Header

I USA

Då var det snart över. I fredags, efter att ha haft finals hela veckan, så var det dags för graduation. Känns så konstigt att vara klar med high school, att aldrig vara på Millenniums campus igen, att aldrig mer hänga i skolan med samma personer. Saknar det redan sååå mycket och har gråten i halsen varje gång jag tänker på att jag är tvungen att lämna allt bakom mig om 10 dagar. Hurt kan det vara så svårt att släppa taget? Önskar att jag kunde uppleva allt igen och igen och igen!!

Som jag sa så hade vi graduation förra fredagen. Över 1200 pers kom för att se oss gå upp på scenen och ta emot våra diplom. Vi hade bjudit in min IEC, som dessutom kom vilket var oerhört snällt av honom. Vi hade 2 rehearsals inna den riktiga ceremonin och gud vad nervös jag var. Redan under vår första rehearsal så hade jag fjärilar i magen och jag skakade typ. Tanken på att behöva gå upp på sen inför över 1,000 pers skrämde mig, men det gick bra i slutet och det var en oerhört spännande och speciell upplevelse jag sent kommer glömma. Definitivt en utav mina höjdpunkter under året. Var dessutom en utav dem som fick en honors cord, vilket är ett rep som man hänge runt halsen, som bevis på att man har varit en utav de studenter som har bibehållit sitt GPA över ett visst värde typ. Kul iallafall att ha en till sak att ha som minne från graduation. Efter ceremonin så träffade man sin familj och vänner utanför lokalen (japp vi hade inte graduation på vårt fotbollsfält vilket var skönt med tanke på att vi skulle fått värmeslag annars haha). Familjerna och vänner brukar hänga saker runt halsen på the graduates och ge presenter, precis som i Sverige. Efter att ha tagit foton med de kompisar jag kunde hitta i koaset bland alla människor, så åkte vi till en restaurang där min grupp åt middag sent på kvällen.

Var också inbjuden till en del graduation partys, men kunde endast gå på en pga av att jag hade mitt egna party på lördagen och hade ett 10K i San Fransisco + att jag hade tacka ja till ett graduation party i San Fransisco efter the 10K. Partyt bestod egentligen bara av att gå runt i San Fransisco med kompisar för att shoppa och sen äta typ, men det var kul. Vi tog limo hem och skulle varit med i lomin dit också om det inte hade varit för att jag inte hann hem från SF efter the 10K. Kommer sakna alla superduper mycket!!!

Btw, får inte glömma att skriva om GradNite på Disneyland som vi var på för 2 veckor sedan typ. Senior från skolor runt om i Kalifornien och staterna runt Kalifornien var där. Vädret var perfekt typ, man dog inte av värmeslag, men man frös heller inte och man behövde inga alltför tjocka kläder. Vi samlades på skolan runt 5.30 för att lärarna betöde gå igenom våra väskor och se till så vi inte tog med någon sprit eller droger typ. Sen tog vi totalt tre bussar till Disneyland. Resan tog ca. 7 timmar både fram och tillbaka, vilket var rätt segt, men sov den största delen påläggen hem så det gjorde inte så mycket. Vi var en ganska stor grupp som gick tillsamens på Disneyland, men vi delades typ upp och skiftade grupper under natten. Tiden där gick way to fast så vi hann inte åka särskilt många saker, men vi gick runt och kollade och shoppade mycket av tiden. Var lediga från skolan dagen efter, men gick till min sista lektion för att öva med min dramagrupp inför vår final.

Hade även en award ceremony och senior rally för två veckor sedan. Under the award ceremony så delades scholarship och andra award för excellence within a certain subject och de som joined the military got recognized as well, in front of invited family members. Jag tog emot award för excellence wishing Finance math, vilket jag inte alls förväntade mig haha. Var sjukt pin att gå upp inför alla när jag inte hade förberett mig på det. Kul att bli tilldelad det iallafall. Under vårt senior rally så dansade vi och körde olika lekar. Vårt gym var dekorerat med flourescent light så allt vitt glödde. De hade sagt åt oss att klä oss i vitt, så de flesta hade vita kläder, inklusive mig. Eter så gick jag och några kompisar till en åars i närheten där vi lyssnade på musik och bara hängde.

Med det sagt, har alltså endast 10 dagar kvar. Känns overkligt! Har så många blandade känslor just nu att jag inte vet vad jag vill. Om man själv aldrig varit utbytesstudent i ett annat land så förstår man inte hur vi utbytesstudenter känner. Det är skönt att komma hem, men samtidigt så vill man inte åka hem. Det är som att lämna ett liv för ett annat, ett liv som man byggt upp under 10 månader i princip helt själv. Det går inte att beskriva hur ont det gör att lämna allt bakom sig för att aldrig komma tillbaka. Ni tänker väl att jag kan komma tillbaka och besöka och visst, det kan jag, men det kommer inte vara samma sak. Jag kommer aldrig mer ha lektioner på Millennium High School, jag kommer aldrig mer försöka hålla mig vaken i klassrummet, jag kommer aldrig mer skrika mig hes på skolrallys, jag kommer aldrig mer få uppleva homecoming eller winter formal och alla mina kompisar kommer splittras och bege sig till olika platser i landet för college. Jag kommer återvända som en turist, vilket inte alls kommer vara samma sak, hallfall inte för mig. Är så oerhört tacksam över att ha fått träffa alla fantastiska människor och över att ha fått vara en del av deras liv. Nästa gång ni hör från mig här på bloggisen kommer förmodligen vara på min sista dag här.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I USA

Ligger i sängen o kan inte somna. Så många tankar just nu.... Det är alltså endast 26 dagar kvar, mindre än 1 månad, mindre än 1/10 kvar av mitt utbytesår, hur sjukt är inte det?? Känns som om det var igår man var så taggad över att få åka och snart är det dags att åka tillbaka. Det är konstigt att se utbytesstudenter för år 17/18 tagga till och förbereda inför allt. För ett år sedan var det jag. Detta år har lärt mig så sjukt mycket och jag har fått uppleva mer än vad jag har gjort under mina 17 år. Kommer kännas konstigt att behöva ställa om sig och adapt till Sverige igen. Känns verkligen som ilm man blivit en del av den Amerikanska kulturen.

Om mindre än 1 vecka så är det GradNite som gäller på Disneyland, efter det är det mindre än 2 veckor kvar tills graduation. Så taggad, but at the same time I'm dreading the moment when I'll have to say goodbye to everyone at Millennium. Vår lilla skola är som en familj. Har redan fått mina flygbiljetter hem, så allt som behövs göras är att köpa en extra resväska och därefter försöka packa ner ett helt liv i två resväskor.

Kommer dock vara skönt att komma hem och få träffa alla igen. Har saknat pingisen något enormt och alla där hemma, men det kommer vara intressant att se hur min svenska kommer vara när jag kommer hem haha! Min dialekt är helt confused.... Låter ärligt talat lite som en amerikan som pratar svenska! Skit konstigt är det, men kommer säkert få tillbaka rytmen i Svenskan igen efter några dagar, förhoppningsvis så man inte får F i Svenska när man kommer tillbaks till skolan haha..... Oh well, vi får se.

Det här var inget planerat inlägg, men det känns skönt att få skriva av mig alla tankar jag har om att mitt år snart är över. Håll utkik efter kommande inlägg som förmodligen kommer handla om GradNite, Graduation och resan hem <3

Likes

Comments

I USA

Under mitt två veckors spring break åkte jag och min värdmamma på en roadtrip från California ända upp till Washington. Vi var borta i ca. 1.5 vecka och vi stannade på olika platser runt om i staterna längs vägen för hiking och sightseeing. Jag fick bl.a. se Seattle, Portland, the Redwoods och andra national parks och kända ställen. Att sitta 13h i bil i sträck på vägen hem var dock svårt haha. Både jag och min värdmamma höll på att somna och vi behövde ta en vilopaus på en parkeringsplats innan vi fortsatte den långa resan hem. Efter det höll vi oss valna genom att spela kort med varandra medan hon körde (farligt men effektivt och kul haha). Snacka om att vara öm i baken efteråt och klockan 10 på kvällen körd jag 1h fys för att jag hade så mycket energi efter att ha suttit i en bil så länge.

Anyway, vi gjorde massvis av saker under vår roadtrip så här kommer bilder som sammanfattar vår roadtrip ganska bra.

Btw, only 4.5 weeks to graduation and and 2 weeks to GradNite @ Disneyland!!!

Likes

Comments

I USA

I lördags hade vår skola prom för seniors och juniors. Det var sjukt kul och ändå sedan morgonen så hade man fullt upp med att förbereda inför den stora kvällen. Jag fixade håret klockan 9 på morgonen hos hårsalongen Versailles, fixade lösögonfransar kl 1.30 hos Ulta, hade en tid för make over med Mac kl. 3.30. Sen var det dags för kort med vår promgrupp kl 5 och därefter åka limo till fin restaurang med meny speciellt gjord för vår grupp inför prom. Jag hade fixat naglarna kvällen innan. Efter middagen var det dags för oss att ta limo till prom lokalen.

Jag måste erkänna att det var lite segt i början. Ingen dansar och det var inte speciellt kul. Vår grupp pratade t.o.m. om att lämna prom och ta en roadtrip i limon istället eftersom vi redan betalat för vår limo att vänta på oss hela kvällen, men det blev roligare efter någon timme och vi bestämde oss för att stanna. Vi dansade hela kvällen efter det och hade hur kul som helst. Ingen av oss ville att kvällen skulle ta slut. I lokalen fanns ett photoboorj, mat, en balkong och en professionell fotograf, samt ett dansgolv och flera bord med stolar och stället var fint delorerst med girlanger, ballonger och svart och guld som är vår skolas färger. Prom varade till 12 på natten och vår limo släppte av oss vid restaurang Applebee's i Tracy där våra föräldrar hämtade oss. La mig inte innan klockan 2 den natten för att sedan vakna klockan 6 igen för hiking morgonen därpå. Snacka om att vara trött nu haha. Svårt att ta bilder inne i själva lokalen under prom och jag hade inte mobilen på mig när jag dansar, vilket var i princip hela tiden, men tog många bilder före dansen, så här kommer de bilderna vi tog med vår grupp utanför Tracy City Hall.

Likes

Comments

I USA

Förra vecka n bestod av mycket resande. Bilderna räcker nog till att beskriva hur veckan har sett ut för mig, men ska försöka sammanfatta allt kortfattat.

Förr förra söndagen var det San Fransisco som gällde. Det blev mycket stannande runt the Golden Gate bridge och åkte till vissa speciella delar med stereotypes. Där finns en del där största majoriteten av befolkningen är gay, en annan del där hippiesarna bor osv. Tröttnar aldrig på San Fransisco. Det är en stad som aldrig är densamma hur många gånger man än besöker den och vädret är knäppt där haha. Det kan växla från sol till regn, från regn till sol på några minuter.

Näst destination var en roadtrip längs kusten. Besökte många fina städer och havet var så makalöst fint! Vädret var perfekt och vi stannade till solnedgången som vi kollade på från en strand. Vi gick också på en rundtur på en strand där vi fick se elefantsälar med deras ungar.

Under helgen var det äntligen dags för Lake Tahoe. Vi stannade för en natt hos en annan familj och deras hus låg perfekt. Vi besökte stället där OS hölls för många år sedan och som denna helgen även hade hand om World Cup, dock missade vi tävlingen med 2h. Vi var även på en guidad tur på snöskoter upp för ett berg. Så himla roligt och skulle vilja göra det igen. Älskar naturen där, det är det finaste som finns och på vägen hem stannade vi i flera timmar för att ta kort på olika ställen runt skön. Låter bilderna tala för sig själva, så börja skrolla.

Likes

Comments

I USA

Har hänt ganska mycket sen senast, men har tyvärr inte haft mycket tid till att blogga. Nu känner jag iallafall att det är dags.

För några veckor sedan åkte jag och två kompisar till ett köpcenter i the Bay Area (Milpitas). Åkte till tre olika stores och hittade tillsist min i den sista vi var i. Kommer dock inte avslöja hur den ser ut här utan det får ni se när dagen är kommen (bilden med klänningen är inte den jag valde). Dessutom så har jag köpt en maskeradmask för vårt prom tema är Maskerad Till Midnatt, vilket är ett sjukt kul tema och som alla har velat ha i flera år. Längtar så till prom!

Har även besökt Winchester's Mystory House, en utav Kaliforniens historiska platser, gick på ett Oscars event Där folk klädde sig i riktiga galaklänningar och tuxedos och man kollade på the Oscars på en stor duk medan man blev serverad mat, dryck och efterrätt. Har även varit på mycket bio de senare veckorna och sett bland annat Moonlight, La La Land, Moana, Split, I Am Not Your Negro och Hidden Figures. Favoriter a är helt klart Moana och La La Land! Har även hunnit göra en del Community service, gå på ett födelsedagsparty och gå på ett crab feed här i Tracy.

Igår var vi och en annan familj på en ishockey match (San Josè Sharks vs Toronto Maple Leaves). Det var kul, men var så trött för det var efter skolan att det ibland var svårt att hålla ögonen öppna haha... kom hem kl 1 på morgonen och just nu är klockan ungefär 7, så har inte fått mycket sömn i natt. Kommer vara svårt att hålla mig från att somna under lektionerna idag.

Hade även midterms förra veckan, vilket gick helt ok. Har fått A på alla prov jag fått reda på än sålänge iallafall, men midterms vecka var stressig och mycket plugg innan.

Bara ca. 1/4 kvar utav mitt år hörni USA. Tiden har gått så fruktansvärt fort. Vill inte att året ska ta slut. Har fått uppleva så mycket under mina 7 månader här, så sjukt, det är som om jag har levt ett helt liv under ett år. Mindre än 100 dagar kvar och jag kommer vara så bussy de sista 3 månaderna med saker min värdmamma vill att jag ska hinna göra och se innan jag åker hem. Inte en enda ledig dag under helgerna, fast är ganska van vid det här laget haha.

Likes

Comments

I USA

Veckan bestod av besök till Universal Studios, Hollywood Walk of Fame, Disneyland/Disney California Adventure, Santa Monica Pier och Beverly Hills/Rodeo Drive. Eftersom det hände så mycket i veckan och det är för mycket att skriva så låter jag bilderna tala för sig själva, så börja skrolla!:)

  • I USA
  • 953 readers

Likes

Comments

I USA

Tisdag: Fick möjligheten att besöka Facebooks högkvarter. Det var mäktigt att se all teknologi där inne och hur många anställda som jobbar där. Vi fick såklart inte ta kort på några datorskärmar inne på kontoren eller kort inne på kontoren överhuvudtaget. Området utanför där man gick från byggnad till byggnad var megafint! Alla byggnader var fint dekorerade med och de hade spelrum, hamburgerrestauranger, matsalar med gratis mat, gratis glassaffär/dessert, virtuell reality spelrum där man kan få testa på deras nya VR teknik som fortfarande är under utveckling och t.o.m. Instagrams högkvarter som ägs av Facebook. (Den första bilden visar en röd brygga som är kopplad till Mark Zuckerberg's f.d. Kontor).

Onsdag: Åkte till Yosemite's Nationalpark, tog ca. 3h för oss. Där fanns det snö i mängder och folk behövde sätta på avtagbara dubbar på sina däck för att inte slira i isen. Gud vad Yosemite är fint!! Där finns det en blandning av höga bergstoppar, vattenfall, åar, sjöar och höga, gröna träd. Som jag har missat snö! Vill genast tillbaka, ville dock aldrig lämna i första hand haha. Yosemite ligger högt upp på min lista av saker jag har gjort här.

Lördag: Nyårsfirande i San Fransisco. Började med god mat i staden Dublin på en restaurang som heter Johnny Garlic, tog sedan en Bart (tåg) till San Fransisco där vi stod i 1.5h vid vattnet för att vänta på fyrverkerierna. Det var överdrivet mycket folk där. Man blev knuffad och trampad på, men det var det värt. Att åka hem sen var dock inte roligt haha. Fick höra idag att det var över 100.000 personer som åkte Bart hem den natten... snacka om galet. Det blev iallafall en lyckad nyår tillsammans med min värdmamma och min kompis.

Likes

Comments

I USA

Julen här i staterna firade vi med att vandra, utdelning av julklappar och god mat hos två olika familjer.

Lördagen, vilket var Christmas Eve, var då vi vandrade med en utav min värdmammas kompisar, även kallad min Amerikanska mormor. Har aldrig gillat att vandra, men här är naturen så mycket finare än i Sverige med alla kullar och berg. Efter det åkte vi hem och köpte med oss In-N-Out Burger (fantastiskt julmat va haha) och bytte julklappar. Vi fick hålla oss vakna till 11, då vi åkte till en kyrka där de hade en ljustillställning med sång och predikan. Mysigt var det och det var kul att få uppleva åtminstone en gudstjänst här i staterna.

I söndags, vilket var Juldagen och även den dag då Amerikanarna firar sin jul, åkte vi till två olika familjer för lunch och middag. Den första familj vi var hos var en dansk familj som bor här i Tracy. Vi blev bjudna på en typ av pannkaka som var rund och som man doppar i sylt och socker och en slags gratäng med lax, ägg och bagels i botten. Hur gott som helst. Efter det åkte vi vidare till Sunnyvale, där vi blev bjudna på en mer traditionell amerikansk julmat med yams (sötpotatis mos), kalkon, cranberry sylt, potatismos, bröd, sallad och någon hallongele med nötter i. Till efterrätt fick vi olika sorters kakor och en tårta (pavlova). Man åt ju inte lite under dagen och jag är fortfarande mätt såhär dagen efter haha, men det var en mysig helg med trevligt folk och god mat. Min första och förmodligen sista amerikanska jul var lyckad, men jag saknade att fira jul med familjen i Sverige.

Nästa vecka ska min värdmamma ta mig och min "Amerikanska mormor" till Facebooks högkvarter där vi ska få en rundtur och prova på Facebooks nya Virtuell Reality de inte ens har släppt än, allt tack vare att hon har en Nephew som jobbar där. På måndag ska vi vandra i Yosemites nationalpark, vilket sägs vara hur fint som helst och på torsdag ska vi åka till Lake Tahoe, som också är hur fint som helst. Dessutom har både Lake Tahoe och Yosemite snö just nu. Äntligen säger jag bara haha, har saknat snön jättemycket!!

Likes

Comments

I USA

Just ni ligger jag hemma i soffan, sjuk. Gick till skolan med halsont och huvudvärk och kände på mig att att förr eller senare skulle bli sjuk. Den familj vi brukar skjutsa till skolan varje dag har varit sjuk i över en vecka, så det var bara en tidsfråga innan vi också blev sjuka.

Förra veckan hade vi finals, vilket betyder att denna vecka så har nästa termin redan börjat. Konstigt jag vet haha, vi är typ den enda skolan som redan haft finals och påbörjat nästa termin precis innan jullovet. Inte jättestor skillnad i schemat för mig förutom att min Economics/Government klass har bytts ut mot English 4.

I helgen hade min drama klass även sin första uppträdande. Pjäsen vi gjorde var "The outsiders" och det var riktigt kul, men stressigt. Vi hade repetitioner 3h varje dag efter skolan i 2 veckor innan. Jag var inte en skådespelare utan ljusteknikern. Värre än en skådespelare om ni frågar mig haha. Sååå komplicerat och om man mess up så tappar vår lärare tålamodet. Auditions för musikalen nästa termin börjar redan i januari, så tror jag ska gå på audition för det, för jag vill inte sköta ljuset igen hahaha!

I lördags var jag även på ett Christmas party för luftballongspiloter och deras crew. Vi spelade ett julklappsspel och åt mat. Hade hyfsat roligt, även fast jag var den enda under 50 hahaha. De var nyfikna och fråga om Sverige och allt möjligt.

Hoppas jag mår bättre om några dagar (eller helst imorgon) innan lovet och jag vill kunna gå till skolan. Man missar hur mycket som helst även om man missar endast en dag.

Förresten, jag har hur mycket hemlängtan som helst nu. Jag vill bara hem och fira Julafton och Nyår med min familj som jag brukar och komma tillbaka till min gamla skola i Sverige. Man tröttnar snabbt på att ha samma hamla schema varje dag. Dock så har jag endast halva tiden kvar, så jag kommer försöka se allt positivt och ta vara på den tid jag har kvar här!

Likes

Comments