Header

Utrustning

Så tills 2017 behövs det införskaffa en ny hjälm. Blir nog så att jag önskar mig en i julklapp eller önskar mig pengar till en. Har kollat runt en del och det står nog mellan en GPA First Lady 2x eller en från OneK.

First Lady vad jag har sett på de flesta sidor är ruskigt dyr, ligger runt 5000 kr. Vilket är i dyraste lag för mig. OneK hjälmarna är ju något billigare och ligger bara på 3000 kr😅 Vi får se vad det blir😊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Andra hästar, Spirit

Uppdateringen på topp här som ni märker. Jag rider Spirit som vanligt, behöver inte säga så mycket mer än att han har börjat kicka igen nu😒 Sen så har han blivit så jävla tittig när man rider ut, kastar sig typ för minsta lilla. I fredags så longerade jag honom och han var såå fin😍 Gick super fint, fint steg, tuggade helt galet på bettet och lyfte ryggen bra. Och han galopperade skit fint. Igår så var jag 5 h i stallet. Först fixa box och mat sen byggde jag en liten bana nere på gräsvolten. Så red jag och Olivia där. Sen fick Olivia prova rida Spirit också som gick super bra. Sen tog vi in Suzan och longerade henne och hon sparkade mig på låret, hon menade inte direkt att sparka mig utan blev bara väldigt busig. Hon är den vildaste hästen i stallet😂 Även fast hennes storlek lurar en haha.

Idag så red jag Babe. Haha en dålig dag för henne idag, väldigt sur och stretig. Sen mot slutet blev det bättre. Hoppade lite men det gick väl helt okej, tror inte hon hoppat så mycket på senaste.

Vi hörs! På tisdag så åker jag och kollar upp mitt knä igen😅 Får vi se om det blir operation eller inte.

Sitter just nu och kollar på julfilm😂

Likes

Comments

Så otroligt taggad för hösten. Mycket kul som händer och bara mycket att göra, roligt och mindre roligt. Och hösten leder ju till vintern som jag också älskar.

Alla löv blir orangea och det luktar gott utomhus. Man kan sitta inne med filt och tända ljus och brasa. Läsa bok och kolla på alla nya säsonger av favorit serier.
Kanske hinner komma ut på nån lokal tävling innan årets slut också😇

Likes

Comments

Blir ingen ridning alls i helgen. Kanske bra för både skolan och knät men jaja.
Höstfeelingen är on point, älskar hösten förutom att det blir mörkt så snabbt🍁🍂

Likes

Comments

Så vad har hänt sen sist? Kommer knappt ihåg när jag skrev ett riktigt inlägg senast. Sen dess så har vi typ klättrat, helt OK hopppass, ridit igenom volter i trav på en äng osv. Igår så longerade jag sen åkte jag och mamma till Akuten. Mitt knä har varit varmt ändå sen jag slog i knät och har inte blivit bättre heller. Sen har jag kanske inte taget de så lugnt heller även fast det gjort ont. Ridit, sprungit/gått tre varv på skoljoggen, spelade lacross igår i skolan. I alla fall så fick vi sitta där i 2 timmar, röntga osv. Och tydligen så hade jag en lös benbit strax under knät😅 Dom skulle kolla nogrannare på röntgenbilderna idag med experter och se om jag behöver operera eller inte men än så har dom inte hört av sig. Jag kommer fortsätta rida men ska försöka ta det lugnt med övrigt springande och överbelastande så får vi se hur det blir. En av mina kompisar sa idag "Hur ska det gå nu som har så mycket energi" Det undrar jag också haha.

I övrigt så är det väldigt mycket i skolan just nu, idag så hade vi NO uppsats, Svenska Novell och 3 olika engelska uppgifter som skulle in. Nästa vecka har vi två prov och så har jag dessutom Grönt kort prov på fredag. Och stallet i stort sätt varje dag. Det är mycket nu😅 Kom hem för en stund sen efter 4 timmars Grönt kort kurs.

Imorgon rider jag Spirit eventuellt Babe och på söndag rider ägarna honom och jag rider högst troligen Babe annars blir det plugg, plugg, plugg😆

Likes

Comments

Så livet rullar på... eller inte. Har lite ont i rygg och svanskotan sen jag ramlade av så igår så fick han longeras och galoppera av sig lös på banan. Idag så hade vi friidrottsdag med högstadiet. Efter lunchen så var jag klantig nog att ramla, skrapade upp knä och händer och vred mitt knä. Trodde först att det åkt ur led för att det gjorde så ont men det hade det som tur va inte. Det gjorde i alla fall väldigt ont och jag vart fett besviken för jag kunde inte var med på längdhoppet eller sprint. De två grenar som jag faktiskt gillar och som jag faktiskt är bra på. Försökte vara med men fick bara ondare då.

Ikväll så åker jag på Grönt kort kurs. Äntligen😁

Likes

Comments

Spirit

Så idag konditionstränade vi. Två varv i varje galopp. Sista varvet, sista långsidan. Jag drev på extra mycket, sista slutspurten, stod såklart upp i galoppen. Och han kastar sig rakt åt sidan. Jag var bara fokuserad framåt och flyger av med huvudet först😅 Landade på magen/huvudet och tappade andan. Gjorde inte illa mig annars men det är fett obehagligt att känna att man inte kan andas. Så när jag fick tillbaka andan så skulle jag få tag på Spirit som började gå iväg😑 Han trampade på tygeln som gick av och sen efter en stund stannade han så jag kunde fånga in honom. Fick knyta tygeln i bettet. Sen red jag hem och då var han skit jobbig och kastade sig hej vilt åt olika sidor. Höll på att ramla av en andra gång också😆
Aja så kan det gå, det gick ju bra i alla fall.
Vi hörs imorgon😊

Likes

Comments

Spirit

El pony idag var riktigt fin. Efter att jag hade ridit 10 min/en kvart så kom Catarina (en ny tjej i stallet som tävlat Msv dressyr) Och frågade om hon fick ge lite tips. Så det blev en liten dressyrträningish. Övade på att få honom framåt, min sits och formen. Han har ju svårt att komma ner i form så jag hade gummisnodd bara ganska löst som extra stöd sen så flera gånger gick han ner "under" snodden. Carina är väldigt duktig och det är alltid bra att ha en kunnig från marken som kan peta med sitsen osv.
Tyckte att hon var väldigt bra att rida för, så ska fråga om jag kan ta några lektioner för henne ibland.

Igår så konditionstränade vi, 6 gånger upp för backen, 3 i varje galopp. Kan ibland inte hålla mig för skratt för att det är sån underbar känsla som gör mig så glad när han kutar iväg allt vad han har uppför backen.

Vi hörs😊

Likes

Comments

Andra hästar

Vad har hänt idag då? Jag har legat och pressat serier hela dagen😆 Sen vid halv 7 så drog jag till Amanda och red ut på Babe. Hon var ganska pigg så hon fick springa av sig ordentligt vilket jag tror hon gillade. Hon har ganska "konstig" galopp när man håller henne kort. Men om man låter henne galoppera på och sträcka ut så har hon bra galopp.

Hon kändes för övrigt jätte liten, större än Spirit såklart men jätte liten när man jämför med Bibbi. Men hon är en tevligt häst att rida på, i alla fall ut.

Imorgon skola, sen klättring tror jag😊

Likes

Comments