Header

Det är fortfarande sommar, men man kan väl mer eller mindre säga att sommaren börjar lida mot sitt slut. Så känns det iallafall när man sitter i ett klassrum hela dagarna och har redan börjat med en del uppgifter. Vilken omställning det kan ske på bara några dagar. För en vecka sedan hade jag sommarlov, vaknade vid nio tiden varje dag, kunde ta hand om dagen i min egna takt. Åkte iväg och träna, gick upp på stan eller bara chillade hemma. Numera känner jag mig trött konstant eftersom jag går upp vid sju. somnar vid tolv och sedan har jag en del uppgifter att tänka på. Satt igår kväll och gick in på en massa shoppingsidor, hittade saker om jag verkligen vill ha och nu längtar jag alldeles för mycket till hösten för all dess mode som finns. Höstmode är ju verkligen så mysigt och avslappnat att jag nästan avlider av lycka. Jag tycker om att klä upp mig, men att gå i en stickad tröja och ett par jeans är rätt skönt en regnig höstdag. Älskar allt med hela året, är verkligen en person som njuter utav allt nästan. Iallafall så hade jag tänkt dela med mig lite av min sommar nu när den faktiskt lider mot sitt slut. Tänkte planera in det till slutet av veckan. Ha en bra tisdagskväll så hörs vi imorgon!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag spenderar otroligt mycket tid i mitt rum och ser det som hemma i mitt hem. Vi alla har en favoritplats i vårt hem och mitt rum är just det. Det är viktigt att man får känna sig hemmastadd och eftersom jag bor hemma så blir rummet mitt egna att inreda, att bestämma över och att få beskriva mig själv. Det är just de små detaljer som beskriver ens personlighet, ens tillvaro och ens stil. Med hjälp av tavlor tycker jag att det är enkelt att visa upp vad man faktiskt älskar.

Jag införskaffade nya tavlor ifrån Desenio förra året när jag flytta upp en våning. Det finns så otroligt fina tavlor, vilket gjorde det svårt att välja ut till mitt rum. Dock visste jag väldigt snabbt att jag vill ha tavlor som beskriver mig, som gör mitt hem tryggt och kärleksfullt och som gör mitt rum mitt. Den enklaste tavlan att välja ut var New York. Helt enkelt beskriver det mina drömmar. Eftersom att jag även har mina mål och drömmer om min framtid så beskriver den mig utmärkt. Det är även min favoritstad i världen, vilket gör att den passar in perfekt.
Sedan tycker jag även mycket om smink och ville ha olika storlekar på mina tavlor. Därför blev den lilla tavlan en bild på läppstift. Jag tror att alla som känner mig tycker att den faktiskt beskriver mig punkt till pricka. Smink är en stor hobby hos mig och jag spenderar en hel del pengar på det, kollar på mycket videos och favorit tiden på dygnet är när jag sitter vid mitt sminkbord och gör mig i ordning.
Den sista och även den största tavlan har en marmor bakgrund och en guldtext med detaljer av Pradas märke på. Min andra största hobby är kläder, som jag har skrivit tidigare (du kan hitta inlägget Här) vill jag en gång i livet göra en egen klädkollektion. Hur häftigt som helst! Prada tavlan var en av de finaste och min absoluta favorit. En dag vill jag även äga en Prada väska, sedan tycker jag att den beskriver modevärldens elit på bästa sätt.

När du vill skapa en förändring i ditt rum eller hus, om du ska flytta eller bygga nytt, välj då något personligt. Något som skriker DU och något som får dig att känna hemmastadd. Det är då du är som allra mest nöjd med ditt hem.

Likes

Comments

Tredje gången gillt för denna månaden, men skulle säga mer än Tionde gången gillt med den här släkten. Äntligen var det årets tredje släktträff som vaggades under lördagen. Den här gången var det ifrån Morfars sida från Dalarna och vi befann oss i Örebro, hos min familj. Det var skönt att inte behöva resa iväg ännu en helg utan att man kunde landa lite hemma.

Under förmiddagen igår befann jag mig i Vintrosa för lite beach handboll cup. Vi drog ihop ett lag några tjejer ifrån mitt vanliga handbollslag och sedan spelade vi handboll på sand. Har gjort det förr och det är faktiskt väldigt roligt. Inte alls som på vanlig handbollsmatch, utan det finns annorlunda regler. Det var iallafall första gången jag spela en match utanför träning sen i Oktober, Kul var det! Under tiden jag befann mig på den här cupen, så gav jag över kameran till min familj för att fotografera den första grenen i femkampen som var fotbollsgolf. Det utspelade sig på ett ställe som heter Perras äventyr.

Här har vi alla lagen för dagens femkamp. Jag var lagledare i det första fotot av lagen, alltså de som var minst i antal. Eftersom jag inte var med på den första grenen så fick Emil ta på sig rollen. Tyvärr gick det sådär i den här grenen. Men till resten av femkampen kom både jag och min moster till laget för lite förstärkelse.

Efter lite fotbollsgolf bjöds det på fika för alla och mamma hade gjort Silviakakor. Silviakakor är något som min mormor verkligen gjorde jämt när hon var i livet. Det var något av det bästa jag visste, och eftersom man inte äter de så ofta som förr utan nästan aldrig nuförtiden så slukade jag i mig en 6 stycken, hehe. Mamma hade tänkt baka kärleksmums till fikat, men sedan kom jag med den underbara idén att göra Silviakakor, stolt över mig själv!

Sedan anlände släkten till Ericssons crib och då tog jag tillbaka kameran igen. Alla var så hungriga efter fotbollsgolfen och jag var hungrig efter cupen så det var dags att börja grilla på nästan en gång. Provade även på hästkorv för första gången, vad jag tror. Det var faktiskt väldigt gott. Fick lära mig att min Morfar älskade det förr.

Lite bilder i väntan på fortsättning av femkampen.

Det finns så många fina hundar i släkten och de skulle busa hela tiden. Ta varandras ben och leksaker, gräva i jorden och springa runt en pinne. Både Svea och den bruna hunden Tassa var 5 månader, Sedan var mopsen som heter Bingo 2-3 år gammal.

Femkampen fortsatte efter en god matstund. Det bjöds på kubb till Plockepinn och lite mera. Mitt lag levererade såklart. Det är ju en självklarhet att det går bra för mitt lag.

Sedan fortsatte kvällen i vår lägenhet där både tipsfrågorna och musiktävling var i sitt esse. Såklart gick det bra i de båda tävlingarna. Dock blev det en tredje plats för mitt lag. Jämnt var det, men man kan ju inte vinna varje gång. Jag har iallafall haft en jätterolig lördags eftermiddag/kväll och som jag alltid tycker, är det supermysigt att träffa släkten. Den här sidan av släkten gillar även musik och dans, så det bjöds både på dans och lite gitarr spelning från mammas kusin.

Jag vet även att det inte har blivit någon typ av bloggande under två dagar. Det här beror på att jag har haft fullt schema och inte hitta tiden att sätta mig i lugn och ro. Ska börja planera inlägg i slutet av veckorna för att få en kontinuerlig blogg.

Tack Mamma för ditt anordnande av släktträff, det uppskattas så mycket och älskar att träffa den här släkten.

Likes

Comments

Hej vänner! Idag är det en sådan dag där man verkligen har blandade känslor till allt. Den senaste veckan har jag grumlat över så mycket frågor och funderingar. Har känt mig glad och icke glad på en och samma gång. Varit helt utmattad men ändå fått en massa energi. Tyckt att man är fin den ena stunden och den andra stunden ogillat mig själv. Funderat på om man har någon symtom eller sjukdom för att man känner lite smärta här eller tänker såhär. Varför känner jag mig så udda i vissa stunder? varför tänker jag såhär, eller rättare sagt varför överanalyserar jag allting? Idag mår jag bra, fine må bra då. Sänk inte dig själv, ge dig själv komplimanger, ge dig själv stöd och älska dig själv. Varför är det så svårt för mig? Varför kan jag inte bara göra detta? Jag är varken glad eller ledsen, utan befinner mig i nuvarande stund bland en massa funderingar. Funderingar om mig själv, mitt liv och min framtid. Varför ser jag inga resultat på saker som jag utvecklar med mig själv? Varför måste jag just göra si eller så för att nå mina mål? Kan jag inte bara finna en egen väg, måste jag följa andras? Eller är det omöjligt? Varför, varför, varför...

Jag har så många känslor och funderingar som skapar en känsla av överbelastning i mitt huvud just nu. Men egentligen beror allt detta på mig själv. Jag måste hitta ett sätt att koppla av, att skratta, att leva på riktigt och inte i min fantasi om framtidens planer. Det som görs nu, sätter spår på min framtid. Krama dig själv, Le mot dig själv, va snäll mot dig själv, bli omringad av positiva människor, älska dig själv för att bli lycklig. Gör vad som helst för att inte bli stressad, undvika eller få ångest över saker. Det är jobbigt att vara en 17 åring som lever i en IT-värld där ideal och utseende hets finns hela tiden. Där man blir omringad av sociala medier som gör dig själv osäker eller tycker alla är så fina, och så står man där och önskar att man en dag kan vara lika vacker. En 17 åring som helst vill resa över hela världen, delta i välgörenhet mot främst djur och barn. En 17 åring som vill se nya sevärdheter, simma med delfiner, lära sig surfa, prova att skådespela i en film, sjunga country i södra USA och massa mer. En 17 åring som just idag och de resterande åren, kommer sitta i en sal, kolla ut genom fönstret och istället för att fokusera på ett skolarbete, så kommer hon dagdrömma om allt hon vill göra i framtiden. Där kommer just den stora drömmen fram, flytta till New York. WOW, en 17 åring som ser sig själv ha picknick i Central Park, bo i ett Penthouse, äta frukost på Tiffanys, skapa en egen kläddesign och sälja lägenheter för miljontals dollar. I själen mår hon bra för vilken dagdröm hon nyss hade. En dröm som hon en dag hoppas blir sann. Sedan kommer verkligheten in och alla dessa funderingar, uppgifter och känslor måste kluras ut innan jag kan ta mig dit. Dags att arbeta, din dröm bestäms här och nu, det krävs arbete för att en dag befinna sig i sin dröm och tänka "Jag gjorde det!"

Likes

Comments

Contains affiliate links

Visst tyckter jag att det är tråkigt att sommarens bravader börjar lida mot sitt slut. Speciellt modet för sommaren eftersom jag älskar att ha på mig klänningar eller kjolar, skulle vilja ha det året runt faktiskt. Men jag måste ändå säga att höstens mode kan vara så mysigt och snyggt! Som ni kanske har märkt vid det här laget så älskar jag mode så mycket! Finns en del man vill införskaffa till hösten nu. Jag vill ha en ny svart väska, ett par skor och någon typ av höstjacka. Tror dock jag kommer först och främst fokusera på att införskaffa mig en väska. Idag tänkte jag visa vad för väska och skor jag är ute efter. Du kanske hittar något i din smak också!


Väska

Skor

Likes

Comments

Vilken varm och skön sista dag man fick på sommarlovet. Det unnades med besök hos frisören och lite handbollsspel på beach plan. Kul! Ska även ut och övningsköra om en stund.
Som sagt gjorde jag mitt hår idag och blev så nöjd. Tog dock inga bilder denna gång men ni kommer få se det lite senare. Iallafall så fixar jag mitt hår på ett ställe som heter Koafför & Barber. Det ligger på Stortorget i Örebro, i en galleria som heter Kompassen. De är jätteduktiga där och man blir alltid erbjuden bra service. Rekommenderas starkt.
Det blir en seg kväll idag, ska försöka hitta något att ha på mig tills imorgon, ska väl duscha och sedan kolla någon serie. Just nu är jag inne på nästan tjugonde varvet av One Tree Hill. One Tree Hill är verkligen min all time favorite serie och kommer alltid att vara. Jag är verkligen för High school filmer och serier och det här tonårslivet, så kul! Har nog sett One Tree Hill sen jag var 8 kanske, då det gick på tvn jämnt. Den rekommenderas också.
Blir kort inlägg idag, ska uppdatera er lite om första dagen tillbaka till skolan imorgon men tills dess får ni ha det bra i värmen denna tisdag så hörs vi.

Bild från mobilen.

Likes

Comments

Jacka - Chiquelle // topp - Zara // Byxor - Bikbok

Jag måste bara skriva WOW! Vilket vackert landskap Närke är. Tycker hela Sverige är så otroligt vackert. Hade inte den blekaste aning att jag skulle hamna i Stora Forsa bland all rå vete för att få så fina bilder. Det blev mest spontana glada bilder. Måste ha haft något roligt att skratta åt eller en skämtglad grabb bakom kameran, vem vet egentligen? Tror det blev lite både och, men är inte det härligt också? Jo såklart! Bilderna när man är mest avslappnad och spontan blir alltid de finaste. Tack och lov att jag kom till ett ställe fullt med lyster och värme.

Hörni imorgon ska jag äntligen göra iordning mitt hår! Är verkligen så exalterad. Ska slinga det ljusare och klippa det lite. Jag är dock lite tråkig när det kommer till hår, eftersom jag då inte är så våghalsad så blir det alltid bara att klippa vanligt, inte för mycket heller eftersom jag gillar när det är långt. Men jag tycker det ska bli så skönt att få det fräscht igen efter sommaren och inför skolan på onsdag. Ska även bli så skönt att få det ljusare för gillar det blonda.

Ha en bra måndag!

Likes

Comments

Igår var det äntligen dagen då man träffade sin släkt från Farfars sida. Det var ett tag sedan så det var otroligt roligt att få träffas, prata om hur våra liv ser ut, se hur alla har utvecklats och förändrats.

Vi befann oss i Stora Forsa hos Farfars bror. När vi anlände fick man hälsa på alla, och tro mig det var rätt många! Farfar har en syskonskara som tillsammans är på 8 syskon, pappa är en av 15 kusiner och då har jag över 30 sysslingar. Sedan kunde alla inte heller komma så vi var runt än 60 stycken eller mer, man slutar att räkna efter ett tag.

Det första vi gjorde tillsammans var att kolla på en liten egen film från 2003 när alla farfars syskon och pappas kusiner var i Lerbäck där min släkt växte upp. I filmen fick man se allt från föräldrahemmet till kyrkan och andra betydelsefulla ställen, det var jättemysigt!

Sedan gick jag och mina systrar med deras respektive ut till det fina landskapet för att ha en liten photo session (bilder från det kommer upp senare). Det var iallafall väldigt kul och ett så otroligt fint stället att ta kort vid.

Vi åt väldigt god mat! Allt var ifrån trakterna. Det bjöds på vildsvinskött med potatissallad, sedan kräftor från Vättern, vilket var helt utsökta! Senare hängde vi med våra yngre sysslingar ut för att leka lekar med de! Det var väldigt roligt då man gjorde sådant själv när man gick i låg och mellanstadiet! Jag tror de uppskattade det väldigt mycket också.

Det fanns även en spelman där så vi sjöng allsång, det bjöds på dans från de äldre och stämningen var jättehärlig. Farfar hade också jättekul och ville dansa med sina syskon och barnbarn. Sedan höll pappa ett jättefint tal till främst de 8 syskonen! Det uppskattades väldigt mycket utav alla. Blir så glad när man ser hur han njuter. Dock var det rätt så kallt i ladan, därför blev det mycket lek utanför.
Vi fick även en helt gudomligt god maräng tårta som min Farmor och några till i släkten hade gjort. Åt den i Midsomras så visste redan innan att det skulle vara jättegott!

Hade återigen en kanon dag och tycker det är så kul att kunna skratta och ha så roligt tillsammans med sina släktingar. Det är inte så ofta man träffas alla såhär så därför blir allt verkligen jättehärligt och jag uppskattar tiden som vi får tillsammans. Det är också så fint i Stora Forsa, ligger en bit utanför Askersund. Nu får ni alla ha en super mysig dag i regnet!
Ha det bäst.

Likes

Comments

Hej vänner! Äntligen är det fredag igen och min sista vecka av ledighet har passerat, vilket är mindre härligt! Som sagt börjar skolan på Onsdag igen och jag har lite blandade känslor över det. Dels för att sommaren känns slut när skolan börjar och dels för att min stressade vardag kommer tillbaka igen. Annars är det skönt med vanliga rutiner. Jag har nästan haft 10 veckor ledigt som har vart fullt med jobb, utomlandsresa, familjemys, resa till Stockholm, sommarstugan och umgåtts med vänner. Måste säga att jag har haft en otroligt skön men lugn sommar. Iallafall kommer ni ihåg förra veckan när jag gjorde ett inlägg om Tre saker jag? (ni hittar det Här). Jag skrev i det inlägget om vad jag skulle göra i veckan och har faktiskt slutfört allt det som skulle göras, även ifall veckan inte är slut än. Det blev träning varje dag den här veckan och måste säga att det verkligen känns i benen nu. Men jag har verkligen hittat min motivation för träning igen och tror det är på grund av att jag underhåller den regelbundet just nu. Vet att jag inte kommer kunna gå upp på morgnarna och åka iväg till gymmet vid en elva tiden för att sedan träna i en och en halv timme. Utan snart kommer mina vardagar vara fulla av handbollsträning och att åka till gymmet på eftermiddagen istället. Som sagt tycker jag det är som skönast att träna på förmiddagen. Har även hunnit med att övningsköra flera gånger och måste säga att jag känner mig bara mer och mer säker och trygg, vet dock att det där kan gå upp och ner ibland beroende på hur trafiken kan se ut. Men det är så kul att köra nu på sommaren.

Imorgon ska jag på min andra släktträff för den här månaden. Som med förra veckan ska jag försöka ta bilder till bloggen och även försöka visa min outfit för första gången. Vi får se om jag lyckas med detta. Hoppas vädret är med oss iallafall och att det blir en trevlig dag.

ha det bäst!

Likes

Comments

Hej igen vänner! Vilken seg Tisdag jag har haft. Menmen sådana dagar kommer och går ibland. Iallafall satt jag och fundera på vad jag skulle göra för inlägg. Tänker att det skulle vara jättetråkigt inlägg ifall jag bara skulle skriva om min dag, för som sagt har den varit så tråkig. Hade inget särskilt att skriva om heller. Dock tänkte jag dela med mig av mina tre favorit Youtube-kanaler just nu. Jag tror de flesta brukar sätta sig framför Youtube när man vill bara ta det lugnt eller inte har något att göra. Det är så rogivande att kolla på hur andra människor har det. Vissa youtubers delar med sig om sitt liv, andra delar med sig om nya produkter och sedan finns det de som provar på vissa saker som kan vara intressant. Det finns så mycket att kolla på hos Youtube. Jag har valt ut tre Youtubers som jag kollar mest videos ifrån just nu och som jag även tycker har det material jag uppskattar.

1. Jon Olsson (med Janni Deler)

Jon Olsson bjuder på hög kvalitets videos hela tiden, verkligen hela tiden! Och jag verkligen älskar det! Varje gång en ny video laddas upp, så börjar han med coola intros. Sedan tycker jag Jon alltid delar med sig av sitt liv på ett sätt som gör det enkelt att bara njuta. Han reser mycket och har alltid något att göra. Jag kollar även på Jons videos eftersom hans flickvän Janni är med och jag tycker hon är så vacker.

2. Linn Ahlborg

Jag verkligen älskar Linn Ahlborg. Tycker hon beskriver ett tonårsliv som det faktiskt är och jag tycker det är så skönt att följa någon på Youtube som är runt min ålder. Det gör det enklare att faktiskt sätta sig in i ens annans liv eller förstå vissa saker på ett helt annat sätt jämfört med andra Youtubers. Sedan visar Linn även upp varierande videos, allt från vloggar till resor, till kläder och till saker om sig själv. Jag tycker det är jättekul att följa henne och hon har alltid någonting att bjuda på.

3. Laura Lee

Laura Lee är en Youtuber som lägger ut om smink. Eftersom jag är väldigt intresserad av smink så tycker jag att Lauras videos är bland de bästa. Hon är alltid ärlig om produkter, visar nya tekniker och bjuder på nytt smink hela tiden. Hon gör varierande videos av First impressions till vilka hennes favoriter är. Jag tycker det är så kul att följa henne och hon är väldigt skön som person också. Lätt att lyssna på och en rolig dialekt. Rekommenderar verkligen henne ifall ni vill lära er mer om smink.

Likes

Comments

Nya inlägg