Två bilder från avskedsfesten före jag åkte till USA!

Hej! Här går allting fortfarande bra! Jag har glömt att berätta att mina värdföräldrar for till Florida och kommer vara där i två månader. Haha det låter som om dom bara lämnade mig här men nej så är det inte. Dom hade redan hyrt huset i Florida före dom fick veta om mig och bestämde sig för att bli mina värdföräldrar. Nu medan dom bor där så är det Karen som bor här med mig. Hon är min v.mammas bra kompis och jag känner henne också bra. Jag är såå tacksam över att Karen var så snäll och villig att stanna med mig här! Jag och Karen ska om två veckor till Florida för att hälsa på mina värd föräldrar vilket jag ser jättemycket framemot! Marla, som är min värd familjs tyska utbyteselev två år sedan, kommer också dit så det ska bli roligt att se henne igen. Vi alla fyra ska sedan till Disney World! Jag är såå taggad! Jag är ett jättestort Disney fan och jag har hört at Disney World är ett av de bästa ställena i världen och det tror jag verkligen på, haha!

Vardagarna ser ganska normala ut här. Jag har skola och cheer träningar varje dag. Det är så konstigt att mitt liv här i USA har blivit en vardag. Allting kändes så ovant i början och jag tänkte att det här aldrig skulle börja kännas normalt men det har det faktiskt. Jag älskar mitt liv här och jag har fått såå bra vänner! Kommer verkligen sakna dem när jag åker hem.

Igår hade jag mina sista cheerleading tävlingar. Det var districts och dom fyra bästa lagen gick vidare till regionals. Vi kom sjätte av tolv lag vilket var jättebra för vårt lilla lag. Några från mitt lag var ganska besvikna p.g.a. att vi verkligen hade en chans det här året. Vi fick dock bästa poängen som vår skola någonsin har fått! Jag är jättestolt över vårt cheerlag. Vi har jobbat hårt hela säsongen och vi gjorde verkligen vårt bästa där ute på mattan!

Idag kommer Amy och Elana hit över natten och vi kommer ha movienight och bara chilla. Jag har det alltid så roligt med dem! Imorgon har vi ingen skola på grund av president's day. Vädret har också blivit jättebra och det kommer hela nästa vecka vara typ 17 grader så det känns typ som vår redan! Så mycket annat har jag inte. Hoppas alla mår bra och så hörs vi nästa gång!

Likes

Comments

Hej! Här är bilder från February Follies som är en vinterdans i min skola. Jag gick med Amy, Elana och Maddy. På morgonen hade jag cheertävlingar men så fort jag kom hem började jag laga mig klar för dansen. På kvällen 6 tiden kom flickorna och deras föräldrar till oss för att ta bilder. När alla bilder var tagna åkte vi fyra till P.F. Chang's för att äta. Det är verkligen min favorit restaurang här i USA! Efter dinner åkte vi på glass för att fördröja tiden då vi inte ville vara tidiga till dansen. Efter att vi ätit glass var det dags att åka till dansen. Vi kom dit ungefär 9:30. Precis som homecoming dansen så var det inte så roligt, haha! Eller det var roligt att se alla men vi stannade typ bara 40 min. Sedan åkte vi tillbaka till oss och bytte kläder för efterfesten. Det var hos vår kompis och där var det jättemycket människor. Klockan ett åkte vi alla hem och när vi kom tillbaka till oss pratade vi i ungefär en timme och sedan blev flickorna övernatten. Det blev en rolig kväll!

Likes

Comments

Hej! Tänker berätta lite om mitt veckoslut! På fredagen hade jag efter skolan cheerleading träningar och på kvällen åkte jag tillbaka till skolan för att se på basketball. Det var ett ganska stort spel och vi förlorade tyvärr. När flickornas spel började kom Amy också och tittade och de vann! Efter spelet åkte jag med Amy och bowlade. Det var jätteroligt och jag träffade ganska många nya människor vilket alltid är roligt! Efter att vi hade bowlat åkte vi till Applebee's för att äta. Jag åt sweet potato fries vilket var supergott! Sedan körde Amy hem mig ungefär 12 tiden.
Nästa morgon vaknade jag 5:30 på grund av cheerleading tävlingar som började tidigt. Det gick i alla fall bra och vi blev nöjda med vår placering. På lördagen fick vi också gäster hit så det var igen roligt att träffa nya människor.
På söndagen åkte jag på tumbling lektion med några från mitt cheer lag. Vi åker alltså ibland på akrobatik lektioner till ett cheer gym. Det var roligt och efter träningen åkte vi till en hundvalps butik. Ingen skulle köpa en hundvalp men vi åkte dit för att titta och leka med världens sötaste valpar. På bilden ser ni mig med en goldendoodle och det var verkligen en såå söt hundvalp!! Jag älskar hundvalpar!
Idag började 2nd semester och jag kan skriva lite mera om vilka ämnen jag har osv. i ett annat inlägg. Ha det så bra och så hörs vi nästa gång!

Likes

Comments

Hej igen! Det har varit lite dåligt med vardagsinlägg här så jag tänkte nu skriva om vad jag har gjort på sistone! Jag har haft ganska mycket med cheerleadingen. Vi har tävlingar varje lördag och ibland också på onsdagar. Det är en ganska stor skillnad från cheerleadingen i Finland då vi brukade ha typ två eller tre tävlingar per år. Det har i alla fall gått helt bra. Vi har inte placerat så bra men för ett litet lag så är vi ändå helt nöjda! Vi kom faktsiskt andra på en tävling så alla blev jätteglada!
Jag har också varit ganska mycket på basketball games. Älskar verkligen att gå på matcherna. Det är såå roligt att vara i the student section och heja på vårt basketball team. Dom har också klarat sig bra den här sesongen vilket är roligt!
Vi har också haft några snowdays vilket alltid är skönt. Det är verkligen den bästa känslan när min vmamma kommer in i mitt rum på morgonen och säger åt mig att stänga av mitt alarm för vi har en snowday. Blir lika glad varje gång, haha! På tisdagen (när det var en snowday) var jag på lunch med bästa Amy! Vi var och åt på Cancun som är en mexikansk restaurang. Det var faktiskt ganska gott fast jag inte brukar gilla mexikansk mat.
Nu är first semster nästan över och snart börjar second semester! Det ska bli roligt att testa lite nya ämnen i skolan fast jag nog gillar mina ämnen nu också! Jag är också jättetaggad för February Follies! Det är en vinter dans i min skola och jag och mina kompisar har reda börjat planera vår dag/kväll.
Jag har ungefär hälften kvar av mitt utbytes år nu och det har verkligen varit såå bra hittils och jag tror att resten kommer bli ännu bättre! Har ganska mycket planerat nu till våren som jag ser fram emot. Det blev ett ganska långt inlägg men hoppas ni orkade läsa!

Likes

Comments

Hej! Jag var alltså i New York för typ en månad sedan och det var en såå bra resa! Jag borde ha skrivit det här inlägget för jättelänge sedan men bättre sent än aldrig! Jag var i alla fall där med mina värd föräldrar och jag tänker nu berätta lite om vad vi gjorde varje dag.

Day 1

Vi började resan med att köra till Detroit kvällen innan och spenderade natten där på ett hotell. Följande morgon steg vi tidigt upp för att gå till flygfältet som var helt bredvid hotellet. Sedan var det dags att stiga på flygplanet och en timme senare landade vi i New York! Det såg precis likadant ut som jag kom ihåg det! Vårt hotell var jättefint och det var mitt i staden. Vi gick runt i NYC första dagen. Vi var i Central Park och vi åkte i en hästvagn som man ibland ser i filmer. Vi åt också i Central Park på en jättemysig restaurang. Det var en jättebra första dag!

Day 2

Andra dagen jobbade min vpappa så jag och min vmamma shoppade först lite och sedan hade hon en överraskning åt mig. Hon tog mig på en Christmas show var the Rockets dansade. Det var en jättefin show med bra musik och dansande! På kvällen gick vi till Times Square och det var så fint där på kvällen med alla ljusen i mörkret.

Day 3

Shopping dag! Dagen började med att vi gick och äta morgonmål till Pershing Square som är ett café vid Grand Central Station. Jag hade varit där förut och deras våfflor är verkligen dom godaste! Efter att vi ätit morgonmål var det dags att börja shoppa. Jag köpte typ allting från Abercrombie and Fitch eftersom det är min favorit butik! Det var en jättestor A&F med fyra våningar och jag var i himlen, haha! Det kändes som om jag var i en film när jag gick på New Yorks gator. På kvällen gick vi på Broadway showen Wicked och det var såå bra! Efter showen gick vi lite runt på Times Square.

Day 4

Sista dagen! Efter att vi ätit morgonmål på hotellet gick jag och min vpappa till Rockefeller center var den stora julgranen är varje år. Vi hade bokat tid för att skrinna där och det var såå roligt! Jag hade glömt hur roligt det är att skrinna och det kändes som än film då man alltid ser människor skrinna under the Rockefeller Center tree i filmer. Efter att vi hade skrunnit gick vi ännu lite runt i staden och sedan var det dags att gå tillbaka till hotellet och packa. Sedan åkte vi till flygfältet och resan var slut.

Det var en såå bra resa och jag hade det jätteroligt! Mina värdföräldrar är bäst!

Likes

Comments

Hej! Förra veckan var jag och skrinna med mina kompisar vilket var jätteroligt! Eftersom vi var inomhus så var det ganska varmt så man kunde skrinna utan rock vilket var skönt. Vi skrann i ungefär en timme och sedan åkte vi till ett café. Det stängde tyvärr typ direkt när vi gick in så vi alla köpte varsin kakao to go och åkte sedan till mitt hem. Det är verkligen skönt när alla har bil här så att man inte måste vänta på skjuts från någon förälder. Här får man ju körkort när man är 16 år vilket jag tycker är en bra idé!

Nu är det ju också 2017!! Nyåret spenderades först hemma med mina värd föräldrar och några gäster. Vi spelade lite spel vilket alltid är mysigt. Jag pratade även med Isabella i Washington och det var roligt att höra lite om hennes nyårs planer och annat. Klockan 10 hämtade Amy mig och vi åkte sedan till Addison. Hos Addison var vi typ 7 flickor och pojkar och vi såg på filmer hela kvällen. Vi såg bl.a. filmen Hush vilken var den mest skrämmande filmen som jag någonsin sett men jag överlevde, haha! Det var roligt att bara umgås med vänner där då det inte riktigt ordnades någon stor fest någonstans. Vi vakade ända till fem på natten vilket är jättesent för mig som alltid går och sova tidigt! Jag sov över hos Addison och på morgonen körde Amy hem mig. Det var en jätterolig kväll/natt!

(New York inlägget kommer!)

Likes

Comments

Hej! Nu har det varit jul och idag är det sista dagen av jullovet! Julen här firas lite annorlunda än i Finland. Den 24 december gjorde vi inte så mycket på dagen men jag lagade mig färdig för kvällen vilket var roligt. På kvällen åkte vi till kyrkan vilket var mysigt med mycket sång och sådant. Efter kyrkan åkte vi till min vpappas syster och det var roligt att se alla där. Vi åt pizza och annat smått och gott. Det var en jättebra Christmas Eve! Följande dag var Christmas Day. Min vmamma gjorde i ordning en stor frukost med våfflor och annat gott. Efter morgonmålet öppnade vi presenterna. Mina värd föräldrar hade köpt helt för mycket åt mig men jag är jätte glad och tacksam över alla mina presenter! Efter att vi öppnade presenterna såg jag på en film med min vpappa men jag somnade i mitten av filmen som alltid, haha! Alla var typ i pyjamas hela dagen och det var en väldigt relaxed dag. På kvällen såg jag på Friends med min värdbror i nedre våningen till klockan 3 på natten så det blev en lång men bra dag. Jag har det verkligen såå bra här! Blir typ ledsen ibland när jag tänker på att jag nån gång måste åka hem härifrån. Jag hoppas i alla fall att ni i Finland hade en superbra jul!

Likes

Comments

Hej! Här är mina senior pictures! Min vmamma var så snäll och tog mina senior pictures och jag tycker hon gjorde ett superbra jobb! Hösten var jättefin här som ni kan se med alla röda löv. Hösten är dock förbi nu för idag kom första ordentliga snön. Det är såå fint ute just nu! Jag och mina värdföräldrar såg just på julfilmen Polar Express medan det snöade ute vilket var jättemysigt! Min vmamma har dekorerat huset jättefint med alla juldekorationer. Älskar hur julen är en så stor grej här. Husen är täckta med alla möjliga julljus. Jag väntar också såå mycket på New York nu! Alla butiksfönster kommer vara så fina med juldekorationer!

Jag har haft ett superbra veckoslut! På fredagen var jag på flickornas basketball game. Dom är verkligen jätteduktiga och det kommer bli roligt att gå på deras och pojkarnas matcher varje fredag! Efter matchen åkte jag med Erin, Kenzie och Sy till en hockey match där vår skola spelade. Jag hade ingen aning om att vår skola hade ett hockey team men det var en ganska stor student section där så det var roligt!

På lördagen var jag med min vmamma på besök hos hennes mamma. Åldringshemmet som hon bor i hade en julfest där alla sjöng och alla åldringar var så söta! Efter det shoppade vi julklappar i några timmar. På kvällen gick jag till Olivia som är min granne och vi hade filmkväll. Det var roligt att vara med henne då vi inte går i samma skola så jag ser henne inte så ofta.

Idag har jag varit på en MSU craftshow med min vmamma och min vpappas syster. Dom hade jättefina grejer och jag köpte några julklappar! Nu väntar jag bara på New York och julen. Jag har det verkligen superbra här och jag hoppas att det kommer fortsätta likadant! Hoppas ni alla mår bra där i Finland!

Likes

Comments

Hej! Igår var det Thanksgiving och jag hade en jättebra dag! På morgonen hjälpte jag min vmamma med att duka bordet och sedan lagade jag mig i ordning för dagen. Min värdbror kom hem från college så det var roligt att se honom igen. Min vmammas mamma och min värdbrors flickvän var också här. Fyra tiden åt vi och det var första gången jag åt kalkon och det var riktigt gott. Sedan blev det lite bordsspel vilket var mysigt. Klockan 7 hämtade Amy och Maddison mig och vi åkte och shoppade eftersom det var Black Friday! Egentligen är Black Friday idag men vissa butiker öppnade redan igår på kvällen. Det var jätteroligt att shoppa med Amy och Maddison. Klockan 11 var jag hemma igen och såg sedan på TV och pratade med min värdbror till halv 3 på natten. Det blev en lång men bra dag!

Likes

Comments

Hej! På måndagen hade vi cheer banquet. Sideline cheer är alltså över och vi fick ett varsity letter och våra coaches pratade skillt om varje cheerleader. Vissa fick också pris och jag fick most valuable player priset. Jag blev verkligen såå glad över att mina teammates hade röstat på mig! Det var en rolig kväll och nu har vi börjat träna inför competitive season.
Igår hade jag först cheer träningar efter skolan och 6 tiden plockade Amy upp mig och sedan körde vi och plockade upp Maddison, Addison och Elana. Vi skulle gå på Silver Bells som är en julparad i huvudstaden Lansing, men det blev tyvärr avbokat på grund av vädret. Det ösregnade, åskade och blixtrade och det var typ den mest skrämmande bilresan som jag varit på, haha! Vi åkte i stället till Max and Erma's för att äta och prata. Hade verkligen jätteroligt med tjejerna även om kvällen inte riktigt gick som planerat.

Likes

Comments