View tracker

Hej! Här är mina senior pictures! Min vmamma var så snäll och tog mina senior pictures och jag tycker hon gjorde ett superbra jobb! Hösten var jättefin här som ni kan se med alla röda löv. Hösten är dock förbi nu för idag kom första ordentliga snön. Det är såå fint ute just nu! Jag och mina värdföräldrar såg just på julfilmen Polar Express medan det snöade ute vilket var jättemysigt! Min vmamma har dekorerat huset jättefint med alla juldekorationer. Älskar hur julen är en så stor grej här. Husen är täckta med alla möjliga julljus. Jag väntar också såå mycket på New York nu! Alla butiksfönster kommer vara så fina med juldekorationer!

Jag har haft ett superbra veckoslut! På fredagen var jag på flickornas basketball game. Dom är verkligen jätteduktiga och det kommer bli roligt att gå på deras och pojkarnas matcher varje fredag! Efter matchen åkte jag med Erin, Kenzie och Sy till en hockey match där vår skola spelade. Jag hade ingen aning om att vår skola hade ett hockey team men det var en ganska stor student section där så det var roligt!

På lördagen var jag med min vmamma på besök hos hennes mamma. Åldringshemmet som hon bor i hade en julfest där alla sjöng och alla åldringar var så söta! Efter det shoppade vi julklappar i några timmar. På kvällen gick jag till Olivia som är min granne och vi hade filmkväll. Det var roligt att vara med henne då vi inte går i samma skola så jag ser henne inte så ofta.

Idag har jag varit på en MSU craftshow med min vmamma och min vpappas syster. Dom hade jättefina grejer och jag köpte några julklappar! Nu väntar jag bara på New York och julen. Jag har det verkligen superbra här och jag hoppas att det kommer fortsätta likadant! Hoppas ni alla mår bra där i Finland!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej! Igår var det Thanksgiving och jag hade en jättebra dag! På morgonen hjälpte jag min vmamma med att duka bordet och sedan lagade jag mig i ordning för dagen. Min värdbror kom hem från college så det var roligt att se honom igen. Min vmammas mamma och min värdbrors flickvän var också här. Fyra tiden åt vi och det var första gången jag åt kalkon och det var riktigt gott. Sedan blev det lite bordsspel vilket var mysigt. Klockan 7 hämtade Amy och Maddison mig och vi åkte och shoppade eftersom det var Black Friday! Egentligen är Black Friday idag men vissa butiker öppnade redan igår på kvällen. Det var jätteroligt att shoppa med Amy och Maddison. Klockan 11 var jag hemma igen och såg sedan på TV och pratade med min värdbror till halv 3 på natten. Det blev en lång men bra dag!

Likes

Comments

View tracker

Hej! På måndagen hade vi cheer banquet. Sideline cheer är alltså över och vi fick ett varsity letter och våra coaches pratade skillt om varje cheerleader. Vissa fick också pris och jag fick most valuable player priset. Jag blev verkligen såå glad över att mina teammates hade röstat på mig! Det var en rolig kväll och nu har vi börjat träna inför competitive season.
Igår hade jag först cheer träningar efter skolan och 6 tiden plockade Amy upp mig och sedan körde vi och plockade upp Maddison, Addison och Elana. Vi skulle gå på Silver Bells som är en julparad i huvudstaden Lansing, men det blev tyvärr avbokat på grund av vädret. Det ösregnade, åskade och blixtrade och det var typ den mest skrämmande bilresan som jag varit på, haha! Vi åkte i stället till Max and Erma's för att äta och prata. Hade verkligen jätteroligt med tjejerna även om kvällen inte riktigt gick som planerat.

Likes

Comments

Det är helt sjukt hur tiden har gått fort! Tre månader har jag redan varit här och jag har verkligen haft det såå bra hittills! Skolan och cheerleadingen tar mycket tid vilket gör att jag blir ganska trött men det är också precis så som det ska vara. Skolan är också rolig och jag har fått många nya vänner. Vissa ämnen tycker jag inte så mycket om men mina två sista timmar på dagen är mina favorit ämnen vilket är bra så att skoldagen alltid slutar bra.

Sideline cheer har slutat vilket är lite ledsamt men jag ser framemot competitive cheer. Träningarna inför competitive season har precis börjat. Vårt lag är ganska litet men alla är jättetrevliga så det ska bli roligt att spendera tid med det här laget. Basketball season sätter också snart igång vilket kommer bli roligt då jag och Amy kommer gå se på matcherna. Jag väntar också jättemycket nu på Thanksgiving eftersom det är en ny högtid som jag inte firat förut.

Igår var jag och shoppade juldekorationer till huset med min värdmamma. Butikerna ha jättemycket juldekorationer så alla butiksfönster ser så fina ut. Vi har också idag lyssnat på julmusik så det har blivit ganska mycket julstämning här vilket jag älskar! I Finland brukade jag börja lyssna på julmusik typ genast efter augusti eftersom inget roligt hände på hösten men här blir det Thanksgiving och halloween var också en stor grej. I alla fall tror jag att julen kommer bli jättebra här! Har hört att min värdmamma går all in med juldekorationer så det kommer bli roligt dekorera huset med henne.

Nästa vecka ordnas det en julparad i Lansing och jag ska dit med Amy och Elana vilket kommer bli jätteroligt! Dessutom ska jag med mina värdföräldrar till New York City den 11 december vilket jag ser såå mycket fram emot!! Är verkligen jätte tacksam över att de kommer ta mig till New York och det kommer säkert vara jättefint nu vid julen med alla dekorationer och den stora julgranen vid Rockefeller Center. Jag kommer ha mycket program nu framöver vilket jag gillar! Just nu känns det som om jag aldrig vill åka hem, haha! Hoppas ni alla har det bra i Finland!

Likes

Comments

Hej! Nu har det varit halloween och jag hade ett jätteroligt veckoslut! På lördagen var jag på ett halloween party hos min kompis Christie. Där var jättemånga från skolan och det var roligt att prata med alla där. Man måsta vara utklädd och jag var utklädd till en katt. På söndagen var jag med min värdmamma och shoppade lite och sedan åkte vi till hennes mamma på besök vilket var roligt. Igår var jag som vanligt i skolan och på kvällen var jag med Amy och Elana och trick or treatade (bilden åt höger). Det var jätteroligt och vi gick i en neighborhood som ganska många från vår skola bor i. Det var många som hade dekorera husen med alla möjliga orangea ljus och pumppor. Vi fick jättemycket godis och efteråt åkte vi tillbaka hem till mig och åt vad vi hade fått och pratade en stund.
Det var kort om mitt veckoslut och jag hoppas att ni alla i Finland också hade en jättebra halloween!

Likes

Comments

Hej! Nu tänker jag berätta om min homecoming dance. Jag lagade mig klar hemma och min värdmamma hjälpte mig. Klockan fem åkte jag till Erin och där var alla som är på sista bilden. Vi tog bilder och chillade där en stund. Efter det åkte vi till ett shopping center och åt på food court. Vi alla valde Panda Express och det var jättegott! Det var ganska många andra seniors som också hade tänkt på samma sak så vi var ganska många där och åt på food court. När vi hade ätit klart åkte vi tillbaka till Erins hus och var där en stund och sedan var det dags att åka till dansen. Själva homecoming dansen var inte så rolig men det var en upplevelse det också, haha! Vi var bara där typ två timmar och sedan åkte vi igen till Erin. Dit kom det jättemånga seniors och vi hade en bonfire och det var roligt att prata med alla där. Det var en rolig dag och även om jag inte gillade själva dansen så var allting annat jätteroligt!

Likes

Comments

Bilderna tog min värdmamma från homecoming matchen

Hej! Förra veckan var homecoming week! Homecoming är en ganska stor grej i min skola och hela vecka var rolig! Vi hade olika tema varje dag i skolan.

Måndagen: pyjama day

Tisdagen: favorite college day

Onsdagen: hippie day

Torsdagen: class color day

Fredagen: green and white day.

På fredagen hade vi också pep assembly. Alla samlades i gymnastik salen och där var olika lekar och tävlingar. Det var ganska mycket tävlingar mellan årskurserna. Seniorsena vann och som pris fick vi slänga en kaka i rektorns ansikte, haha! Meningen med pep assemblyn är att få alla ivriga inför fotbollsspelet. Vi cheerleaders hade dessutom tränat med fotbollsspelarna i ungefär två veckor på en cheerrutin som min värdmamma hade planerat. Vi visade det för skolan på pep assemblyn och det gick jättebra! Här är länk till videon!

På fredag kväll var det dags för fotbollsmatchen. Det började med en parad genom staden. Det var jättemycket människor på gatan och vi kastade godis till alla barn. Fotbollsmatchen gick tyvärr inte så bra. Vi spelade mot det bästa laget i vår serie och vi förlorade. På lördagen var homecoming dansen som jag kommer berätta om i nästa inlägg. Ha det bra! 

Likes

Comments

Bilderna är från ganska länge sen när jag och mina värdföräldrar åkte till västra Michigan och såg Lake Michigan vilket var roligt.

Hej! Det har varit jättedålig uppdatering här på bloggen, haha men jag lever och har det hur bra som helst! Jag har verkligen hela tiden program här. Skolan börjar varje dag 8 och slutar 3 och efter det har jag alltid cheer träningar klockan 4 och 6 på kvällen är jag hemma. Dessutom får man mycket mera läxor här än vad man får i Finland. Eller i Finland hade man mera eget ansvar för läxorna medan lärarna här samlar in läxorna.

I alla fall, igår var jag på YFU orientation vilket varade typ hela dagen. Det var roligt att prata med andra utbyteselever men dagen kändes jättelång. Efter YFU orientationen hade jag Powder Puff träning. Jag är alltså med i ett fotbolls lag (amerikansk fotboll) för flickor. Vi har tre träningar och på onsdagen är matchen. Jag är verkligen jättedålig och fattar ingenting men det är som tur inte så seriöst, haha! Nästa vecka är det Homecoming Spirit Week vilket jag ser fram emot! Det kommer vara ett tema varje dag i skolan. Imorgon är det pyjamas dag. Det var allt för idag! Ha det bra!

Likes

Comments

Ovanför ser ni bilder som min värdmamma tog från första hemma matchen förra veckan.

Nu tänker jag berätta lite om amerikansk fotboll. Det är en väldigt stor grej här i USA och alla tar det väldigt seriöst. Enkelt sagt är det ett gäng med pojkar som springer mot det andra laget och mitt i allt ligger det fem personer på en stackare. Eller så är det i alla fall som jag ser det, haha! Det finns också en massa regler som jag inte ännu lärt mig. Min skola har haft tre fotbollsmatcher hittills. Jag är en sideline cheerleader, vilket betyder att jag är och hejar på alla varsity football games. Det är roligt att vara en cheerleader och heja på fotbollslaget men det känns också väldigt ovant. I Finland tävlade jag mot andra cheer lag och det kommer jag troligtvis också göra här när det blir vinter.

Alltid före en fotbollsmatch sjunger man the national anthem och det kan ni se på nästsista bilden. Varje fotbollsmatch har också ett tema. Igår var det t.ex. black out så alla elever som var och tittade på matchen hade svarta kläder på sig. Stämningen på fotbollsmatcherna är alltid jättebra! Man vill verkligen att ens egen skola ska vinna och där kan man verkligen se vad school spirit är.

Idag har jag varit tre timmar på tumbling camp. Vi tränade alltså akrobatik med cheerlaget vilket var roligt. Senare idag ska jag och mina värdföräldrar på ett YFU möte. Alla utbyteselever som kommer dit ska ta med sig något att äta som är typiskt för ens eget land. Så jag och min värdmamma ska nu före baka en finsk blåberspaj som vi kommer ta med oss. Jag hoppas det blir roligt där!

Likes

Comments

Första bilden är på min skola inifrån och andra bilden är från cheer träningarna då vi gjorde posters för skolans sport teams.

Nu har jag alltså varit en vecka i skolan här i USA. Det är väldigt annorlunda än i Finland. Jag börjar varje dag 8:05 och slutar 14:50. En lektion är 60 min lång och det är en 5 minuters rast efter varje lektion. Det är alltid väldigt viktigt att man lämnar klassrummet först när skolklockan ringer så att man inte stör de som ännu sitter i klassrummen på lektion. Jag har samma schema varje dag med 6 olika ämnen.

1st hour: Spanish

2nd hour: Art

3rd hour: English

4th hour: U.S. History

5th hour: Photography

6th hour: The Good, The Bad & The Funny (movie class)

Jag kan berätta lite mera om varje ämne efter några veckor då vi inte gjort så mycket på lektionerna än. Det finns en A lunch och en B lunch. Jag har A lunchen vilket betyder att jag har lunch efter tredje lektionen. Lunchrasten är 30 min. Alla har med sin egen lunch hemifrån. Man kan också köpa lunch i skolan men jag tror att dom flesta har med hemifrån.

Det som jag tycker är jobbigt är att efter att skoldagen är slut så slipper jag inte hem utan jag måste gå på cheer träningar. Så jag är hemma först 18:00 varje dag. Men det är väl något jag måste bli van med. Annars tycker jag att skolan är helt bra. Jag tycker om mina lärare och mina lektioner har hittills varit roliga men vi har inte riktigt hunnit göra så mycket. Hoppas att ni alla har det bra där i Finland!

Likes

Comments