ganska stor student section där så det var roligt!

På lördagen var jag med min vmamma på besök hos hennes mamma. Åldringshemmet som hon bor i hade en julfest där alla sjöng och alla åldringar var så söta! Efter det shoppade vi julklappar i några timmar. På kvällen gick jag till Olivia som är min granne och vi hade filmkväll. Det var roligt att vara med henne då vi inte går i samma skola så jag ser henne inte så ofta.

Idag har jag varit på en MSU craftshow med min vmamma och min vpappas syster. Dom hade jättefina grejer och jag köpte några julklappar! Nu väntar jag bara på New York och julen. Jag har det verkligen superbra här och jag hoppas att det kommer fortsätta likadant! Hoppas ni alla mår bra där i Finland!

Likes

Comments

Hej! Igår var det Thanksgiving och jag hade en jättebra dag! På morgonen hjälpte jag min vmamma med att duka bordet och sedan lagade jag mig i ordning för dagen. Min värdbror kom hem från college så det var roligt att se honom igen. Min vmammas mamma och min värdbrors flickvän var också här. Fyra tiden åt vi och det var första gången jag åt kalkon och det var riktigt gott. Sedan blev det lite bordsspel vilket var mysigt. Klockan 7 hämtade Amy och Maddison mig och vi åkte och shoppade eftersom det var Black Friday! Egentligen är Black Friday idag men vissa butiker öppnade redan igår på kvällen. Det var jätteroligt att shoppa med Amy och Maddison. Klockan 11 var jag hemma igen och såg sedan på TV och pratade med min värdbror till halv 3 på natten. Det blev en lång men bra dag!

Likes

Comments

Hej! På måndagen hade vi cheer banquet. Sideline cheer är alltså över och vi fick ett varsity letter och våra coaches pratade skillt om varje cheerleader. Vissa fick också pris och jag fick most valuable player priset. Jag blev verkligen såå glad över att mina teammates hade röstat på mig! Det var en rolig kväll och nu har vi börjat träna inför competitive season.
Igår hade jag först cheer träningar efter skolan och 6 tiden plockade Amy upp mig och sedan körde vi och plockade upp Maddison, Addison och Elana. Vi skulle gå på Silver Bells som är en julparad i huvudstaden Lansing, men det blev tyvärr avbokat på grund av vädret. Det ösregnade, åskade och blixtrade och det var typ den mest skrämmande bilresan som jag varit på, haha! Vi åkte i stället till Max and Erma's för att äta och prata. Hade verkligen jätteroligt med tjejerna även om kvällen inte riktigt gick som planerat.

Likes

Comments

Det är helt sjukt hur tiden har gått fort! Tre månader har jag redan varit här och jag har verkligen haft det såå bra hittills! Skolan och cheerleadingen tar mycket tid vilket gör att jag blir ganska trött men det är också precis så som det ska vara. Skolan är också rolig och jag har fått många nya vänner. Vissa ämnen tycker jag inte så mycket om men mina två sista timmar på dagen är mina favorit ämnen vilket är bra så att skoldagen alltid slutar bra.

Sideline cheer har slutat vilket är lite ledsamt men jag ser framemot competitive cheer. Träningarna inför competitive season har precis börjat. Vårt lag är ganska litet men alla är jättetrevliga så det ska bli roligt att spendera tid med det här laget. Basketball season sätter också snart igång vilket kommer bli roligt då jag och Amy kommer gå se på matcherna. Jag väntar också jättemycket nu på Thanksgiving eftersom det är en ny högtid som jag inte firat förut.

Igår var jag och shoppade juldekorationer till huset med min värdmamma. Butikerna ha jättemycket juldekorationer så alla butiksfönster ser så fina ut. Vi har också idag lyssnat på julmusik så det har blivit ganska mycket julstämning här vilket jag älskar! I Finland brukade jag börja lyssna på julmusik typ genast efter augusti eftersom inget roligt hände på hösten men här blir det Thanksgiving och halloween var också en stor grej. I alla fall tror jag att julen kommer bli jättebra här! Har hört att min värdmamma går all in med juldekorationer så det kommer bli roligt dekorera huset med henne.

Nästa vecka ordnas det en julparad i Lansing och jag ska dit med Amy och Elana vilket kommer bli jätteroligt! Dessutom ska jag med mina värdföräldrar till New York City den 11 december vilket jag ser såå mycket fram emot!! Är verkligen jätte tacksam över att de kommer ta mig till New York och det kommer säkert vara jättefint nu vid julen med alla dekorationer och den stora julgranen vid Rockefeller Center. Jag kommer ha mycket program nu framöver vilket jag gillar! Just nu känns det som om jag aldrig vill åka hem, haha! Hoppas ni alla har det bra i Finland!

Likes

Comments

Hej! Nu har det varit halloween och jag hade ett jätteroligt veckoslut! På lördagen var jag på ett halloween party hos min kompis Christie. Där var jättemånga från skolan och det var roligt att prata med alla där. Man måsta vara utklädd och jag var utklädd till en katt. På söndagen var jag med min värdmamma och shoppade lite och sedan åkte vi till hennes mamma på besök vilket var roligt. Igår var jag som vanligt i skolan och på kvällen var jag med Amy och Elana och trick or treatade (bilden åt höger). Det var jätteroligt och vi gick i en neighborhood som ganska många från vår skola bor i. Det var många som hade dekorera husen med alla möjliga orangea ljus och pumppor. Vi fick jättemycket godis och efteråt åkte vi tillbaka hem till mig och åt vad vi hade fått och pratade en stund.
Det var kort om mitt veckoslut och jag hoppas att ni alla i Finland också hade en jättebra halloween!

Likes

Comments

Hej! Nu tänker jag berätta om min homecoming dance. Jag lagade mig klar hemma och min värdmamma hjälpte mig. Klockan fem åkte jag till Erin och där var alla som är på sista bilden. Vi tog bilder och chillade där en stund. Efter det åkte vi till ett shopping center och åt på food court. Vi alla valde Panda Express och det var jättegott! Det var ganska många andra seniors som också hade tänkt på samma sak så vi var ganska många där och åt på food court. När vi hade ätit klart åkte vi tillbaka till Erins hus och var där en stund och sedan var det dags att åka till dansen. Själva homecoming dansen var inte så rolig men det var en upplevelse det också, haha! Vi var bara där typ två timmar och sedan åkte vi igen till Erin. Dit kom det jättemånga seniors och vi hade en bonfire och det var roligt att prata med alla där. Det var en rolig dag och även om jag inte gillade själva dansen så var allting annat jätteroligt!

Likes

Comments

Bilderna tog min värdmamma från homecoming matchen

Hej! Förra veckan var homecoming week! Homecoming är en ganska stor grej i min skola och hela vecka var rolig! Vi hade olika tema varje dag i skolan.

Måndagen: pyjama day

Tisdagen: favorite college day

Onsdagen: hippie day

Torsdagen: class color day

Fredagen: green and white day.

På fredagen hade vi också pep assembly. Alla samlades i gymnastik salen och där var olika lekar och tävlingar. Det var ganska mycket tävlingar mellan årskurserna. Seniorsena vann och som pris fick vi slänga en kaka i rektorns ansikte, haha! Meningen med pep assemblyn är att få alla ivriga inför fotbollsspelet. Vi cheerleaders hade dessutom tränat med fotbollsspelarna i ungefär två veckor på en cheerrutin som min värdmamma hade planerat. Vi visade det för skolan på pep assemblyn och det gick jättebra! Här är länk till videon!

På fredag kväll var det dags för fotbollsmatchen. Det började med en parad genom staden. Det var jättemycket människor på gatan och vi kastade godis till alla barn. Fotbollsmatchen gick tyvärr inte så bra. Vi spelade mot det bästa laget i vår serie och vi förlorade. På lördagen var homecoming dansen som jag kommer berätta om i nästa inlägg. Ha det bra! 

Likes

Comments

Bilderna är från ganska länge sen när jag och mina värdföräldrar åkte till västra Michigan och såg Lake Michigan vilket var roligt.

Hej! Det har varit jättedålig uppdatering här på bloggen, haha men jag lever och har det hur bra som helst! Jag har verkligen hela tiden program här. Skolan börjar varje dag 8 och slutar 3 och efter det har jag alltid cheer träningar klockan 4 och 6 på kvällen är jag hemma. Dessutom får man mycket mera läxor här än vad man får i Finland. Eller i Finland hade man mera eget ansvar för läxorna medan lärarna här samlar in läxorna.

I alla fall, igår var jag på YFU orientation vilket varade typ hela dagen. Det var roligt att prata med andra utbyteselever men dagen kändes jättelång. Efter YFU orientationen hade jag Powder Puff träning. Jag är alltså med i ett fotbolls lag (amerikansk fotboll) för flickor. Vi har tre träningar och på onsdagen är matchen. Jag är verkligen jättedålig och fattar ingenting men det är som tur inte så seriöst, haha! Nästa vecka är det Homecoming Spirit Week vilket jag ser fram emot! Det kommer vara ett tema varje dag i skolan. Imorgon är det pyjamas dag. Det var allt för idag! Ha det bra!

Likes

Comments